Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyaslama -

Passat Turkiye Google Passat Turkiye Google

Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :

  1. #1
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Alper
    Üyelik Tarihi
    27/06/2015
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    837
    06AL185

    Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyaslama -

    Herkese merhaba,
    Yeni test etmiş olduğum Insignia Grand Sport 1.6 CDTi Excellence araçtan bahsedeceğim. Buraya DİKKAT ! Aracı 5-10 dk kullanmadım. Yaklaşık 1 gün boyunca kullandım. Toplamda 500 km ye yakın gezdim. Passat Turkiye Bu başlık daha çok D segmenti sıfır otomobil düşünen ve malum 4-5 model arasında gidip gelen arkadaşlar için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

    Kısaca özetlersek bugüne kadar Volkswagen de ; Polo,2 tane golf 7, Passat b8 ve Amarok v6 yı ilk alanlardanım. Bunun haricinde 1 adet 40. Yıl f30 320ied, 2 adet f10 520i comfort ve premium araç alıp,kullanıp bir süre sonrada sattım. Son olarak kış için aldığım 2008 Toyota Land Cruiser Prado 3.0 d-4d hala mevcut ve 2. Araç olarak eşimin kullandığı 2016 1.4 tsi highline Golf 7 mevcut. Şimdi bunları neden yazdım, banane senin arabalarından demeyin hiç.. Yazmamın sebebi başka araçlarla da çok fazla birfiil tecrübem olduğunu belirtmekti.. Bilen arkadaşlar biliyor zaten, ilk defa okuyanlar için yazmış olayım.. Yani önceden belirteyim kafamda kıyas yapacağım araçlarda doğal olarak sahip olduğum eski araçlarım olacak. Daha yukarıya yazmadığım alıp,kısa süreli binip sattığım da bir çok araç mevcut bazılarını unuttum bile..

    Şimdi gelelim İnsignia ya ve bu başlıkta doğal olarak rakibi olan B8 Passatla çok fazla kıyaslama-karşılaştırma yapacağım. Aslında kasa tipi olarak Passat değilde, arteon rakip gibi ama fiyat bandı göz önünde bulundurulduğunda Passatla kıyaslamak daha doğru olacak gibi..

    Öncelikle bildiğimiz üzere B8 passatla ilgili oldukça şikayet var.. Gerek kronik arızalar gerek trim sesleri,rüzgar sesi,180 den sonra yolda gezinmesi.. gibi.. Bunların temel sebebini son 5 yılda Avrupa pazarındaki Sedan araçlara ilginin çok azalmış olmasına ve Martin Winterkorn un emden fabrikasında üretilen B8 Passat ve CC için agresif maliyet düşürme politikalarına bağlıyorum. Doğal olarak Emden fabrikasını işin içine aldığımızdan aynı şey Arteon için de geçerli.. Yeni Arteon oldukça fazla işçilik hatalarına sahip.
    Opel bunları görüp dersini almış olacak ki bu sefer insignia sedan olarak piyasaya sunmadı.. Ciddi bir taktik izlerek Grand Sport adını verdi araca.. Grand Sport ne demek ? Hem spor hem büyük anlamında.. Hakikaten de öyle.. Rakipleri Passatın yada Superb in klasik tarzından uzak, hem spor görünebilen hemde hem arka diz mesafesiyle, yaşam alanıyla hemde bagaj hacmi ve geniş yükleme eşiğiyle büyük olan bir araç.. Genel olarak piyasada böyle bir otomobil eksikliği vardı zaten.. Spor görünüyor dediğime bakmayın takım elbiseli halinizle de rahatlıkla binebileceğiniz business class bir otomobil aslında..

    Gel gelelim aracı test sırasında edindiğim tecrübelere..
    Öncelikle malzeme kalitesi ve işçilikten bahsetmeyeceğim. Göz var nizam var bayide herkes inceleyip 3 aşağı 5 yukarı ne kadar kaliteli yada kalitesiz olduğunu anlayabilir zaten.. Şurası yumuşak burası sert muhabbetlerine girip plastik fetişliği yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.. Passat Turkiye
    Araca giriş ;
    Araçta anahtarsız giriş ve çalıştırma standart geliyor exc. Donanımda. Gayet güzel bir ilk giriş oldu.. Hayalet gösterge idare eder.. Bir Volkswagen nin yada audinin hayalet göstergeleri gibi olamaz.. Onların yanında oyuncak gibi kalıyor.. Head up display çok kullanışlı beğendim.. Şerit takip,yaya algılama,aktif şehir içi frenleme gibi elektronik oyuncaklar bolca vardı araçta.. Ben pek haz etmiyorum hepsini kapatıp öyle çıktım teste. İlgimi çeken ve beğendiğim tek detay Head up display oldu bu elektronik oyuncakların içinde..
    Sürüş :
    Aracın direksiyonu park yerinden çıkarken yumuşacık.. Direk çevre yoluna çıktım ve hızlanmaya başladım.. Ve şok oldum.. Daha önce de insignia kullanmıştım ama bu aracın alakası yok.. Önceki insignia yürümüyordu bu motorla.. Bu gayet tatminkar. Ama asıl olay motorunda değil.. En nihayetinde 1.6 dizel bir motor çok şey beklemeyin.. Asıl olay aracın yol tutuşunda,konforunda,sürüş tepkilerinde..
    Şaşkınlığımdan napacağımı şaşırdım desem yeridir.. 160-180-200-210 sürekli bu hızlardayım iniyorum çıkıyorum,şerit değiştiriyorum,viraja giriyorum arabada TIK yok.. istifini bozmuyor.. Passatla filan uzaktan yakından alakası yok aracın.. Lansmanında bildiğiniz üzere opelin bir iddiası vardı ‘’premium segment rakiplerine yaklaştı’’ Araç iç mekan kalitesi olarak premium segment rakiplerine yaklaşamaz belki ama sürüş özellikleri olarak kesinlikle yaklaşmış. Hatta Uzun süre 2016 c180 tecrübe etmiş biri olarak net söyleyebilrim kulanmış olduğum Insignia , C180 den kat be kat iyi yol tutuyordu ve genel anlamda da C180 den daha iyi bir otomobildi.
    Kısa ve öz aracın yol tutuşuna hayran kaldım.. Volkswagen grubuyla asla kıyaslamam.. Bmw ile kıyaslarsamda Allah çarpar ama şunu söyleyim bir bmw olamaz ama diğer rakiplerini geçmiş ve bmw ye de yaklaşmış arkadaşlar.. En azından benim kullandığım 245/45r18 lastikli ve flexride şaseli araç yaklaşmıştı..
    Direksiyon hissi de gayet iyiydi.. park yerinden çıkarken yumuşacık olan direksiyon yüksek hızlarda taş gibiydi.. Intellilux Led matrix farlar da çok hoşuma gitti gündüz bile selektor efekti çok iyi.. Daha sonra kapalı garajda da denedim uzunlar,otomatik uzunlar , far asistanı çok başarılıydı.. 400metre aydınlatma sunuyormuş..

    Konfor : anlamında ise genişleyen aks mesafesi sayesinde acayip konforlu bir araç olmuş.. Amortisörlerin dengesi de gayet iyi.

    Şanzıman : Sanırım ufak bir güncelleme gelmiş artık daha hızlı,pek hissettirmiyor.. Bir Dsg kadar başarılı değil ama rahatsız eden bir vites geçişi de yok..

    Yalıtım : Yalıtımı beğendim.. Beğendim derken sınıfına göre beğendim yani.. Passattan superbden çok daha iyi yalıtımı..Yalıtım olarak motor sesi hariç A4 e eşdeğer diyebilirim..
    Ses sistemi : Insignia da daha iyi ama uçurum fark yok. Insignia da Opsiyonel gelen BOSE ses sistemi çok iyi değil.. Ortalama.. vasat hatta.. Passattaki dynaudio da aynı şekilde vasat.. Bi 40. Yıldaki harman&kardon beklemeyin yani. Bu araca opsiyonel ses sistemi almaktansa standart alıp sonradan dışarda orjinal bişeyler yaptırmak daha mantıklı olacaktır. Ayrıca Insigniada standart App car play ve android auto da geliyor. Passatta opsiyonel +1500 tl.

    Fiyat : Fiyatlar yüksek gibi gözüksede değil.. Liste fiyatı üzerinden ciddi indirimler yapıyor Opel.. 170.000 TL lik insigniayı 155 lere kadar bırakıyolar.. Malesef Opel Türkiyenin satış stratejisi hiç başarılı değil. Opel Türkiye genel müdürünü bi yakalasam neler derim neler.. Bayiler çok ilgisiz ve bilgisiz.. Havuzdan araç görme diye bir sistem yok. (Nedir bu sistemi) Bilmeyenler için anlatayım. Volkswagen diyalog u aradınız diyelim ve ya Borusan diyalog.. 444 lü numaralarını arıyorsunuz.. İstediğiniz bir otomobil var mesela sallıyorum 1.6 tdi highline golf. Beyaz renk ve cam tavan istiyorsunuz.. Size Türkiye genelindeki hangi bayide hangi araç var söylüyorlar.. Gaziantepteki aracıda biliyorsunuz, edirnedeki bayide olan aracıda.. Benzeri bir sistem Opelde yok.. Öyle ki bayiler ellerindeki araçları gizliyormuş. Bilerek,bekleterek,zamlansın diye.. Ne kadar sinir bir durum.. Ayrıyetten Showroomların içi çok kalitesiz ve özensiz.. Soğuk duruyor.. Doğru düzgün pazarlama politikası da yok..E bide şişirilmiş liste fiyatları varken doğal olarak pek talepte olmuyor..


