PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinyal Fonksiyonlari (Passat B6)



VW_Passat
11 03 2013, 18:00
Passat ve Passat Variant 3C "B6" 2006 - 2010 Modeller de Sinyal calisma Fonksiyonlari

- Dörtlü Uyari Sinyali
- Carpisma Sinyali
- Acil fren Sinyali
- Yön Sinyali
- Komfor Sinyali
- Merkezi Kilit Sinyali (Kumanda üzeri)
- DWA Alarm Sinyali (DWA Sinyali)


Sinyal Lambalari öncelik ile alt alta siralandirilmistir. Böylelikle sadece 1 tane Sinyal fonksiyonu calisiyor öncelikli olarak diger Sinyal aktif oldugu halde. Örnegin, Sol Sinyal yaniyor iken Dörtlü uyari Sinyalini yaktiginizda Dörtlü uyari Sinyali yanar öncelik onda oldugu icin. Veya Sag yada Sol sinyal Yanarken Acil fren yaptiginizda Acil fren Sinyali yanar!

Öncelik 1: Dörtlü uyari Sinyali
Öncelik 2: Carpisma Sinyali
Öncelik 3: Acil fren Sinyali
Öncelik 4: Yön ve Komfor Sinyali
Öncelik 5: DWA ve Merkezi Kilit Sinyali


Fonksiyonlarin detayi

Dörtlü uyari Sinyali

"Dörtlü uyari Sinyali" fonksiyonu dügmeden dogruca Merkezi Elektrik Ünitesine bilgi yolluyor, bu bilgi Kl. 15 ile bir iliskisi olmadigi icin her daim calisiyordur.


Carpisma Sinyali

Bu uyari Sinyali otomatik calisiyor, Airbag ünitesi carpismayi tanidigi an yaniyordur.


Acil fren Sinyali

Acil frenlemede (Gecikme > 7m/s² 700ms den uzun) yada ABS 2 saniyeden fazla calisirsa Acil fren Sinyali devreye giriyor.


Yön Sinyali

Bu Fonksiyon Merkezi Elektrik ünitesi tarafindan gerceklesiyor ve Direksyon diregi ünitesi ile Direksyon kolu ünitesi tarafindan tetikleniyor (Sag veya Sol a sinyal vermek).


Komfor Sinyali

Sinyal kolu 1 saniyeden kisa tetiklendiyse, o yöne Sinyal 3x defa yanip sönüyor. Sinyal yanarken ayni andan 1 saniyeden az yine tetiklersek bu yanma sürecine 3x defa yanmasina neden oluyor. Böylelikle Otobanda Serit degistirirken 1x defa Sinyal vermek istediginiz yöne dogru Sinyal kolunu tetiklemeniz yeterlidir.


DWA-Alarmsistemi ve Merkezi Kilit Sinyali

Bu Fonksiyon Komfor ünitesi tarafindan CAN BUS üzeri Merkezi elektrik Ünitesine giden sinyal tarafindan aktiflesiyor. Böylelikle Kapilari kilitlediginizde veya DWA Alarm devreye girdiginde dörtlü Sinyaller yaniyordur !


Kaynak: VW_Passat @passattürkiye.com