PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi a4- passat karşilaştirma-inceleme



ahm02
21 10 2012, 23:34
Öncelikle herkese merhaba bildiğiniz gibi geçtiğimz aylarda 2011 model passat b7 1.4tsi 7dsg aracımı satıp 2011 model 0km audi a4 2.0t quattro s-tronik araba aldım. ne zamandır bir inceleme karşılaştırma yazısı yazma fikrim vardı ama önce audiyi biraz kullanıp fikir edinmek karşılaştırma yapabilcek kadar bilgi sahibi olmak istedim bu zamana kısmetmiş.

iki aracın motoru aynı veya rakip olmadığından yakıt -performans- yol tutuş hakkında karşılaştırma değil audi nin incelemesini aktaracağım :
yakıt:audide yakıt benim standartlrımda kullanıldığında 13.5 ortalama ile geziyorum 4000 km ortalamam şehr dışı ise 9 lt(120 sabit 4 yetişkin ile yolculuk istanbul ankara arası). passatta bu değerler benim kullanımım ile şehir içi 11.5 ve şehir dışı 10 lt idi .benim kullanım tarzım genelde yoğun trafikte dur kalkın çok olduğu. boş yollardada seri ve hızlı kalkışlar yapan bir tarzda araba sürüyorum.

performans:passatın performansı bana çoğu zaman yeterdi çokda memnundum ama yeni aracım gerçekten özel bir araç stock hali 211 bg -350 nm tork değerleri var. 0-100 fabrika verisi 6.5 sn son hız 250 km. 0-100 ü telefonuma indirdiğim gps destekli application ile ölçtüm 3 yetişkin vardı arabada launch controllü kalkış yaptım veen iyi değer 7.2 snye aldım.

launch control : ben efektif kullanmayı yeni öğrendim kullanım kılavuzundada varmış aracımın desteklediği bir kalkış sistemi.bu sistem arabayı yapılabilcek en iyi kalkışa özel ayarlıyor. kullanım şekli eğer ki şanzman ve motor istenilen sıcakta değil ise sistem devreye otomatik girmiyor onun dışında esp yi kapatıp s getrip fren ve gaza ayna anda basıp 3-4 bin devirde ayağı frenden çekince araba fırlıyor.ankara buluşmasında normal kalkış ve launchlu kalkıı arabama binen arkadaşlara gösterdim gerçekten çok fark ediyor

araç performans konusunda bana inanılmaz keyif veiryor altımda öyle bir gücün olması çok muhteşem (kontrolsüz gücün güç olmadığının farkındayım) ankarada belkide arabanın hakkını verecek yol yok ama hızlı denebilcek bu aracın performansı her an yüzümü güldürüyor ivmelenmesi ara hızlanması çok tatlı olan sesi ile tam bir keyif arbası

yol tutuş konusunda passatı anlatmama gerek yok son derece oturaklı stabil bir araba ama quattro ve s-line süspansiyon ile audini virajlarda verdiği güven ve keyif çok özel.ankaradan noxthron (mehmet ) kardeşimle arkamda ekonomisst ersin abinin cc varken aldığım virajda oda çok keyifli olduğnu belirtti quattronun farkı gerçekten kendini belli ediyor önümüz kış inşallah kardada test edeceğim ama uzun yol ve ıslak zeminde test ettim ve çok beğendimmm. henüz limitleri nedir bilmiyorum ve açıkçası çekingen ve korkağım çünkü limitleri üst seviyede bir araba. passatı yılları içinde yavaş yavaş anlamıştım az çok bunuda yavaş yavaş geliştireceğim inşallah.


karşılaştırma kısmına gelirsek :
donanım olarak audi hemen hemen passatın comfortline modeli ile aynı ön park sensörü hariç diyebilirim. artı olarakda xenon u var. bu sebeple donanım olarak hiç aramıyorm audiden çok memnunum.

boyutlar olarak düşünürsek : bagaj hacmi konusundafabrika verisi hacmi olarak audi ne kadar az bilmiyorum ama pratikte audi bagaj konusunda gerisinde passatın. gerek yan gözler gerek derinlik gerek yükleme kolaylığı falan passatı bu konuda önde tutuyor iç genişlik konusunda diz mesafesi konusundada oldukça geride kalıyor audi. ben kilolu ve uzun boylu biriyim ve audi bana yetiyor araba binenlerede birlikte yolculuk yapıcaklarımada yetiyor ama passat bu konuda çok ama çok başarılı diyebilirim boyutlara baktım ordan 3 cm burdan 2 cm falan dar gösteriyo ama kullanımda çok daha fazla dar audi.

