PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor bloğu üzerindeki yağ sızıntısı



Murat 81
04 12 2013, 22:47
Öncelikle hepinize iyi akşamlar arkadaşlar. Islerimin yoğunluğu nedeniyle uzun süredir takip edemiyorum. Bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Bu akşam aracimin motorunu*kontrol ettiğim sırada motor blogunun etrafında daha önce fark etmediğim yağ lekeleri yani daha ziyade sızıntı benzeri lekeler gördüm. Aracın altında damlama yok. Yagin kaynagini da tespit edemedim. Ayrica aracın yaginda bir eksilme de yok. Arac her hangi bir ariza uyarısı vermiyor. Aracin sesinde ve gidisinde de bir değişiklik olmadı. Sizce bu durumun sebebi ne*olabilir? Sızıntı nereden kaynaklanıyor olabilir? Yardimlariniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Murat 81
04 12 2013, 23:38
Eklemeyi unuttuğum bir nokta da aracima bir ay kadar önce bakım yaptırdım ve bakımda araca dört litre yağ kondu acaba bu yağın fazla gelip bir şekilde motordan taşması ya da sizmasi olası bir durum olabilir mi?

eengfd
05 12 2013, 08:54
Bakım esnasında oluşup kalmış olabilir mi? Bence lekeleri bir temizleyin, aracı kullanırken harareti gözlemleyin, ayrıca yağ seviyesini arada bir kontrol edin. Bir süre sonra lekeler tekrar oluşur ise uzmanına göstermelisiniz.

Taner Göde
05 12 2013, 08:54
Sevgili arkadaşım,

Motordaki keçeler ve contalar çalışma prensibine göre su, yağ, hava ve yakıtı kapalı devre sistemlerin içinde tutmak için geliştirilmiştir. Aşırı sıcak, soğuk ve basınca maruz kalan bu parçalar sıkıştırılmış emici madde, şekillenmiş teneke veya kauçuktan yapılmaktadır ve ömürlü parçalardır. Bilhassa emici maddeden yapılanlar önce bu sıvıyı emer, sonra içinde hapsederek içeriden dışarıya migrasyon (sızıntı) yapmasını önler, ama aynı anda da esnektir ve sıcaklığa da dayanır. Bir süre sonra ömrü dolar ve yenilenmesi gerekir. Bunun için de yetkili veya özeş servise gitmenizde fayda var.

Yağ eksilmesi ani olmaz ama anlık olur, zamana yayılır, biranda da ruhunu teslim edebilir.

Saygılarımla,

Taner Göde

Murat 81
05 12 2013, 09:13
Öncelikle verdiğiniz tavsiyeler ve bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. bakım esnasında olduğunu sanmıyorum, çünkü bakım sonrasında temizlemişlerdi, ama Taner Bey'in dediği gibi contalardan kaynaklanıyor olabilir, sanırım müsait bir zamanda servise uğrasam iyi olacak.

Murat 81
05 12 2013, 14:48
Arkadaşlar aracı bugün servise götürdüm. Ustam sorunun önemli bir şey olmadığını motorun terleme yaptığını ve bunun normal bir durum olduğunu. Aciliyetinin olmadığını.aracin yaşına bağlı olarak çontalarinin eskimiş olduğunu musait bir zamanda birakirsam halledebilecegini söyledi ancak aracın bir gün süreyle serviste kalması gerekiyormuş. Artık müsait bir günde contalari degistirecez.neyse ki mühim bir şey çıkmadı.

eengfd
05 12 2013, 16:25
Mevsim geçişindeki ısı düşüklüğünden eskimiş keçelerin katılaşıp büzülmesi nedeni ile sızdırma olmuştur.

Murat 81
06 12 2013, 10:49
Mevsim geçişindeki ısı düşüklüğünden eskimiş keçelerin katılaşıp büzülmesi nedeni ile sızdırma olmuştur.

olabilir hocam, malesef ben motorla ilgili temel bilgileri bilsem de teknik detaylardan malesef pek anlamıyorum, bu yüzden de evham yapıyorum ama büyük bir sorun çıkmadı çok şükür bu yüzden mutluyum. bu arada yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim

Passatcc
06 12 2013, 10:55
Servisin de dediği gibi anlattığınız şey terleme olayı . Belli bir yaştan sonra motorlarda bu normal bir durum . Sıcaklık değişimi ile alakalı . Kışın daha çok görülür ..

Murat 81
06 12 2013, 11:04
Servisin de dediği gibi anlattığınız şey terleme olayı . Belli bir yaştan sonra motorlarda bu normal bir durum . Sıcaklık değişimi ile alakalı . Kışın daha çok görülür ..

bilmeyince insan endişeleniyor ister istemez Ufuk Bey ama işin aslını öğrenince de rahatladım doğrusu.

tuncel79
26 01 2016, 23:38
Merhaba, ayrıca konu acmak istemedim. Bu sabah silecek suyu dolumu yaparken motor üzerindeki siyah plastik kapağın uzerinde el büyüklüğünde yağ tabakası oluştuğunu farkettim. Bu onemli bir durum mudur? Malum havalar -1 civarında İstanbulda bayadır. Sıcaklıkla ilgisi varmıdır?