    Bu arada son olarak belirteyim B8 1.6 Tdi Highline + metalik boya + Cam tavan araç için verdikleri fiyat 200.000 TL şuan.
    1.6 Cdti exc. Otm. Sunroof lu Insignia da 160 civarlarında.. Arada kabaca 40.000 TL fark var.
    Birbirlerine göre donanım olarak + ve – leride var tabi.. Mesela 160 bin tl lik excellance Insigniada katlanır ayna yok ne saçma iş.. Insigniada , passata kıyasla ; Anahtarsız giriş, Led matrix farlar,şerit takip,kablosuz telefon şarjı,geri görüş kamerası,App car play ve android auto standart ,arka taraf 2 adet usb şarj standart geliyor Exc. De , Passatta bunlar yok opsiyonel.. Passatta ise Insignia ya + olarak high. Da Hayalet gösterge,katlanır ayna,ayarlanabilir arka klima paneli.. Gibi aklıma gelmeyen bir kaç donanım daha olabilir.. Insignia nın opsiyonel donanımları da daha ucuz bu arada. Seçenek daha az ama mesela bi area view filan yok.. Cam tavan sadece sport tourer de sunuluyor. Insignia daki sunroof ufacık kendine hayrı yok..

    Kısa özet ; Arada 40 bin tl fark var ve bu farkı passat kesinlikle hak etmiyor. Bu arada üst donanım benzer Superb in fiyatıda 175.000 TL ki bence o da hak etmiyor.. Sürüş özellikleri aklıma geldikçe aradaki açık ara fark direk olarak zaten insignia lehine.. 2. elini düşünmeyin Piyasa passata doydu artık zibilyon tane passat var artık passatında satışları zorlaştı çok özel bir araç olmadıkça satmak zor hele ki standart 1.6 dizel highline passat her tarafta dolu.. Siyah renk olmadığı sürece 2. eli zayıf.. İlginç bir şekilde siyah highline 1.6 tdi tutuluyor şuan piyasada sadece..

    Herkese selamlar.. Passat Turkiye
  2. #1
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    837

    Herkese merhaba,
    Yeni test etmiş olduğum Insignia Grand Sport 1.6 CDTi Excellence araçtan bahsedeceğim. Buraya DİKKAT ! Aracı 5-10 dk kullanmadım. Yaklaşık 1 gün boyunca kullandım. Toplamda 500 km ye yakın gezdim. Passat Turkiye Bu başlık daha çok D segmenti sıfır otomobil düşünen ve malum 4-5 model arasında gidip gelen arkadaşlar için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

    Kısaca özetlersek bugüne kadar Volkswagen de ; Polo,2 tane golf 7, Passat b8 ve Amarok v6 yı ilk alanlardanım. Bunun haricinde 1 adet 40. Yıl f30 320ied, 2 adet f10 520i comfort ve premium araç alıp,kullanıp bir süre sonrada sattım. Son olarak kış için aldığım 2008 Toyota Land Cruiser Prado 3.0 d-4d hala mevcut ve 2. Araç olarak eşimin kullandığı 2016 1.4 tsi highline Golf 7 mevcut. Şimdi bunları neden yazdım, banane senin arabalarından demeyin hiç.. Yazmamın sebebi başka araçlarla da çok fazla birfiil tecrübem olduğunu belirtmekti.. Bilen arkadaşlar biliyor zaten, ilk defa okuyanlar için yazmış olayım.. Yani önceden belirteyim kafamda kıyas yapacağım araçlarda doğal olarak sahip olduğum eski araçlarım olacak. Daha yukarıya yazmadığım alıp,kısa süreli binip sattığım da bir çok araç mevcut bazılarını unuttum bile..

    Şimdi gelelim İnsignia ya ve bu başlıkta doğal olarak rakibi olan B8 Passatla çok fazla kıyaslama-karşılaştırma yapacağım. Aslında kasa tipi olarak Passat değilde, arteon rakip gibi ama fiyat bandı göz önünde bulundurulduğunda Passatla kıyaslamak daha doğru olacak gibi..

    Öncelikle bildiğimiz üzere B8 passatla ilgili oldukça şikayet var.. Gerek kronik arızalar gerek trim sesleri,rüzgar sesi,180 den sonra yolda gezinmesi.. gibi.. Bunların temel sebebini son 5 yılda Avrupa pazarındaki Sedan araçlara ilginin çok azalmış olmasına ve Martin Winterkorn un emden fabrikasında üretilen B8 Passat ve CC için agresif maliyet düşürme politikalarına bağlıyorum. Doğal olarak Emden fabrikasını işin içine aldığımızdan aynı şey Arteon için de geçerli.. Yeni Arteon oldukça fazla işçilik hatalarına sahip.
    Opel bunları görüp dersini almış olacak ki bu sefer insignia sedan olarak piyasaya sunmadı.. Ciddi bir taktik izlerek Grand Sport adını verdi araca.. Grand Sport ne demek ? Hem spor hem büyük anlamında.. Hakikaten de öyle.. Rakipleri Passatın yada Superb in klasik tarzından uzak, hem spor görünebilen hemde hem arka diz mesafesiyle, yaşam alanıyla hemde bagaj hacmi ve geniş yükleme eşiğiyle büyük olan bir araç.. Genel olarak piyasada böyle bir otomobil eksikliği vardı zaten.. Spor görünüyor dediğime bakmayın takım elbiseli halinizle de rahatlıkla binebileceğiniz business class bir otomobil aslında..

    Gel gelelim aracı test sırasında edindiğim tecrübelere..
    Öncelikle malzeme kalitesi ve işçilikten bahsetmeyeceğim. Göz var nizam var bayide herkes inceleyip 3 aşağı 5 yukarı ne kadar kaliteli yada kalitesiz olduğunu anlayabilir zaten.. Şurası yumuşak burası sert muhabbetlerine girip plastik fetişliği yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.. Passat Turkiye
    Araca giriş ;
    Araçta anahtarsız giriş ve çalıştırma standart geliyor exc. Donanımda. Gayet güzel bir ilk giriş oldu.. Hayalet gösterge idare eder.. Bir Volkswagen nin yada audinin hayalet göstergeleri gibi olamaz.. Onların yanında oyuncak gibi kalıyor.. Head up display çok kullanışlı beğendim.. Şerit takip,yaya algılama,aktif şehir içi frenleme gibi elektronik oyuncaklar bolca vardı araçta.. Ben pek haz etmiyorum hepsini kapatıp öyle çıktım teste. İlgimi çeken ve beğendiğim tek detay Head up display oldu bu elektronik oyuncakların içinde..
    Sürüş :
    Aracın direksiyonu park yerinden çıkarken yumuşacık.. Direk çevre yoluna çıktım ve hızlanmaya başladım.. Ve şok oldum.. Daha önce de insignia kullanmıştım ama bu aracın alakası yok.. Önceki insignia yürümüyordu bu motorla.. Bu gayet tatminkar. Ama asıl olay motorunda değil.. En nihayetinde 1.6 dizel bir motor çok şey beklemeyin.. Asıl olay aracın yol tutuşunda,konforunda,sürüş tepkilerinde..
    Şaşkınlığımdan napacağımı şaşırdım desem yeridir.. 160-180-200-210 sürekli bu hızlardayım iniyorum çıkıyorum,şerit değiştiriyorum,viraja giriyorum arabada TIK yok.. istifini bozmuyor.. Passatla filan uzaktan yakından alakası yok aracın.. Lansmanında bildiğiniz üzere opelin bir iddiası vardı ‘’premium segment rakiplerine yaklaştı’’ Araç iç mekan kalitesi olarak premium segment rakiplerine yaklaşamaz belki ama sürüş özellikleri olarak kesinlikle yaklaşmış. Hatta Uzun süre 2016 c180 tecrübe etmiş biri olarak net söyleyebilrim kulanmış olduğum Insignia , C180 den kat be kat iyi yol tutuyordu ve genel anlamda da C180 den daha iyi bir otomobildi.
    Kısa ve öz aracın yol tutuşuna hayran kaldım.. Volkswagen grubuyla asla kıyaslamam.. Bmw ile kıyaslarsamda Allah çarpar ama şunu söyleyim bir bmw olamaz ama diğer rakiplerini geçmiş ve bmw ye de yaklaşmış arkadaşlar.. En azından benim kullandığım 245/45r18 lastikli ve flexride şaseli araç yaklaşmıştı..
    Direksiyon hissi de gayet iyiydi.. park yerinden çıkarken yumuşacık olan direksiyon yüksek hızlarda taş gibiydi.. Intellilux Led matrix farlar da çok hoşuma gitti gündüz bile selektor efekti çok iyi.. Daha sonra kapalı garajda da denedim uzunlar,otomatik uzunlar , far asistanı çok başarılıydı.. 400metre aydınlatma sunuyormuş..

    Konfor : anlamında ise genişleyen aks mesafesi sayesinde acayip konforlu bir araç olmuş.. Amortisörlerin dengesi de gayet iyi.

    Şanzıman : Sanırım ufak bir güncelleme gelmiş artık daha hızlı,pek hissettirmiyor.. Bir Dsg kadar başarılı değil ama rahatsız eden bir vites geçişi de yok..

    Yalıtım : Yalıtımı beğendim.. Beğendim derken sınıfına göre beğendim yani.. Passattan superbden çok daha iyi yalıtımı..Yalıtım olarak motor sesi hariç A4 e eşdeğer diyebilirim..
    Ses sistemi : Insignia da daha iyi ama uçurum fark yok. Insignia da Opsiyonel gelen BOSE ses sistemi çok iyi değil.. Ortalama.. vasat hatta.. Passattaki dynaudio da aynı şekilde vasat.. Bi 40. Yıldaki harman&kardon beklemeyin yani. Bu araca opsiyonel ses sistemi almaktansa standart alıp sonradan dışarda orjinal bişeyler yaptırmak daha mantıklı olacaktır. Ayrıca Insigniada standart App car play ve android auto da geliyor. Passatta opsiyonel +1500 tl.

