PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : immobiliser etkin uyarısı



kılıç
03 11 2012, 20:31
Herkese Merhaba,aranıza yeni katıldım.21 ekim günü passat 1.6 tdi aracımı teslim aldım.Yaklaşık 15 gün oldu,araç daha 700 km de. Bu süre zarfında 3 kere servise gitmek zorunda kaldım.Arabayı aldıktan 3 gün sonra ' immobiliser etkin' diye ekranda yazı çıktı ve araç çalışmadı.Biraz bekledikten sonra çalıştı. Serviste anahtarları yeniden kodladılar düzeldi.2 gün sonra aynı uyarı çıktı araç yine çalışmadı yine kodladılar .Bugün aynı şey birkez daha oldu ve arabayı servise bıraktım.1-2 gün araştıracaklarını söylediler.
Daha önce böyle birşeyle karşılaşmış olan kimse var mı acaba?Sorun anahtarlarda mı yoksa başka birşey mi var .Canım çok sıkıldı.

Emre_4758
03 11 2012, 22:06
Hiç araçtan uzaktayken kilit açma düğmesine bastınız mı ? Eğer bastıysanız araç verdiğiniz sinyale göre çalışıyor kumanda ile araç sinyalinin uyuşması lazım her düğmeye basıldığında kumanda yeni sinyal üretir ancak aracın bunu algılaması gerekir.Eğer mesela araç yakınında değilken açma düğmesine birkaç kez basarsanız yeni sinyaller üretir fakat bu sinyaller araca ulaşmadığından uyuşmaz.