PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen Araçlarımızın bilinmeyen özellikleri.



Sayfa : [1] 2

Tarık Metehan Bayram
19 11 2012, 20:00
Herkese iyi forumlar. okuduğum bazı başlıklara göre araçta ney,hangi fonksiyon ne işe yarar ? Nasıl yapılır ? Gibi bazı bilgiler bilinmiyor.

1. Yıkamada veya silecek süpürgelerini değiştirmek istediğinizde motoru durdurup anahtarı içeride bırakarak silecek kolunu aşağıya itin. Silecekler dik pozisyonda sabit kalır (servis modu)
2. Motoru durdurduğunuzde silecekler hafif bir hareketle silecek lastiklerinin yönünü değiştirir. Silecek ömrünü arttırmak için
3.Kilometreyi yanlışlıkla sıfırlarsanız, orada 0.0 yazarken tekrar basın. Eski değer görünür.
4.2sn boyunca ABS çalışırsa dörtlüler otomatik yanar.
5. Autohold devredeyken 3 dakikalık durmadan sonra araç otomatik park frenini aktifler fakat sürücüye gösterilmez.
6. Sürücü kapısına yandan bakıldığında suyu dışarıya süzülebilen ve içerdeki birr kapak açılarak temizlenen bir şemsiye gözü vardır.
7. Aracı geri viteste hareket ettirirken otomatik olarak iç hava sirkülasyonuna geçilir. Egsoz gazı solutmamak için
8. Yağmur sensörü açıkken fren balataları birkaç dakikada bir fren disklerinin üzerini silerek fazla suyu atar.
9. Yakıt ve hararet göstergeleri hangi konumda olursa olsun, motor kapandığında beraber 0 a iner.
10. B6da 0.0 tüşünu basılı tutarsanız, oradaki aracınızın kilometresi görünen yerde mph olarak dijital hız göstermeye başlar hareket halinde.(kırmızı mavi göstergeliler) ( exclusive (http://www.passatturkiye.com/members/exclusive.html) ) adlı kullanıcımızın konusundan alıntı yaptım.


Bu da başka bir forumdan bulduğum bilgiler.
1.Işığa duyarlı göstergeler
(gece arac çalışırken ışıklar kapalıyken göstergelere ışık tutun yanacağını göreceksiniz çektiğinizde de yavaş yavaş sönüyor

2.Hıza duyarlı müzik çalar sesin yükselip azalması

3.Silecekler açık olduğunda geri vitese takıldığında arka silecekler otomatik çalışıyor

4.Hıza duyarlı camlar araç hızlı giderken camlar çok hızlı kapanıyor yavaşken de yavaş kapanıyor arada tam tersi oluyor

5.Araç park halindeyken sağ yada sola sinyal verdiğiniz de bağımsız olarak park lanbası yanıyor

6.Araçtan indikten sonra anahtarı kapadıktan sonra 20 saniye sonra araç otamatik kilitleniyor

7.Sinyal koluna dukunduğunuzda üç saniye yanıp sönüyor.


8.Geri vites'e takınca klima dışarıdan hava alımını kesiyor, iç mekan devridayim calisiyor.
(egsoz gazi iceri dolmasın diye).

9. Aracın 4 camını birden anahtardan açıp kapatabiliyorsunuz,bilmeyenler olabilir. Özellikle yazın aracın içindeki sıcak havayı boşaltmak için güzel bi özellik.

10. Tüm camlarda koruma var,
camın önünde bir engel var ve camı kapatmaya çalışırsanız
cam, engele değdiği an kendiliğinden yarıya kadar aşağı iner.

11.Sürücü tarafından cam açma düğmesinden tüm camları açma kapama
aracınızı kumandadan ilk açtığınızda kontağa takmadan sürücü tarafındaki cam açma düğmesine basılı tutunca
aynı kumandadaki gibi 4 camı birden açar ve 1 kereliğine çalışır aynı şekilde aracı stop ettiniz anahtarı çıkardınız
ve sürücü taraf cam düğmesini kaldırdığınızda yukarı basıllı tutun 4 camı birden kapatır

12. Ön silecekler çalışır konumdayken, geri vitese geçerseniz, araç park ettiğinizi / ya da geriye gittiğinizi düsünerek arka camı bir kez silecegi calistirip süpürür.

13. mp3 caların sesini 0'a getirdiğinizde müzik pause modunda durur.

14.araç klima fanını açtıktan sonra yolcuya üfleme kısımından sola doğru çevirerek ön cam konumuna getirdiğimizde klima otometik çalışıyor bunun sebebi klima nemi alıyor camdaki ve buğulanma daha çabuk çözülüyor



Benim bulabildiklerim bu kadar. Aklıma gelen bir şey olursa bilgilendirmeye devam edeceğim.
Not : Modelleri belirtmedim çünkü çoğu Vw de aynı özellikler var :)

acı
19 11 2012, 20:08
Güzel bilgiler teşekkürler :)

Sesamo75
19 11 2012, 20:22
Bilgiler icin tesekkurler,
Arac icinden 4 cam ayni anda acma- kapama ozelligini bilmiyorum. Digerlerini de hatirlamis oldum..

Taner Göde
19 11 2012, 20:37
Güzel özellikler, çoğu biliniyor ama nasıl kullanılması gerektiği bilinmiyor mesela. Kullanma Kılavuzunu okumak sıkıcı değildir. Çok güzel bilgiler vardır. Her ne kadar sayfaların yarısı UYARI ve DİKKAT işaret ve kutucukları ile dolu olsa da. Aslında daha da fazla özellik var, DH'da yazmıştık zamanında. Aklıma gelir veya bulursam eklerim. :cool

Ama en güzel özellik emniyet kemerini taktığınızda birçok özelliğin aynı anda devreye girmesidir.

Lütfen PASSAT'larınızda EMNİYET KEMERİ TOKASI kullanmayın. PASSAT sürücüsü sadece PASSAT alacak paraya sahip birisi değildir, ama PassatTurkiye.Com sitesine üye ise, internet kullanıyorsa, biraz mürekkep yalamışsa, kaliteli yaşamın ve hayatın tadını biliyorsa asla ve asla EMNİYET KEMERİ TOKASI kullanmaz!

Kimi veya neyi kandırıyorsunuz? EMNİYET KEMERİ TOKASI ile kendi tembelliğinizi ortaya koyup kendinizin ve başkalarının hayatını tehlikeye atma hakkını nereden alıyorsunuz? "Bugün ALLAH (c.c.) için ne yaptın?" Güzel soru. Peki; "Bugün neyi doğru yaptın?" sorusunu da kendinize sorun?

EMNİYET KEMERİNİZİ TAKIN! BUCKLE UP! TOGETHER WE CAN SAVE LIVES!

kosovali016
19 11 2012, 20:52
abi sagolasın ya arabaya mı bınıyoruz teknolojık gemıyemı bınıyoruz bak sen allahın işine.10 sene sonra neler uretecekler hayırlısı bakalım.

plovdiv
19 11 2012, 21:37
guzel bilgiler.. tsk.

ecorotti
19 11 2012, 22:50
14.araç klima fanını açtıktan sonra yolcuya üfleme kısımından sola doğru çevirerek ön cam konumuna getirdiğimizde klima otometik çalışıyor bunun sebebi klima nemi alıyor camdaki ve buğulanma daha çabuk çözülüyor



Bu özellik kullandığım bütün klimalı araçlarda vardı VW grubuna ait bir özellik değil. Mantık belirttiğiniz gibi klimanın nemi almasıdır. (1999 model olanda bile vardı)

Emekli
22 11 2012, 01:59
VW. de insan hayatına çok önem verilmiş. Bütün paketlerde güvenlik tam.
Bir çok özelliğin çalışması emniyet kemerine bağlanmış. Buda emniyet kemerinin
kullanılmasının önemli olduğunu gösteriyor.
En güzel özellikte: Emniyet kemeri takılı ise el frenini açmaya gerek kalmıyor yani kemer takılı ise
hareket et el freni kendiliğinden açılıyor ve kemer takılı ise anahtara basıp stop ettiğinizde el frenini
sistem kendisi çekiyor

SELÇUK
22 11 2012, 02:26
+1

kemer takılı ise şöför kapısı acıldığında el freni devreye giriyor.
olur ya sürücü inerse vitesdeki araç fırlamasın diyerekten:)

Taner Göde
22 11 2012, 08:27
Kerhen (istemeyerek) veya
Sehven (yanlışlıkla) ...

DSG seçme kolunu D konumunda bırakıp kapıyı açarsam hemen araçta alarmlar, sesler, uyarılar, ikazlar duyulmaya, işitilmeye başlanıyor. "MOVE SELECTOR TO P" yazıyor Renkli MFA'da, bir de çocukken ses çıkaran itfaiye arabaları ve eğitici ama sıkıcı oyuncaklara melûl melûl baktığımızda üretilen bir düdük sesi de duyuluyor.

Velev ki!
Velev ki!

DSG seçme kolunu D konumunda bırakıp motor çalışsın veya çalışmasın (çalışınca daha çok ışık falan yanıyor, motorun çalışması türbin sesi gibi geliyor, gerçekten daha cool oluyor) kapıyı açarsanız vay halinize! Yani arabanın dili olsaymış ana avrat dümdüz gidecekmiş, Almanca olarak tabi. :cool:

GnomonHelios
22 11 2012, 08:28
Teşekkürler, yukarıdaki bilgilerin bir ikisi hariç diğerlerini biliyordum. Vosvoslarda güvenlik sistemlerinin çoğu emniyet kemerine bağlı olduğundan emniyet kemersiz yola çıkmamalı. Taner Abi de bahsetmiş kemer takmayarak insan sadece kendini kandırır, bu arada bu lafımdan ötürü alınanlar olabilir ama kemeri arkadan bağlamak veya kemer tokası kullanmak da bana göre ultra-salakça bir davranış olup ne yazık ki sıkça rastlanan bir durum. Herşeyden önce güvenlik diyorum...

atitrend
22 11 2012, 10:17
o işi bende anlamıyorum. kemer neden arkadan takılır veya neden toka kullanılır. bu kadar mı zor sizi olumsuz bir durumda hayata bağlayacak olan kemeri takmak. hadi kendinizi hiç düşünmediniz . peki siz öldünüz veya sakat kaldınız arkanızda bıraktığınız insanlara ne olacağını nasıl yıkılacaklarını neden düşünmessiniz. yoksa ailenizin sizin için hiç mi değeri yok? siz kemer takmaya bir saniyeyi ayırmadığınız için aileniz ömür boyu yokluğunuzu, hasretinizi çekecek. bakkala bile gidilse kemer takılmalı. sizde hata olmasa da karşıdan gelenin veya aniden önünüze çıkanın hatasını telafi edemessiniz. ailenizi üzersiniz.
insan her şeyi kendisi için yapmamalı. sevdikleri içinde çabalamalı . sen kemerini takmassan senin kemer kullanmadığını gören evladın da kemer takmaz büyüsede takmaz çünki babasından öyle görmüş . kemer sıkar rahatsız eder.
ben allah ım kabul ederse 3 sene evvel namazıma başladım. birinci öncelik tabiki yaradana ibadet ve şükretmek için ama 4 yaşına gelmiş bir evladım vardı. evladım dini kurallara uyulan bir ailede inançlı biri olarak yetişsin diye.ben onun hayattaki rol modeliyim. ben doğru da yapsam yanlışta yapsam onun için doğru odur. şu anda 7 yaşına geldi artık ve şimdi bana soruyor baba ben ne zaman namaz kılmaya başlayacağım diye. yazları biz oruç tutarken neden tuttuğumuzu soruyor ve kendisi de tutmak istiyor biz yok desekte zaman zaman tutmaya çalışıyor.
ben hergün evde içen sağa sola küfürler yağdıran biri olsam onunda büyük olasılıkla dönüşeceği kişi aynı olacaktı. bizden büyük abilerimiz var onlar bizlerden daha iyi bilirler ne demek istediğimi.

harbi
22 11 2012, 10:41
vay ben bunların bir kısmını hiç ama hiç bilmiyordum. teşekkürler paylaşım için.

suayb_a
22 11 2012, 11:19
o işi bende anlamıyorum. kemer neden arkadan takılır veya neden toka kullanılır. bu kadar mı zor sizi olumsuz bir durumda hayata bağlayacak olan kemeri takmak. hadi kendinizi hiç düşünmediniz . peki siz öldünüz veya sakat kaldınız arkanızda bıraktığınız insanlara ne olacağını nasıl yıkılacaklarını neden düşünmessiniz. yoksa ailenizin sizin için hiç mi değeri yok? siz kemer takmaya bir saniyeyi ayırmadığınız için aileniz ömür boyu yokluğunuzu, hasretinizi çekecek. bakkala bile gidilse kemer takılmalı. sizde hata olmasa da karşıdan gelenin veya aniden önünüze çıkanın hatasını telafi edemessiniz. ailenizi üzersiniz.
insan her şeyi kendisi için yapmamalı. sevdikleri içinde çabalamalı . sen kemerini takmassan senin kemer kullanmadığını gören evladın da kemer takmaz büyüsede takmaz çünki babasından öyle görmüş . kemer sıkar rahatsız eder.
ben allah ım kabul ederse 3 sene evvel namazıma başladım. birinci öncelik tabiki yaradana ibadet ve şükretmek için ama 4 yaşına gelmiş bir evladım vardı. evladım dini kurallara uyulan bir ailede inançlı biri olarak yetişsin diye.ben onun hayattaki rol modeliyim. ben doğru da yapsam yanlışta yapsam onun için doğru odur. şu anda 7 yaşına geldi artık ve şimdi bana soruyor baba ben ne zaman namaz kılmaya başlayacağım diye. yazları biz oruç tutarken neden tuttuğumuzu soruyor ve kendisi de tutmak istiyor biz yok desekte zaman zaman tutmaya çalışıyor.
ben hergün evde içen sağa sola küfürler yağdıran biri olsam onunda büyük olasılıkla dönüşeceği kişi aynı olacaktı. bizden büyük abilerimiz var onlar bizlerden daha iyi bilirler ne demek istediğimi.

yaa herşey bir tarafa ama şu olaya gerçekten çok katılıyorum hatta dün akşam bir olayı paylaşmak istedim konusu geldiği için dün akşam işten çıktıkdan sonra eve geçtim koltukda uzanıyordum dalmışım yatsı ezanıda okunmuş bizim hanım namaz kılmaya gitmiş hanım gidince oğlum annesine bakıyor namaz kılıyor sonra benim yanıma gelmiş inanın dediği şu baba kalk laa ilahe illallah (oğlum 2.5 yaşında ve laa ilahe illallah onun için namaz demek babannesi öyle alıştırmış) diyeceğim o ki çocuklar için anne bir model değildir ama baba ne yaparsa onun için doğru odur ve gelişim modelide babadır. büyük abilerimiz bu konuda daha bilgilidir kesinlikle.

