PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DSG Şanzıman Hidrolik Pompa Arızası



msarpdag
13 11 2013, 18:16
Merhaba;
7 ileri B6 dsg passat kullanıyorum. İki gün önce gösterge panelinde vites göstergesinde aktif olan vitesi gösteren kısımdaki tüm viteslerin işaretli olduğunu farkettim. Yani örneğin vites d konumundayken nasıl d harfi üzerinde işaret oluyorsa bende tüm harfler üzerinde işaret vardı. Ayrıca d v s konumunda aracın kaçıncı viteste olduğunu gösteren numerik kısım ortadan kaybolmuştu. Vites kolunu sağa itip manuel kullanıma aldığımda da aynı şekilde 1 den 7 ye kadar tüm rakamlar işaretlenmiş görünüyor, aracın hangi viteste olduğu anlaşılamıyordu. Motoru durdurup yeniden çalıştırınca sorun kaybolup herşey normal görünüyor, ancak ölçtüğümde tam 10 dk içerisinde sorun tekrar ediyor. Yoğun trafikte de 100 km ortalama hızda da süre değişmiyor ve kullanımda belirgin bir sıkıntı yok.
Aracı servise soktum, iki üç kez hidrolik pompa hatası vermiş. Hafızayı silip tekrar çalıştırdık, araba rolantide 10 dk çalıştıktan sonra aynı hatayı tekrar verdi. Şimdi araba serviste, şanzıman yağ pompasında yağ kaçağı varmış, usta ilgileniyor ama henüz dönüş alamadım. Böyle bir sorun yaşayan ya da bilen varsa çözüm ve çıkan maliyet konusunda bilgi alabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler.

Halilpassat
14 11 2013, 11:38
Oncelikle Gecmis olsun...

DSG Problemlerinde Servislerin genel olarak ariza giderme yonteminde ki islem sirasi soyle..

1- DSG Bakimi yapildimi Yag ve filitre degisimi her 60bin km de
2- DSG Hidrolik yag ile calisan bir sistem...Hidrolik pompa arizasi tespiti ..onarim veya pompa degismi..
Hala Problem devam ediyorsa..
3-Kavrama degisimi...
4- Mekatronik degismi...
Allah vermesin
5- DSG degisimi...

Daniel
02 06 2018, 13:52
Merhaba benim aracim golf mk6 7 duz DSG. Kisadan soruya geceyim. Ne kadar yag gerektigi. Her tarafta deniyorki DSG6 dan DSG7'ye gecildiginde miktar 7 litreden 1,7 litreye dustu. Fakat benim calistigim yer bunun imkansiz oldugunu soyledi ve israrima ragmen 6 litre yag koydu. Eger bu miktar fazla ise zamanla ne olur? Zaten mekatronigi degistirdim 5 bin lira gitti.