    Fiyat : Fiyatlar yüksek gibi gözüksede değil.. Liste fiyatı üzerinden ciddi indirimler yapıyor Opel.. 170.000 TL lik insigniayı 155 lere kadar bırakıyolar.. Malesef Opel Türkiyenin satış stratejisi hiç başarılı değil. Opel Türkiye genel müdürünü bi yakalasam neler derim neler.. Bayiler çok ilgisiz ve bilgisiz.. Havuzdan araç görme diye bir sistem yok. (Nedir bu sistemi) Bilmeyenler için anlatayım. Volkswagen diyalog u aradınız diyelim ve ya Borusan diyalog.. 444 lü numaralarını arıyorsunuz.. İstediğiniz bir otomobil var mesela sallıyorum 1.6 tdi highline golf. Beyaz renk ve cam tavan istiyorsunuz.. Size Türkiye genelindeki hangi bayide hangi araç var söylüyorlar.. Gaziantepteki aracıda biliyorsunuz, edirnedeki bayide olan aracıda.. Benzeri bir sistem Opelde yok.. Öyle ki bayiler ellerindeki araçları gizliyormuş. Bilerek,bekleterek,zamlansın diye.. Ne kadar sinir bir durum.. Ayrıyetten Showroomların içi çok kalitesiz ve özensiz.. Soğuk duruyor.. Doğru düzgün pazarlama politikası da yok..E bide şişirilmiş liste fiyatları varken doğal olarak pek talepte olmuyor..


    Bu arada son olarak belirteyim B8 1.6 Tdi Highline + metalik boya + Cam tavan araç için verdikleri fiyat 200.000 TL şuan.
    1.6 Cdti exc. Otm. Sunroof lu Insignia da 160 civarlarında.. Arada kabaca 40.000 TL fark var.
    Birbirlerine göre donanım olarak + ve – leride var tabi.. Mesela 160 bin tl lik excellance Insigniada katlanır ayna yok ne saçma iş.. Insigniada , passata kıyasla ; Anahtarsız giriş, Led matrix farlar,şerit takip,kablosuz telefon şarjı,geri görüş kamerası,App car play ve android auto standart ,arka taraf 2 adet usb şarj standart geliyor Exc. De , Passatta bunlar yok opsiyonel.. Passatta ise Insignia ya + olarak high. Da Hayalet gösterge,katlanır ayna,ayarlanabilir arka klima paneli.. Gibi aklıma gelmeyen bir kaç donanım daha olabilir.. Insignia nın opsiyonel donanımları da daha ucuz bu arada. Seçenek daha az ama mesela bi area view filan yok.. Cam tavan sadece sport tourer de sunuluyor. Insignia daki sunroof ufacık kendine hayrı yok..

    Kısa özet ; Arada 40 bin tl fark var ve bu farkı passat kesinlikle hak etmiyor. Bu arada üst donanım benzer Superb in fiyatıda 175.000 TL ki bence o da hak etmiyor.. Sürüş özellikleri aklıma geldikçe aradaki açık ara fark direk olarak zaten insignia lehine.. 2. elini düşünmeyin Piyasa passata doydu artık zibilyon tane passat var artık passatında satışları zorlaştı çok özel bir araç olmadıkça satmak zor hele ki standart 1.6 dizel highline passat her tarafta dolu.. Siyah renk olmadığı sürece 2. eli zayıf.. İlginç bir şekilde siyah highline 1.6 tdi tutuluyor şuan piyasada sadece..

    Herkese selamlar.. Passat Turkiye

  3. #2
    offline
    Oguzmahmut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Oguz Mahmut
    Üyelik Tarihi
    06/11/2015
    Yer
    Erzurum
    Model
    Superb
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2013
    Mesajlar
    192

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Paylaşım için teşekkürler. Ben de dün BMW 520 i g 30 test ettim. Ne yalan söyleyeyim fiyata göre araç boş gibi. Benim F10 kadar donanım eklense 300 bini çok geçiyor. Sürüş açısından pek fark yok gibi ama diğer BMW araçlar gibi keyifli. Yalıtım sanki daha iyi. Bu aralar Volvo'ya merak sardım. Test sürüşü yapma imkanım olmadı ama bayideki araçlara baktım, sonra haricen bilgi edindim ve bu Markanın ülkemizde neden az sattığına şaşırdım doğrusu. Zira araçlar, güvenlik ekipmanları, donanımları ve kalite algısı bence zirvede. Premium algısını bence hak ediyor. Sonraki aracım belki Volvo olur kim bilir. Herkese hayırlı pazarlar...
  4. #2
    offline
    Oguzmahmut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    192

    Paylaşım için teşekkürler. Ben de dün BMW 520 i g 30 test ettim. Ne yalan söyleyeyim fiyata göre araç boş gibi. Benim F10 kadar donanım eklense 300 bini çok geçiyor. Sürüş açısından pek fark yok gibi ama diğer BMW araçlar gibi keyifli. Yalıtım sanki daha iyi. Bu aralar Volvo'ya merak sardım. Test sürüşü yapma imkanım olmadı ama bayideki araçlara baktım, sonra haricen bilgi edindim ve bu Markanın ülkemizde neden az sattığına şaşırdım doğrusu. Zira araçlar, güvenlik ekipmanları, donanımları ve kalite algısı bence zirvede. Premium algısını bence hak ediyor. Sonraki aracım belki Volvo olur kim bilir. Herkese hayırlı pazarlar...

  5. #3
    offline
    Baltax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Mehmet T. Balı
    Üyelik Tarihi
    11/02/2015
    Yer
    Balıkesir
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    251

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Volvo da kampanya var. Bakın derim. Ama geri görüş kamerası opsiyonuna 5bin TL istiyor. Full premium :D

       Oguzmahmut Nickli Üyeden Alıntı
    Paylaşım için teşekkürler. Ben de dün BMW 520 i g 30 test ettim. Ne yalan söyleyeyim fiyata göre araç boş gibi. Benim F10 kadar donanım eklense 300 bini çok geçiyor. Sürüş açısından pek fark yok gibi ama diğer BMW araçlar gibi keyifli. Yalıtım sanki daha iyi. Bu aralar Volvo'ya merak sardım. Test sürüşü yapma imkanım olmadı ama bayideki araçlara baktım, sonra haricen bilgi edindim ve bu Markanın ülkemizde neden az sattığına şaşırdım doğrusu. Zira araçlar, güvenlik ekipmanları, donanımları ve kalite algısı bence zirvede. Premium algısını bence hak ediyor. Sonraki aracım belki Volvo olur kim bilir. Herkese hayırlı pazarlar...
  6. #3
    offline
    Baltax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    251

    Volvo da kampanya var. Bakın derim. Ama geri görüş kamerası opsiyonuna 5bin TL istiyor. Full premium :D

       Oguzmahmut Nickli Üyeden Alıntı
    Paylaşım için teşekkürler. Ben de dün BMW 520 i g 30 test ettim. Ne yalan söyleyeyim fiyata göre araç boş gibi. Benim F10 kadar donanım eklense 300 bini çok geçiyor. Sürüş açısından pek fark yok gibi ama diğer BMW araçlar gibi keyifli. Yalıtım sanki daha iyi. Bu aralar Volvo'ya merak sardım. Test sürüşü yapma imkanım olmadı ama bayideki araçlara baktım, sonra haricen bilgi edindim ve bu Markanın ülkemizde neden az sattığına şaşırdım doğrusu. Zira araçlar, güvenlik ekipmanları, donanımları ve kalite algısı bence zirvede. Premium algısını bence hak ediyor. Sonraki aracım belki Volvo olur kim bilir. Herkese hayırlı pazarlar...

  7. #4
    offline
    Oguzmahmut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Oguz Mahmut
    Üyelik Tarihi
    06/11/2015
    Yer
    Erzurum
    Model
    Superb
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2013
    Mesajlar
    192

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Evet opsiyon fiyatları inanılmaz yüksek, ama şunu da hesaba katmak gerek; bu fiyatlar 2.0 litre motora göre % 110 ÖTV hesabına göre bulunmuş. Ben araçları çok beğendim, zaten alacak durumum da yok aslında zira o paraları verecek ekonomik gücüm yok. Alabilene de hayırlı olsun, güzel araçlar...
  8. #4
    offline
    Oguzmahmut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    192

    Evet opsiyon fiyatları inanılmaz yüksek, ama şunu da hesaba katmak gerek; bu fiyatlar 2.0 litre motora göre % 110 ÖTV hesabına göre bulunmuş. Ben araçları çok beğendim, zaten alacak durumum da yok aslında zira o paraları verecek ekonomik gücüm yok. Alabilene de hayırlı olsun, güzel araçlar...

  9. #5
    offline
    slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Emrah
    Üyelik Tarihi
    05/08/2017
    Yer
    Adana
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2017
    Mesajlar
    1

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Merhaba aciklamalariniz guzel alacak arkadaslara aciklayici olur. Ayni ikilemde bende kaldim ancak grand sport tercih etmedim. Donanim olarak aldigim passatdan daha doluydu ancak test surusundeki insignia direksiyon tepkisi bence kesinlikle passattan daha kotu. Ayrica ani direksiyonu sag sol Yaptiginizda insignia bariz arkasi geziniyor. (Satici suspansiyon yunusak modda gayet normal diyor,sertkende ayni) Ayrica passatin frenleri daha iyi.

    Yalitim konusunda size katilmiyorum. Bence 100-110a kadar yalitim denk. Yuksek hizlarda grand sport bir tık daha iyi. Ayni sekilde konforda denk sayilabilir(grandsport yumusak suspansiyondayken)

    Fiyat konusunda ise lansman fiyati oldugunu sizin dediginiz gibi kesinlikle 170 lerden 155 lere dusmuyiorlar. Ciddi baski yapmama ragmen 2000tl dusmuslerdi (166-164)

    Neden grand sport almadim?
    1.etken kesinlikle satici idi. Yanlis bilgi veriyordu. Örnek periyodik bakim fiyati en fazla 400-500 tl tutar demesi.
    İkinci el kuşkumdan dolayi araci cok övmesi (deger kaybetmezmis, sahibinden fiyatlari ortada)

    2.etken servis: babamda opel astra var. Servis rezil durumda, ilgi bilgi yerde.

    3 aklina geldikce beni aramasi: karar verdinizmi vs. En az 6 kere arandim.
    Hatta passati aldiktan sonra bile niye aldiniz az donanima bukadar para verdiniz vs demesi.