kemer işine gelincede gerçekden kemer alışkanlığımız kesinlikle yok ben ilçe içinde kemer kullanmam ama ilçe dışına çıkacaksam kesinlikle takmaya özen gösteririm takarımda ama şuda var kesinlikle sahte kemer tokasıda kullanmam bir önceki aracımda kemer tokası kullanmıştım oda sadece aracın kemer sesinden dolayı idi :( 8603


saygılarımla Şuayip

harbi
22 11 2012, 11:38
emniyetin,sağlığın, güvenliğin şakası yada yalancısı olmaz.

drozia
22 11 2012, 12:11
+1

kemer takılı ise şöför kapısı acıldığında el freni devreye giriyor.
olur ya sürücü inerse vitesdeki araç fırlamasın diyerekten:)
emniyet kemeri takılı değilken de kapı açıldığında devreye girmeliydi.. Türkiye paketi olarak:))

sivil
22 11 2012, 12:24
Teşekkürler, yukarıdaki bilgilerin bir ikisi hariç diğerlerini biliyordum. Vosvoslarda güvenlik sistemlerinin çoğu emniyet kemerine bağlı olduğundan emniyet kemersiz yola çıkmamalı. Taner Abi de bahsetmiş kemer takmayarak insan sadece kendini kandırır, bu arada bu lafımdan ötürü alınanlar olabilir ama kemeri arkadan bağlamak veya kemer tokası kullanmak da bana göre ultra-salakça bir davranış olup ne yazık ki sıkça rastlanan bir durum. Herşeyden önce güvenlik diyorum...Buna ''ağzınıza sağlık''tan başka ne denebilir ki..


o işi bende anlamıyorum. kemer neden arkadan takılır veya neden toka kullanılır. bu kadar mı zor sizi olumsuz bir durumda hayata bağlayacak olan kemeri takmak. hadi kendinizi hiç düşünmediniz . peki siz öldünüz veya sakat kaldınız arkanızda bıraktığınız insanlara ne olacağını nasıl yıkılacaklarını neden düşünmessiniz. yoksa ailenizin sizin için hiç mi değeri yok? siz kemer takmaya bir saniyeyi ayırmadığınız için aileniz ömür boyu yokluğunuzu, hasretinizi çekecek. bakkala bile gidilse kemer takılmalı. sizde hata olmasa da karşıdan gelenin veya aniden önünüze çıkanın hatasını telafi edemessiniz. ailenizi üzersiniz.
insan her şeyi kendisi için yapmamalı. sevdikleri içinde çabalamalı . sen kemerini takmassan senin kemer kullanmadığını gören evladın da kemer takmaz büyüsede takmaz çünki babasından öyle görmüş . kemer sıkar rahatsız eder.
ben allah ım kabul ederse 3 sene evvel namazıma başladım. birinci öncelik tabiki yaradana ibadet ve şükretmek için ama 4 yaşına gelmiş bir evladım vardı. evladım dini kurallara uyulan bir ailede inançlı biri olarak yetişsin diye.ben onun hayattaki rol modeliyim. ben doğru da yapsam yanlışta yapsam onun için doğru odur. şu anda 7 yaşına geldi artık ve şimdi bana soruyor baba ben ne zaman namaz kılmaya başlayacağım diye. yazları biz oruç tutarken neden tuttuğumuzu soruyor ve kendisi de tutmak istiyor biz yok desekte zaman zaman tutmaya çalışıyor.
ben hergün evde içen sağa sola küfürler yağdıran biri olsam onunda büyük olasılıkla dönüşeceği kişi aynı olacaktı. bizden büyük abilerimiz var onlar bizlerden daha iyi bilirler ne demek istediğimi.Tamamına katılıyorum.Özellikle erkek çocuğu tamamen babayı örnek alıyor.Baba doğru-yanlış ne yaparsa demekki bu iş böyle deyip o da onu yapmaya çalışıyor.Allah bağışlasın cümlemizinkini benimde 6 yaşında bir oğlum var.Ben hep iyi örnek olmaya çalıştım ona.Zaten emniyet kemeri olayını ben yıllar evvel aştım, bakkala gitsem takarım,taktırırım arkadakilere bile.Yakın bir akrabamız arabasıyla takla attı kendi ve eşi önde oturuyorlardı ve kemerleri takılıydı.Burunları bile kanamadan kurtuldular amma ve lakin malesef arkada oturan can parçası 2 oğlunu kaybetti bu kazada.Araba takla atınca nasıl olmuşsa olmuş bu kazaların oluşunada akıl sır ermiyor,yavruların emniyet kemerleri takılı olmadığı için inanılmaz ama gerçek arka camdan fırlamak suretiyle can verdiler.Bu o kadar elem verici ve dayanılması güç bir durumdu ki herkes üzüntüye gark oldu.Anne baba uzun zaman kendine gelemedi bunalıma girdi.Baba bu yüzden işini bozdu iflas etti.Yaklaşık bi 6-7 sene sonra ancak kendine gelebildi yeni yeni bir şeyler yapmaya başladı.Vicdan azabı çok kötü bir şey.Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.
Güzel örnek olmak lazım.Ben dişlerimi fırçalarım düzenli olarak oğlumda fırçalar.Hatta bazen yemekten sonra biraz geciktirsem baba dişlerimizi ne zaman fırçalayacağız der.Mecbur kalkıp o an fırçalamamız lazım :)
Yerlere çöp kağıt vs.atmam,arabanın camından bir fiske dahi bişey atmam oğlumda atmaz elinde tutar inince çöp kutusuna atar.
Aynen senin de dediğin gibi evde namaz kılınır o da hemen benim yanıma gelir namaza durmak ister.
Şimdi bunların tam tersini düşünelim.Biz kemer takmıyoruz çocuk takar mı? Böyle bir şeyin ne kadar gerekli ve önemli bir şey olduğunun idrakinde olur mu?
Biz kendimizi ve çevreyi temiz tutmuyoruz çocuğumuz tutar mı? eline ne geçirse sokağa oraya buraya atar-tükürür vs.
Biz diş fırçalamıyorken çocuğumuza ''yavrum ben fırçalamıyorum ama sen dişlerini fırçala'' diyebilirmiyiz?
Biz namaz kılmıyorken ''yavrum sen bize bakma bizim dinimizde namaz diye olmazsa olmaz bir ibadet var sen bunu yap'' diyebilirmiyiz,desek de çocuk bunu yapar mı?
Biz çocuklarımızın gözü önünde içki-sigara gibi zararlı alışkanlıkları kullanırken ''Yavrum sen bize bakma biz bir kere alışmışız bırakamıyoruz ama sen sakın bunlara başlama'' diyebilirmiyiz?
Biz helal haram tanımıyorsak ''Haram Helal ver Allahım Turhan(!) kulun yer Allahım'' mantalitesindeysek çocuğumuzdan nasıl dürüstlük bekleyebiliriz ?


Bu örnekler böyle gider ,,sözün özü çocuklarımıza ne verirsek onu alırız bunu unutmayalım hiç bir zaman.Anne ve babasına benzemeyen onlardan menfi olarak etkilenmeyen çocuklarda çıkabiliyor bazen ama inanın bunların sayısı çok çok azdır.



yaa herşey bir tarafa ama şu olaya gerçekten çok katılıyorum hatta dün akşam bir olayı paylaşmak istedim konusu geldiği için dün akşam işten çıktıkdan sonra eve geçtim koltukda uzanıyordum dalmışım yatsı ezanıda okunmuş bizim hanım namaz kılmaya gitmiş hanım gidince oğlum annesine bakıyor namaz kılıyor sonra benim yanıma gelmiş inanın dediği şu baba kalk laa ilahe illallah (oğlum 2.5 yaşında ve laa ilahe illallah onun için namaz demek babannesi öyle alıştırmış) diyeceğim o ki çocuklar için anne bir model değildir ama baba ne yaparsa onun için doğru odur ve gelişim modelide babadır. büyük abilerimiz bu konuda daha bilgilidir kesinlikle.

kemer işine gelincede gerçekden kemer alışkanlığımız kesinlikle yok ben ilçe içinde kemer kullanmam ama ilçe dışına çıkacaksam kesinlikle takmaya özen gösteririm takarımda ama şuda var kesinlikle sahte kemer tokasıda kullanmam bir önceki aracımda kemer tokası kullanmıştım oda sadece aracın kemer sesinden dolayı idi :( 8603


saygılarımla Şuayip

Şuayip , genç bir kardeşim olarak öncelikle acilen emniyet kemerini önce beyninde halletmeni sonrada uygulamaya geçirmeni istirham ediyorum.Bu çok önemli bir konu.Bunun yavaşı hızlısı yok.Nasıl ki Taner Göde'nin arabasına duruken (diyebiliriz) vurdular hepimizn arabalarına arkadan gelen karşıdan gelen yandan gelen aşırı süüratli bir araç vurabilir.Burada sizin yavaş gitmenizin fazla önemi yoktur karşı taraf çok hızlı olduktan sonra.O yüzden ben şehir içi yavaş gidiyorum o yüzden kemere gerek görmüyorum düşüncesi tamamen yanlış bir düşüncedir.NCAP testlerinin 64 km.sürat ile yapıldığını unutmayalım.

Yaşadığımız hayat boyunca sürekli olumlu icraatte olmamız gerekiyor.Golü 90.dakikaya saklamak ertlemek çok yanlış bir şeydir.89 dakika hiç bir şey yapmayacaksın hiç güzel örnek oluşturmayacaksın,hem yaradanına hem ailene hemde topluma karşı vazifelerini yapmayacaksın çocuklarını da bu doğrultuda yetiştirmeyeceksin,onlar gelecek 40-50 yaşlarına sende geleceksin dakika 90 a,son dakika bir gol atıp maçı alıp giderim diye umut edeceksin.Bu satten sonra kulluk vazifene başlaman da aile ve toplumuna karşı olan yapman gereken vazifelerini yapmanda faydasız olacaktır.Atı alan Üsküdarı geçmiştir.Eşek sıpası kadar olmuş bir çocuğuna ne verebilrisin ki? Seni beni dinler mi? Bu saatten sonra fazla üstelesen sana bana ne der '' Eee babalık fazla sıktın ha..sen kendin yaptında mı bana söylüyorsun,bende senin gibi dakika 90 maç bitme arefesine geleyim o zaman düşünürüz bir şeyler''demez mi?

O yüzden hakemin başlangıç düdüğüyle hemen icraate geçmeliyiz vakit kaybetmeden.Yoksa hakemin son düdüğü ne zaman çalacağı hiç belli olmaz...

eengfd
22 11 2012, 12:36
Tüm camlar aynı anda kapanırken sunroof da kapanıyor mu?

Taner Göde
22 11 2012, 12:59
Evet. :)


Tüm camlar aynı anda kapanırken sunroof da kapanıyor mu?

ATT-SUKRU
22 11 2012, 13:14
Buna ''ağzınıza sağlık''tan başka ne denebilir ki..

Tamamına katılıyorum.Özellikle erkek çocuğu tamamen babayı örnek alıyor.Baba doğru-yanlış ne yaparsa demekki bu iş böyle deyip o da onu yapmaya çalışıyor.Allah bağışlasın cümlemizinkini benimde 6 yaşında bir oğlum var.Ben hep iyi örnek olmaya çalıştım ona.Zaten emniyet kemeri olayını ben yıllar evvel aştım, bakkala gitsem takarım,taktırırım arkadakilere bile.Yakın bir akrabamız arabasıyla takla attı kendi ve eşi önde oturuyorlardı ve kemerleri takılıydı.Burunları bile kanamadan kurtuldular amma ve lakin malesef arkada oturan can parçası 2 oğlunu kaybetti bu kazada.Araba takla atınca nasıl olmuşsa olmuş bu kazaların oluşunada akıl sır ermiyor,yavruların emniyet kemerleri takılı olmadığı için inanılmaz ama gerçek arka camdan fırlamak suretiyle can verdiler.Bu o kadar elem verici ve dayanılması güç bir durumdu ki herkes üzüntüye gark oldu.Anne baba uzun zaman kendine gelemedi bunalıma girdi.Baba bu yüzden işini bozdu iflas etti.Yaklaşık bi 6-7 sene sonra ancak kendine gelebildi yeni yeni bir şeyler yapmaya başladı.Vicdan azabı çok kötü bir şey.Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.
Güzel örnek olmak lazım.Ben dişlerimi fırçalarım düzenli olarak oğlumda fırçalar.Hatta bazen yemekten sonra biraz geciktirsem baba dişlerimizi ne zaman fırçalayacağız der.Mecbur kalkıp o an fırçalamamız lazım :)
Yerlere çöp kağıt vs.atmam,arabanın camından bir fiske dahi bişey atmam oğlumda atmaz elinde tutar inince çöp kutusuna atar.
Aynen senin de dediğin gibi evde namaz kılınır o da hemen benim yanıma gelir namaza durmak ister.
Şimdi bunların tam tersini düşünelim.Biz kemer takmıyoruz çocuk takar mı? Böyle bir şeyin ne kadar gerekli ve önemli bir şey olduğunun idrakinde olur mu?
Biz kendimizi ve çevreyi temiz tutmuyoruz çocuğumuz tutar mı? eline ne geçirse sokağa oraya buraya atar-tükürür vs.
Biz diş fırçalamıyorken çocuğumuza ''yavrum ben fırçalamıyorum ama sen dişlerini fırçala'' diyebilirmiyiz?
Biz namaz kılmıyorken ''yavrum sen bize bakma bizim dinimizde namaz diye olmazsa olmaz bir ibadet var sen bunu yap'' diyebilirmiyiz,desek de çocuk bunu yapar mı?
Biz çocuklarımızın gözü önünde içki-sigara gibi zararlı alışkanlıkları kullanırken ''Yavrum sen bize bakma biz bir kere alışmışız bırakamıyoruz ama sen sakın bunlara başlama'' diyebilirmiyiz?
Biz helal haram tanımıyorsak ''Haram Helal ver Allahım Turhan(!) kulun yer Allahım'' mantalitesindeysek çocuğumuzdan nasıl dürüstlük bekleyebiliriz ?


Bu örnekler böyle gider ,,sözün özü çocuklarımıza ne verirsek onu alırız bunu unutmayalım hiç bir zaman.Anne ve babasına benzemeyen onlardan menfi olarak etkilenmeyen çocuklarda çıkabiliyor bazen ama inanın bunların sayısı çok çok azdır.




