PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Off küçük ama can sıkıcı yıkama hatası



aligalip07
23 09 2013, 00:19
araca tazyikli su tutulması sonucu arka tamponla çamurluğun tam birleşme naktasonda mercimek tanesi kadar boya açılması oldu altından siyah tampon çıktı sizce ne yapayım olduğu gibi bıraksam birdahaki yıkamada daha çok açılır off ne yapmalıyım.

firatciftci44
23 09 2013, 00:30
tam olarak birleştiği yerde mi? o noktaya bir bakın, parçalar arası gerilme veya yabancı cisim çarpmasından dolayı bir kavlamayla başlayan açıklık tazyikli suyla büyümüş olabilir. en önemlisi o kavlamanın 3-5 milimetre etrafına bakın, çamurlukla sürtünme belirtisi varsa servise danışın ya da işinin ehli bir kaporta ustasının yorumunu alın. plastik aksamda da deforme varsa yabancı bir cisim önceden çarpmıştır, tazyik yiyince açılmıştır.
damla boya müdahalesinde bulunursanız orda pütür oluşcaktır. çok ince bir şekilde boyayı dokundurup çekmeniz lazım.
sağlam olsun diyorsanız zımparalanıp tekrar astar çekilerek boyanması gerekir ki bence yapmayın.
şüpheliyim; boyayı kaldırmayacağına emin olsam kuvvetli japon yapıştırıcısına benzer bir ürün film tabaksı gibi sürün oraya. bu çok fantaziye kaçan bir müdahale olur gerçi ama neyse vazgeçtim, boya temas ettiği yer itibariyle kalkabilir :)

öncelikli öğrenmeniz gereken dediğim gibi servis veya kaporta ustasından tampon ile çamurluk arasında oynaşma, sürtünme sonucu yıpranma oluyor mu... öyle bir sorun varsa öncelikle onu giderin.
arabanız tazyikli suyla yıkanırken tabancayı yaklaştırmamaları konusunda tembihleyin, yoksa daha da büyür.. ben dışarıda şimdiye kadar iki defa yıkattım arabamı. elinizden geldiğince kendiniz yıkayın..

bjk
23 09 2013, 16:12
bende ön arka tamponu yeni boyattım bende çok korkar oldum tabacayla yıkama meselisinden

saydalan
23 09 2013, 20:24
Tabancayla yıkama tampon soyulmasında bir vesile. Asıl neden boya koruma kimyasalı. 2007 li senelerde boya koruma olayları yeni yeni meşhur olurken sıfır aracıma boya koyuma yaptırmıştım. Sonra da tamponlarım soyuldu. Plastik malzemeye boya koruma kimyasalı uygulanmaması gerektiğini benden öğrendiler :) Tabancanın bir suçu yok aslında.

Yener
23 09 2013, 20:32
Boya koruma adı altında kullanılan ürünler yüzlerce test ve ar-ge çalısmasının neticesinde piyasaya arzedilen ürünler.en azından meguiars,sonax,turtle wax,autoglym gibi dünyada bu konuda kendisini ispat etmiş markalar için cekincesiz olarak bunu söyleyebilirim.sizin aracınıza hangi ürünün kullanıldığını bilmiyorum,ama,ya merdiven altı olarak tabir edilen ve aynen dediğiniz üzere faydadan ziyade zarar veren bir ürün,ya da yukarıda saydığım bilinen marka ama raf ömrünü doldurmuş ve kimyasal özelliğini yitirmiş ürün olabilir.yıllardan beri bütün araçlarıma boya koruma mutlak olarak sık sık bizzat kendim uygularım.boyanın canlılığını artırmak ve ömrünü uzatmaktan dolayı ileri seviyede faydasını gördüm.saygılar.

aligalip07
25 09 2013, 19:51
Çok ince bir fırça ile sadece araçla rengi tutsun ve tekrar açılmasın diye boyattım çok yakından belli oluyor uzaktan seçilemiyor usta biraz kurusun bi kat daha atarıs dedi ama acayip ince bir fırça ve çok küçük dokunuşlarla hallettik tamponda resmen tezyik zedelemiş sinek kadar bir nokta tam birleşme yerinde tampon kısmında ama şuan ii içime sindi bir kat daha atınca ii olucak inşallah.