    4: ikiz bebeler oldugundan dolayı grandsportun bagaji daha kucuk (en onemli kriterimdi)

    5: arada 16hp fark olmasina ragmen performanslari ayni. Hatta katalog olarak passat top speed daha iyi

    Sonuc: grandsportun dolusunu alacagima ayni fiyata passat confortline +sunroof+kışpaketi + buyukekran+geri gorus kam vs. Olan paket aldım. İllaki cok satilikta passat var ancak grandsporta gore hem daha az deger kaybedip hemde daha gec satilacagini dusunuyorum.

    Ayrica 40bin tl fark verilip Volkswagen highline almak bana sacma geliyor, arada ucurum fark var. Ancak donanim olsun diyorsaniz iki aracin fullu arasindanda ciddi fark var. Grand sport bu konularda tercih sebebi.
    passatonr ve levondai bunu beğendi.
  10. #5
    offline
    slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    1

    Merhaba aciklamalariniz guzel alacak arkadaslara aciklayici olur. Ayni ikilemde bende kaldim ancak grand sport tercih etmedim. Donanim olarak aldigim passatdan daha doluydu ancak test surusundeki insignia direksiyon tepkisi bence kesinlikle passattan daha kotu. Ayrica ani direksiyonu sag sol Yaptiginizda insignia bariz arkasi geziniyor. (Satici suspansiyon yunusak modda gayet normal diyor,sertkende ayni) Ayrica passatin frenleri daha iyi.

    Yalitim konusunda size katilmiyorum. Bence 100-110a kadar yalitim denk. Yuksek hizlarda grand sport bir tık daha iyi. Ayni sekilde konforda denk sayilabilir(grandsport yumusak suspansiyondayken)

    Fiyat konusunda ise lansman fiyati oldugunu sizin dediginiz gibi kesinlikle 170 lerden 155 lere dusmuyiorlar. Ciddi baski yapmama ragmen 2000tl dusmuslerdi (166-164)

    Neden grand sport almadim?
    1.etken kesinlikle satici idi. Yanlis bilgi veriyordu. Örnek periyodik bakim fiyati en fazla 400-500 tl tutar demesi.
    İkinci el kuşkumdan dolayi araci cok övmesi (deger kaybetmezmis, sahibinden fiyatlari ortada)

    2.etken servis: babamda opel astra var. Servis rezil durumda, ilgi bilgi yerde.

    3 aklina geldikce beni aramasi: karar verdinizmi vs. En az 6 kere arandim.
    Hatta passati aldiktan sonra bile niye aldiniz az donanima bukadar para verdiniz vs demesi.

    4: ikiz bebeler oldugundan dolayı grandsportun bagaji daha kucuk (en onemli kriterimdi)

    5: arada 16hp fark olmasina ragmen performanslari ayni. Hatta katalog olarak passat top speed daha iyi

    Sonuc: grandsportun dolusunu alacagima ayni fiyata passat confortline +sunroof+kışpaketi + buyukekran+geri gorus kam vs. Olan paket aldım. İllaki cok satilikta passat var ancak grandsporta gore hem daha az deger kaybedip hemde daha gec satilacagini dusunuyorum.

    Ayrica 40bin tl fark verilip Volkswagen highline almak bana sacma geliyor, arada ucurum fark var. Ancak donanim olsun diyorsaniz iki aracin fullu arasindanda ciddi fark var. Grand sport bu konularda tercih sebebi.

  11. #6
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Alper
    Üyelik Tarihi
    27/06/2015
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    837
    06AL185

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       slowmotion Nickli Üyeden Alıntı
    Merhaba aciklamalariniz guzel alacak arkadaslara aciklayici olur. Ayni ikilemde bende kaldim ancak grand sport tercih etmedim. Donanim olarak aldigim passatdan daha doluydu ancak test surusundeki insignia direksiyon tepkisi bence kesinlikle passattan daha kotu. Ayrica ani direksiyonu sag sol Yaptiginizda insignia bariz arkasi geziniyor. (Satici suspansiyon yunusak modda gayet normal diyor,sertkende ayni) Ayrica passatin frenleri daha iyi.

    Yalitim konusunda size katilmiyorum. Bence 100-110a kadar yalitim denk. Yuksek hizlarda grand sport bir tık daha iyi. Ayni sekilde konforda denk sayilabilir(grandsport yumusak suspansiyondayken)

    Fiyat konusunda ise lansman fiyati oldugunu sizin dediginiz gibi kesinlikle 170 lerden 155 lere dusmuyiorlar. Ciddi baski yapmama ragmen 2000tl dusmuslerdi (166-164)

    Neden grand sport almadim?
    1.etken kesinlikle satici idi. Yanlis bilgi veriyordu. Örnek periyodik bakim fiyati en fazla 400-500 tl tutar demesi.
    İkinci el kuşkumdan dolayi araci cok övmesi (deger kaybetmezmis, sahibinden fiyatlari ortada)

    2.etken servis: babamda opel astra var. Servis rezil durumda, ilgi bilgi yerde.

    3 aklina geldikce beni aramasi: karar verdinizmi vs. En az 6 kere arandim.
    Hatta passati aldiktan sonra bile niye aldiniz az donanima bukadar para verdiniz vs demesi.

    4: ikiz bebeler oldugundan dolayı grandsportun bagaji daha kucuk (en onemli kriterimdi)

    5: arada 16hp fark olmasina ragmen performanslari ayni. Hatta katalog olarak passat top speed daha iyi

    Sonuc: grandsportun dolusunu alacagima ayni fiyata passat confortline +sunroof+kışpaketi + buyukekran+geri gorus kam vs. Olan paket aldım. İllaki cok satilikta passat var ancak grandsporta gore hem daha az deger kaybedip hemde daha gec satilacagini dusunuyorum.

    Ayrica 40bin tl fark verilip Volkswagen highline almak bana sacma geliyor, arada ucurum fark var. Ancak donanim olsun diyorsaniz iki aracin fullu arasindanda ciddi fark var. Grand sport bu konularda tercih sebebi.
    Siz sadece 2..eli düşünerek passat almışsınız bence.. Yalitimda 120 km de passatta bariz rüzgar sesi var bunu herkes bilir kronik problem.. yol tutuş asla kıyaslamam bile elmayla armut gibi.. 180 den sonra yolda geziyor passat. Araciniz hayirli olsun ancak daha çok tecrübe edince aracınızı dediklerimi anlayacaksınız. Bu arada 2. El konusunda passatin 2. Eli eskisi gibi iyi degil. Piyasa passata doydu çünkü zibilyon tane passat var satilik.. herkes passat aliyor kimsenin pek önemsediği bir araç değil artık..
  12. #6
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    837

       slowmotion Nickli Üyeden Alıntı
    Merhaba aciklamalariniz guzel alacak arkadaslara aciklayici olur. Ayni ikilemde bende kaldim ancak grand sport tercih etmedim. Donanim olarak aldigim passatdan daha doluydu ancak test surusundeki insignia direksiyon tepkisi bence kesinlikle passattan daha kotu. Ayrica ani direksiyonu sag sol Yaptiginizda insignia bariz arkasi geziniyor. (Satici suspansiyon yunusak modda gayet normal diyor,sertkende ayni) Ayrica passatin frenleri daha iyi.

    Yalitim konusunda size katilmiyorum. Bence 100-110a kadar yalitim denk. Yuksek hizlarda grand sport bir tık daha iyi. Ayni sekilde konforda denk sayilabilir(grandsport yumusak suspansiyondayken)

    Fiyat konusunda ise lansman fiyati oldugunu sizin dediginiz gibi kesinlikle 170 lerden 155 lere dusmuyiorlar. Ciddi baski yapmama ragmen 2000tl dusmuslerdi (166-164)

    Neden grand sport almadim?
    1.etken kesinlikle satici idi. Yanlis bilgi veriyordu. Örnek periyodik bakim fiyati en fazla 400-500 tl tutar demesi.
    İkinci el kuşkumdan dolayi araci cok övmesi (deger kaybetmezmis, sahibinden fiyatlari ortada)

    2.etken servis: babamda opel astra var. Servis rezil durumda, ilgi bilgi yerde.

    3 aklina geldikce beni aramasi: karar verdinizmi vs. En az 6 kere arandim.
    Hatta passati aldiktan sonra bile niye aldiniz az donanima bukadar para verdiniz vs demesi.

    4: ikiz bebeler oldugundan dolayı grandsportun bagaji daha kucuk (en onemli kriterimdi)

    5: arada 16hp fark olmasina ragmen performanslari ayni. Hatta katalog olarak passat top speed daha iyi

    Sonuc: grandsportun dolusunu alacagima ayni fiyata passat confortline +sunroof+kışpaketi + buyukekran+geri gorus kam vs. Olan paket aldım. İllaki cok satilikta passat var ancak grandsporta gore hem daha az deger kaybedip hemde daha gec satilacagini dusunuyorum.

    Ayrica 40bin tl fark verilip Volkswagen highline almak bana sacma geliyor, arada ucurum fark var. Ancak donanim olsun diyorsaniz iki aracin fullu arasindanda ciddi fark var. Grand sport bu konularda tercih sebebi.
    Siz sadece 2..eli düşünerek passat almışsınız bence.. Yalitimda 120 km de passatta bariz rüzgar sesi var bunu herkes bilir kronik problem.. yol tutuş asla kıyaslamam bile elmayla armut gibi.. 180 den sonra yolda geziyor passat. Araciniz hayirli olsun ancak daha çok tecrübe edince aracınızı dediklerimi anlayacaksınız. Bu arada 2. El konusunda passatin 2. Eli eskisi gibi iyi degil. Piyasa passata doydu çünkü zibilyon tane passat var satilik.. herkes passat aliyor kimsenin pek önemsediği bir araç değil artık..