Şuayip , genç bir kardeşim olarak öncelikle acilen emniyet kemerini önce beyninde halletmeni sonrada uygulamaya geçirmeni istirham ediyorum.Bu çok önemli bir konu.Bunun yavaşı hızlısı yok.Nasıl ki Taner Göde'nin arabasına duruken (diyebiliriz) vurdular hepimizn arabalarına arkadan gelen karşıdan gelen yandan gelen aşırı süüratli bir araç vurabilir.Burada sizin yavaş gitmenizin fazla önemi yoktur karşı taraf çok hızlı olduktan sonra.O yüzden ben şehir içi yavaş gidiyorum o yüzden kemere gerek görmüyorum düşüncesi tamamen yanlış bir düşüncedir.NCAP testlerinin 64 km.sürat ile yapıldığını unutmayalım.

Yaşadığımız hayat boyunca sürekli olumlu icraatte olmamız gerekiyor.Golü 90.dakikaya saklamak ertlemek çok yanlış bir şeydir.89 dakika hiç bir şey yapmayacaksın hiç güzel örnek oluşturmayacaksın,hem yaradanına hem ailene hemde topluma karşı vazifelerini yapmayacaksın çocuklarını da bu doğrultuda yetiştirmeyeceksin,onlar gelecek 40-50 yaşlarına sende geleceksin dakika 90 a,son dakika bir gol atıp maçı alıp giderim diye umut edeceksin.Bu satten sonra kulluk vazifene başlaman da aile ve toplumuna karşı olan yapman gereken vazifelerini yapmanda faydasız olacaktır.Atı alan Üsküdarı geçmiştir.Eşek sıpası kadar olmuş bir çocuğuna ne verebilrisin ki? Seni beni dinler mi? Bu saatten sonra fazla üstelesen sana bana ne der '' Eee babalık fazla sıktın ha..sen kendin yaptında mı bana söylüyorsun,bende senin gibi dakika 90 maç bitme arefesine geleyim o zaman düşünürüz bir şeyler''demez mi?

O yüzden hakemin başlangıç düdüğüyle hemen icraate geçmeliyiz vakit kaybetmeden.Yoksa hakemin son düdüğü ne zaman çalacağı hiç belli olmaz...

:alk:alk:alk:alk:alk:alk:alk:alk:alk:alk:alk:alk:a lk:alk:alk:alk:alk:alk:alk:alk:alk

gokbrk
22 11 2012, 13:40
Turhan Abim eline, klavyene sağlık.

VW_Passat
22 11 2012, 13:59
Eminyet Kemerin önemini bende yazabilirmiyim ???

1 Agustos 2010 da Babam ile Ben arkadan gitmistik Annem ve Enisteler arkali önlü beraber gitmislerdi o yil. 5 Agustos da geri dönüyorlar di Enisteler Ablamlar ile. Enistem tecrübeli olup yolu bildigi icin 6 Aylik Sifir yeni HONDA CR-V Cipi HU-S 7375 Plakali araci ile önden gidiyor du Arkadan diger Eniste Mercedes C W204 araci ile arkadan takip ediyordu. Gelibolu Kesan yolunda Evrese de karsidan gelen direksyonu birden kiran 59 Tekirdag Plakali Toyota Corolla ile kafa kafaya carpisti. Carpisma sonucu Enistemler takla atarak yoldan Dari tarlasina gidiyorlar arac ve diger arac ise Spin atarak yolun kenarindan. Diger arkadaki Enistem malesef kendini facianin icinde buluyor kendini yani o durumu düsünürsek psikolojik olarak kardesin yegenlerin gözünün önünde kaza ya girmeleri bile düsünmek benim icin tüyler ürpetici bir olaydir. Malesef bagli olmayan Yegenim arkadan öne ucmustur Mercedesin icinde arkadan Takip eden eniste Frene abaninca ki oda güvenlik mesafesi tutmamis malesef.

Karsi taraftan 5 Ölü vardi (1 kücük Kiz Cocugu ve onun Annesi, Babasi, Dedesi ve Babaannesi) hepsi öldü. Jandarma Komutani anlatiyor bize, cünkü biz olayin gecesi vardik Nazillide 6 kisi Passat Variant a dolduk tüm geldigim yolu geri teptim hizli bir sekilde o kadar hizli gittigim halde ancak Gece varabildik malesef. Kücücük cocugu Tabuta koydum Hayatimda ilk kez diyor :(. Yani gercekten aci bir durumdu.

Bizim taraf ise herkez Kemeri takili imis arkadaki Yegenler haric, Enistemin kemer takili oldugu her yerde zarar gördü Kemerden ama Kemer hayatini kurtardi cünkü en agir darbeyi onun tarafi almistir. Ablam kolu kirik cikti arabadan, Ablamin arkasinda oturan Yegenim hic bir yarasi beresi yok idi bunu Enistem arabadan cikarip Mercedes e koymus (onun icin Gazetelerde yer almamistir). Enistemin arkasinda oturan Yegenim Kemeri takili olmadigi icin agir Yarali olarak Kesan Devlet Hastanesine kaldirilmisti. Yegenimin dalagi alindi o gece, dalagi patladigi icin. Enistemi de 24 Saat icinde ADAC Almanya Ambulans Jet yollayip Almanya ya ucurdu durumu agir oldugu icin.

Allahtan diger Eniste vardi, yoksa Türkiye de Almanya gibi degil kimse kimseye yardim etmiyor. Olaya ilk el atan Enistem olmus kurtarmaya baslamis.

Su anda herkez Kemer takiyor olsaydi belki diger aractan bir kac fazla kurtulan olurdu diye düsünüyorum. Yegenim arkada Kemerini taksaydi Dalagi alinmazdi, Enistem Kemer kurtarmis hayatini ama Kemer de kalici hasar birakabiliyormus sonuc olarak.

Ölenlerden Allah rahmet eylesin demekten baska birsey gelmiyor elimizden malesef. Onun icin Türkiye de ki ölüme kosusturmacayi anlamiyorum Kemersiz üstelik. Biz insanlar kendi kendimize zarar veriyoruz iste.

http://i.imgur.com/5FRUq.jpg
http://i.imgur.com/efoUo.jpg
http://i.imgur.com/Y88H5.jpg
http://i.imgur.com/AT6CB.jpg

Haberlerde 4 ölü diyor ama son aldigim bilgiye göre Agir yarali olan Bayan da hayatini kaybetmis gercekten degmezdi, uykusuz Trafike cikilirmi hic :(.

Gelibolu'da kaza: 4 ölü-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/539392-geliboluda-kaza-4-olu)

suayb_a
22 11 2012, 14:14
Buna ''ağzınıza sağlık''tan başka ne denebilir ki..

Tamamına katılıyorum.Özellikle erkek çocuğu tamamen babayı örnek alıyor.Baba doğru-yanlış ne yaparsa demekki bu iş böyle deyip o da onu yapmaya çalışıyor.Allah bağışlasın cümlemizinkini benimde 6 yaşında bir oğlum var.Ben hep iyi örnek olmaya çalıştım ona.Zaten emniyet kemeri olayını ben yıllar evvel aştım, bakkala gitsem takarım,taktırırım arkadakilere bile.Yakın bir akrabamız arabasıyla takla attı kendi ve eşi önde oturuyorlardı ve kemerleri takılıydı.Burunları bile kanamadan kurtuldular amma ve lakin malesef arkada oturan can parçası 2 oğlunu kaybetti bu kazada.Araba takla atınca nasıl olmuşsa olmuş bu kazaların oluşunada akıl sır ermiyor,yavruların emniyet kemerleri takılı olmadığı için inanılmaz ama gerçek arka camdan fırlamak suretiyle can verdiler.Bu o kadar elem verici ve dayanılması güç bir durumdu ki herkes üzüntüye gark oldu.Anne baba uzun zaman kendine gelemedi bunalıma girdi.Baba bu yüzden işini bozdu iflas etti.Yaklaşık bi 6-7 sene sonra ancak kendine gelebildi yeni yeni bir şeyler yapmaya başladı.Vicdan azabı çok kötü bir şey.Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.
Güzel örnek olmak lazım.Ben dişlerimi fırçalarım düzenli olarak oğlumda fırçalar.Hatta bazen yemekten sonra biraz geciktirsem baba dişlerimizi ne zaman fırçalayacağız der.Mecbur kalkıp o an fırçalamamız lazım :)
Yerlere çöp kağıt vs.atmam,arabanın camından bir fiske dahi bişey atmam oğlumda atmaz elinde tutar inince çöp kutusuna atar.
Aynen senin de dediğin gibi evde namaz kılınır o da hemen benim yanıma gelir namaza durmak ister.
Şimdi bunların tam tersini düşünelim.Biz kemer takmıyoruz çocuk takar mı? Böyle bir şeyin ne kadar gerekli ve önemli bir şey olduğunun idrakinde olur mu?
Biz kendimizi ve çevreyi temiz tutmuyoruz çocuğumuz tutar mı? eline ne geçirse sokağa oraya buraya atar-tükürür vs.
Biz diş fırçalamıyorken çocuğumuza ''yavrum ben fırçalamıyorum ama sen dişlerini fırçala'' diyebilirmiyiz?
Biz namaz kılmıyorken ''yavrum sen bize bakma bizim dinimizde namaz diye olmazsa olmaz bir ibadet var sen bunu yap'' diyebilirmiyiz,desek de çocuk bunu yapar mı?
Biz çocuklarımızın gözü önünde içki-sigara gibi zararlı alışkanlıkları kullanırken ''Yavrum sen bize bakma biz bir kere alışmışız bırakamıyoruz ama sen sakın bunlara başlama'' diyebilirmiyiz?
Biz helal haram tanımıyorsak ''Haram Helal ver Allahım Turhan(!) kulun yer Allahım'' mantalitesindeysek çocuğumuzdan nasıl dürüstlük bekleyebiliriz ?


Bu örnekler böyle gider ,,sözün özü çocuklarımıza ne verirsek onu alırız bunu unutmayalım hiç bir zaman.Anne ve babasına benzemeyen onlardan menfi olarak etkilenmeyen çocuklarda çıkabiliyor bazen ama inanın bunların sayısı çok çok azdır.




Şuayip , genç bir kardeşim olarak öncelikle acilen emniyet kemerini önce beyninde halletmeni sonrada uygulamaya geçirmeni istirham ediyorum.Bu çok önemli bir konu.Bunun yavaşı hızlısı yok.Nasıl ki Taner Göde'nin arabasına duruken (diyebiliriz) vurdular hepimizn arabalarına arkadan gelen karşıdan gelen yandan gelen aşırı süüratli bir araç vurabilir.Burada sizin yavaş gitmenizin fazla önemi yoktur karşı taraf çok hızlı olduktan sonra.O yüzden ben şehir içi yavaş gidiyorum o yüzden kemere gerek görmüyorum düşüncesi tamamen yanlış bir düşüncedir.NCAP testlerinin 64 km.sürat ile yapıldığını unutmayalım.

Yaşadığımız hayat boyunca sürekli olumlu icraatte olmamız gerekiyor.Golü 90.dakikaya saklamak ertlemek çok yanlış bir şeydir.89 dakika hiç bir şey yapmayacaksın hiç güzel örnek oluşturmayacaksın,hem yaradanına hem ailene hemde topluma karşı vazifelerini yapmayacaksın çocuklarını da bu doğrultuda yetiştirmeyeceksin,onlar gelecek 40-50 yaşlarına sende geleceksin dakika 90 a,son dakika bir gol atıp maçı alıp giderim diye umut edeceksin.Bu satten sonra kulluk vazifene başlaman da aile ve toplumuna karşı olan yapman gereken vazifelerini yapmanda faydasız olacaktır.Atı alan Üsküdarı geçmiştir.Eşek sıpası kadar olmuş bir çocuğuna ne verebilrisin ki? Seni beni dinler mi? Bu saatten sonra fazla üstelesen sana bana ne der '' Eee babalık fazla sıktın ha..sen kendin yaptında mı bana söylüyorsun,bende senin gibi dakika 90 maç bitme arefesine geleyim o zaman düşünürüz bir şeyler''demez mi?

O yüzden hakemin başlangıç düdüğüyle hemen icraate geçmeliyiz vakit kaybetmeden.Yoksa hakemin son düdüğü ne zaman çalacağı hiç belli olmaz...

şimdi turhan abi sana katılıyorum yaptığımında doğru olduğunu kesinlikle savunmuyorum ama benim dükkan ile ev arası 500-600 metre ve bizim ilçe 13000 nufusa sahip merkezde ve tek cadde üzerine kurulu bir ilçe dukkanın önünden full gaza bassa bir insan bizim evin önüne gelene kadar en fazla 50 km bulur oda gece :))

VW_Passat
22 11 2012, 14:17
şimdi turhan abi sana katılıyorum yaptığımında doğru olduğunu kesinlikle savunmuyorum ama benim dükkan ile ev arası 500-600 metre ve bizim ilçe 13000 nufusa sahip merkezde ve tek cadde üzerine kurulu bir ilçe dukkanın önünden full gaza bassa bir insan bizim evin önüne gelene kadar en fazla 50 km bulur oda gece :))

Abi 500 metreye araba ile mi gidilir yaw :)). Yani 500 metreyi ben artik rahatca seve seve yürüyorum, benim Traktörü calistirsam arabanin cigerleri bile isinmaz daha ki sende Dizel kullaniyon :sor1

selseli
22 11 2012, 14:39
şimdi turhan abi sana katılıyorum yaptığımında doğru olduğunu kesinlikle savunmuyorum ama benim dükkan ile ev arası 500-600 metre ve bizim ilçe 13000 nufusa sahip merkezde ve tek cadde üzerine kurulu bir ilçe dukkanın önünden full gaza bassa bir insan bizim evin önüne gelene kadar en fazla 50 km bulur oda gece :))

Sağlıklı yaşam için öncelikle bu 500 m lik yolu yürüyerek gitmeyi tercih et bence. Hava muhalefeti gibi bir durum nedeniyle araç kullanmak zorunda kalırsan da yine de kemerini bağla, sonuçta 500 m bile olsa ne olacağını hiçbir zaman bilemeyiz.

harbi
22 11 2012, 15:41
Buna ''ağzınıza sağlık''tan başka ne denebilir ki..