ikinci ele gelince passatın ikinci eldeki başarısı malum.bugün satıyorum diyince 3 aşağı 5 yukarı kısa sürede istediğiniz fiyata gidiyor ama audi müşterisi sayıca çok az bunun en büyük sebebini galerici bi abim söylemişti audi büyük şehir arabası vw doğuda inanılmaz satıyor küçük illerde vw ilk tercih audi ilk 10 da bile olmayabilir.bu sebeple audi ikince elde hem ddaha fazla değer kaybediyor hem müşterisi az helede benm arabanın ikinci elde değer kaybı çok fazla ama ben araba alırken satmayı düşünerek alanlardan değilim.


ve malzeme kalitesi işçilik:
bu konuda fikrimi beyan etmeden evvel benim en güzel anlarımın passatla olduğnu ilk arabamın passat olduğnu gerek söför gerek araba konusunda beni ileri taşıyan gelişim sürecimde yanımda olan benim için sadece bir arabadan çok daha öte olan passatın benim için ne kdar önemli olduğnu bilmenizi istiyorm yarın bir araba alcak olsam elimde 30-100.000 lira arası para verseler ilk passat düşünürüm biri sorsa hemen tavsiye ederim yani bende yeri bambaşka.

şimdi karşılaştırmada beni en çok şaşırtan (passat eksik olduğu için üzen)(aldığım araba daha iyi olduğu için sevindiren)kısma gelelim. malzeme kalitesi üst sınıf işçilik üst sınıf. farkı anlatacak kelime bulamıyorum. hani yani daha iyi demek az çok çok iyi demek abartı.ama çok farklı. farkı ankara buluşmasında arabama binen okanlarla konuştuk ön konsola dokundukça plastik hissetmedikçe, çukura girdikce, camı indirdikçe,oturuş pozisyonunda, pasatta alıştığmız tıkırtı sesini duymadıkça,vites değiştirdikçe farkı anlıyorsunuz. Audinin bgn neden bmw ve mercedesle beraber ilk 3 te olduğnu vw ninde neden onların arkasında kaldığnı anlıyorsunuz.ne fark var ahmet abartıın derseniz 3 tane adam akıllı örenk veremem ama kullandıkça herşeyde biraz daha iyi olduğnu anlıyorsunuz.

hem birbirine rakip hem rakip bile olmayan iki aracı karşılaştırmak sadece kendi ihtiyaçlarım ve kullanım şartlarımda koşullarında karşılaştırmak sdece benim fikrim olan bir konuda ne kadar sağlıklı bir incelemedir bilmemem ama sizinle paylaşmak istedim. umarım yıllardır passata gönül veren şu an audi kullanan benim objektifliğme güvenir inanırsınız. sizin de yorumlarınızı esirgemeden palaşmanızı isterim.yakın zamanda ankaradaki arkadaşlarımdan bir cc bir passat birde a4 karşılaştırmalı bi video planım var onuda sizlerle paylaşacağım. sorularınıza cevap vermk isterim tabii eğer var ise...okuyan zaman ayıran herkese teşekkürler

sivil
21 10 2012, 23:49
Değerlendirmelerini paylaştığın için teşekkürler Mehmet.Gerçekten olması gerektiği gibi bilgiler vermişsin.Yazdıklarının hepsine katılıyorum.Bizde de A4 vardı Passat ile mukayese edildiğinde üç aşağı beş yukarı aynı senin yazdıkların gibi olur benim yazacaklarımda.Evet işçilik kalitesi ve sessizlik çok daha iyi Passata göre.Yola oturuşuda bir tık daha ileride Passata göre. Marka imajıda bambaşka.Fakat kullanımda Passatın verdiği ferahlık genişlik seninde belirttiğin gibi malesef yok A4 te. Passat bu konuda harikulade denecek seviyede sınıfına göre.Arka koltuk ferahlığını bırakın ön koltuklarda bile Passattaki ferahlık genişlik yok A4 te. Çok mu dar ? Tabiki hayır rakiplerine göre ama Bu konuda Passat apayrı bir yerde.Bunların haricinde Audi bambaşka bir araba.İnşallah bir kaç kasa sonra içinide Passat kadar ferah yapabilmeyi öğreneceklerdir...bekliyoruz.. :)