  13. #7
    offline
    Murattat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Murat TATOĞLU
    Üyelik Tarihi
    22/11/2016
    Yer
    Kocaeli
    Yaş
    31
    Model
    A4
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    704
    34 ZU 8264

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Merhabalar;

    Hocam yalnızca 1 konuda kendi görüşümü sunacağım. Diğer şekilde insignia kullanmadığım için kıyaslama yapamam. 180 den sonra araç yolda geziyor dediniz ? Ben bu araçla çok fazla 180 üzeri test sürüşü yaptım , 220 ' lere kadar çıktım. Ancak söylediğiniz gibi yolda gezme olayı yaşamadım . Bu olay sizin aracınızda kaynaklı olan teknik sorun sebebiyle yaşanmış olmasın ? Bu araçla çok AUİDİ , BMW lere kafa tuttum açıkçası .Aracım 1.4 TSİ BMT 125 BG





       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    Siz sadece 2..eli düşünerek passat almışsınız bence.. Yalitimda 120 km de passatta bariz rüzgar sesi var bunu herkes bilir kronik problem.. yol tutuş asla kıyaslamam bile elmayla armut gibi.. 180 den sonra yolda geziyor passat. Araciniz hayirli olsun ancak daha çok tecrübe edince aracınızı dediklerimi anlayacaksınız. Bu arada 2. El konusunda passatin 2. Eli eskisi gibi iyi degil. Piyasa passata doydu çünkü zibilyon tane passat var satilik.. herkes passat aliyor kimsenin pek önemsediği bir araç değil artık..
  14. #7
    offline
    Murattat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    704

    Merhabalar;

    Hocam yalnızca 1 konuda kendi görüşümü sunacağım. Diğer şekilde insignia kullanmadığım için kıyaslama yapamam. 180 den sonra araç yolda geziyor dediniz ? Ben bu araçla çok fazla 180 üzeri test sürüşü yaptım , 220 ' lere kadar çıktım. Ancak söylediğiniz gibi yolda gezme olayı yaşamadım . Bu olay sizin aracınızda kaynaklı olan teknik sorun sebebiyle yaşanmış olmasın ? Bu araçla çok AUİDİ , BMW lere kafa tuttum açıkçası .Aracım 1.4 TSİ BMT 125 BG





       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    Siz sadece 2..eli düşünerek passat almışsınız bence.. Yalitimda 120 km de passatta bariz rüzgar sesi var bunu herkes bilir kronik problem.. yol tutuş asla kıyaslamam bile elmayla armut gibi.. 180 den sonra yolda geziyor passat. Araciniz hayirli olsun ancak daha çok tecrübe edince aracınızı dediklerimi anlayacaksınız. Bu arada 2. El konusunda passatin 2. Eli eskisi gibi iyi degil. Piyasa passata doydu çünkü zibilyon tane passat var satilik.. herkes passat aliyor kimsenin pek önemsediği bir araç değil artık..

  15. #8
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Alper
    Üyelik Tarihi
    27/06/2015
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    837
    06AL185

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       Murattat Nickli Üyeden Alıntı
    Merhabalar;

    Hocam yalnızca 1 konuda kendi görüşümü sunacağım. Diğer şekilde insignia kullanmadığım için kıyaslama yapamam. 180 den sonra araç yolda geziyor dediniz ? Ben bu araçla çok fazla 180 üzeri test sürüşü yaptım , 220 ' lere kadar çıktım. Ancak söylediğiniz gibi yolda gezme olayı yaşamadım . Bu olay sizin aracınızda kaynaklı olan teknik sorun sebebiyle yaşanmış olmasın ? Bu araçla çok AUİDİ , BMW lere kafa tuttum açıkçası .Aracım 1.4 TSİ BMT 125 BG
    Passat kullanıcılarının genel problemidir bu.. Herkes bilir ki B8 ler 180 den sonra güven vermez,yolda gezer.. Bu 1.4 tsi içinde geçerli 1.6 tdi içinde geçerli , 2.0 tdi 4 motion versiyon için de geçerli.. Alt yapı,amortisorler,direksiyon kutusu,yükseklik bir çok şey aynı çünkü.. 19'' verona jant olanlar biraz daha şanslı sadece daha az hissediyorlar..
  16. #8
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    837

       Murattat Nickli Üyeden Alıntı
    Merhabalar;

    Hocam yalnızca 1 konuda kendi görüşümü sunacağım. Diğer şekilde insignia kullanmadığım için kıyaslama yapamam. 180 den sonra araç yolda geziyor dediniz ? Ben bu araçla çok fazla 180 üzeri test sürüşü yaptım , 220 ' lere kadar çıktım. Ancak söylediğiniz gibi yolda gezme olayı yaşamadım . Bu olay sizin aracınızda kaynaklı olan teknik sorun sebebiyle yaşanmış olmasın ? Bu araçla çok AUİDİ , BMW lere kafa tuttum açıkçası .Aracım 1.4 TSİ BMT 125 BG
    Passat kullanıcılarının genel problemidir bu.. Herkes bilir ki B8 ler 180 den sonra güven vermez,yolda gezer.. Bu 1.4 tsi içinde geçerli 1.6 tdi içinde geçerli , 2.0 tdi 4 motion versiyon için de geçerli.. Alt yapı,amortisorler,direksiyon kutusu,yükseklik bir çok şey aynı çünkü.. 19'' verona jant olanlar biraz daha şanslı sadece daha az hissediyorlar..

  17. #9
    offline
    konan4206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    celal
    Üyelik Tarihi
    11/07/2013
    Yer
    Ankara
    Yaş
    41
    Model
    Passat Variant
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2009
    Mesajlar
    1.727

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    Passat kullanıcılarının genel problemidir bu.. Herkes bilir ki B8 ler 180 den sonra güven vermez,yolda gezer.. Bu 1.4 tsi içinde geçerli 1.6 tdi içinde geçerli , 2.0 tdi 4 motion versiyon için de geçerli.. Alt yapı,amortisorler,direksiyon kutusu,yükseklik bir çok şey aynı çünkü.. 19'' verona jant olanlar biraz daha şanslı sadece daha az hissediyorlar..
    b8 kullanmadım ama 180 den sonra gezinmesi hiç anlamlı gelmedi bana. 2 versiyon altında olan b6 da bile o gezintileri görmüyorum.220 de jilet gibi gidiyoruz rüzgar bozuk yol şöförlük gibi başka etkenlerde etki eder tabi.
    rehber öğretmen bunu beğendi
  18. #9
    offline
    konan4206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    1.727

       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    Passat kullanıcılarının genel problemidir bu.. Herkes bilir ki B8 ler 180 den sonra güven vermez,yolda gezer.. Bu 1.4 tsi içinde geçerli 1.6 tdi içinde geçerli , 2.0 tdi 4 motion versiyon için de geçerli.. Alt yapı,amortisorler,direksiyon kutusu,yükseklik bir çok şey aynı çünkü.. 19'' verona jant olanlar biraz daha şanslı sadece daha az hissediyorlar..
    b8 kullanmadım ama 180 den sonra gezinmesi hiç anlamlı gelmedi bana. 2 versiyon altında olan b6 da bile o gezintileri görmüyorum.220 de jilet gibi gidiyoruz rüzgar bozuk yol şöförlük gibi başka etkenlerde etki eder tabi.

  19. #10
    offline
    rehber öğretmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    ahmet aydın
    Üyelik Tarihi
    06/11/2016
    Yer
    sakarya
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    392

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Bende nacizane dün test ettim grand sportu. Tedarikçimizin aracıydı, 1 saat kadar kullandım.
    Donanım, head-up display ve ataklığını çok beğendim. Bir oturma pozisyonu hoşuma gitti. Ancak yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi viraja sert girince arkadan bariz bırakıyor. Passatla her zaman girdiğim yonca denilen viraja girdim passat her zaman stabildi ama insignia resmen arkadan çekişli araç gibi arkayı attı. Bunu en az 3-4 kez denedim her seferinde aynı sonuç. Passat yol tutuşta çok daha başarılı bence. 185'e kadar çıkabildim e-5 te yalıtım passat tan 1 tık iyi diyebilirim. Geçenler bilir, Kütahya Afyon arasında 10-15km bir düzlük var, kaymak asfalt, duble yol. Her Antalya ya gidişimde (yılda en az 8-10kez gider gelirim iş sebebiyle) passatla orada 220 km hızlara mutlaka çıkarım araç gayet stabil ilerler. Yani ben passatla kesinlikle yolda gezinme yaşamadım bu güne kadar, aksine en çok uzun yoldaki ve yüksek hızdaki stablitesini severim aracın.
    Sonuç olarak firma araçlarını yenilerken grand sportu passata tercih etmem, ama değişik araçlar kullanmayı severim, marka fanatiği değilim, ileride daha farklı araçlar çıktıkça değerlendirmeye de alırım.
    Murattat bunu beğendi
  20. #10
    offline
    rehber öğretmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    392

    Bende nacizane dün test ettim grand sportu. Tedarikçimizin aracıydı, 1 saat kadar kullandım.
    Donanım, head-up display ve ataklığını çok beğendim. Bir oturma pozisyonu hoşuma gitti. Ancak yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi viraja sert girince arkadan bariz bırakıyor. Passatla her zaman girdiğim yonca denilen viraja girdim passat her zaman stabildi ama insignia resmen arkadan çekişli araç gibi arkayı attı. Bunu en az 3-4 kez denedim her seferinde aynı sonuç. Passat yol tutuşta çok daha başarılı bence. 185'e kadar çıkabildim e-5 te yalıtım passat tan 1 tık iyi diyebilirim. Geçenler bilir, Kütahya Afyon arasında 10-15km bir düzlük var, kaymak asfalt, duble yol. Her Antalya ya gidişimde (yılda en az 8-10kez gider gelirim iş sebebiyle) passatla orada 220 km hızlara mutlaka çıkarım araç gayet stabil ilerler. Yani ben passatla kesinlikle yolda gezinme yaşamadım bu güne kadar, aksine en çok uzun yoldaki ve yüksek hızdaki stablitesini severim aracın.
    Sonuç olarak firma araçlarını yenilerken grand sportu passata tercih etmem, ama değişik araçlar kullanmayı severim, marka fanatiği değilim, ileride daha farklı araçlar çıktıkça değerlendirmeye de alırım.