Tamamına katılıyorum.Özellikle erkek çocuğu tamamen babayı örnek alıyor.Baba doğru-yanlış ne yaparsa demekki bu iş böyle deyip o da onu yapmaya çalışıyor.Allah bağışlasın cümlemizinkini benimde 6 yaşında bir oğlum var.Ben hep iyi örnek olmaya çalıştım ona.Zaten emniyet kemeri olayını ben yıllar evvel aştım, bakkala gitsem takarım,taktırırım arkadakilere bile.Yakın bir akrabamız arabasıyla takla attı kendi ve eşi önde oturuyorlardı ve kemerleri takılıydı.Burunları bile kanamadan kurtuldular amma ve lakin malesef arkada oturan can parçası 2 oğlunu kaybetti bu kazada.Araba takla atınca nasıl olmuşsa olmuş bu kazaların oluşunada akıl sır ermiyor,yavruların emniyet kemerleri takılı olmadığı için inanılmaz ama gerçek arka camdan fırlamak suretiyle can verdiler.Bu o kadar elem verici ve dayanılması güç bir durumdu ki herkes üzüntüye gark oldu.Anne baba uzun zaman kendine gelemedi bunalıma girdi.Baba bu yüzden işini bozdu iflas etti.Yaklaşık bi 6-7 sene sonra ancak kendine gelebildi yeni yeni bir şeyler yapmaya başladı.Vicdan azabı çok kötü bir şey.Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.
Güzel örnek olmak lazım.Ben dişlerimi fırçalarım düzenli olarak oğlumda fırçalar.Hatta bazen yemekten sonra biraz geciktirsem baba dişlerimizi ne zaman fırçalayacağız der.Mecbur kalkıp o an fırçalamamız lazım :)
Yerlere çöp kağıt vs.atmam,arabanın camından bir fiske dahi bişey atmam oğlumda atmaz elinde tutar inince çöp kutusuna atar.
Aynen senin de dediğin gibi evde namaz kılınır o da hemen benim yanıma gelir namaza durmak ister.
Şimdi bunların tam tersini düşünelim.Biz kemer takmıyoruz çocuk takar mı? Böyle bir şeyin ne kadar gerekli ve önemli bir şey olduğunun idrakinde olur mu?
Biz kendimizi ve çevreyi temiz tutmuyoruz çocuğumuz tutar mı? eline ne geçirse sokağa oraya buraya atar-tükürür vs.
Biz diş fırçalamıyorken çocuğumuza ''yavrum ben fırçalamıyorum ama sen dişlerini fırçala'' diyebilirmiyiz?
Biz namaz kılmıyorken ''yavrum sen bize bakma bizim dinimizde namaz diye olmazsa olmaz bir ibadet var sen bunu yap'' diyebilirmiyiz,desek de çocuk bunu yapar mı?
Biz çocuklarımızın gözü önünde içki-sigara gibi zararlı alışkanlıkları kullanırken ''Yavrum sen bize bakma biz bir kere alışmışız bırakamıyoruz ama sen sakın bunlara başlama'' diyebilirmiyiz?
Biz helal haram tanımıyorsak ''Haram Helal ver Allahım Turhan(!) kulun yer Allahım'' mantalitesindeysek çocuğumuzdan nasıl dürüstlük bekleyebiliriz ?


Bu örnekler böyle gider ,,sözün özü çocuklarımıza ne verirsek onu alırız bunu unutmayalım hiç bir zaman.Anne ve babasına benzemeyen onlardan menfi olarak etkilenmeyen çocuklarda çıkabiliyor bazen ama inanın bunların sayısı çok çok azdır.




Şuayip , genç bir kardeşim olarak öncelikle acilen emniyet kemerini önce beyninde halletmeni sonrada uygulamaya geçirmeni istirham ediyorum.Bu çok önemli bir konu.Bunun yavaşı hızlısı yok.Nasıl ki Taner Göde'nin arabasına duruken (diyebiliriz) vurdular hepimizn arabalarına arkadan gelen karşıdan gelen yandan gelen aşırı süüratli bir araç vurabilir.Burada sizin yavaş gitmenizin fazla önemi yoktur karşı taraf çok hızlı olduktan sonra.O yüzden ben şehir içi yavaş gidiyorum o yüzden kemere gerek görmüyorum düşüncesi tamamen yanlış bir düşüncedir.NCAP testlerinin 64 km.sürat ile yapıldığını unutmayalım.

Yaşadığımız hayat boyunca sürekli olumlu icraatte olmamız gerekiyor.Golü 90.dakikaya saklamak ertlemek çok yanlış bir şeydir.89 dakika hiç bir şey yapmayacaksın hiç güzel örnek oluşturmayacaksın,hem yaradanına hem ailene hemde topluma karşı vazifelerini yapmayacaksın çocuklarını da bu doğrultuda yetiştirmeyeceksin,onlar gelecek 40-50 yaşlarına sende geleceksin dakika 90 a,son dakika bir gol atıp maçı alıp giderim diye umut edeceksin.Bu satten sonra kulluk vazifene başlaman da aile ve toplumuna karşı olan yapman gereken vazifelerini yapmanda faydasız olacaktır.Atı alan Üsküdarı geçmiştir.Eşek sıpası kadar olmuş bir çocuğuna ne verebilrisin ki? Seni beni dinler mi? Bu saatten sonra fazla üstelesen sana bana ne der '' Eee babalık fazla sıktın ha..sen kendin yaptında mı bana söylüyorsun,bende senin gibi dakika 90 maç bitme arefesine geleyim o zaman düşünürüz bir şeyler''demez mi?

O yüzden hakemin başlangıç düdüğüyle hemen icraate geçmeliyiz vakit kaybetmeden.Yoksa hakemin son düdüğü ne zaman çalacağı hiç belli olmaz...


Eminyet Kemerin önemini bende yazabilirmiyim ???

1 Agustos 2010 da Babam ile Ben arkadan gitmistik Annem ve Enisteler arkali önlü beraber gitmislerdi o yil. 5 Agustos da geri dönüyorlar di Enisteler Ablamlar ile. Enistem tecrübeli olup yolu bildigi icin 6 Aylik Sifir yeni HONDA CR-V Cipi HU-S 7375 Plakali araci ile önden gidiyor du Arkadan diger Eniste Mercedes C W204 araci ile arkadan takip ediyordu. Gelibolu Kesan yolunda Evrese de karsidan gelen direksyonu birden kiran 59 Tekirdag Plakali Toyota Corolla ile kafa kafaya carpisti. Carpisma sonucu Enistemler takla atarak yoldan Dari tarlasina gidiyorlar arac ve diger arac ise Spin atarak yolun kenarindan. Diger arkadaki Enistem malesef kendini facianin icinde buluyor kendini yani o durumu düsünürsek psikolojik olarak kardesin yegenlerin gözünün önünde kaza ya girmeleri bile düsünmek benim icin tüyler ürpetici bir olaydir. Malesef bagli olmayan Yegenim arkadan öne ucmustur Mercedesin icinde arkadan Takip eden eniste Frene abaninca ki oda güvenlik mesafesi tutmamis malesef.

Karsi taraftan 5 Ölü vardi (1 kücük Kiz Cocugu ve onun Annesi, Babasi, Dedesi ve Babaannesi) hepsi öldü. Jandarma Komutani anlatiyor bize, cünkü biz olayin gecesi vardik Nazillide 6 kisi Passat Variant a dolduk tüm geldigim yolu geri teptim hizli bir sekilde o kadar hizli gittigim halde ancak Gece varabildik malesef. Kücücük cocugu Tabuta koydum Hayatimda ilk kez diyor :(. Yani gercekten aci bir durumdu.

Bizim taraf ise herkez Kemeri takili imis arkadaki Yegenler haric, Enistemin kemer takili oldugu her yerde zarar gördü Kemerden ama Kemer hayatini kurtardi cünkü en agir darbeyi onun tarafi almistir. Ablam kolu kirik cikti arabadan, Ablamin arkasinda oturan Yegenim hic bir yarasi beresi yok idi bunu Enistem arabadan cikarip Mercedes e koymus (onun icin Gazetelerde yer almamistir). Enistemin arkasinda oturan Yegenim Kemeri takili olmadigi icin agir Yarali olarak Kesan Devlet Hastanesine kaldirilmisti. Yegenimin dalagi alindi o gece, dalagi patladigi icin. Enistemi de 24 Saat icinde ADAC Almanya Ambulans Jet yollayip Almanya ya ucurdu durumu agir oldugu icin.

Allahtan diger Eniste vardi, yoksa Türkiye de Almanya gibi degil kimse kimseye yardim etmiyor. Olaya ilk el atan Enistem olmus kurtarmaya baslamis.

Su anda herkez Kemer takiyor olsaydi belki diger aractan bir kac fazla kurtulan olurdu diye düsünüyorum. Yegenim arkada Kemerini taksaydi Dalagi alinmazdi, Enistem Kemer kurtarmis hayatini ama Kemer de kalici hasar birakabiliyormus sonuc olarak.

Ölenlerden Allah rahmet eylesin demekten baska birsey gelmiyor elimizden malesef. Onun icin Türkiye de ki ölüme kosusturmacayi anlamiyorum Kemersiz üstelik. Biz insanlar kendi kendimize zarar veriyoruz iste.

http://i.imgur.com/5FRUq.jpg
http://i.imgur.com/efoUo.jpg
http://i.imgur.com/Y88H5.jpg
http://i.imgur.com/AT6CB.jpg

Haberlerde 4 ölü diyor ama son aldigim bilgiye göre Agir yarali olan Bayan da hayatini kaybetmis gercekten degmezdi, uykusuz Trafike cikilirmi hic :(.

Gelibolu'da kaza: 4 ölü-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/539392-geliboluda-kaza-4-olu)
çok geçmiş olsun... bu olayların bizlere ibret olması gerekiyor. sanırım doğru olan emniyet kemeri ikaz sesini duymamak değil, o ikaz sesi sayesinde hayatta kalmak.

harbi
22 11 2012, 15:41
Buna ''ağzınıza sağlık''tan başka ne denebilir ki..

Tamamına katılıyorum.Özellikle erkek çocuğu tamamen babayı örnek alıyor.Baba doğru-yanlış ne yaparsa demekki bu iş böyle deyip o da onu yapmaya çalışıyor.Allah bağışlasın cümlemizinkini benimde 6 yaşında bir oğlum var.Ben hep iyi örnek olmaya çalıştım ona.Zaten emniyet kemeri olayını ben yıllar evvel aştım, bakkala gitsem takarım,taktırırım arkadakilere bile.Yakın bir akrabamız arabasıyla takla attı kendi ve eşi önde oturuyorlardı ve kemerleri takılıydı.Burunları bile kanamadan kurtuldular amma ve lakin malesef arkada oturan can parçası 2 oğlunu kaybetti bu kazada.Araba takla atınca nasıl olmuşsa olmuş bu kazaların oluşunada akıl sır ermiyor,yavruların emniyet kemerleri takılı olmadığı için inanılmaz ama gerçek arka camdan fırlamak suretiyle can verdiler.Bu o kadar elem verici ve dayanılması güç bir durumdu ki herkes üzüntüye gark oldu.Anne baba uzun zaman kendine gelemedi bunalıma girdi.Baba bu yüzden işini bozdu iflas etti.Yaklaşık bi 6-7 sene sonra ancak kendine gelebildi yeni yeni bir şeyler yapmaya başladı.Vicdan azabı çok kötü bir şey.Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.
Güzel örnek olmak lazım.Ben dişlerimi fırçalarım düzenli olarak oğlumda fırçalar.Hatta bazen yemekten sonra biraz geciktirsem baba dişlerimizi ne zaman fırçalayacağız der.Mecbur kalkıp o an fırçalamamız lazım :)
Yerlere çöp kağıt vs.atmam,arabanın camından bir fiske dahi bişey atmam oğlumda atmaz elinde tutar inince çöp kutusuna atar.
Aynen senin de dediğin gibi evde namaz kılınır o da hemen benim yanıma gelir namaza durmak ister.
Şimdi bunların tam tersini düşünelim.Biz kemer takmıyoruz çocuk takar mı? Böyle bir şeyin ne kadar gerekli ve önemli bir şey olduğunun idrakinde olur mu?
Biz kendimizi ve çevreyi temiz tutmuyoruz çocuğumuz tutar mı? eline ne geçirse sokağa oraya buraya atar-tükürür vs.
Biz diş fırçalamıyorken çocuğumuza ''yavrum ben fırçalamıyorum ama sen dişlerini fırçala'' diyebilirmiyiz?
Biz namaz kılmıyorken ''yavrum sen bize bakma bizim dinimizde namaz diye olmazsa olmaz bir ibadet var sen bunu yap'' diyebilirmiyiz,desek de çocuk bunu yapar mı?
Biz çocuklarımızın gözü önünde içki-sigara gibi zararlı alışkanlıkları kullanırken ''Yavrum sen bize bakma biz bir kere alışmışız bırakamıyoruz ama sen sakın bunlara başlama'' diyebilirmiyiz?
Biz helal haram tanımıyorsak ''Haram Helal ver Allahım Turhan(!) kulun yer Allahım'' mantalitesindeysek çocuğumuzdan nasıl dürüstlük bekleyebiliriz ?


Bu örnekler böyle gider ,,sözün özü çocuklarımıza ne verirsek onu alırız bunu unutmayalım hiç bir zaman.Anne ve babasına benzemeyen onlardan menfi olarak etkilenmeyen çocuklarda çıkabiliyor bazen ama inanın bunların sayısı çok çok azdır.




Şuayip , genç bir kardeşim olarak öncelikle acilen emniyet kemerini önce beyninde halletmeni sonrada uygulamaya geçirmeni istirham ediyorum.Bu çok önemli bir konu.Bunun yavaşı hızlısı yok.Nasıl ki Taner Göde'nin arabasına duruken (diyebiliriz) vurdular hepimizn arabalarına arkadan gelen karşıdan gelen yandan gelen aşırı süüratli bir araç vurabilir.Burada sizin yavaş gitmenizin fazla önemi yoktur karşı taraf çok hızlı olduktan sonra.O yüzden ben şehir içi yavaş gidiyorum o yüzden kemere gerek görmüyorum düşüncesi tamamen yanlış bir düşüncedir.NCAP testlerinin 64 km.sürat ile yapıldığını unutmayalım.

Yaşadığımız hayat boyunca sürekli olumlu icraatte olmamız gerekiyor.Golü 90.dakikaya saklamak ertlemek çok yanlış bir şeydir.89 dakika hiç bir şey yapmayacaksın hiç güzel örnek oluşturmayacaksın,hem yaradanına hem ailene hemde topluma karşı vazifelerini yapmayacaksın çocuklarını da bu doğrultuda yetiştirmeyeceksin,onlar gelecek 40-50 yaşlarına sende geleceksin dakika 90 a,son dakika bir gol atıp maçı alıp giderim diye umut edeceksin.Bu satten sonra kulluk vazifene başlaman da aile ve toplumuna karşı olan yapman gereken vazifelerini yapmanda faydasız olacaktır.Atı alan Üsküdarı geçmiştir.Eşek sıpası kadar olmuş bir çocuğuna ne verebilrisin ki? Seni beni dinler mi? Bu saatten sonra fazla üstelesen sana bana ne der '' Eee babalık fazla sıktın ha..sen kendin yaptında mı bana söylüyorsun,bende senin gibi dakika 90 maç bitme arefesine geleyim o zaman düşünürüz bir şeyler''demez mi?

