PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapi esik sökme ve montaj anlatimi (B6, B7, CC)



VW_Passat
29 09 2012, 16:32
Volkswagen Passat, Passat Variant ve CC lerde Kapi esik sökme anlatimi.

Ilk basta bilmeniz gerekenler;

*Montaj sadece arka yan Airbag ler olmayan araclar icindir.*

Sökme takma isleminde gereken malzemeler;

- 1 adet T15 Torx Tornavida
- 1 adet 8 li Anahtar

B7 ve CC kapi esiklerini B6 ya takmak isteyenler, halinin izolasyonunu belli noktalar da kesmesi lazim. B7 ve CC nin Kapi esiklerinde ek olarak destek plastik koymuslar ve bu haliyi biraz kesmeden oturturamiyoruz bunu.


Ilk basta Kapi esik önü sökmeye basliyoruz, kapi esigini var gücünü ve iki eliniz ile yukari dogru cekiniz. Kapi esikleri Klipler ile tutturulmustu yani kirilacak diye korkmayin! Tabiki sökmeden önce koltugu pompalayin yukari kaldirin ve arkaya dogru itiniz koltugu yer kalmasi icin.

http://i.imgur.com/qtFfY.jpg



Simdi en kompleks ve karisik bölge arka kisima geciriyoruz. VARIANT sahipleri koltuklarini katlamalari gerekiyor SEDAN ve CC ise Koltuk Bankasi sökülmesi gerekiyor ! Söküldükten ve katlandiktan sonra bu manzara ile karsi karsiya kaliyoruz. Burada 2 tane Torx vidayi T15 Tornavida ile söküyoruz. Ardindan 8 li Anahtar ile vidayi söküyoruz.

http://i.imgur.com/u6pTr.jpg



Tüm vidalari söktükten sonra Koltugu öne dogru yatirarak yandaki deri veya tekstil destek parcasini yukari dogru iktirin. (Kemere dikkat).
Ardindan yanindaki Plastik parcayi cekiniz. Yanliz burada dikkat ! Metal klipler vardir tutan, benim gibi birini kaybetme imkani yüksektir (ben birini kaybettim bile yenisini almam gerekiyor, yenisi icin parca nosunu yazacagim)

http://i.imgur.com/fGltL.jpg



Söktükten sonra arkadaki kapi esigini de yukari dogru cekiniz (bunlarda klipler ile tutturulmustur).

http://i.imgur.com/xQmdp.jpg



Daha sonra ortaya B Sütüne geliyor. B- Sütünde söküm esnasinda koltugu ön arka yapmaniz gerekiyor aksi takdirde bazi yerlere ulasamazsiniz cünkü. En son bu bölümü yapmaniz gerekiyor diger türlü kapi esikler tam esnek oynamadigindan cikmiyor. Burada dikkat edeceginiz yer plastik tirnaklar tutuyor B sütünde. Ama cok kolay bir sekilde cikacagini göreceksiniz.

http://i.imgur.com/AjHXr.jpg



Simdi kapi esigini aractan dikkatlice cikarip yenisini takiniz ve takarken ayni sökme isleminin tersini yapacaksiniz ! Arkadaki Koltuk sünger destek parcasini takarken dikkatlice takmayi unutmayin. Tüm tirnaklar oturmasi lazim ! Tek tirnak ile kapilardaki Lastikleri ile gecmeyi unutmayiniz arada sikisik kaliyor o bakimdan.

http://i.imgur.com/BFoAE.jpg

http://i.imgur.com/9WUsM.jpg


Sökme islemi 6 dakika sürdü takarken daha hizli oluyor tabiki.

atitrend
29 09 2012, 17:05
yasin hayırlı olsun ama montaj bittikten sonraki resimleri paylaşmamıssın. bu çıkan parçaları okutabiliyormusun oralarda

VW_Passat
29 09 2012, 17:09
yasin hayırlı olsun ama montaj bittikten sonraki resimleri paylaşmamıssın. bu çıkan parçaları okutabiliyormusun oralarda

bitmis hali son resimdir :). Malesef kapi esiginin bir tarafi ALLTRACK ve diger tarafi CC olunca takmaktan vazgectim birde kendi kendime homurdandim :sinir. Diger parca CC nin gelmis ben bunu görmedim bugün görmüs oldum :(

atitrend
29 09 2012, 17:15
yasin senin gibi biri böyle hata yapmazdı ama nasıl oldu da kontrol etmeden teslim aldın.

VW_Passat
29 09 2012, 17:17
yasin senin gibi biri böyle hata yapmazdı ama nasıl oldu da kontrol etmeden teslim aldın.

parcalari ben teslim almadimki. Ben Türkiye de iken isiklisinin Parca nosunu vermistim, oda degismis tabi eniste de anlamiyor VW parcacisida anlamiyor davayi siparis ediyor. ALLTRACK oldugunu biliyordum ama ben ikiside Alltrack sandim megerse biri CC mis :(. Ben olsam ETKA dan adamla bir bakip detayli ögreniyordum.

atitrend
29 09 2012, 17:22
değiştirirler umarım

proportions
23 10 2012, 15:49
değiştirirler umarım

Ozel siparis oldugu icin degistirmiyorlar.
Ben benim cc esiklerini hala takmadim, ayak alti takmam lagzim once.

srcn09
23 10 2012, 18:45
Yasin , eline sağlık paylaşım için teşekkürler ;)

HGYAYLA
23 10 2012, 22:42
Ellerine Sağlık Yasinim Keşke Bir Ay Önce Koysaydın :) Ben Sökerken Bir Dişi Kırdım Fakat Yine Oturuyor Sorun Yok, Yani Açıklık Falan :)

VW_Passat
24 10 2012, 00:02
Ellerine Sağlık Yasinim Keşke Bir Ay Önce Koysaydın :) Ben Sökerken Bir Dişi Kırdım Fakat Yine Oturuyor Sorun Yok, Yani Açıklık Falan :)

Bende bir tane toka kaybettim :)). Yani arka minderi tutan yaninda bir plastik parca daha var onun demirli tokasi kaybettim icine bir yere gitti :)). Yenisini almam lazim.

otourun
01 12 2012, 01:18
şimdi inceledim elinize sağlık, detaylı detaylı gösterilmiş:)