  21. #11
    offline
    tcebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    19/05/2013
    Yer
    Dünya
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2017
    Mesajlar
    487

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    İnceleme yazısı çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Çoğu özelliklere katılabilirim aracı denemedim fakat yol tutuş konusunda özellikle de viraj kabiliyeti denince biraz duraksadım. 245/45r18 lastikli ve flexride lastiklere sahip B8 ile karşılaştırma yapmanın çok daha doğru olacağı kanısındayım. Yol tutuş konusunda son sözü lastikler söyler. B7 de sert Bridgestone lastiklerle virajı 193 Km/h dönebilirken, B8 de aynı virajda Falken lastikler 160 km/h hızda ötmeye başlıyor, 175 km/h civarında da küçük kaymalar nedeniyle ESP aracın daha hızlı dönmesini engelliyor. 205/55r16 ile 245/45r18 lastik farkını düşünemiyorum bile. Birinin seti 800 TL diğerinin seti 3000 TL.
  22. #11
    offline
    tcebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    487

    İnceleme yazısı çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Çoğu özelliklere katılabilirim aracı denemedim fakat yol tutuş konusunda özellikle de viraj kabiliyeti denince biraz duraksadım. 245/45r18 lastikli ve flexride lastiklere sahip B8 ile karşılaştırma yapmanın çok daha doğru olacağı kanısındayım. Yol tutuş konusunda son sözü lastikler söyler. B7 de sert Bridgestone lastiklerle virajı 193 Km/h dönebilirken, B8 de aynı virajda Falken lastikler 160 km/h hızda ötmeye başlıyor, 175 km/h civarında da küçük kaymalar nedeniyle ESP aracın daha hızlı dönmesini engelliyor. 205/55r16 ile 245/45r18 lastik farkını düşünemiyorum bile. Birinin seti 800 TL diğerinin seti 3000 TL.

  23. #12
    offline
    levondai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    levent
    Üyelik Tarihi
    01/08/2016
    Yer
    izmir
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    125

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    selamlar. 235 45 18 lastikler le passat da bu hızlarda sorun yaşamıyorum. iki defa çıktım bu hıza gerçi ama 200 km hızla bahsettiğin gezme olayı olmadı.
  24. #12
    offline
    levondai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    125

    selamlar. 235 45 18 lastikler le passat da bu hızlarda sorun yaşamıyorum. iki defa çıktım bu hıza gerçi ama 200 km hızla bahsettiğin gezme olayı olmadı.

  25. #13
    offline
    yasin3866 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    yasin
    Üyelik Tarihi
    26/12/2014
    Yer
    zimbabwe
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2014
    Mesajlar
    1.404

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Bu fiyatlara şansı yok. Ne zamanki en dolu versiyon insignia, rakibi Skoda Superb den 25-30 bin ucuza satılır. O zaman talep görmeye başlar. Kimse cebindeki 160 bin paranın , kontağı çevirdiği anda 120 bine gerilemesi istemez
  26. #13
    offline
    yasin3866 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    1.404

    Bu fiyatlara şansı yok. Ne zamanki en dolu versiyon insignia, rakibi Skoda Superb den 25-30 bin ucuza satılır. O zaman talep görmeye başlar. Kimse cebindeki 160 bin paranın , kontağı çevirdiği anda 120 bine gerilemesi istemez

  27. #14
    offline
    muh.iyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    03/12/2012
    Yer
    ankara
    Model
    A5
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2017
    Mesajlar
    141

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    İnsignia en azından kendine has bir araç. Skoda Superb ise Passatın çakması. Her zaman orjinaldan yanayım çakmadan değil. Aynı para dahi olsa İnsignia alırım
    yatganlı ve DrFahrenheit bunu beğendi.
  28. #14
    offline
    muh.iyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    141

    İnsignia en azından kendine has bir araç. Skoda Superb ise Passatın çakması. Her zaman orjinaldan yanayım çakmadan değil. Aynı para dahi olsa İnsignia alırım

  29. #15
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Alper
    Üyelik Tarihi
    27/06/2015
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    837
    06AL185

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       yasin3866 Nickli Üyeden Alıntı
    Bu fiyatlara şansı yok. Ne zamanki en dolu versiyon insignia, rakibi Skoda Superb den 25-30 bin ucuza satılır. O zaman talep görmeye başlar. Kimse cebindeki 160 bin paranın , kontağı çevirdiği anda 120 bine gerilemesi istemez
    Zaten öyle Insignia şuan hepsinden ucuz.. 1.6 tdi dsg Highline passat 200.000 tl , 1.6 tdi dsg Prestige Superb 175.000 TL , 1.6 grand sport dizel otm. insignia 156.000 TL..

    Hepsi en üst donanım, hepsinde sunroof var.. Insignia da donanım olarak şerit takip,ahantarsız giriş,apple car play,kablosuz şarj,direksiyon ısıtma var yukardaki fiyatta. Eksik olarak katlanır ayna yok, hayalet gösterge yok.. Hayalet zaten superbde de yok. Insignia da hayalet+navigasyon+head up display 8500 TL.

    İnsignia ; superbden 20.000 TL , Passattan 44.000 TL daha ucuz şuan.
  30. #15
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    837

       yasin3866 Nickli Üyeden Alıntı
    Bu fiyatlara şansı yok. Ne zamanki en dolu versiyon insignia, rakibi Skoda Superb den 25-30 bin ucuza satılır. O zaman talep görmeye başlar. Kimse cebindeki 160 bin paranın , kontağı çevirdiği anda 120 bine gerilemesi istemez
    Zaten öyle Insignia şuan hepsinden ucuz.. 1.6 tdi dsg Highline passat 200.000 tl , 1.6 tdi dsg Prestige Superb 175.000 TL , 1.6 grand sport dizel otm. insignia 156.000 TL..

    Hepsi en üst donanım, hepsinde sunroof var.. Insignia da donanım olarak şerit takip,ahantarsız giriş,apple car play,kablosuz şarj,direksiyon ısıtma var yukardaki fiyatta. Eksik olarak katlanır ayna yok, hayalet gösterge yok.. Hayalet zaten superbde de yok. Insignia da hayalet+navigasyon+head up display 8500 TL.

    İnsignia ; superbden 20.000 TL , Passattan 44.000 TL daha ucuz şuan.

  31. #16
    offline
    muh.iyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    03/12/2012
    Yer
    ankara
    Model
    A5
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2017
    Mesajlar
    141

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Passatın rakip talasman bir bakın. Bu nedir yaaa. Resmen rezillik. Hatta aşağıda konusu dahi açılmışdı dişli rakip diye.

    İste size rakip Talisman

    https://forum.donanimhaber.com/renau...cak--129105909
    fehim ve rehber öğretmen bunu beğendi.
  32. #16
    offline
    muh.iyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    141

    Passatın rakip talasman bir bakın. Bu nedir yaaa. Resmen rezillik. Hatta aşağıda konusu dahi açılmışdı dişli rakip diye.

    İste size rakip Talisman

    https://forum.donanimhaber.com/renau...cak--129105909

  33. #17
    offline
    tcebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    19/05/2013
    Yer
    Dünya
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2017
    Mesajlar
    487

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       muh.iyuksel Nickli Üyeden Alıntı
    Passatın rakip talasman bir bakın. Bu nedir yaaa. Resmen rezillik. Hatta aşağıda konusu dahi açılmışdı dişli rakip diye.

    İste size rakip Talisman

    https://forum.donanimhaber.com/renau...cak--129105909
    Çok iyiydi.
  34. #17
    offline
    tcebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    487

       muh.iyuksel Nickli Üyeden Alıntı
    Passatın rakip talasman bir bakın. Bu nedir yaaa. Resmen rezillik. Hatta aşağıda konusu dahi açılmışdı dişli rakip diye.

    İste size rakip Talisman

    https://forum.donanimhaber.com/renau...cak--129105909
    Çok iyiydi.

  35. #18
    offline
    Fatih Dmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Fatih
    Üyelik Tarihi
    05/06/2016
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    160

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Alper bey tarafından başlığın yazıldığını görünce içeriği okumadan neler yazdığını tahmin edebilen bir tek ben miyim :D
  36. #18
    offline
    Fatih Dmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    160

    Alper bey tarafından başlığın yazıldığını görünce içeriği okumadan neler yazdığını tahmin edebilen bir tek ben miyim :D

  37. #19
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Alper
    Üyelik Tarihi
    27/06/2015
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    837
    06AL185

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       Fatih Dmr Nickli Üyeden Alıntı
    Alper bey tarafından başlığın yazıldığını görünce içeriği okumadan neler yazdığını tahmin edebilen bir tek ben miyim :D
    Passatın durumu ortada yapıcak bir şey yok
    Fatih Dmr bunu beğendi
  38. #19
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    837

       Fatih Dmr Nickli Üyeden Alıntı
    Alper bey tarafından başlığın yazıldığını görünce içeriği okumadan neler yazdığını tahmin edebilen bir tek ben miyim :D
    Passatın durumu ortada yapıcak bir şey yok

  39. #20
    offline
    Mercator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Hüseyin
    Üyelik Tarihi
    27/01/2015
    Yer
    --
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2014
    Mesajlar
    1.012

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Daha geçenlerde B7 ve B8 ile 200 km/s üzeri bir sürat testi yaptım, Her iki araç 1,6 dizeldi ve 200 km üzerine zorlanmadan çıktılar. İki araçta kaya gibi gidiyordu. Ne bir gezme ne de bir güvensizlik verdi. Testi yaptığım yol, Karayollarının yeni yaptığı ve neredeyse bir F-16'nın inebileceği kadar geniş ve düz bir yol olan Afyon-Eskişehir (Seyitgazi üzerinden geçen) yoluydu. Ne önümde ne de arkamda tek bir araç yoktu ve sürat testi için bu yol son derece uygun ve güvenliydi. Bir BMW 5 kadar mutlaka değiller fakat öyle söylendiği gibide kesinlikle kötü değiller. sonuçta Passat yüksek sürat yapmak için tasarlanmış sportif karakterli bir araç değil. Ona rağmen bir eksiklik hissettirmiyorlar. (Her iki araç için konuşuyorum) B7 ve B8 sürüş karakteri arasında 200 km/s civarında bir fark hissetmedim, her ki aracın sürüş dinamikleri ve tepkileri hemen hemen aynı.