Y_o_L_c_U_38
21 10 2012, 23:50
klavyene saglik ahmet her kelimesini okudum, cok sagol kardesim goruslerini bizlerle paylastigin icin:))

A4 passatin 2 kati beygir fazlasi var daha performansli olmasi gayet normal:))

ismail abinin passata binseydin bi tur:)):))

ahm02
21 10 2012, 23:59
klavyene saglik ahmet her kelimesini okudum, cok sagol kardesim goruslerini bizlerle paylastigin icin:))

A4 passatin 2 kati beygir fazlasi var daha performansli olmasi gayet normal:))

ismail abinin passata binseydin bi tur:)):)) ismail abinin arbaya binmek istemedim yemedi abi:) ama kendimi şöyle teselli ettim o arabada benim motordan var bende ismail abi kdar zaman para emek harcarsam onu yakalrım:) yan 40 fırım ekmek yersem yakalarım :)

Y_o_L_c_U_38
22 10 2012, 00:14
ismail abinin arbaya binmek istemedim yemedi abi:) ama kendimi şöyle teselli ettim o arabada benim motordan var bende ismail abi kdar zaman para emek harcarsam onu yakalrım:) yan 40 fırım ekmek yersem yakalarım :)
ahmet bende 2.0 tsi almak isitorum, veya soyle diyim bende 200+ beygirli araba kullanmak istiyorum ama vergi ve sigorta beni durduruyor:)

hic yoktan senede 5000€ arabaya vermek istemiyorum..

VW_Passat
22 10 2012, 00:18
Ahmet klavyene ellerine saglik, karsilastirma Video sunu da bekliyorum !

AUDI kailte olarak VW den kat kat üstündür (hem Haptik olarak hemde malzeme calismasi olarak). Yani dedigin gibi VW gibi Sert plastik kullanmiyor adamlar burada hakkini yemeyelim. Teknoloji olarak da AUDI öndedir, VW AUDI nin hep gerisinden geliyor SEAT ve SKODA da VW nin gerisinden geliyor (VAG Grubu stratejisi). Benim duyduguma göre AUDI ye VW den 100% verimli Motorlar gidiyormus 97% verimli Motorlari ise VW kendisi kullaniyormus diger düsük verimli olanlarida Skoda ile Seat a veriyormus (Intern bir bilgi sayalim bunu).

Bir tek AUDI A4 de dikkat ettigim sey arac PASSAT dan daha uzun ve genis ölcü olarak. Peki bu ölcüler nereye gitmis böyle diye soruyorum hep. Cünkü aracin o uzunlukta Bagaji büyük ve ici genis olmasi lazimdi! Ama bunu AUDI ne yapmis anlam veremiyorum. Sanirim bu ölcünün cogu ön kisima Motor kaputuna gitmis sanki, cünkü AUDI motoru tersine takiyor VW gibi takmiyor (biri düz takiyor diger yamuk yag cubugundan ve kayisin yerinden belli oluyor).

Benim Favorim Audi A6 Avant, iste buda First Class dir. Bagaji actiginizda PASSAT dan daha büyük ve genis oldugu hemen anlasiliyor !

Y_o_L_c_U_38
22 10 2012, 00:24
yasin tipki A8 de oldugu gibi, A6 nin ici ve bagaji A8 e gore daha genis gibi, elime metre alip olcmedim ama baktigimda icine binip oturdugumda sanki A8 daha dar gibi geldi bana ama distan daha buyuk..

VW_Passat
22 10 2012, 00:28
yasin tipki A8 de oldugu gibi, A6 nin ici ve bagaji A8 e gore daha genis gibi, elime metre alip olcmedim ama baktigimda icine binip oturdugumda sanki A8 daha dar gibi geldi bana ama distan daha buyuk..