O yüzden hakemin başlangıç düdüğüyle hemen icraate geçmeliyiz vakit kaybetmeden.Yoksa hakemin son düdüğü ne zaman çalacağı hiç belli olmaz...


Eminyet Kemerin önemini bende yazabilirmiyim ???

1 Agustos 2010 da Babam ile Ben arkadan gitmistik Annem ve Enisteler arkali önlü beraber gitmislerdi o yil. 5 Agustos da geri dönüyorlar di Enisteler Ablamlar ile. Enistem tecrübeli olup yolu bildigi icin 6 Aylik Sifir yeni HONDA CR-V Cipi HU-S 7375 Plakali araci ile önden gidiyor du Arkadan diger Eniste Mercedes C W204 araci ile arkadan takip ediyordu. Gelibolu Kesan yolunda Evrese de karsidan gelen direksyonu birden kiran 59 Tekirdag Plakali Toyota Corolla ile kafa kafaya carpisti. Carpisma sonucu Enistemler takla atarak yoldan Dari tarlasina gidiyorlar arac ve diger arac ise Spin atarak yolun kenarindan. Diger arkadaki Enistem malesef kendini facianin icinde buluyor kendini yani o durumu düsünürsek psikolojik olarak kardesin yegenlerin gözünün önünde kaza ya girmeleri bile düsünmek benim icin tüyler ürpetici bir olaydir. Malesef bagli olmayan Yegenim arkadan öne ucmustur Mercedesin icinde arkadan Takip eden eniste Frene abaninca ki oda güvenlik mesafesi tutmamis malesef.

Karsi taraftan 5 Ölü vardi (1 kücük Kiz Cocugu ve onun Annesi, Babasi, Dedesi ve Babaannesi) hepsi öldü. Jandarma Komutani anlatiyor bize, cünkü biz olayin gecesi vardik Nazillide 6 kisi Passat Variant a dolduk tüm geldigim yolu geri teptim hizli bir sekilde o kadar hizli gittigim halde ancak Gece varabildik malesef. Kücücük cocugu Tabuta koydum Hayatimda ilk kez diyor :(. Yani gercekten aci bir durumdu.

Bizim taraf ise herkez Kemeri takili imis arkadaki Yegenler haric, Enistemin kemer takili oldugu her yerde zarar gördü Kemerden ama Kemer hayatini kurtardi cünkü en agir darbeyi onun tarafi almistir. Ablam kolu kirik cikti arabadan, Ablamin arkasinda oturan Yegenim hic bir yarasi beresi yok idi bunu Enistem arabadan cikarip Mercedes e koymus (onun icin Gazetelerde yer almamistir). Enistemin arkasinda oturan Yegenim Kemeri takili olmadigi icin agir Yarali olarak Kesan Devlet Hastanesine kaldirilmisti. Yegenimin dalagi alindi o gece, dalagi patladigi icin. Enistemi de 24 Saat icinde ADAC Almanya Ambulans Jet yollayip Almanya ya ucurdu durumu agir oldugu icin.

Allahtan diger Eniste vardi, yoksa Türkiye de Almanya gibi degil kimse kimseye yardim etmiyor. Olaya ilk el atan Enistem olmus kurtarmaya baslamis.

Su anda herkez Kemer takiyor olsaydi belki diger aractan bir kac fazla kurtulan olurdu diye düsünüyorum. Yegenim arkada Kemerini taksaydi Dalagi alinmazdi, Enistem Kemer kurtarmis hayatini ama Kemer de kalici hasar birakabiliyormus sonuc olarak.

Ölenlerden Allah rahmet eylesin demekten baska birsey gelmiyor elimizden malesef. Onun icin Türkiye de ki ölüme kosusturmacayi anlamiyorum Kemersiz üstelik. Biz insanlar kendi kendimize zarar veriyoruz iste.

http://i.imgur.com/5FRUq.jpg
http://i.imgur.com/efoUo.jpg
http://i.imgur.com/Y88H5.jpg
http://i.imgur.com/AT6CB.jpg

Haberlerde 4 ölü diyor ama son aldigim bilgiye göre Agir yarali olan Bayan da hayatini kaybetmis gercekten degmezdi, uykusuz Trafike cikilirmi hic :(.

Gelibolu'da kaza: 4 ölü-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/539392-geliboluda-kaza-4-olu)
çok geçmiş olsun... bu olayların bizlere ibret olması gerekiyor. sanırım doğru olan emniyet kemeri ikaz sesini duymamak değil, o ikaz sesi sayesinde hayatta kalmak.

sebinefe
22 11 2012, 16:50
Bizde bazı şeyler verilen eğitimin abuk subuk olmasından kaynaklanıyor. Her zaman düşünmüşümdür özellikle çocuklara da bu konuda kafa yordurmaya çalışıyorum." İnsan kendi hayatını riske attığından dolayı değil de ceza yememek için kemer takar mı?" diye. Bizde mantık hep tersten geliyor. Aynı şey de okullarda vardı. "(öğretmen)-Bu kitabı okuyun ondan sonra özetini çıkarın ve bana getirin. Getirmezseniz 10 veririm sözlüne." Mantığa bakar mısınız? Bunun için bizde her durum böyle. Bu mevzuyu 3 gün önce çocuklarla da tartıştık. Onlarda ilk önce hayatımız için takarız dedi emniyet kemerini. Sonra babalarınız takıyor mu? Niçin takıyor? diye sordum. Bu seferde polis ceza yazmasın diye takıyorlar diye cevap aldım. Bizim hayatımız tam bir ironi. Yapacağımız güzel şeyleri, bize faydası olacak şeyleri ceza almamak için-mecbur tutulduğumuzdan-yapmıyoruz. Çünkü işin mantığı ters. Ama örnek olmak en güzel tavır ve davranıştır. Sigara için babanın"Oğlum bu mereti sakın içme." demesi gibi bir şey. Bir öğretmen olarak size ve bütün çocuklu ailelere hatta herkese ricam özellikle çocuklara güzel örnek olamamız.

Taner Göde
22 11 2012, 17:05
Geçen yıl, 21 Mayıs 2011 Cumartesi günü Ali Bozdoğanoğlu Bulvarında PASSAT'la yaptığım kaza.

Ailecek yaşamımızı YÜCE RABBİM olan ALLAH'a (c.c.) ve her zaman taktığımız ve hiçbir zaman takmaktan da üşenmediğimiz EMNİYET KEMERİNE borçluyuz. Karşı taraf kırık bir kemik ve sıyrıklarla atlattı kazayı, Allah korudu. Emniyet kemerini takMAsaydık sonuçları düşünemiyorum. Kazadan sonra kapıları açtık ve araçtan indik. Çarpışma anındaki sesi, inen beyaz perdeyi, airbaglerin fünye barut kokusu hâlâ aklımda.

Kaza ile ilgili tüm bilgiler, araştırmalar, kaza sebebi, aracın tamir süreci vb. hepsi burada:

KAZA YAPTIM. 2 HAVA YASTIĞI AÇILDI. PASSAT'IM ONARILDI (GÜNCEL). (http://forum.donanimhaber.com/m_49246683/tm.htm)

http://img5.imageshack.us/img5/8739/21052011218.jpg


http://img845.imageshack.us/img845/8875/21052011221.jpg


http://img821.imageshack.us/img821/2146/21052011222.jpg


http://img684.imageshack.us/img684/1900/21052011223.jpg


http://img191.imageshack.us/img191/6339/21052011224.jpg



Karşı tarafın TEMPRA'sı...


http://img37.imageshack.us/img37/992/21052011219.jpg


http://img156.imageshack.us/img156/9448/21052011220.jpg

harbi
22 11 2012, 17:09
taner bey büyük geçmiş olsun. Allah hepimizi ve herkesi kazadan beladan korusun.

atitrend
23 11 2012, 09:01
abi o kaza zamanları seni tanımıyordum . o yüzden kazadan da haberim yok. sana bir şey sormak istiyorum sen bu aracın neresine çarptın. sanki bir taraftan çarpıp sonra aracın yönünü değiştirip tekrar çapmış gibisin.
beko adana bölgesinde bir müdürümüz vardı. bizim bayi ile ilgilenen. adamın bütün arkadaşları son model c ve d sınıfı hatta e serisi mercedes e binerken bu gitti sıfır lada vega aldı arabayı hatırlarsınız az çok. neymiş bir arabaya o kadar para verilirmişmiş. kardeşim ben arabaya fazla para verirken sadece konforuna bakmıyorum. allah korusun ters bir durum olduğunda benip tüm varlığım o arabanın içinde olacak ve onların tırnağına zarar gelse benim içim parçalanır. ailem o kazadan sonra allah ın da izniyle o araçtan sapa sağlam çıkmalı. sırf ekonomi olsun diye b sınıfı bir sümbül alıp onda sonra çoluğumun çocuğumun yasını tutamam. imkanım olduğu sürece bu böyle olacak.
hatta hiç arabam yokken kendime bir söz verdim. param yok diye şahin doğan , brodway almayacağım diye ve almadım da . paşalar gibi pejo j9 dolmuşla gidip geldim. en kötü arabam da 2007 de 2006 model 29 binde en dolusundan bir doblo ydu. bir sene sonrada sıfır megane 2 sadana geçtim.

Taner Göde
23 11 2012, 09:17
Kazada 4 araç var:

1. Benim Passat
2. Çarptığım Tempra
3. Tempra'nın çarptığı VW VOLT
4. Kazaya sebep olan ve kaçan FORD Transit 200 HP

Olay şöyle gerçekleşiyor: Dümdüz yolda işaretsiz kavşakğın orta refüjünde FORD Transit karşıya ve sağ tarafta da VW VOLT da ters istikamette karşıya geçmek için benim kavşağa girip çıklmamı bekliyor. Ben tam 15-20 metre yaklaşmışken FORD Transit aniden gaza basıyor ve önümden sıyırarak karşıya geçiyor. FORD Transit hareket ettiği için onun arkasında duran, beni görmeyen ve benim de görmediğim Tempra da gaza basıyor. FORD kaçıyor, Tempra ise sağ arkası ile benim sol önüme düşüyor ve çarpışma gerçekleşiyor. Tempra'ya çarptığım için aracın yönü saat yönünde dönüyor ve sol arkası ile bekleyen, hiçbir suçu olmayan VW VOLT'un sol önüne vuruyor.

Trafik raporunda Tempra 8'de 6 suçlu (kavşağa kontrolsüz girmek), ben ise tali suçluyum (kavşağa girerken hızımı düşürmemek). Passat 15.000 TL'ye tamir edildi, ve eskisinden de güzel oldu. İlk gözağrım, Gümüş Gölge'mdi o benim, 3 defa Antalya'ya, 1 defa Diyarbakır'a ve 1 defa da Nevşehir-Kapadokya'ya gitmiştik. Temiz kullandım, iyi baktım. Yeni sahibi Sayın Ege de benimle aynı duyguları paylaştığı için bir defa daha seviniyorum.

drozia
23 11 2012, 12:15
Kazada 4 araç var:

1. Benim Passat
2. Çarptığım Tempra
3. Tempra'nın çarptığı VW VOLT
4. Kazaya sebep olan ve kaçan FORD Transit 200 HP

Olay şöyle gerçekleşiyor: Dümdüz yolda işaretsiz kavşakğın orta refüjünde FORD Transit karşıya ve sağ tarafta da VW VOLT da ters istikamette karşıya geçmek için benim kavşağa girip çıklmamı bekliyor. Ben tam 15-20 metre yaklaşmışken FORD Transit aniden gaza basıyor ve önümden sıyırarak karşıya geçiyor. FORD Transit hareket ettiği için onun arkasında duran, beni görmeyen ve benim de görmediğim Tempra da gaza basıyor. FORD kaçıyor, Tempra ise sağ arkası ile benim sol önüme düşüyor ve çarpışma gerçekleşiyor. Tempra'ya çarptığım için aracın yönü saat yönünde dönüyor ve sol arkası ile bekleyen, hiçbir suçu olmayan VW VOLT'un sol önüne vuruyor.

Trafik raporunda Tempra 8'de 6 suçlu (kavşağa kontrolsüz girmek), ben ise tali suçluyum (kavşağa girerken hızımı düşürmemek). Passat 15.000 TL'ye tamir edildi, ve eskisinden de güzel oldu. İlk gözağrım, Gümüş Gölge'mdi o benim, 3 defa Antalya'ya, 1 defa Diyarbakır'a ve 1 defa da Nevşehir-Kapadokya'ya gitmiştik. Temiz kullandım, iyi baktım. Yeni sahibi Sayın Ege de benimle aynı duyguları paylaştığı için bir defa daha seviniyorum.
Transit kullananlarda ciddi SIKINTI var gerçekten otobanda bile sol şerit onların..Psikopatça araç kullanıyorlar Allah bunların gazabından korusun bizleri.. inan Ford Transit ve connect gördüğüm an tüylerim diken diken oluyor yani aramızda belki kullanan vardır veya yakını olan ,onları tenzih ederim ama genel durum bu malesef..

atitrend
23 11 2012, 12:20
çok geçmiş olsun abi. allah korumuş tedbirde olunca sıyrıksız bu kazayı atlatmışsınız. hazır farları dağıtmışken xenon taktırmayı düşünmedinmi?

atitrend
23 11 2012, 12:26
transit bir kamyonete göre gerçekten güzel yol tutuyor ve motoru istekli çalışıyor. 6 ay kadar sigara dağıtımı yaptım oradan biliyorum. bu cesaret bazen sonları da olabiliyor.
ben zaman zaman ticari araç aldım ve bu hakkımı hep fiyat kalite haabı yaparak doblo dan yana kullandım. hanım ne zaman ford a binse midesi bulanır ve çıkarmak zorunda kalır. bu yüzden hiç bir zaman connect düşünmedim. aşırı yakıtı da cabası.

Tarık Metehan Bayram
23 11 2012, 12:37
okulumdan dolayı okuyamamıştım şimdi hepsini okudum. Öncelikle + 1 daha söyleyeyim.

