PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMT Hayatımıza Ne Getirdi?



mmcakmak
17 12 2013, 15:58
Herkese merhaba,

Birkaç ay önce VW diyaloghattını arayıp bu bluemotion özelliği arabaya ne getirdi diye sormuştum.Deneyimimi sizinle de paylaşmak isterim. Görüştüğüm kişi sizi servisteki satışyetkilisine arattıralım dediler. Demim olmaz, o zaman kapatalım telefonu,servistekilerin neredeyse ustalarda dahil birşey bildikleri yok arabaylailgili. O zaman tamam dediler, uzman birine arattıracağız.

2 saat sonra Gebze’deki üsten bir uzman aradı ve passatta tüm modellerdebaşlayıp golfte tüm modellerde uygulamaya devam edilen bluemotion özelliğininaslında bir motor özelliği olmadığını anlattı.

İlginç şekilde aslında sanırım sadece lansman için yapılan bir proje, yani BMWve Mercedes dahil bir çok marka doğayı daha çok koruma ve otomobillerin verdiğizararı azaltma konusunda yarış içindeler ve VW de buna dahil olmalıydı dedi..B/ halefi olan b6 kasa passattan (1.4 tsi 122 için) 0.3 lt daha az yakıyor ve karbonsalınımını 140 küsur mg dan 138 mg a düşürdük doğayı koruyoruz ayağına birteknoloji dedi.

Bluemotion özelliğinde öncekilere ek olarak daha aerodinamik kasa tasarımı varmışve ek olarak araç yere biraz daha yakınmış, bu da rüzgarı daha az alarak aracınrüzgar mukavemetini düşürüyormuş. Bu da nihai olarak yakıta etki ediyor.

Ek olarak fren enerjisi geri kazanımı diye bir sistem var ancak totalde hiçbirimotorla ilgili değil. Aslında motor standart ve tüm diğer araçlarda kullanılan 1.6tsi 105 bg ve 1.4 tsi 122 bg motor.

LPG yi sordum cevaben bana, cevabım kişisel olacak kurumsal olmayacak dedi,dedim tamam.

102 bg mpi motorlarda iyi verim alındığını ancak tsi motorlarda fabrika yapısıgereği üretici buna uygun yapmadı dedi ama duyduğum tüm 1.4 tsi lpg li araçkullanıcıları iyi sonuçlar elde ettiklerini söylüyorlar.

yani bmt konusu ve lpg anlamında durum budur.

Saygılarımla. Herkese kazasız bol keyifli sürüşler.

dyt_hakan
17 12 2013, 16:36
Bilgilendirme için teşekkür ederim çok faydalı şeyler anlatmışsın :thanks

eengfd
17 12 2013, 17:01
Skoda SuperB'de BMT yerine Greentech veya Greenline adlandırması var. Başka araçlarda bluedrive ve benzeri adlandırmalar var, neticede hepsi daha az yakıt tüketimi ve daha az emisyon değerleri sunuyor.

Passait
17 12 2013, 17:13
Teknoloji teknolojidir diyip geçiyoruz çoğumuz ne işe yaradığını bile tam bilmeden :) Siz merak edip araştırmışsınız kutlarım.