A8 e hic binmedim, ama böyle ise bu ölcüler nereye gidiyor böyle ? Audi A4 dedigim gibi PASSAT dan daha uzun ve genis (arada 10 cm az fark olsa bile !). Yani bu ölcülerle mantiken AUDI A4 Passat dan daha genis olabilir di aslinda.

Ama Audi A6 Passat sinifinda bile olmasada Bagaj i felan cok cok büyük. Yani PASSAT dan inen biri A4 de rahat edemez genislik ariyorsa.

Y_o_L_c_U_38
22 10 2012, 00:31
kapilarda falan kayboluyor sanirim yasin, cunku audinin kapilari passat'a gore daha dolgun daha kalin..

VW_Passat
22 10 2012, 00:34
kapilarda falan kayboluyor sanirim yasin, cunku audinin kapilari passat'a gore daha dolgun daha kalin..

Evet Audi de Kapiyi kapatinca agirlik hissediyorsun ve kapandiginda da tok sesi geliyor, Passat da kapiyi kapattiginda bos sesi geliyor :). Bunu kapiya elinize dayayinca bile anliyor insan. Dedigim gibi Haptik olayi bu. Yani Haptik dedigim Elimizdeki dokular araci ilk eledigimizde aldigimiz duyu :)

Can
22 10 2012, 00:56
Evet Audi de Kapiyi kapatinca agirlik hissediyorsun ve kapandiginda da tok sesi geliyor, Passat da kapiyi kapattiginda bos sesi geliyor :). Bunu kapiya elinize dayayinca bile anliyor insan. Dedigim gibi Haptik olayi bu. Yani Haptik dedigim Elimizdeki dokular araci ilk eledigimizde aldigimiz duyu :)

Passatın kapısını kapayınca boş ses geliyorsa sen Şahinin kapısını kapatma abi,heralde elinde falan kalır :)

VW_Passat
22 10 2012, 01:00
Passatın kapısını kapayınca boş ses geliyorsa sen Şahinin kapısını kapatma abi,heralde elinde falan kalır :)

Harbinden bu sene SAHIN e binmek nasip oldu Türkiye de kapi kapi degil Tenek eden birsey koymuslar oraya :)). Yani ölcsem 10cm kalinliginda kaplamasi ile birlikte ;).

PASSAT in sesi bos ama, sen AUDI Kapisini carp hizlica birde PASSAT in anlayacaksin nedemek istedigimi Can :)

sivil
22 10 2012, 01:00
Yok ya o kadarda boş değil Passat kapısı Yasin.Özellikle B7 sanki daha bi tok B6 ya göre.

sivil
22 10 2012, 01:01
Üstelik Passatın özellikle ön kapısı A4 ten daha ağır. Nedeni daha uzun çünkü.

Can
22 10 2012, 01:03
Harbinden bu sene SAHIN e binmek nasip oldu Türkiye de kapi kapi degil Tenek eden birsey koymuslar oraya :)). Yani ölcsem 10cm kalinliginda kaplamasi ile birlikte ;).

PASSAT in sesi bos ama, sen AUDI Kapisini carp hizlica birde PASSAT in anlayacaksin nedemek istedigimi Can :)

Ne Mercedes Ne Audi,tek gerçek '' B M W '' :)

VW_Passat
22 10 2012, 01:08
Yok ya o kadarda boş değil Passat kapısı Yasin.Özellikle B7 sanki daha bi tok B6 ya göre.

Evet B7 nin kapisi ölcüsü Kasa olarak demiyorumda yani kaplamasi ile birlikte Kapinin kalinligi daha da azaldi (misal Sürücü tarafinda bile azaldigi icin Semsiye koyma yeri iptal olmustur). Yani B6 daha kalin B7 ye göre kaplamasi ile birlikte.

AUDI nin Kapi carpma Akustik sesi ile VW nin Kapi carpma Akustik sesi farklidir :). Yani AUDI kapisini kapattiginda kapi daha agir, daha kaliteli ve daha az ses ile carpiyor iken VW nin daha farkli. SAHIN daha kötü tabiki :)

VW_Passat
22 10 2012, 01:08
Üstelik Passatın özellikle ön kapısı A4 ten daha ağır. Nedeni daha uzun çünkü.

Evet Kapi cok uzun, özellikle sonuna kadar actinmi elin yetismiyor :)).

