PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekonomi Krizi - Volkswagen de vardiye ciziyor



VW_Passat
10 10 2012, 12:05
VW de de satislarda düsüs yasaniyor. Volkswagen vardiyeleri azaltiyor ve depo daki stoklari azaltiyor. Ve sunu diyor: Yeni Golf de fazla indirim olmayacaktir.

Volkswagen simdiye kadar Krize dayanikli idi; Deniz asiri ülkeler Asya pazari sayesinde. Ama artik Wolfsburg da tasarruf yapmasi lazim, Handelsblatt Gazetesinin yazdigi gibi. Eylül ayinda kazanc %20,1 düstü. Böylelikle VW toplam pazarda 2 kati kötülesmistir.

Özellikle Orta sinif Modeli Passat cok etkilenmistir, VW Sendika baskan diyor. Bernd Ostrloh: Cogu Filo müsterileri su anda siparislerini erteliyorlar.

Volkswagen bunun yüzünden Para tasarrufu etmek icin Passat üretiminde Vardiyeleri azaltacaktir. Gecen hafta "Berlin duvari yikilis gününde" Tatilinde 2 gün boyunca Passat Band tan cikmadi mesala. Ayni zamanda depo stoklarini azaltalicaktir.

Toplam skor olarak VW 2012 yilinda planladiklarindan arkada kalacaktir: Su anda 140.000 arac daha az satildi beklenende de az oldu. Yinede Bernd Osterloh Volkswagenin 2012 yilinda 2011 yilina göre daha fazla arac satacagini söylüyor. 2011 Yilinda dünya genelinde 8,4 Milyon arac satdi VW.


Kaynak: Otomobil haftasi

VW_Passat
10 10 2012, 12:13
FORD un durumu kötü, Daimler de tasarrufa gecti, Opel zaten fakir, VW de cok satiyordu düsüs yapiyor simdi.

Ya bunlar cok komik acikcasi yazayim size. Millet "Ac" artik adam kara kara düsünüyor evime ekmegimi nasil götüreyim diye, yetmiyor Petrol krallari bir zam daha koyuyor yakitlara adam evine ekmekde götüremiyor cünkü o ekmek parasini hem devlet hemde Petrol krallari aliyor cebinden. 2009 Yilinda "Abwrackprämie" yani Hurda primi zamaninda zaten eski hurdasi olanlar bile araba aldi hemde Sifir avantajlar yüzünden. Yani artik herkezde Otomobil var, herkezin altinda yeni Araba var ve bu kisiler en az 6-10 sene boyunca araba almayacaklardir cünkü zaten 5 Yil Garanti oluyor diger 2-3 senede araba fazla masraf cikarmayacagini düsünürsek. Yani tabiki Otomobilcilerin isi kötü olacaktir.

Araba almaya gittiginde burunlari havada olan saticilarda ayri bir komedi, masaya ciddi ciddi gidiyorsun adam sana araba satmak istemiyor adeta ! AUDI A6 icin pazarliga oturdugumda neymis efendim araba daha 6-7 aydir piyasada imis 8% indirim bile cokmus bu araca ki benim alacagim arac 52.000 €uro idi :sor1. Al iste bende o kisiye böyle cevap vereyim burada. Simdi otur Dükkanda Sinek avla araba satacam diye.

Sunu yazayim zaten Almanya da arabalar pahaliya satiliyor, Amerika ya bakarsak. Adamlar 40.000 € Passat i 20.000 $ Dolara alabiliyor iken sifirini biz 35.000 den baslayan fiyatlar ile aliyoruz.

Zaten Almanya da da Sifir almak mantiksiz oldu cünkü deger kaybi mantiksiz kiliyor tüm herseyi. Buyrun su anki Passatim 13.450 €uro alis fiyati ki bu aracin Liste fiyati yaklasik 40.000 €uro dur !!

yonga
10 10 2012, 19:30
Millet de burada araba için sıra beklesin; ilginç...

affetmez
10 10 2012, 19:35
Otomobil dergi program ve haberlerine fazla kulak asmıyorum çünkü ordada rant sağlayan firmalar yani parayı basan düdüğü çalıyor ona göre reklam yada haber yapıyorlar.

Hamuş
10 10 2012, 23:23
Millet de burada araba için sıra beklesin; ilginç...


Evet millet burada sıra bekliyor ama her hafta 2-3 gemi dolusu araba Evyap Limanı'na boşaltılıyor. Bu ortalama 4.000 Arac demektir. Eğer Almanya'da veya başka yerde sıkıntı olmasa Türkiye'ye bu kadar araç gönderemezlerdi ve Doğuş bu şekilde kampanya yapamazdı.

VW_Passat
11 10 2012, 00:21
Bu dergi degil, ayni zamanda bugün Televizyon da söyledi. Ford da kötü durumda Daimlerde VW de :).

Kampanya konusunda DOGUS = VW degil dir bununda altini cizeyim. Birsey oldugunda VW bile duruma müdahale etmiyor TÜrkiye icin DOGUS u gösteriyor. Distribütör Dogus tur. Dogus Siparis ediyor VW den aliyor arac TÜRKIYE ye girdigi an VW ALmanyanin isi bitiyor.