    Burada net ve somut iki konu var.
    1... Passatın yol tutuşu gayet yeterli.
    2... Passat B8'de bariz ve net bir rüzgar gürültüsü var. Bu durum B7'de yok.
    muh.iyuksel ve rehber öğretmen bunu beğendi.
  40. #20
    offline
    Mercator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    1.012

    Daha geçenlerde B7 ve B8 ile 200 km/s üzeri bir sürat testi yaptım, Her iki araç 1,6 dizeldi ve 200 km üzerine zorlanmadan çıktılar. İki araçta kaya gibi gidiyordu. Ne bir gezme ne de bir güvensizlik verdi. Testi yaptığım yol, Karayollarının yeni yaptığı ve neredeyse bir F-16'nın inebileceği kadar geniş ve düz bir yol olan Afyon-Eskişehir (Seyitgazi üzerinden geçen) yoluydu. Ne önümde ne de arkamda tek bir araç yoktu ve sürat testi için bu yol son derece uygun ve güvenliydi. Bir BMW 5 kadar mutlaka değiller fakat öyle söylendiği gibide kesinlikle kötü değiller. sonuçta Passat yüksek sürat yapmak için tasarlanmış sportif karakterli bir araç değil. Ona rağmen bir eksiklik hissettirmiyorlar. (Her iki araç için konuşuyorum) B7 ve B8 sürüş karakteri arasında 200 km/s civarında bir fark hissetmedim, her ki aracın sürüş dinamikleri ve tepkileri hemen hemen aynı.

    Burada net ve somut iki konu var.
    1... Passatın yol tutuşu gayet yeterli.
    2... Passat B8'de bariz ve net bir rüzgar gürültüsü var. Bu durum B7'de yok.

  41. #21
    offline
    yasin3866 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    yasin
    Üyelik Tarihi
    26/12/2014
    Yer
    zimbabwe
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2014
    Mesajlar
    1.404

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    passat b8 için rüzgar sesi ile ilgili servisler izolasyon yapmakta. her bayinin de bilgisi var. dileyen gidip aracına ücretsiz izolasyon yaptırabilir. tavan döşemesi sökülüp tavana ön cama kadar izolasyon yapılmakta
    fthars7 bunu beğendi
  42. #21
    offline
    yasin3866 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    1.404

    passat b8 için rüzgar sesi ile ilgili servisler izolasyon yapmakta. her bayinin de bilgisi var. dileyen gidip aracına ücretsiz izolasyon yaptırabilir. tavan döşemesi sökülüp tavana ön cama kadar izolasyon yapılmakta

  43. #22
    offline
    muh.iyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    03/12/2012
    Yer
    ankara
    Model
    A5
    Motor
    2.0 TDI
    Yılı
    2017
    Mesajlar
    141

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Bence çok mantıklıda değil tavan yalıtımı ile geçecek mesele değil. B7 varsa buna neden konmamış? Ses direk ile camlardan geliyor. Mercedes C de vardı ön yan camları akustik yaptılar ve fitili değiştirdiler.
    Konu muh.iyuksel tarafından (28 09 2017 Saat 11:42 ) değiştirilmiştir.
  44. #22
    offline
    muh.iyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    141

    Bence çok mantıklıda değil tavan yalıtımı ile geçecek mesele değil. B7 varsa buna neden konmamış? Ses direk ile camlardan geliyor. Mercedes C de vardı ön yan camları akustik yaptılar ve fitili değiştirdiler.

  45. #23
    offline
    sarı berber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Erkan
    Üyelik Tarihi
    22/11/2015
    Yer
    antalya
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    69

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Yaklaşık 2 yıldır b8 kullanıyorum, çok kereler 180 üstüne çıktım, sizin kadar teknik taktik bilmem ama cahil aklımla söyleyebileceğim passat 180 üstünde gayet de taş gibi gitmektedir. Ben en ufak bir rahatsızlık, korku hissetmedim. Aynı sürata Jetta ile çıktığımda ödüm bokuma karışırdı. Dediğim gibi cahil aklımla yorum yapıyorum, takdir sizin.
    Lagrange Pasha bunu beğendi
  46. #23
    offline
    sarı berber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    69

    Yaklaşık 2 yıldır b8 kullanıyorum, çok kereler 180 üstüne çıktım, sizin kadar teknik taktik bilmem ama cahil aklımla söyleyebileceğim passat 180 üstünde gayet de taş gibi gitmektedir. Ben en ufak bir rahatsızlık, korku hissetmedim. Aynı sürata Jetta ile çıktığımda ödüm bokuma karışırdı. Dediğim gibi cahil aklımla yorum yapıyorum, takdir sizin.

  47. #24
    offline
    ebpalamutoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    ebpa
    Üyelik Tarihi
    28/12/2015
    Yer
    kayseri
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    137

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    hangi servisler yapıyor yasin bey?
  48. #24
    offline
    ebpalamutoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    137

    hangi servisler yapıyor yasin bey?

  49. #25
    offline
    yucel1601 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    15/12/2015
    Yer
    uşak
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    7

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    Passat b8 aracımla 200 üzeri bir çok defa çıktığım oldu ve gezinme dediğiniz olayı hiç yaşamadım.
    Virajlarda bile kaya gibi yola tutuşu mükemmel
    Hatta bir it dalaşında BMW 4.18 grandcoupe ile arkadaş virajda korkusundan hız kesmek zorunda kaldı. ben hiç hızımı azaltmadan deva ettim
    Biraz komik geldi 180 de yolda gezinme olayı.
    Ama dizayn olarak yeni insigna güzel araç fakat o paralar verilmez gider e serisi araç bakarım !!!!
  50. #25
    offline
    yucel1601 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    7

    Passat b8 aracımla 200 üzeri bir çok defa çıktığım oldu ve gezinme dediğiniz olayı hiç yaşamadım.
    Virajlarda bile kaya gibi yola tutuşu mükemmel
    Hatta bir it dalaşında BMW 4.18 grandcoupe ile arkadaş virajda korkusundan hız kesmek zorunda kaldı. ben hiç hızımı azaltmadan deva ettim
    Biraz komik geldi 180 de yolda gezinme olayı.
    Ama dizayn olarak yeni insigna güzel araç fakat o paralar verilmez gider e serisi araç bakarım !!!!

  51. #26
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Alper
    Üyelik Tarihi
    27/06/2015
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    837
    06AL185

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

    B8 passatın yol tutuşuna ve sürüş hissine 200 km/s de kaya gibi diyen arkadaşlara diyebileceğim tek bir şey var elin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış

    Yanlış anlamayın ama.. Passat b8 Mqb platformuyla,keşkül direksiyonuyla,leylek gibi yüksekliğiyle değil taş, çakıl dahi olamaz. 200 km de o aracın nasıl güvensiz gittiğini ben biliyorum.. haa broadway den inip b8 e bindiyseniz tabiki passat çok guvenli gidiyor 200 de.. ama bir 3 yada 5 serisinden inip insigniadan inip b8 e bindiğinizde araba 200km/s de kötü hissettiriyor..
  52. #26
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    837

    B8 passatın yol tutuşuna ve sürüş hissine 200 km/s de kaya gibi diyen arkadaşlara diyebileceğim tek bir şey var elin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış

    Yanlış anlamayın ama.. Passat b8 Mqb platformuyla,keşkül direksiyonuyla,leylek gibi yüksekliğiyle değil taş, çakıl dahi olamaz. 200 km de o aracın nasıl güvensiz gittiğini ben biliyorum.. haa broadway den inip b8 e bindiyseniz tabiki passat çok guvenli gidiyor 200 de.. ama bir 3 yada 5 serisinden inip insigniadan inip b8 e bindiğinizde araba 200km/s de kötü hissettiriyor..

  53. #27
    offline
    plaintext - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    20/11/2016
    Yer
    ist
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    240

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    B8 passatın yol tutuşuna ve sürüş hissine 200 km/s de kaya gibi diyen arkadaşlara diyebileceğim tek bir şey var elin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış

    Yanlış anlamayın ama.. Passat b8 Mqb platformuyla,keşkül direksiyonuyla,leylek gibi yüksekliğiyle değil taş, çakıl dahi olamaz. 200 km de o aracın nasıl güvensiz gittiğini ben biliyorum.. haa broadway den inip b8 e bindiyseniz tabiki passat çok guvenli gidiyor 200 de.. ama bir 3 yada 5 serisinden inip insigniadan inip b8 e bindiğinizde araba 200km/s de kötü hissettiriyor..
    bu aracın testleri konusunda sana teşekkür ederim kendi adıma,
    ama 3 serisi 5 serisi fiyatlarını göz önüne getirip,
    passata bakmayı unutmadan karşılaştıralım.
  54. #27
    offline
    plaintext - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    240

       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    B8 passatın yol tutuşuna ve sürüş hissine 200 km/s de kaya gibi diyen arkadaşlara diyebileceğim tek bir şey var elin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış

    Yanlış anlamayın ama.. Passat b8 Mqb platformuyla,keşkül direksiyonuyla,leylek gibi yüksekliğiyle değil taş, çakıl dahi olamaz. 200 km de o aracın nasıl güvensiz gittiğini ben biliyorum.. haa broadway den inip b8 e bindiyseniz tabiki passat çok guvenli gidiyor 200 de.. ama bir 3 yada 5 serisinden inip insigniadan inip b8 e bindiğinizde araba 200km/s de kötü hissettiriyor..
    bu aracın testleri konusunda sana teşekkür ederim kendi adıma,
    ama 3 serisi 5 serisi fiyatlarını göz önüne getirip,
    passata bakmayı unutmadan karşılaştıralım.