Ukba
22 10 2012, 08:33
launch control : ben efektif kullanmayı yeni öğrendim kullanım kılavuzundada varmış aracımın desteklediği bir kalkış sistemi.bu sistem arabayı yapılabilcek en iyi kalkışa özel ayarlıyor. kullanım şekli eğer ki şanzman ve motor istenilen sıcakta değil ise sistem devreye otomatik girmiyor onun dışında esp yi kapatıp s getrip fren ve gaza ayna anda basıp 3-4 bin devirde ayağı frenden çekince araba fırlıyor.ankara buluşmasında normal kalkış ve launchlu kalkıı arabama binen arkadaşlara gösterdim gerçekten çok fark ediyor


Şu kısmı acabilirmisiniz. Böyle bir şey 2012 passat confort da mevcut mu pek anlamıyorum da . Karşılaştırma tek taraflımı oldu .

mert
22 10 2012, 08:44
Klavyene sağlık Ahmet,
Verdiğin bilgilerin hepsine katılıyorum. Çok doğru tespitler.

solarapex
22 10 2012, 08:50
Passat dsg de de ,esp yi kapatıp vitesi S e alıp bir ayak frende bir ayak gazda 3000-3500 devire kadar getirip freni bırakarak (sanırım Kick down olarak adlandırılıyor) kalkış yapılabilir.Ancak 4x4 Audinin kalkıştaki yol tutuşu ile bir olmaz. Passat'ın kitapçığında daha detaylı bilgi bulabilirsin.

atitrend
22 10 2012, 09:32
klavyene sağlık diyelim. audi mercedes ve bmw de ön kaput çok uzun oluyor. sebebi araçların arkadan itişli olmasından kaynaklanıyor. diyeceksinizki audi önden ama büyük motorları 4 çeker ve motor haliyle uzunlamasına yerleştiriliyor. aracın bütün uzunluğu da kaputta kaybolup gidiyor. passat ın iç hacmiyle 5 serisi , e serisi veya a6 nın 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. o yüzden ki eğer passat tan daha üst sınıf bir araç alacak olursanız gidipte a4 - c- veya 3 serisi almayın derim içinde rahat edemessiniz. sizin için rahatlık ve iç hacim önemliyse bu dediklerim geçerli. yoksa kalite olarak passat 3 araca da malesef şu anda uzak.

lecabus
22 10 2012, 09:33
Aldığınız araç 2.0 TFSI değer kaybı VW kadar olmaz. Ben Aracımı alırken aynı motora sahip passat, cc ve A4 baktım. Motor 2.0 benzinli olunca hepsinde değer kaybı var. Ben 2.0 TSI highline aracı 2. elde 2.0 TDI 140 hp comfortline araçtan ucuza aldım. İkinci elde psikolojik sebeplerden insanlar dizel araç bakıyor. Bu sebepten dizel araç fiyatları çok yüksek. Özellikle 2000 cc motorlarda dizel alarak 4-5 yılda tasarruf edemeyeceğiniz fiyat farkları var. 2.0 TSI veya TFSI in zevki ayrı. Güle güle kullanın. Çok güzel bir araç. Imkanım olsa düşünmeden alırdım. Sadece quattro olması benzin tüketimini ve seriliğini biraz düşürür ki 7,5 sn hizlanmada bunu zor hissedersiniz :-) . Bunun yanında virajlarda inanılmaz yol tutuşu sağlar. Aracı modifiye ettirirseniz yüksek günlerde önden çekişin zafiyetlerini yok eder.

Tapatalk 2 ile gönderildi

sivil
22 10 2012, 11:02
klavyene sağlık diyelim. audi mercedes ve bmw de ön kaput çok uzun oluyor. sebebi araçların arkadan itişli olmasından kaynaklanıyor. diyeceksinizki audi önden ama büyük motorları 4 çeker ve motor haliyle uzunlamasına yerleştiriliyor. aracın bütün uzunluğu da kaputta kaybolup gidiyor. passat ın iç hacmiyle 5 serisi , e serisi veya a6 nın 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. o yüzden ki eğer passat tan daha üst sınıf bir araç alacak olursanız gidipte a4 - c- veya 3 serisi almayın derim içinde rahat edemessiniz. sizin için rahatlık ve iç hacim önemliyse bu dediklerim geçerli. yoksa kalite olarak passat 3 araca da malesef şu anda uzak.

