PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : passat b5.5 için uzaktan kumanda senkronizasyonu



emren306
15 05 2013, 18:50
Uzaktan Kumanda Senkronizasyonu

2004 passat aracımın diğer kumandası kapıları açmıyor yada kapatmıyordu....pilini filan değiştirsemde kendimce anahtarı senkronize etmeye çalışsamda bugün bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir anahtarcı ustaya gittim.. araçla ilgili bu konularda deneyimli bir ustaymış..

kısaca yaptığımız işlemleri sırasıyla anlatayım..

Kumanda pili değişiminden sonra yada herhangi bir nedenle aracın kumandası aracın kapılarını açıp kapatmadığında kumandayı araca tanıtmak gerekir.

Bunu yapmak için
1.anahtarın biri kontağa takılır ve tüm ışıklar yanana kadar çevrilir ama çalıştırılmaz.
2. sürücü tarafındaki anahtar deliğine sustalı anahtarımızı takarak kilitleme yönünde çeviriyoruz.
3 Kilitleme yönünde çevirilmiş vaziyette tutarken bir yandan da kumanda kilitleme tuşuna basılı tutuyoruz. Yaklaşık 5 saniye kadar basılı tutulduğunda kapı kilidinden tıkırtı sesi duyacaksınız. Anahtarı çıkarın ve kumandadan kapı açma tuşuna basın. İşte bu kadar anahtarınız tekrar aracınıza tanıtıldı.

suayb_a
16 05 2013, 10:52
Güzel bir bilgi :)
ama B6 ve üst kasalarda bu işlemi yapamayız çünkü anahtar kontakdayken kapı kilitleme tuşuna basamayız :))

hızlı ve izmitli
16 05 2013, 10:57
bilgi için teşekkürler:içki

Kriyus
27 11 2013, 10:36
Merhaba konu baya bir önce açılmış şimdi araştırırken gördüm benim 2002 model b5.5 passatın kumandası off oldu pilini değiştireceğim ama senkron yapmam için yedek anahtardan bahsediyorsunuz yedek anahtarımı bulamıyorum ne yapmayalıyım ?

radiodecoder
24 12 2013, 00:04
Merhaba konu baya bir önce açılmış şimdi araştırırken gördüm benim 2002 model b5.5 passatın kumandası off oldu pilini değiştireceğim ama senkron yapmam için yedek anahtardan bahsediyorsunuz yedek anahtarımı bulamıyorum ne yapmayalıyım ?

sadece diş kopyala anahtarcıda, kapıya takılacak anahtara onu kullan.

ismplt
31 10 2019, 05:35
2013 Model B7 passat araca sahibim. Anahtar arabayı çalıştırıyor fakat kapıları açıp kapatmıyordu bagaj da bu işleme dahil. Kendim anahtar adaptasonu yaptım. İşlem basamakları aşağıdaki gibidir.

1. Araç kumandamızın içindeki gizli anahtarı, sürücü kapı kolundaki gizli anahtar deliğine sokup kilitleme yönünde çeviriyoruz ( Şöför tarafındaki anahtar ile kapıyı açma videosunun linki alttadır.)

https://m.youtube.com/watch?v=LYE8BMca2KY T

2. Kilitleme yönünde çevirilmiş vaziyette tutarken bir yandan da kumanda kilitleme tuşuna basılı tutuyoruz. Yaklaşık 5 saniye kadar basılı tutulduğunda kapı kilidinden tıkırtı sesi duyacaksınız. Anahtarı çıkarın ve kumandadan kapı açma tuşuna basın. İşte bu kadar anahtarınız tekrar aracınıza tanıtıldı.

Yetkili servis bu 5 saniye için benden 250 Tl istedi. Kendim halletim. Vag.com falan gerek yok. Anahtarı kontağa takmaya gerek yok.

Kolay gelsin. Selamlar.