PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Disbükey ve Asferik Ayna nedir ?



VW_Passat
17 01 2013, 01:11
Simdi sacma bir soru soracagim ama beni cok ilgilendiriyor dogrusu,

Bugün elektrik hattina baktim Sol Aynadan Yagmur & Isik sensörüne giden ve gördümki bizim B6 lara kolayca dis Karartilan yan aynalar takilabilinir.

B6 da malesef Opsiyon olarak Dis katlanir yan ayna aldiginizda sadece Isitmali, elektronik katlanir ve Cevre Aydinlatmali Ayna geliyordu. Kararmali icin mecbur Hafizali Koltuk almak gerekiyor du buda benim siparis verdigim zamanda 160 € seyi Hafizali koltuklar ile 1.000 € üstüne cikiyordu. Neyse arastirirken gördüm ki bunuda takabiliyor, hemde cok kolay sadece Ic dikiz aynasina 2 hat cekmemiz lazim Dis Aynadan. Yanliz VW nin yaptigi gibi tek yapmaktan sa her iki tarafi yapmayi tercih ederim :).

Sadece arastirma amacli soruyorum, Parca Katalogunda bir sürü Ayna var ama Disbükey ile Asferik aynanin arasinda fark nedir onu cözemedim ?

5M0 857 521 F - Dis Ayna Cami, asferik genis acili otomatik karartmali Sol sürüs icin, 173,74 €

Bu bizim icin standart ama Sag tarafida bunun Ingiltere icin olanini alsak asferik bir zarari olurmu ??? Yoksa 3 cesit ayna var ve bu Kategorilere bölersek yaklasik 12 cesit Ayna oluyor (Arabistan, Ingiltere ve Hindistan onlarinda ayri yine).

Söyle bir Elektrik hatti tablosuna baktim,

Y20 (Dis karartmali ayna) Siyah/gri kablo (Pin 8) + Siyah/Yesil kablo (Pin 16) 16´li Kapi kontrol ünitesine giriyor. Oradan cikip 20 li soket üzeri Dikiz aynasina kadar hat cekecegiz.