Çok doğru tespit.Audinin ve diğerlerinin iç hacimlerinin dar oluşunun sebebi araçların boyutlarının büyük kısmının ön kaputta harcanmasıdır.Dıştan dışa ebatlar çok ufak değil kağıt üzerinde olsun göz ile olsun ama bunun büyük kısmı ön kaputa harcandığında ortaya daha dar bir iç mekan çıkıyor haliyle.Bizim A4 ü ölçmüştüm kaputunu hemen hemen on santime yakın daha uzundu Passattan.Bu on santimde iç mekan açısından korkunç denebilecek bir fark oluşturuyor.

VW_Passat
22 10 2012, 11:40
Çok doğru tespit.Audinin ve diğerlerinin iç hacimlerinin dar oluşunun sebebi araçların boyutlarının büyük kısmının ön kaputta harcanmasıdır.Dıştan dışa ebatlar çok ufak değil kağıt üzerinde olsun göz ile olsun ama bunun büyük kısmı ön kaputa harcandığında ortaya daha dar bir iç mekan çıkıyor haliyle.Bizim A4 ü ölçmüştüm kaputunu hemen hemen on santime yakın daha uzundu Passattan.Bu on santimde iç mekan açısından korkunç denebilecek bir fark oluşturuyor.

Peki AUDI Motoru Volkswagen gibi taksa olmuyormu sanki ?? Adamlar Aküyü bile ön Kaputa sigdiramiyor Yedek Lastik bölümüne koyuyorlar Aküyü ayni Mercedes gibi.

atitrend
22 10 2012, 13:43
yasin sen bizden daha iyi bilirsin ama şasiyi ona göre hazırlaması gerekiyor galiba. kaputu açtığınızda motorun yarısı ön camın altında duruyor. bu yapı aracın ağırlık dağılımını dengeliyor 50%50 ye yakın yapıyor . haliyle yol tutuşu da arttırıyor. arkadan itişli olduğundan motorda uzunlamasına yerleştirilince kuru savan teneke 5000 cm i buluyor ama içi daracık kalıyor.
amaaaannn olsun bizde gider 5 serisi alırız , a6 alırız e serisi alırız dimi kankiler.;)

VW_Passat
22 10 2012, 13:50
yasin sen bizden daha iyi bilirsin ama şasiyi ona göre hazırlaması gerekiyor galiba. kaputu açtığınızda motorun yarısı ön camın altında duruyor. bu yapı aracın ağırlık dağılımını dengeliyor 50%50 ye yakın yapıyor . haliyle yol tutuşu da arttırıyor. arkadan itişli olduğundan motorda uzunlamasına yerleştirilince kuru savan teneke 5000 cm i buluyor ama içi daracık kalıyor.
amaaaannn olsun bizde gider 5 serisi alırız , a6 alırız e serisi alırız dimi kankiler.;)

AUDI A4 ve A6 her ikisi benim cok hosuma gidiyor. Benim aracim aslinda Audi A4 Avant dir ama A4 ün kücük olmasi beni üzüyor. Denge olayi tamam da zaten Aküyü öne takalim deseler yer yok ön Kaputta :).

BMW 5 Seriside cok hosuma gidiyor acikcasi ama BMW ye bindigimde AUDI gibi büyük MFA+ Yol Bilgisayari bulamiyorum, gözlerim bunu ariyor hep :)

ekonomistt
22 10 2012, 13:58
Ahmet, klavyene sağlık. Şu launch controlü bende ccde denemek istiyorum ama dsg'yide üzmek istemiyorum açıkçası :D Youtube'da bir kaç video izledim nasıl yapılacağı ile ilgili. Kendi aramızda bir ayarlama yaparsak, hem video hemde test için güzel bir buluşma yapabiliriz.

VW_Passat
22 10 2012, 14:01
Ahmet, klavyene sağlık. Şu launch controlü bende ccde denemek istiyorum ama dsg'yide üzmek istemiyorum açıkçası :D Youtube'da bir kaç video izledim nasıl yapılacağı ile ilgili. Kendi aramızda bir ayarlama yaparsak, hem video hemde test için güzel bir buluşma yapabiliriz.

