PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Surucu kapisinidan gelen "Tak Tak" sesi - VW CC



VWfromFL
15 04 2013, 14:00
son birkac gundur surucu kapisinin acilma ve kapanma hareketi sirasinda menteselerinden geldigini tahmin ettigim (kapinin en altindaki disli sistemi) "TAK TAK" sesiyle karsilasiyorum.. kademeli oalrak 2 kez acilirken 2 kezde kapanirken yapiyor ilk duydugumda yagsiz kaldigini dusunerek sprey yaglayici WD 40 siktim ses kesildi fakat 1 gun sonra yeniden yapmaya basladi..

dedigim ses kapinin kademeli acilma noktalari sirasinda inceden normal olarak cikan dislilerin oturma sesi degil.. kademelerin arasinda bu sesi yapiyor ve acikcasi sinir bozucu ilk dusuncem gres yagi benzeri kati bir yaglayici maddeye ihtiyaci olabilecegi fakat yinede sanki dislilerde sikinti var gibi duruyor yoksa bu parcalar yagzida calisabilecek yapida duzenlenmis WD 40 ta ise yaramadi

acikcasi ilk kez boyle bir sorunla karsilasiyorum basina gelen? yada fikri olan var mi?

atitrend
15 04 2013, 14:05
abi bende de aynı ses vardı. bende yağlattım . ilk yıkamadan sonra ses yine oldu sonra servise uğradım ve sorunu söyledim . benim kapıdan bozuk dalgalı yollarda ses geliyordu. ses klitten geliyordu ve lak lak şeklindeydi. kapı ayarı yapıldı ve kapı gergileri yağlandı( senin sorunun çözümüde aynı) ses mes kalmadı. kapı ayarı bozulduğu için gergiyi zorluyor ve ses yapmasına neden oluyor.

VWfromFL
15 04 2013, 14:18
bilgi icin cok tesekkur ederim :) kucuk bir sorun ama o kapinin acilmasi ve kapanmasi sirasindaki ses daha en basta arabaya binerken insanin canini ciddi anlamda sikiyor demek ki kapi ayarsizligindan yapiyor bakalim banada servis yolu gozuktu bugun ici bir randevu alip damlayayim onlara.. bikac gundur ugramayi dusunuyordum ama WD 40 sikip yollayacaklar tepem aticak isin yoksa bir saat amerikaliya laf anlat ben bunu yaptim duzelmedi de uzun is erteliyordum artik sorun olduguna eminim gerekirse ayar degil kapi mentesesini degistirtirim hatta bu is kapiyi degistirtmeye kadar gider :)) biraz garanti gucune basvuralim :)