Vites otomatikteyken direksiyon arkasından vites arttırıp azalttıktan sonra otomatik vitese geçmek isterseniz vites arttırma kulakçığınıa iki saniye kendinize doğru çekip tutun otomatik vitese geçecektir. Çoğu kişi bunu neden bilmiyor anlamış değilim.F1 den otomatiğe geçicekler vitesi sağa alıp ( tiptroniğe ) sonra tekrar sola çekiyor otomatik olsun diye. Pratiklik yok :kahkaha

Ek bir bilgi daha vereyim. Galiba yanlış hatırlamıyorsam İngiltere,KKTC de şoför kemeri takıp yanındaki takmıyorsa ceza yandaki kişiye yazılıyor :) Bizde de böyle birşey olsa güzel olur ki şahsen ben emniyet kemerini yanımdaki takmadan startımı vermiyorum. Aracın özellikleri çalışmıyor diyip zorunlu olarak takıyorum. + servislerde ve Vaglarla emniyet kemer ikaz sesinin kapatılmasına da karşıyım. Ölüm için kullanacaksınız kullanın ona birşey demiyorum ha !:anormal

Taner Göde
23 11 2012, 12:44
Hayır, ben orjinal meraklısıyım, hatta kazadan sonra daha önce kırık olan alt ızgara ve hoşuma gitmeyen kalın harfli plaka da yenisi ile değiştirildi.


çok geçmiş olsun abi. allah korumuş tedbirde olunca sıyrıksız bu kazayı atlatmışsınız. hazır farları dağıtmışken xenon taktırmayı düşünmedinmi?

Taner Göde
23 11 2012, 12:44
Evet, kulakçıkta zaten + işaretinin yanında "OFF" yazıyor. :melek


okulumdan dolayı okuyamamıştım şimdi hepsini okudum. Öncelikle + 1 daha söyleyeyim.

Vites otomatikteyken direksiyon arkasından vites arttırıp azalttıktan sonra otomatik vitese geçmek isterseniz vites arttırma kulakçığınıa iki saniye kendinize doğru çekip tutun otomatik vitese geçecektir. Çoğu kişi bunu neden bilmiyor anlamış değilim.F1 den otomatiğe geçicekler vitesi sağa alıp ( tiptroniğe ) sonra tekrar sola çekiyor otomatik olsun diye. Pratiklik yok :kahkaha

SELÇUK
23 11 2012, 13:35
okulumdan dolayı okuyamamıştım şimdi hepsini okudum. Öncelikle + 1 daha söyleyeyim.

Vites otomatikteyken direksiyon arkasından vites arttırıp azalttıktan sonra otomatik vitese geçmek isterseniz vites arttırma kulakçığınıa iki saniye kendinize doğru çekip tutun otomatik vitese geçecektir. Çoğu kişi bunu neden bilmiyor anlamış değilim.F1 den otomatiğe geçicekler vitesi sağa alıp ( tiptroniğe ) sonra tekrar sola çekiyor otomatik olsun diye. Pratiklik yok :kahkaha




o zaman o bilmeyenler için bende birşey ekleyeyim....

belli bir süre manuel modda aynı vitesde kullanırsanız off a basmadan da tekrar otomatik moda geri dönüyor. yani illa off a basmaya da gerek yok:)

VW_Passat
23 11 2012, 13:40
DSG Vites kulaklarini 100 €uro yüzünden siparis etmedigim icin kendime kiziyorum acikcasi :sinir

harbi
23 11 2012, 13:42
Kazada 4 araç var:

1. Benim Passat
2. Çarptığım Tempra
3. Tempra'nın çarptığı VW VOLT
4. Kazaya sebep olan ve kaçan FORD Transit 200 HP

Olay şöyle gerçekleşiyor: Dümdüz yolda işaretsiz kavşakğın orta refüjünde FORD Transit karşıya ve sağ tarafta da VW VOLT da ters istikamette karşıya geçmek için benim kavşağa girip çıklmamı bekliyor. Ben tam 15-20 metre yaklaşmışken FORD Transit aniden gaza basıyor ve önümden sıyırarak karşıya geçiyor. FORD Transit hareket ettiği için onun arkasında duran, beni görmeyen ve benim de görmediğim Tempra da gaza basıyor. FORD kaçıyor, Tempra ise sağ arkası ile benim sol önüme düşüyor ve çarpışma gerçekleşiyor. Tempra'ya çarptığım için aracın yönü saat yönünde dönüyor ve sol arkası ile bekleyen, hiçbir suçu olmayan VW VOLT'un sol önüne vuruyor.

Trafik raporunda Tempra 8'de 6 suçlu (kavşağa kontrolsüz girmek), ben ise tali suçluyum (kavşağa girerken hızımı düşürmemek). Passat 15.000 TL'ye tamir edildi, ve eskisinden de güzel oldu. İlk gözağrım, Gümüş Gölge'mdi o benim, 3 defa Antalya'ya, 1 defa Diyarbakır'a ve 1 defa da Nevşehir-Kapadokya'ya gitmiştik. Temiz kullandım, iyi baktım. Yeni sahibi Sayın Ege de benimle aynı duyguları paylaştığı için bir defa daha seviniyorum.

taner bey verdiğiniz linkten diğer sitedeki formunda yazdıklarınızı tek tek okudum. gerçekten büyük bir kaza atlatmışsınız. ve sonrası. ben sizin neden o siteden koptuğunuzu şimdi daha iyi anladım sanırım. siz bütün iyi niyetinizle kaza potansiyeli olan bizlere (sonuçta sabah evden çıkarken kimsenin kaza yapmayacağına dair senedi yok sanırım) çok güzel ip uçları vermişsiniz. servis-kasko-emniyet-plaka olaylarını tek tek anlatmış olmanıza rağmen insanlar sizin arabanızın orjinalliğinden dem vurmaya başlamışlar bi noktadan sonra. gerçekten çok can acıtan bir durum. yazık. üzüldüm.

drozia
23 11 2012, 13:43
DSG Vites kulaklarini 100 €uro yüzünden siparis etmedigim icin kendime kiziyorum acikcasi :sinir
gerçekten Yasin büyük talihsizlik yani:o

SELÇUK
23 11 2012, 13:48
DSG Vites kulaklarini 100 €uro yüzünden siparis etmedigim icin kendime kiziyorum acikcasi :sinir


nasıl bir haz veriyor adama anlatamam yasincim...
sevgili taner göde moduyla anlatmak gerekirse...

çukurova daki pamuk tarlalarına özgürce işeyen çocuk misali
yada adana nın en ünlü xxx ocakbaşında rakını yudumlarken karşında pişmesini beklediğin çızırdayan adana kebabın dumanı gibi...
yada 18" conti 5 lastikli interlagosun parke taşlı yollarda suyla ilk temas ettiğinde çıkardığı foşşşş sesi gibi...

konuşturma işte yasin anlatılmaz yaşanır :)))

VW_Passat
23 11 2012, 13:49
gerçekten Yasin büyük talihsizlik yani:o

Ya Talihsizlik degil iste, benim geri kafaligim yüzünden.

Masaya oturunca Sifir araba siparisinde hep heyecan yapiyom. Babam zaten birsey anlamiyor arabadan, tek bana Manuel al dedi o kadar :)) (Simdi Manuel istemiyor süremiyor).

LaneAssist 450 €uro yani bu bana aylik 2-3 €uro fazla paraya gelecekti bir sakiz parasi
Direksyon Kulaklari 100 €uro fazla 250 €uro Multifonksiyon Direksyon farki idi 350 € da Multifonksiyon Direksyon + DSG Kulakciklari farki idi Highline da
R-Line 1.600 €uro, buda 10 €uro felan ayda bana fazla koyacakti

Sunroof bilincli istemedim.

Arka Bagaj elektronik kapatmaliyi 2 hafta sonra ek olarak üzerine ekletecektim, 5 hafta daha fazla beklemem gerekiyordu (ki benim vaktim kisitliydi izine gidecem sifir Passat Variant ile heyecani vardi :)) ) ve satici cok elestirdi bunu cok bozuluyor felan dediki iyi ki almamisim Motor-Talk da B6 icin pek iyi seyler okumuyorum :)

Iste hep bir dahaki aracta akillaniyoruz :))

VW_Passat
23 11 2012, 13:50
nasıl bir haz veriyor adama anlatamam yasincim...
sevgili taner göde moduyla anlatmak gerekirse...

çukurova daki pamuk tarlalarına özgürce işeyen çocuk misali
yada adana nın en ünlü xxx ocakbaşında rakını yudumlarken karşında pişmesini beklediğin çızırdayan adana kebabın dumanı gibi...
yada 18" conti 5 lastikli interlagosun parke taşlı yollarda suyla ilk temas ettiğinde çıkardığı foşşşş sesi gibi...

konuşturma işte yasin anlatılmaz yaşanır :)))

:((:(( , bir dahaki aracim Otomatik olursa kesinlikle olacak :))

Taner Göde
23 11 2012, 14:11
Araba alırken, özel donanım ekletirken gözün ve kulağın bazen kapalı olacak. Çünkü o anda mekanik döllenme gerçekleşiyor. Eli olsun, kolu olsun ama saçı olmasın. Ayağı uzun, tırnağı kısa olsun, saçları sarı ama gözleri elâ olsun. Yok öyle birşey.

Yasin, sen Almanya'dasın. OLACAKSA TAM OLSUN ne demek Alamanca? WENN SCHON, DENN SCHON. Ben CC'nin siparişini verirken elimde hesap makinesi, önümde kağıt ve kalem yoktu. Bir büyük bardak soğuk vişne suyu içiyordum, SEÇ'ten de baklava gelmişti. Yapmayın bu kadar ince hesabı.

Gerçi bekara karı boşamak kolay, ben de sizin gibi yılda 30-40 bin kilometre yapsam kılı kırk yararım ama o zaman 2 araç alırdım, bir CC bir de eşek niyetine 1.3 MültiJet FIAT LINEA veya 1.4 LPG FIAT GRANDE PUNTO. Ne demiş kadın psikolog? Her erkeğin 2 kadına ihtiyacı vardır: Birisi sevişmek için, diğeri konuşmak için.

Bilmem, anlatabildim mi? Zevk-ü Sefa, Keyf-ü Keka... :melek

VW_Passat
23 11 2012, 14:22
Araba alırken, özel donanım ekletirken gözün ve kulağın bazen kapalı olacak. Çünkü o anda mekanik döllenme gerçekleşiyor. Eli olsun, kolu olsun ama saçı olmasın. Ayağı uzun, tırnağı kısa olsun, saçları sarı ama gözleri elâ olsun. Yok öyle birşey.

Yasin, sen Almanya'dasın. OLACAKSA TAM OLSUN ne demek Alamanca? WENN SCHON, DENN SCHON. Ben CC'nin siparişini verirken elimde hesap makinesi, önümde kağıt ve kalem yoktu. Bir büyük bardak soğuk vişne suyu içiyordum, SEÇ'ten de baklava gelmişti. Yapmayın bu kadar ince hesabı.

Gerçi bekara karı boşamak kolay, ben de sizin gibi yılda 30-40 bin kilometre yapsam kılı kırk yararım ama o zaman 2 araç alırdım, bir CC bir de eşek niyetine 1.3 MültiJet FIAT LINEA veya 1.4 LPG FIAT GRANDE PUNTO. Ne demiş kadın psikolog? Her erkeğin 2 kadına ihtiyacı vardır: Birisi sevişmek için, diğeri konuşmak için.

Bilmem, anlatabildim mi? Zevk-ü Sefa, Keyf-ü Keka... :melek

Yorumsuz abicim :))) :))). Abi cok güzel anlatmisin olayi heleki son cümleye koptum yaw :)).

Abi Siparis ederken zaten Arabaya gerektiginden fazla veriyorsun, birde Opsiyon ekletirken VW bir daha öpüyor seni. Mecbur ayagini yorgana göre uzatacaksin yani sonuc olarak ben Nakit almiyorum Kredi ile aliyorum herkezin yaptigi gibi (0,9% Faiz varken Nakit alinirmi ? ). Yani mecbur Aylik bir limitim var onun üzerine gecmemeli ki ben 20-30 € daha ödeyebilirdim ki buda R-Line ve Lane Assist i ekletebilirdim rahat rahat :). Ama iste unutuyorsun abi, satici da sana demiyorki sunuda bunuda istermisin diye. Sorun burada iste Saticilarda bilincsiz Opsiyon konusunda.

Mbircan
23 11 2012, 18:20
Emniyet kemeri olayında bazı arkadaşlarımız toka'ya arkadan bağlamaya salakça demiş , fakat bir pazarlamacı ve ya gün içinde 20 ila 50 arası arabadan inip binenimiz var. bende 1 yıl önce bu durumdaydım. Günde en az 35 kere emniyet kemeri bağlayan bilir bu işin kolaymı zor mu salakça mı olduğunu. Onun için koşulları değerlendirmeden ağır ithamlarda bulunmayınız. Ayrıca uzun yolda trafiğin yoğun olduğu yerlerde ne olursa olsun takılmalı o ayrı konu.

ATT-SUKRU
23 11 2012, 18:38
Emniyet kemeri olayında bazı arkadaşlarımız toka'ya arkadan bağlamaya salakça demiş , fakat bir pazarlamacı ve ya gün içinde 20 ila 50 arası arabadan inip binenimiz var. bende 1 yıl önce bu durumdaydım. Günde en az 35 kere emniyet kemeri bağlayan bilir bu işin kolaymı zor mu salakça mı olduğunu. Onun için koşulları değerlendirmeden ağır ithamlarda bulunmayınız. Ayrıca uzun yolda trafiğin yoğun olduğu yerlerde ne olursa olsun takılmalı o ayrı konu.

o zaman size bir soru tercih sizin ölmeyimi, felçli yaşamayımı, yoksa günde 40 defa emniyet kemeri bağlamayımı tercih edersiniz :sor1
ben istanbulda 112 de çalışıyorum şehir içindeki düşük süratle kaza yapıp nasıl yaralanan felç olanların olduğuna ben şahit oluyorum
ayrıca kemer bağlayıp arabanın haşatı çıkmış kazalardanda bu araçtan bu adam nasıl sağ kurtulmuş dediklerimizide biliyorum
onun için ister toka takın ister kemeri arkadan bağlayın yada kemeri kendinize bağlayıp can güvenliğinizi sağlayın buda size kalmış birşey

Taner Göde
23 11 2012, 18:47
Emniyet kemerini takmak 2 saniye sürmez. Sökmek de 2 saniye. Toplam 4 saniye, 6 saniye de benden, etti 10 saniye. Günde 35 defa taksanız 350 saniye eder, 10 saniye de yuvasını bulamama veya elinizden kaçırma, etti 360 saniye, yani 6 dakika.

