PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sedan mı? Variant mı?



manager41
11 09 2012, 10:14
Merhaba Arkadaşlar,

Forma ilk defa mesaj yazıyorum ama bir çok sayfasını okudum. Öncelikle insanların birbirlerine karşı oldukça saygılı yaklaştığı ve yardım ve paylaşımın ön planda tutulduğu bir forum oluşturduğunuzu belirtmek isterim. Jetta ile çıkmış olduğumuz yolda sizlerinde değerli yorumları ile beraber Volkswagen Passat'ta karar kılmış durumdayız. Mevcut aracımız 2006 Ford Focus TDCI. Yılda 15000 km civarı yol yaptığımız için dizel düşünmedik 1.4 TSI 'da karar kıldık. Donanım olarakta Confortline tercih edeceğiz ama sedan mı variant mı konusunda hala kararsısız. Son kampanya ile variant sedana göre yaklaşık 3000 TL indirime geliyor ve zaten araç parasını kıl payı tamamlayabildiğimiz için bu rakamda açıkcası işimize geliyor ama aşagıdaki konularda tam olarak emin olamadık. Bu konularda özellikle variant kullanıcılarının değerli yorumlarını bekliyorum.

Öncelikle yol tutuşu ve ses konusunda sedan araç ile variant arasında bir fark varmıdır. Dün konuştuğumuz Volkswagen satış görevlisi arkadaş variantın yol tutuşunun sedan dan da iyi olduğunu söyledi ama çokda bana inandırıcı gelmedi.

Arabayı aldığımızda en az 3-4 sene kullanmayı düşünüyoruz ama 1,5 yıl sonra çalıştığım işyerinin özel bir durumu olduğu için işten ayrılma durumu sözkonusu ve bu durumda aracı satmamız gerekebilir. Aracın ikinci el satışı konusunda çok sıkıntı yaşarmıyız. Çünkü etrafıma baktığımda yollarda neredeyse hiç variant görmüyorum ve gördüğüm tüm araçların tamamı neredeyse sedan.


Selamlar,

Taner Göde
11 09 2012, 10:33
Merhaba,

PQ46 platformuna dayanan 3C kasanın B6 ve B7 olmak üzere tüm karoseri şekillerini kullandım, 4 yıl SEDAN ve 1 yıl VARIANT kullandım, şimdi CC kullanıyorum.

İlk göz ağrım B6 kasa SEDAN fakat PRATİK ve KULLANIŞLI olması bakımından B6 veya B7 kasa VARIANT'ın üzerine tanımıyorum. Türkiye'de SEDAN kasa ne kadar tercih ediliyorsa Almanya'da durum tam tersidir ve VARIANT satılmaktadır. Türkiye'de D sınıfında SEDAN kasanın üstünlüğü tartışılmaz ancak bu sınıfta SW araçlar arasında yine en çok tercih edilen ve parasının kıymetini koruyan VARIANT'tır.

Kaldı ki Almanya'da 2000 Euro daha PAHALI satılan VARIANT ironik bir şekilde Türkiye'de 2000 Euro daha UCUZA satılmaktadır, bilhassa DÜZ (manüel) vites olanlar daha da ucuza satılmakta, donanımlı C sınıfı araç fiyatına gitmektedir.

VARIANT'ı alıp "satabilir miyim?" sorusu içinizi kemirecekse şunu ifade edeyim: Her araç satılır, yeter ki fiyatı uygun olsun. VARIANT da satılır, ama biraz daha fazla zaman alır ve biraz daha uyguna gider. Kendi aracım beyaz, cam tavan ve dizeldi, o nedenle biraz daha hızlı satıldığını düşünüyorum ancak kral gibi bir otomobildi, çok tasarruflu, büyük, geniş ve otobüs gibiydi. Bir otomobilin KULLANIM DEĞERİNİ arka koltuğa şöyle bir oturup geri kalkarak anlayabilisiniz ama Türkiye'de çarpık gelişen otomobil kültürünün bir sonucu olarak VARIANT'ın olması gereken yerde SEDAN var, gerisini lütfen siz düşünün.

Saygılarımla,

Taner Göde

suayb_a
11 09 2012, 10:50
taner abımız gereklı acıklamayı yapmıs dıyecek bırsey bulamıyorum ama sahsım olarak sedanı herzaman tercıh ederım varıan alacak olsamda gıder bı caravella alırım...