Launch Control bizim Araclarda yok. Sadece 6-Vites DSG 3.2 FSI V6 4Motion ve 3.6 FSI V6 4Motion kombinasyonlu Motorlarda var :).

ekonomistt
22 10 2012, 14:02
Launch Control bizim Araclarda yok. Sadece 6-Vites DSG 3.2 FSI V6 4Motion ve 3.6 FSI V6 4Motion kombinasyonlu Motorlarda var :).

Allahtan denememişim ozaman, çok sağol Yasin uyarı için ;)

Veysel
22 10 2012, 14:31
Ahmet arkadasim cok güzel yorumlar yapmis,ellerin dert görmesin.Ben de ayni düsüncedeyim.Bazi arkadaslar Audi A 6,nin bagaj kapasitesinin ,Passat tan daha genis oldugunu yazmislar.Ben de yanlis hatirlamiyorsam,Passat kadar bagaji genis hic bir arac yok.Hem binek arac da,hem de variant modelinde.Özellikle Passat,in arka diz mesafesi cok genis.Oglumun 5 serisi Bmw sinde dahi o kadar genis diz mesafesi yok.Bagaji da ,Passat,a göre hayli kücük 5 serisinin.Bence Passatin ses yalitim sistemini gelistirseler,üst marka araclardan asagi kalmayacagini biliyorum.

ekonomistt
22 10 2012, 14:48
Yeni kasa A6 ile bu haftasonu babamları havaalanına götürdük, araç sedan 2.0 tdi, emin olun bagajı Passattın bagajının 1.5 misli gibi, valizleri yutuyor adeta. Ama tabi bu demek değildirki Passatın bagajı küçük, Passat hala sınıfının en büyük bagaj hacmine sahip.

VWfromFL
22 10 2012, 15:18
Emek verilmis bir yazi olmus gercekten elinize saglik. Bende bu konuyla ilgili birkac fikir belirtmek isterim uzun yillar TR de ve egitimim sirasinda USA da bircok Audi ve VW kullandim acikcasi kendi aracim olarak ilk ehliyetimi aldigim gunden beri sahip oldugum araclar sadece bu iki markadan oldu.

Ben konuya farkli bir bakis acisindan yaklasmak istiyorum ne yazik ki alirken cok begendigim tarziyla goruntusuyle sportiflik hissiyle hep bir adim vw e gore onde olan audilerim beni uzduler. tecrubeyle sabit bir sekilde ozellikle amerika gibi yoldan bol baska hicbirseyin olmadigi ve yasadigim eyalette arabasiz su almaya gidemeyeceginiz toplu tasima diye birseyin bulunmadigi bir yerde insan farkli seylere onem verebiliyormus onu anlamama sebep veren markadir audi.. ki bu anladigim sey sorunsuzluktur o da ne yazik ki audinin sinifta kalma sebebi benim gozumde. bu zamana kadar sahip oldugum audilerde hep bir audi servisiyle yakinlik kurdum :) ama hic bir volkswagenim duzenli bakimlari haricinde beni servise goturmedi. bu konudan dert yanan bircok tanidigimda var benim gibi ne yazik ki ayni zamanda audi ve vw yetkili servislerinde uzun sure calismis ve hala calisan bircok ustadan audilerin vw lere gore bir gidim daha iyisini daha teknolojigini yapalim derken sorunsuz olan uzun yillardir kullanilan mevcut teknolojiye yaptiklari eklemeler yuzunden surekli sorun cikardigini bizzat agizlarindan duydum.

bunlarin disinda audi ve volkswagen arasindaki en onemli fark benim tecrubelerime gore sportiflik hissidir audi kendini sportif hissettirir bunu her an surus sirasinda gosterir ve surucusunu baglar ki benim gorusume gore malzeme kalitesinin ust duzey gelmesinin sebeplerinden biride budur aracin kendini sevdirmesidir. vw ise sakin ve sorunsuzdur iddiasi yoktur ama yerini belli eder.

ahm02
23 10 2012, 03:30
YouTube - Broadcast Yourself. (http://m.youtube.com/#/watch?v=e-eMp_Z0Nds&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3De-eMp_Z0Nds&gl=TR)