Bir sigara 9 dakika sürüyor.
Kırmızı ışıkta beklemek 30 saniye veya 1 dakika.
Araç park etmek 2 dakika
Akaryakıt almak 10 dakika

Ömür 70 yıl (Türk erkeği ortalama ömrü).

Bu 70 yılı günde 6 dakika için sigorta altına almak istemez misiniz?

ATT-SUKRU
23 11 2012, 19:00
Emniyet kemerini takmak 2 saniye sürmez. Sökmek de 2 saniye. Toplam 4 saniye, 6 saniye de benden, etti 10 saniye. Günde 35 defa taksanız 350 saniye eder, 10 saniye de yuvasını bulamama veya elinizden kaçırma, etti 360 saniye, yani 6 dakika.

Bir sigara 9 dakika sürüyor.
Kırmızı ışıkta beklemek 30 saniye veya 1 dakika.
Araç park etmek 2 dakika
Akaryakıt almak 10 dakika

Ömür 70 yıl (Türk erkeği ortalama ömrü).

Bu 70 yılı günde 6 dakika için sigorta altına almak istemez misiniz?

taner abi senin bu hesaplamalarına bayılıyorum

Mbircan
23 11 2012, 19:00
Tedbir bizden takdir ALLAH'tan doğru söylüyorsunuz. şahsen ben artık sürekli takıyorum çünkü babamın yanında paarlamacıydım bıraktım artık o işleri günde bi gidiş bi geliş artık. ama bazen 100 metrelik yerlere gidiyordum konya zaferde araboğlu makası var. oralarda zaten 20 yi 30 u geçmen imkansız zaten onun için takmak gereksiz geliyor çünkü 2 araba yanyana zor gidecek yollar bide kenarda park halindeki araçları düşünürsek karşıdan gelen aracı diyelim görmedin ordaki hız gereği zaten büyük bir kaza olamaz yani. dediğim gibi bazı yerlerde araba D konumunda ben gaza bile basmıyorum. oralarda kaza büyük ölçülü olamaz onu demek istedim. Sizde sonuna kadar haklısınız tabii ki. felc demişken aklıma şöyle bir kaza geldi. Dayımın amcası kaza geçirmişti adam o kadar yavaş giderken kaza yaptı kemersiz burnu bile kanamadı ama o kaza anında ki kendini kasması ona felç getirdi. Kendini o kadar sıkmışki kasları olmadık derecede zorlanmış ve bitkisel hayat... sen felç deyince anlattım konuyla pek bir alakası yok vaktinizi çalmış gibi olmasın :) hayırlı akşamlar

sailor
02 01 2013, 18:04
çok geçmiş olsun, ama tempranında resmen şakülü kaymış yazık..

oziie
02 01 2013, 20:47
Bu ses i otomatik açma olayı gerçekten bariz bir şekilde farkediliyormu? yavaşlayınca da sesi mi kısıyor? - tüm donanım seviyelerinde varmıdır? Comfortline da ben hissetmedim böyle bir şey çünkü.
Taner Göde bentimlemeleriniz muhteşem , kompozisyon yarışmalarında hep birinci olurmuşsunuz katılsaymışsınız - belki de vardır?

utaritli26
02 01 2013, 22:08
bugün yukarda bahsi geçen özelliklerden, araba çaliSirken emniyet kemerini acinca auto hold el frenini devreye aliyor ama bu sabah calisir halde kemerimi cözdum ve indim araba yavas yavas geri kacti.farkedip dugmeye bastim.araba manuel bu arada

suatbal
03 01 2013, 00:45
selam arkadaşlar aracım haraket edince kapıları otomatik kilitliyor artık. sadece ekrandan ayarları değiştirdim. bilmeyenlere hatırlatmak istedim.

TorukMacto
03 01 2013, 01:43
Emniyet kemerini takmak 2 saniye sürmez. Sökmek de 2 saniye. Toplam 4 saniye, 6 saniye de benden, etti 10 saniye. Günde 35 defa taksanız 350 saniye eder, 10 saniye de yuvasını bulamama veya elinizden kaçırma, etti 360 saniye, yani 6 dakika.

Bir sigara 9 dakika sürüyor.
Kırmızı ışıkta beklemek 30 saniye veya 1 dakika.
Araç park etmek 2 dakika
Akaryakıt almak 10 dakika

Ömür 70 yıl (Türk erkeği ortalama ömrü).

Bu 70 yılı günde 6 dakika için sigorta altına almak istemez misiniz?


-Taner abi senin bu akıcı konuşma stilin Muazzam derecelerde insanı alıp götürüyor dağın öteki yamacına :)

VW_Passat
03 01 2013, 01:48
Emniyet kemerini takmak 2 saniye sürmez. Sökmek de 2 saniye. Toplam 4 saniye, 6 saniye de benden, etti 10 saniye. Günde 35 defa taksanız 350 saniye eder, 10 saniye de yuvasını bulamama veya elinizden kaçırma, etti 360 saniye, yani 6 dakika.

Bir sigara 9 dakika sürüyor.
Kırmızı ışıkta beklemek 30 saniye veya 1 dakika.
Araç park etmek 2 dakika
Akaryakıt almak 10 dakika

Ömür 70 yıl (Türk erkeği ortalama ömrü).

Bu 70 yılı günde 6 dakika için sigorta altına almak istemez misiniz?

Süper bir mantik ve hesaplama diye buna derim iste, Taner abi yapmissin yapacagini yine :alk:alk

Taner Göde
03 01 2013, 08:25
Bazen ben de şaşırıyorum, bunları ben mi yazdım diye, sonra kendi yazdıklarıma kendim de gülüyorum, demek ki ben yazmışım. :cool: Ama DH'daki 20.000 mesaja yanıyorum, keşke yarısını buraya aktarabilseydim.


-Taner abi senin bu akıcı konuşma stilin Muazzam derecelerde insanı alıp götürüyor dağın öteki yamacına :)

Taner Göde
03 01 2013, 08:29
Benim de B7 kasa 1.6 TDI VARIANT aracımda frene hafifçe dokunmasaydım sürekli devrede olan AUTO-HOLD aracı tutmuyordu, ama B7 kasa 1.4 TSI tutuyordu, bu kasa değişikliğinden sonra ortaya çıkan ve belki de birçok kullanıcının taleplerini iletmelerinden ötürü yapılan bir uygulama olabilir, fakat sorun ALIŞINCA diğer modellerde de aynı şekilde çalışmasını istiyorsun.

Bir defa durduktan sonra hareket etmemesi için bir defa daha hafifçe dokunmak gerekiyor. B7 kasadaki bu düzenleme rampalı otoparka ters girerken bu işe yarıyor ve aracı durdurmuyordu ama B6 kasada durduruyordu. Arada epey bir fark var ve Volkswagen mühendislerinin bunu böyle radikal değiştirmeleri için önemli bir sebeplerinin olması gerek.

1.4 TSI 7-DSG CC'de ise herşey (çok şükür) eskisi gibi...


bugün yukarda bahsi geçen özelliklerden, araba çaliSirken emniyet kemerini acinca auto hold el frenini devreye aliyor ama bu sabah calisir halde kemerimi cözdum ve indim araba yavas yavas geri kacti.farkedip dugmeye bastim.araba manuel bu arada

Ramazan Serdar
03 01 2013, 09:52
Emniyet kemerini takmak 2 saniye sürmez. Sökmek de 2 saniye. Toplam 4 saniye, 6 saniye de benden, etti 10 saniye. Günde 35 defa taksanız 350 saniye eder, 10 saniye de yuvasını bulamama veya elinizden kaçırma, etti 360 saniye, yani 6 dakika.

Bir sigara 9 dakika sürüyor.
Kırmızı ışıkta beklemek 30 saniye veya 1 dakika.
Araç park etmek 2 dakika
Akaryakıt almak 10 dakika

Ömür 70 yıl (Türk erkeği ortalama ömrü).

Bu 70 yılı günde 6 dakika için sigorta altına almak istemez misiniz?


Bu anlatım gerçekten hedefi tam onikiden vurmuş.

Ben bu yazıyı not edip dikiz aynasına yapıştıracağım.

srcn09
03 01 2013, 11:06
nasıl bir haz veriyor adama anlatamam yasincim...
sevgili taner göde moduyla anlatmak gerekirse...

çukurova daki pamuk tarlalarına özgürce işeyen çocuk misali
yada adana nın en ünlü xxx ocakbaşında rakını yudumlarken karşında pişmesini beklediğin çızırdayan adana kebabın dumanı gibi...
yada 18" conti 5 lastikli interlagosun parke taşlı yollarda suyla ilk temas ettiğinde çıkardığı foşşşş sesi gibi...

konuşturma işte yasin anlatılmaz yaşanır :)))

Sen çok Yaşa Selçuk Abi :alk:alk:alk:))):))):))):))):)))

ahm02
23 01 2013, 18:40
96812005 model b6 passatımı aldığım hafta bagajı kapamakla kapamamak arasında kalmıştım ve bagaj kilitlenmişti servisi aradığımda ise koltukları yatırıp içeri uzanıp reflektörün ordaki mandalı çekmemin bagajı açıcağı söylenmişti (sanırm insan falan kapatılırsa içeri diye bir önlem)
Belki bilinmiyordur ve ihtiyaç duyulur paylaşayım dedim aklıma gelmişken

Şu küçük gri parça reflektörün ordaki (b7 de de varmıydı hatırlamıyorum)

Fantastic Light
23 01 2013, 22:52
Eminyet Kemerin önemini bende yazabilirmiyim ???

1 Agustos 2010 da Babam ile Ben arkadan gitmistik Annem ve Enisteler arkali önlü beraber gitmislerdi o yil. 5 Agustos da geri dönüyorlar di Enisteler Ablamlar ile. Enistem tecrübeli olup yolu bildigi icin 6 Aylik Sifir yeni HONDA CR-V Cipi HU-S 7375 Plakali araci ile önden gidiyor du Arkadan diger Eniste Mercedes C W204 araci ile arkadan takip ediyordu. Gelibolu Kesan yolunda Evrese de karsidan gelen direksyonu birden kiran 59 Tekirdag Plakali Toyota Corolla ile kafa kafaya carpisti. Carpisma sonucu Enistemler takla atarak yoldan Dari tarlasina gidiyorlar arac ve diger arac ise Spin atarak yolun kenarindan. Diger arkadaki Enistem malesef kendini facianin icinde buluyor kendini yani o durumu düsünürsek psikolojik olarak kardesin yegenlerin gözünün önünde kaza ya girmeleri bile düsünmek benim icin tüyler ürpetici bir olaydir. Malesef bagli olmayan Yegenim arkadan öne ucmustur Mercedesin icinde arkadan Takip eden eniste Frene abaninca ki oda güvenlik mesafesi tutmamis malesef.

Karsi taraftan 5 Ölü vardi (1 kücük Kiz Cocugu ve onun Annesi, Babasi, Dedesi ve Babaannesi) hepsi öldü. Jandarma Komutani anlatiyor bize, cünkü biz olayin gecesi vardik Nazillide 6 kisi Passat Variant a dolduk tüm geldigim yolu geri teptim hizli bir sekilde o kadar hizli gittigim halde ancak Gece varabildik malesef. Kücücük cocugu Tabuta koydum Hayatimda ilk kez diyor :(. Yani gercekten aci bir durumdu.

Bizim taraf ise herkez Kemeri takili imis arkadaki Yegenler haric, Enistemin kemer takili oldugu her yerde zarar gördü Kemerden ama Kemer hayatini kurtardi cünkü en agir darbeyi onun tarafi almistir. Ablam kolu kirik cikti arabadan, Ablamin arkasinda oturan Yegenim hic bir yarasi beresi yok idi bunu Enistem arabadan cikarip Mercedes e koymus (onun icin Gazetelerde yer almamistir). Enistemin arkasinda oturan Yegenim Kemeri takili olmadigi icin agir Yarali olarak Kesan Devlet Hastanesine kaldirilmisti. Yegenimin dalagi alindi o gece, dalagi patladigi icin. Enistemi de 24 Saat icinde ADAC Almanya Ambulans Jet yollayip Almanya ya ucurdu durumu agir oldugu icin.

Allahtan diger Eniste vardi, yoksa Türkiye de Almanya gibi degil kimse kimseye yardim etmiyor. Olaya ilk el atan Enistem olmus kurtarmaya baslamis.

Su anda herkez Kemer takiyor olsaydi belki diger aractan bir kac fazla kurtulan olurdu diye düsünüyorum. Yegenim arkada Kemerini taksaydi Dalagi alinmazdi, Enistem Kemer kurtarmis hayatini ama Kemer de kalici hasar birakabiliyormus sonuc olarak.

Ölenlerden Allah rahmet eylesin demekten baska birsey gelmiyor elimizden malesef. Onun icin Türkiye de ki ölüme kosusturmacayi anlamiyorum Kemersiz üstelik. Biz insanlar kendi kendimize zarar veriyoruz iste.

http://i.imgur.com/5FRUq.jpg
http://i.imgur.com/efoUo.jpg
http://i.imgur.com/Y88H5.jpg
http://i.imgur.com/AT6CB.jpg

Haberlerde 4 ölü diyor ama son aldigim bilgiye göre Agir yarali olan Bayan da hayatini kaybetmis gercekten degmezdi, uykusuz Trafike cikilirmi hic :(.

Gelibolu'da kaza: 4 ölü-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/539392-geliboluda-kaza-4-olu)


Öncelikle geçmiş olsun ve Rabbim bir daha yaşatmasın.

Kemerin önemi tartışılmaz fakat kazaya karışan Corolla'nın eski olması ve sizin aracın yeni+yüksek olması sizin aileye kayıp verdirmemiş çok şükür.

bursaerdem
10 02 2013, 12:42
öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Emniyet kemerinin ne kadar çok hayat kurtardığı tartışmasız bir gerçek. Kütahya girişinde bir kazamız olmuştu 2008 yılında. savcı olay yerine geldiğinde bizim aracı göstererek bu aracın cesetlerini nereye götürdünüz diye sorunca onlar biziz dedik ve inanmadı. emniyet kemeri sayesinde ölüme ne kadar yakın olduğumuzu, emniyet kemerinin insan hayatı için ikinci bir şans olduğunu o zaman tekrar anladım. arka koltukta dahi otursam takırım o kemeri. kemeri takınca arabanın çekişi de artıyor gibi sanki :) ya da bana bir cesaret geliyor daha bir yere yapışıyor mubarek.
son olarak ben de bir özellik söyleyeyim; silecekler seri modda çalışıyorken lambalarda v.s. durunca otomatik olarak yavaş moda geçiyor, kalkışta tekrar hızlanıyor. araçta yağmur sensörü olmasa bile.

drozia
10 02 2013, 13:03
]Benim de B7 kasa 1.6 TDI VARIANT aracımda frene hafifçe dokunmasaydım sürekli devrede olan AUTO-HOLD aracı tutmuyordu, [/COLOR]ama B7 kasa 1.4 TSI tutuyordu, bu kasa değişikliğinden sonra ortaya çıkan ve belki de birçok kullanıcının taleplerini iletmelerinden ötürü yapılan bir uygulama olabilir, fakat sorun ALIŞINCA diğer modellerde de aynı şekilde çalışmasını istiyorsun.

