PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 Passat 1.4 TSI DSG | Yakıt Denemesi ve Görüş



SLYMN
02 11 2012, 13:49
Öncelikle Selamun Aleyküm,

25 Mayıs da Passat 1.4 TSI DSG Comfortline araç satın aldım, aracı almadan önce kafamdaki modeller Passat, Opel Insignia, Volvo S60 ve birkaç tane daha sedan D sınıfı otomobillerdi, ben tercihimi Passat tan yana kullandım ve şimdi çok memnunum. Aracım 5100 km de.

Performans, konfor ve yakıt olarak beni fazlasıyla memnun ediyor, günümüz koşullarında ekonomiyi düşünmemiz aşikardır benim aradığım başlıca özellik konfor ve ekonomidir, konfor konusunda özellikle uzun yolculuklarda beni fazlasıyla memnun etmiştir, ekonomi konusunda ise aracı almadan önce okuduğum "basarsan yakar basmazsan yakmaz" sözüne katılıyorum, aslan besliyorsan yemini vereceksin demişlerdi o sözüde birkez daha yad etmek istiyorum.

Kurban bayramında Ankara-Simav arası git-gel yolculuk yaptım, giderken biraz bastım ortalama hızım 110 km civarıydı ve araçta 3 kişi vardı, aracım ortalama 7.1 LT yakıt değeri ile gitti, dönüşte 4 kişi bagaj sonuna kadar dolu ancak ortalama hızım 100 km seviyesinde iken 5.9-6.1 arasında değerleri gördüm, MFA daki 2. yakıt tüketimi ise 7.8 LT, şehir içinde kısa mesafelerde fazlasıyla yakıt harcıyor çünkü motor ısınmıyor ancak uzun mesafede bu değer düşüyor.

Belirtmek istediğim önemli bir husus daha var, malumunuz ülkemizde mühendis bilgisinden fazla bilgiye sahip olduğunu iddia eden ve her ortamda araçlar hakkında konuşan birçok kişi var, ben aracı almadan ve aldıktan sonra karşılaştığım cümle: "o kasayı o motor kaldırmaz" oldu, bunun olmadığını VW kalitesinin araçta var olduğunu ve hiçbir markanın kasayı kaldırmayacak bir motor üretmeyeceğini o arkadaşlara iletmek istiyorum.

Hepinize saygılarımı sunarım