  55. #28
    offline
    Mercator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Hüseyin
    Üyelik Tarihi
    27/01/2015
    Yer
    --
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2014
    Mesajlar
    1.012

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    B8 passatın yol tutuşuna ve sürüş hissine 200 km/s de kaya gibi diyen arkadaşlara diyebileceğim tek bir şey var elin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış

    Yanlış anlamayın ama.. Passat b8 Mqb platformuyla,keşkül direksiyonuyla,leylek gibi yüksekliğiyle değil taş, çakıl dahi olamaz. 200 km de o aracın nasıl güvensiz gittiğini ben biliyorum.. haa broadway den inip b8 e bindiyseniz tabiki passat çok guvenli gidiyor 200 de.. ama bir 3 yada 5 serisinden inip insigniadan inip b8 e bindiğinizde araba 200km/s de kötü hissettiriyor..
    Alper hocam yazdıklarınız çok güzel keyifle okuyorum. Fikirlerin medeni bir şekilde tartışılması zaten bu forumun amacı. Fakat geçen sonbaharda 3 serisi BMW ile uzun bir yol testim oldu. Çok samimi söylüyorum, yol tutuş ve güven vermesi açısından, Passat ile arasında bariz bir fark göremedim. Yaptığım süratler hep 200 km/s üzeriydi bu arada. 5 serisini bilemiyorum fakat kesinlikle daha iyidir mutlaka. Ama Passat, 180 km/s'den sonra güven vermiyor düşüncesine katılmıyorum çünkü bizzat kendi ellerimle test ettim. Eğer öyle bir şey olsaydı burada direk yazardım zaten. Sonuçta Volkswagen babamın oğlu değil fakat gerçekleri de yazmamız gerekir. Belki sizin kullandığınız passattın ön düzen ayarlarında bir problem vardı.
    rehber öğretmen bunu beğendi
  56. #28
    offline
    Mercator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    1.012

       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    B8 passatın yol tutuşuna ve sürüş hissine 200 km/s de kaya gibi diyen arkadaşlara diyebileceğim tek bir şey var elin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış

    Yanlış anlamayın ama.. Passat b8 Mqb platformuyla,keşkül direksiyonuyla,leylek gibi yüksekliğiyle değil taş, çakıl dahi olamaz. 200 km de o aracın nasıl güvensiz gittiğini ben biliyorum.. haa broadway den inip b8 e bindiyseniz tabiki passat çok guvenli gidiyor 200 de.. ama bir 3 yada 5 serisinden inip insigniadan inip b8 e bindiğinizde araba 200km/s de kötü hissettiriyor..
    Alper hocam yazdıklarınız çok güzel keyifle okuyorum. Fikirlerin medeni bir şekilde tartışılması zaten bu forumun amacı. Fakat geçen sonbaharda 3 serisi BMW ile uzun bir yol testim oldu. Çok samimi söylüyorum, yol tutuş ve güven vermesi açısından, Passat ile arasında bariz bir fark göremedim. Yaptığım süratler hep 200 km/s üzeriydi bu arada. 5 serisini bilemiyorum fakat kesinlikle daha iyidir mutlaka. Ama Passat, 180 km/s'den sonra güven vermiyor düşüncesine katılmıyorum çünkü bizzat kendi ellerimle test ettim. Eğer öyle bir şey olsaydı burada direk yazardım zaten. Sonuçta Volkswagen babamın oğlu değil fakat gerçekleri de yazmamız gerekir. Belki sizin kullandığınız passattın ön düzen ayarlarında bir problem vardı.

  57. #29
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Alper
    Üyelik Tarihi
    27/06/2015
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    837
    06AL185

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       Mercator Nickli Üyeden Alıntı
    Alper hocam yazdıklarınız çok güzel keyifle okuyorum. Fikirlerin medeni bir şekilde tartışılması zaten bu forumun amacı. Fakat geçen sonbaharda 3 serisi BMW ile uzun bir yol testim oldu. Çok samimi söylüyorum, yol tutuş ve güven vermesi açısından, Passat ile arasında bariz bir fark göremedim. Yaptığım süratler hep 200 km/s üzeriydi bu arada. 5 serisini bilemiyorum fakat kesinlikle daha iyidir mutlaka. Ama Passat, 180 km/s'den sonra güven vermiyor düşüncesine katılmıyorum çünkü bizzat kendi ellerimle test ettim. Eğer öyle bir şey olsaydı burada direk yazardım zaten. Sonuçta Volkswagen babamın oğlu değil fakat gerçekleri de yazmamız gerekir. Belki sizin kullandığınız passattın ön düzen ayarlarında bir problem vardı.
    Aynen öyle.. Forumun amacı tartışmak zaten yoksa forum neden var

    F30 ile Passat ın sürüş kalitesinin uzaktan yakından ilgisi yok ama. Bence tekrar test edin derim. Bu arada benim elimden geçmeyen bir Volkswagen otomobil kalmadı. Sanırım bir tek scirocco ya binmedim. 2 golf 7, 2 b8 passat,1 amarok v6,1 polo aldım,bindim,sattım.. Volkswagen yi iyi tanıyorum.. Bmw yi de iyi tanıyorum 2 tane f10 520i , 1 tane f30 320ied araç aldım kullandım ve sattım. Sanırım Bmw ile Volkswagen yi net olarak kıyaslayabilecek bilgiye fazlasıyla sahibim.. Arada fark yok.. Arada uçurum fark var.. Biri Ultimate Driving machine.. Diğeri benim gözümde yalnızca 4 teker 1 direksiyon..
  58. #29
    offline
    Alper134 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    837

       Mercator Nickli Üyeden Alıntı
    Alper hocam yazdıklarınız çok güzel keyifle okuyorum. Fikirlerin medeni bir şekilde tartışılması zaten bu forumun amacı. Fakat geçen sonbaharda 3 serisi BMW ile uzun bir yol testim oldu. Çok samimi söylüyorum, yol tutuş ve güven vermesi açısından, Passat ile arasında bariz bir fark göremedim. Yaptığım süratler hep 200 km/s üzeriydi bu arada. 5 serisini bilemiyorum fakat kesinlikle daha iyidir mutlaka. Ama Passat, 180 km/s'den sonra güven vermiyor düşüncesine katılmıyorum çünkü bizzat kendi ellerimle test ettim. Eğer öyle bir şey olsaydı burada direk yazardım zaten. Sonuçta Volkswagen babamın oğlu değil fakat gerçekleri de yazmamız gerekir. Belki sizin kullandığınız passattın ön düzen ayarlarında bir problem vardı.
    Aynen öyle.. Forumun amacı tartışmak zaten yoksa forum neden var

    F30 ile Passat ın sürüş kalitesinin uzaktan yakından ilgisi yok ama. Bence tekrar test edin derim. Bu arada benim elimden geçmeyen bir Volkswagen otomobil kalmadı. Sanırım bir tek scirocco ya binmedim. 2 golf 7, 2 b8 passat,1 amarok v6,1 polo aldım,bindim,sattım.. Volkswagen yi iyi tanıyorum.. Bmw yi de iyi tanıyorum 2 tane f10 520i , 1 tane f30 320ied araç aldım kullandım ve sattım. Sanırım Bmw ile Volkswagen yi net olarak kıyaslayabilecek bilgiye fazlasıyla sahibim.. Arada fark yok.. Arada uçurum fark var.. Biri Ultimate Driving machine.. Diğeri benim gözümde yalnızca 4 teker 1 direksiyon..

  59. #30
    offline
    Fatih Dmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Fatih
    Üyelik Tarihi
    05/06/2016
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2016
    Mesajlar
    160

    Cevap: Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyas

       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    Aynen öyle.. Forumun amacı tartışmak zaten yoksa forum neden var

    F30 ile Passat ın sürüş kalitesinin uzaktan yakından ilgisi yok ama. Bence tekrar test edin derim. Bu arada benim elimden geçmeyen bir Volkswagen otomobil kalmadı. Sanırım bir tek scirocco ya binmedim. 2 golf 7, 2 b8 passat,1 amarok v6,1 polo aldım,bindim,sattım.. Volkswagen yi iyi tanıyorum.. Bmw yi de iyi tanıyorum 2 tane f10 520i , 1 tane f30 320ied araç aldım kullandım ve sattım. Sanırım Bmw ile Volkswagen yi net olarak kıyaslayabilecek bilgiye fazlasıyla sahibim.. Arada fark yok.. Arada uçurum fark var.. Biri Ultimate Driving machine.. Diğeri benim gözümde yalnızca 4 teker 1 direksiyon..
    Alper bey Borusana yada kosifler otomotive isminizi verip selamınızla gitsek bize ne kadar indirim yaparlar?
    Lagrange Pasha bunu beğendi
  60. #30
    offline
    Fatih Dmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    160

       Alper134 Nickli Üyeden Alıntı
    Aynen öyle.. Forumun amacı tartışmak zaten yoksa forum neden var

    F30 ile Passat ın sürüş kalitesinin uzaktan yakından ilgisi yok ama. Bence tekrar test edin derim. Bu arada benim elimden geçmeyen bir Volkswagen otomobil kalmadı. Sanırım bir tek scirocco ya binmedim. 2 golf 7, 2 b8 passat,1 amarok v6,1 polo aldım,bindim,sattım.. Volkswagen yi iyi tanıyorum.. Bmw yi de iyi tanıyorum 2 tane f10 520i , 1 tane f30 320ied araç aldım kullandım ve sattım. Sanırım Bmw ile Volkswagen yi net olarak kıyaslayabilecek bilgiye fazlasıyla sahibim.. Arada fark yok.. Arada uçurum fark var.. Biri Ultimate Driving machine.. Diğeri benim gözümde yalnızca 4 teker 1 direksiyon..
    Alper bey Borusana yada kosifler otomotive isminizi verip selamınızla gitsek bize ne kadar indirim yaparlar?

123 Son