VW_Passat
11 09 2012, 10:57
Taner abimiz bize fazla söz birakmamis ama benim diyecegim tek sey, bir VARIANT sahibi olarak VARIANT her zaman ayri ve güzel modeldir. Daha sportif görünüyor ve daha agirligini koyuyor yolda "iste ben PASSAT im" diyor sanki :)

gokbrk
11 09 2012, 11:08
Malesef Türkiye'de bir sedan gerçeği var ama Variant kullanım açısından daha avantajlı. Tabi bu birazda sizin görüşünüze bağlı. Benim için araç bir tutkunun yanında adı üzerinde işimi görmesi açısından bir "araç" tır. E hali ile burada da kullanım kolaylığının ön planda olmasını isterim. İşte bu noktada Variant diğer özellikleri sedan ile aynı olasına karşın daha bir fonksiyonel. O yüzden bir artı teşkil ediyor...

ozguven
11 09 2012, 12:38
Geniş bir salona giriyor hissi için, çocukların bisiklet, scooter, vb ihtiyacını kolay taşımak için, windsurf- deniz-doğa sporları gibi hobileriniz için, tatile çıkarken sınırlanmamak için, anneanne babaanneden gelen gıdaları taşımak için, uzun yolda bagaj dolu olsa da halen durup kavun- karpuz soğanı bagaja sığdırabilmek için ve
son olarak ta o heybetli görünümü için variant derim. Tercih sizin...

manager41
11 09 2012, 13:33
Başta Taner bey olmak üzere hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Aslında ilk başlarda bende variant konusunda karar kılmıştım. Ama aracı hiç görmediğimiz için ve yakın bayilerde variant olmadığı için hafta sonu İstanbul'daki bayilerde gördük aracı. Ama eşim showroom da bekleyen dışı koyu içi bej sedanı gördükten sonra o aracı daha fazla beğendi. Aslında banada çok hoş geldi ama dış rengin koyu olmasından dolayı çok çabuk kirlenmesi ve çizikleri belli etmesi ve çocukların bej döşemeyi zamanla kahverengiye dönüştürecek olması ihtimali üzerindede durarak zar zor vazgeçebildik.:)

Araç tip olarak gerçekten kendini gösteriyor birtek bagaj kapısının sedana göre daha büyük olmasından dolayı, açma kapamanın daha zor olması ve ses izolasyonu konusunda sıkıntı çıkartılmı konusunda emin olamadım. Ama anladığım kadarıyla bu konuda da sedana göre herhangi bir farkı yok aracın. Çünkü şu an kullanmış olduğum araç sağolsun uzun yolda o kadar çok başımı ağrıttıki bu sefer bu konuda daha bir hassasım. Yalnız baktığımız aracın aküsü bittiği için bagaj kapısını açma kapama yapamadık. Kapının açılma ve kapanması ergonomik midir. Kapatırken belirli bir mesafeye yaklaştığında kapı kendiliğinden mi kapanıyor yoksa seninde sert bir şekilde ittirmen mi gerekiyor ? Kullanan arkadaşlarıon bu konudaki yardımlarını bekliyorum.

Yalnız aracın TSI versiyonunu hiç bir bayide bulamadık zaten variant her bayide yok olanlarda dizel. Zannedersen dizel versiyon daha fazla tutuluyor.

Dün bayi ile konuşurken şunuda farkettimki Doguş variantın daha fazla satılması konusunda elinden geleni yapıyor. Aracın 1.4 TSI Confortline modeli sedanına göre daha ucuz ve anladığım kadarıyla Doğuş sipariş döneminde bayilere şu kadar variant sipariş vereceksin gibisinden bir baskı uyguluyor.

Selamlar,

derin siyah passat b7
11 09 2012, 13:43
Sedan mı variant mı? diyorsunuz.Bence tamamen kişisel zevk olayı.yol tutuş, ses yalıtımı gibi olaylar açısından fark olsduğunu zannetmiyorum, sonuçta aynı araba.Tip olarak dediğim gibi hangisini beğeniyorsanız onu alın.Sonuç ta ikisi de güzel. Bir gün aracımı servise bıraktığımda akşama kadar, aynı aracımın variant ını vermişlerdi. ben ses yalıtımı, yol tutuşu açısından bir fark göremedim.İçinde de hiçbir fark yok.Fakat sedan yolda daha fazla dikkat çekiyor gibi geldi bana. 2. el konusuna gelince bir araç ne kadar çok satılıyorsa ikinci eli o kadar kuvvetli olur. sedan ın bu konuda tartışılmaz üstünlüğünden dolayı satışı daha kolay olacaktır.fakat bu demek değildir ki variant satılmaz.Tabi ki satılır ama sedana göre biraz daha zaman alır gibi geliyor bana.2. elde fiyatı da sedan la aynı mı olur bilemiyorum.sonuçta 2. el düşünülürse sedan daha mantıklı görünüyor.dış görüntü de tamamen kişisel zevkiniz.Mesela dikkat ediyorum, variant kullanan bir insan koloy kolay variant tan vazgeçmiyor.Bir nedeni olsa gerek.Fakat benim kişisel tercihim her zaman sedan dır.