Bir defa durduktan sonra hareket etmemesi için bir defa daha hafifçe dokunmak gerekiyor. B7 kasadaki bu düzenleme rampalı otoparka ters girerken bu işe yarıyor ve aracı durdurmuyordu ama B6 kasada durduruyordu. Arada epey bir fark var ve Volkswagen mühendislerinin bunu böyle radikal değiştirmeleri için önemli bir sebeplerinin olması gerek.

1.4 TSI 7-DSG CC'de ise herşey (çok şükür) eskisi gibi...
herhalde seninki Hill Holder idi Taner:))

pro8181
10 02 2013, 15:13
Güzel bilgiler teşekkürle:alk

ArenNoah
10 02 2013, 15:47
Benim araçtaki biraz enteresan önceki araçlarımda karşılaşmadığım özellik. Şöyleki dışardan kapı kolunu bi kaç saniye uzun tutunca 4 cam otomatik aşağı iniyor ve cam tavan birinci kademenin yarısı kadar açılıyor. Birde araç park halinde cam açık unutulmuşsa ve yağmur başlamışsa yine otomatik olarak cam kapanıyormuş bu özelliği bana ender elektronikten Metin Usta söyledi ama ben görmedim. Bir diğer özellikde aracı park ettikten sonra kapıları açık unutursanız kendiliğinden bir süre sonra kapatıyormuş ancak benim araçta bu özellik aktif değil.

bk96
06 03 2013, 21:00
Bilgiler için teşekkür ederim

VW_Passat
06 03 2013, 21:04
Yeni birsey daha, arka Cam kilitleme tusunun Lambasi sürekli yaniyor ve Akü yiyor :)). Eger kiliti kaldirirsaniz ise sönüyor :). Yada bendemi sorun var ?

drozia
06 03 2013, 21:29
Yeni birsey daha, arka Cam kilitleme tusunun Lambasi sürekli yaniyor ve Akü yiyor :)). Eger kiliti kaldirirsaniz ise sönüyor :). Yada bendemi sorun var ?
Yasin naptın olum o zaman Auto-Hold tuşun da sürekli yanıyor o da akü yiyordur:)))

VW_Passat
06 03 2013, 22:20
Yasin naptın olum o zaman Auto-Hold tuşun da sürekli yanıyor o da akü yiyordur:)))

Abi araci kilitleyince yanik kaliyor o sari lamba sakam yok 20 dakika kendimi kilitledim aracin icine ve sonuc bu :)

Can
06 03 2013, 22:51
Abi araci kilitleyince yanik kaliyor o sari lamba sakam yok 20 dakika kendimi kilitledim aracin icine ve sonuc bu :)

Belli ki bir sorun var Yasin,aracı kitledikten 15 saniye sonra en son yol bilgisayarı ve park freni tuşu sönüyor,araç içinde yanık kalan tek lamba şöför kapısındaki alarm uyarı lambasıdır..

plovdiv
06 03 2013, 23:11
Yaw yansa ne olur yanmasa ne olur bi tane led akuyu bitirmez. Yani aku bitiyorsa akude yada baska bir yerde sorun olabilir. Lamba gordugumuz, gormedigimiz bir cok sistemin beslemesi surekli kaliyor. Standby da olsa enerji harciyorlar ve o gordugunuz lambadan cok daha fazla

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Y_o_L_c_U_38
07 03 2013, 00:01
Yeni birsey daha, arka Cam kilitleme tusunun Lambasi sürekli yaniyor ve Akü yiyor :)). Eger kiliti kaldirirsaniz ise sönüyor :). Yada bendemi sorun var ?
benim ic aydinlatma ledleri can-bus'lu olmadigindan kapilari kilitleyince hepside hafiften yaniyor yasin:))):)))

benim akuyu kac senede yer:)))):)))):)))

estelya
07 03 2013, 00:27
Özelliklere ek dün farkettim belki bilen vardır silgeç kullanırken genelde kendim kontrol ediyorum kolu aşağı birkez indiriyorum siliyor bırakıyor eğer indirip çekmezseniz maximum hızda çalışıyor bırakınca duruyor not olarak uzun yolda yağmur kaydırıcı kullanırım şehir içinde kendim kontrol ederim.
Yukardaki kaza üzücü Allah hepimizi korusun...

srcn09
07 03 2013, 22:52
Özelliklere ek dün farkettim belki bilen vardır silgeç kullanırken genelde kendim kontrol ediyorum kolu aşağı birkez indiriyorum siliyor bırakıyor eğer indirip çekmezseniz maximum hızda çalışıyor bırakınca duruyor not olarak uzun yolda yağmur kaydırıcı kullanırım şehir içinde kendim kontrol ederim.
Yukardaki kaza üzücü Allah hepimizi korusun...

Benim bunu yapmışlığım vardır aşırı birden yağan yağmurda veya yolda giderken otobüsün attığı su ile yağmur sensörü geç kalabiliyor direk aşağı uzun tutunca en hızda siliyor ;)

Yalazan
22 03 2013, 23:19
Slm arkadaşlar passatım 2008 model bir türlü Apple telefonun bultuht bağlamayı bilemedim bilen kardeşimiz varsa yardımcı olursa sevinirim tşk.

kaanbaba199
01 05 2013, 17:56
6.Bilinmeyen Özellikteki Şemsiye yerini Ben Göremedim nerede

berkanbaris
01 05 2013, 19:16
B7 de şemsiye yeri yok diye biliyorum

solarapex
01 05 2013, 19:35
Evet B7 de yok

hızlı ve izmitli
01 05 2013, 21:10
bilgiler için teşekkürler :)

xanthos81
02 05 2013, 12:59
Arkadaşlar iyi günler,
Bir iki sorum olacak
Araç park edilmiş vaziyette iken,

Kapatılması unutulmuş tam kapanmamış camları anahtar ile uzaktan kumanda ederek nasıl kapatıyoruz.

Yine araç park edilmiş ancak kapıları kilitlemeyi unutmuşuz. Bu durumda belli bir süre sonra araç otomatik olarak kapıları kiltlemeli. Bunun bir ayarı varmıdır... Benim araçta bu aktif değil..

xanthos81
02 05 2013, 13:05
Arkadaşlar iyi günler,
Bir iki sorum olacak
Araç park edilmiş vaziyette iken,

Kapatılması unutulmuş tam kapanmamış camları anahtar ile uzaktan kumanda ederek nasıl kapatıyoruz.

Yine araç park edilmiş ancak kapıları kilitlemeyi unutmuşuz. Bu durumda belli bir süre sonra araç otomatik olarak kapıları kiltlemeli. Bunun bir ayarı varmıdır... Benim araçta bu aktif değil..

Erdem
02 05 2013, 13:18
uzun süre kapı kilidi düğmesine basılı tutarsan camlar kapanır :)

byfuat
02 05 2013, 13:22
Arkadaşlar iyi günler,
Bir iki sorum olacak
Araç park edilmiş vaziyette iken,

Kapatılması unutulmuş tam kapanmamış camları anahtar ile uzaktan kumanda ederek nasıl kapatıyoruz.

Yine araç park edilmiş ancak kapıları kilitlemeyi unutmuşuz. Bu durumda belli bir süre sonra araç otomatik olarak kapıları kiltlemeli. Bunun bir ayarı varmıdır... Benim araçta bu aktif değil..

Erdal bey camları kapatmak için anahtarınızın kilitleme butonuna basılı tutup camların kapanması tamamlanana kadar bekleyiniz. Aynı şekilde camları açmak için anahtarın kapı açma butonuna bası tuttuğunuzda camları indirebilirsin. Bu özelliği yol bilgisayarından 4. cam veya tek şöför camı olarak ayarlayabilirsiniz.

xanthos81
02 05 2013, 14:38
Erdem ve Fuat kardeşlerim cevaplar teşekkürler .
1. soru tamam.


İkinci sorunu nasıl çözeceğiz. Yani kapıların kilitlenmesi unutulmuş. Belli bir süre sonra otomatik olarak kapılar kendini kilitlesin. Bumu nasıl aktive edeceğiz...

GHCAN
29 05 2013, 18:21
Faydalı bilgiler için teşekkürler,tekrar hatırladık...Kaza geçiren arkadaşa da geç ama cana gelmesin geçmiş olsun diyorum...

97has
29 05 2013, 18:57
Erdem ve Fuat kardeşlerim cevaplar teşekkürler .
1. soru tamam.


İkinci sorunu nasıl çözeceğiz. Yani kapıların kilitlenmesi unutulmuş. Belli bir süre sonra otomatik olarak kapılar kendini kilitlesin. Bumu nasıl aktive edeceğiz...

Ona yapacak birsey yok. Ha su var kapi kilitliydi kapiyi anahtarla actiniz ama araca binmediniz kapilari tekrar kitliyor. Yanlis hatirlamiyorsam 2 dk sonra kilitler

GT-I9100G cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

ATT-SUKRU
29 05 2013, 19:21
Erdem ve Fuat kardeşlerim cevaplar teşekkürler .
1. soru tamam.


İkinci sorunu nasıl çözeceğiz. Yani kapıların kilitlenmesi unutulmuş. Belli bir süre sonra otomatik olarak kapılar kendini kilitlesin. Bumu nasıl aktive edeceğiz...
araçtan indiniz ve kapıyı kapattınız fakat kilitlemeyi unuttunuz kapı otomatik olarak kendini kilitlemez böyle bir özelliği yok fakat araç kilitliyken kumandadan açtınız 30 sn içinde herhangi bir kapı açılmaz ise araç kendini tekrar otomatik olarak kilitler

Nikomedya41
31 05 2013, 00:12
araçtan indiniz ve kapıyı kapattınız fakat kilitlemeyi unuttunuz kapı otomatik olarak kendini kilitlemez böyle bir özelliği yok fakat araç kilitliyken kumandadan açtınız 30 sn içinde herhangi bir kapı açılmaz ise araç kendini tekrar otomatik olarak kilitler

Yanında iken kitliyo ama kitlemeden uzaklaşırsanız kitlemiyo olarak biliyorum en azından benim aracda öle oluyor

Ahmet21
31 05 2013, 01:16
Erdem ve Fuat kardeşlerim cevaplar teşekkürler .
1. soru tamam.


İkinci sorunu nasıl çözeceğiz. Yani kapıların kilitlenmesi unutulmuş. Belli bir süre sonra otomatik olarak kapılar kendini kilitlesin. Bumu nasıl aktive edeceğiz...
Aracin highline ise indikten sonra aractan belirli bi mesafe uzaklasirsan kapatir ama comfort yada trend ise kapatmaz

Nikomedya41
31 05 2013, 01:51
Aracin highline ise indikten sonra aractan belirli bi mesafe uzaklasirsan kapatir ama comfort yada trend ise kapatmaz


Benim ki sportline ustam evin önüne geldim misal anahtarı cekdim eve gittim kitlemeden kendiliginden kitlemiyo ama aynı seyleri yaptım ve bi sebebdeb dolayı yanında beklıyorum ozaman kitliyo biraz ilginc bi durum

mert
31 05 2013, 09:15
araçtan indiniz ve kapıyı kapattınız fakat kilitlemeyi unuttunuz kapı otomatik olarak kendini kilitlemez böyle bir özelliği yok fakat araç kilitliyken kumandadan açtınız 30 sn içinde herhangi bir kapı açılmaz ise araç kendini tekrar otomatik olarak kilitler Evet Şükrü bu doğru bilgi. Bu konuda highline'lara ait ekstra bir farklılık yok.

Ahmet21
31 05 2013, 11:43
Benim ki sportline ustam evin önüne geldim misal anahtarı cekdim eve gittim kitlemeden kendiliginden kitlemiyo ama aynı seyleri yaptım ve bi sebebdeb dolayı yanında beklıyorum ozaman kitliyo biraz ilginc bi durum
Walla kardes seninki biraz ilginc bi durum olmus :) highline larda anahtarsiz calistirma oldugu icin arac anahtari surekli okuyo indikten sonrada belirli mesafe uzaklasinca anahtar aractan uzaklastigi icin anahtardan sinyal alamadigi an kapilari kitliyo ama dedigim gibi seninki biraz farkli hatta cok farkli :)

Ahmet21
31 05 2013, 11:46
Benim ki sportline ustam evin önüne geldim misal anahtarı cekdim eve gittim kitlemeden kendiliginden kitlemiyo ama aynı seyleri yaptım ve bi sebebdeb dolayı yanında beklıyorum ozaman kitliyo biraz ilginc bi durum
Bu arada sporline ile comfortline ayni ozelliklere sahip bide b6 kasa higline bile olsa bu ozellik yok diye biliyorum bu ozellik b7 kasa higline larda var

drozia
31 05 2013, 12:00
Benimkinde de araca gelip kumandayla açtığımda eğer binmezsem tekrar geri kilitliyor:))

baracudax
31 05 2013, 12:09
Benimkinde de araca gelip kumandayla açtığımda eğer binmezsem tekrar geri kilitliyor:))

bu özellik fiat lineada da var, biz daha extrem bir şeyler olması lazımdı.

Taner Göde
31 05 2013, 12:17
Keyless Access/Easy Open sisteminde anahtarı bagaja koyuyorum, kapatınca sistem anahtarı algılayıp bagaj kapağını kendisi tekrar açıyor. Bu şekilde otoparkta en az 10 kişiyi deli ettim. "Bak" diyorum, "Sen bu bagaj kapağını kapatamazsın" diye devam ediyorum, "Kapatırsan sana 1,5 Adana ısmarlayacağım" diye de iddiaya giriyorum, ama önceden mendile sardığım anahtarı gizlice yan cebe koyuyorum, istisnasız hepsi iddiayı kaybediyorlar :cool:


bu özellik fiat lineada da var, biz daha extrem bir şeyler olması lazımdı.

osert34
31 05 2013, 12:29
Bu arada sporline ile comfortline ayni ozelliklere sahip bide b6 kasa higline bile olsa bu ozellik yok diye biliyorum bu ozellik b7 kasa higline larda var

Hocam bizim araçta bu var comfortline kilit yapmasam bile kilit koyuyor kendine.