Mojito
11 09 2012, 13:54
Merhaba Arkadaşlar,


Öncelikle yol tutuşu ve ses konusunda sedan araç ile variant arasında bir fark varmıdır. Dün konuştuğumuz Volkswagen satış görevlisi arkadaş variantın yol tutuşunun sedan dan da iyi olduğunu söyledi ama çokda bana inandırıcı gelmedi.





Merhaba,

Variant ile Sedan arasında aerodinamik açıdan farklar var ama hissedilecek bir fark yaratacağını sanmıyorum.Sedan aerodinamik açıdan daha avantajlı gözüküyor.Variant kullanmadım ama farklı bir araçla karşılaşacağınızı sanmıyorum.

Variant'a iyi indirim almışssınız,değerlendirin bence.

Taner Göde
11 09 2012, 14:09
Doğuş Otomotiv bayilere araçları "serpiştiriyor", bu noterlerin kendi aralarında rekabet etmemeleri için reklam yapmalarını yasaklamaktan farksız, çünkü TIR'ın hangi araçları getireceğini bayi ilk etapta kestiremiyor, böylece bayiler çok giden araçları sürekli tercih etmeden kasa-karoseri-renk-motor-donanımları farklı olup az giden araçların satışı üzerinde de durmaları sağlanıyor, yoksa tüm bayiler beyaz, 1.4 TSI veya 1.6 TDI ve 7-DSG SEDAN B7 kasa COMFORTLINE satardı şimdi ama bunu kasten engelliyorlar.


Dün bayi ile konuşurken şunuda farkettimki Doguş variantın daha fazla satılması konusunda elinden geleni yapıyor. Aracın 1.4 TSI Confortline modeli sedanına göre daha ucuz ve anladığım kadarıyla Doğuş sipariş döneminde bayilere şu kadar variant sipariş vereceksin gibisinden bir baskı uyguluyor.

temel
06 11 2015, 18:09
sedan ıle varıant da kullanılan dsg tıpı aynı mı?...

Intermed
09 11 2015, 14:37
Aynı şanzıman

temel
10 11 2015, 10:24
aynı gibi gözüküp bir sıkıntı olduğunda yedek parça sırasında demesınler sedan ıle sw parcası farklı?

Taner Göde
10 11 2015, 10:30
B sütununa kadar araçlar 1:1 aynıdır.


aynı gibi gözüküp bir sıkıntı olduğunda yedek parça sırasında demesınler sedan ıle sw parcası farklı?

LEVENTDURAN
11 11 2015, 15:12
benim aracım variant yeni kasa forumda resimleri var dizel cam tavan katlanır ayna renkli cam olarak aldım.
izmitte çarşıda esnafım mutlaka görmüşsündür beyaz 19 jantlı başka yok zaten bikaçtane yeni alanlar var farklı renklerde
aracın sedandan eksik kalan yanı yok aksine fazlası var.. iç hacim süper çocuklar arkada rahat oturabiliyolar cam tavan keyfi tartışılmaz couklar gökyüzünü izliyor birbirlerine anlatıyor bagaj zaten 10 numara balık hastasıyım tüm balık malzemelerimi dolduruyorum çocukların bisikletini koyuyorum ıvır zıvır dolusup gidiyorum mis gibi aman keşke şu malzemeyide alabilseydim koysaydım iyi olurdu filan yok bi tane 3 teker bisiklet bi tane bmx bisiklet bide bebek arabasını koyup yanına ıvır zıvır malzemelerle rahar rahat otomobil konforunda gidebileceğin başka araç olacağını sanmıyorum..
benim hayalım audi rs6 inşalah günün birinde onuda almak nasip olur..
bence variant ayrıcalık yolda fark edilirsin benim şahsi görüüşüm

LEVENTDURAN
11 11 2015, 15:18
bu arada araçlar her yönüyle aynı benim bildiğim sadece sedanın spor yaylarının varianta olmadığı 6 aydır bekliyorum çıksın diye :)