PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikkat ! 2010 -> güncel Gösterge Panelleri okuyun!



VW_Passat
11 07 2012, 20:35
Dikiz aynasi sesinden sonra Gösterge Paneline gectim, VW nin eksiklerini hatalarini düzeltiyorum ve böylelikle bir hatanin nelere yol acacagini ögrenmis oldum bir Lojistik isinde Kalite Kontrol ve Iscilerin Güvenligi sorumlu kisi olarak :)

2007 Model Passat Sportline aracimdaki eski tip MFA+ Gösterge Paneli hic bir toz problemi yoktu :).

Simdi 2010 Model Passat Variant sürüyoruz 2012 YILINDAYIZ günümüz Teknolojide VW gibi üretici yüzünden artik Gösterge Panelime ikide birde toz giriyor :).

1. GÖsterge Panelime toz girdi, Garanti üzerinden degisti (Siyah / Beyaz Monochrom MFA+)
2. GÖsterge Panelime toz girdi, VW bu sefer isi hafife almadi ses te cikarmadi, bende Renklisine gecmeye karar verdim yani CC nin ki iyidir dedik 2012 Model dedik (Siyah / Beyaz Monochrom MFA+).
3. 2012 Model Renkli Premium MFA+ Passat CC Gösterge Panelime de toz girdi.

Ilk basta 2 VW Servisine gittim, ilk basta Fischer + Kutger Yetkili servisime gittim orada adam iddia ediyor bu GÖsterge Paneli her yeri statik vakumlu bir sekilde kapanmistir diye. 2. Servise gittim (su anki yeni Servisim) oda ayni seyi söyledi. Yani koskoca Servisciler bile kapali saniyor bunu ama degilmis :).

Simdi soruna gelirsek ya bir üretim hatasi var yada mühendislik hatasi vardir ! Bu hata yüzünden Milyonlarca Passat cilarin Gösterge Paneline er yada gec Motor devir saatine veya KM hiz Göstergesine, örümcek, toz, bayan saci vs. hersey girebilecektir :).

Sorun Ön camlar ile Gösterge Paneli arasindaki bosluktan meydana geliyor. Arada 2-3mm bosluk var yani Capri Sonne Pipeti sokmaya calistim girdi o sekilde :).

Buyrun size Resimler ispatlar, elimdeki mevcut eski Gösterge Panelimden Resimler, hic dikkatimi cekmedi ama orada kabak gibi acik yer varmis !! Camin altinda ufak acik yer var. Arkadan girmesi söz konusu degildir cünkü ön taraftan arakasi kapali hava girmesine imkan yok !

Peki simdi Dekorun altindan toz oraya nasil girebiliyor birde onu arastirmak lazim ve ayrica buraya nasil birsey yapmak gerekiyor toz girmemesi icin ??? Benim camlari sökmeye calistim o kadar kolay degil sökülmesi cünkü Plastik parcalar cok siki sekilde oturtulmus :)

http://i.imgur.com/JS2G5.jpg
http://i.imgur.com/wtBWc.jpg
http://i.imgur.com/8XGV0.jpg
http://i.imgur.com/1O3bO.jpg



2012 YILINDA BU KALITE, BU KALITEYE MÜSTERI MEMNUNIYETI BEKLEYEN ZIHNIYETE Yaziklar olsun.

Bizim is yerinde 4 haftadir Tedarikci hatasi yüzünden büyük bir Sirketten (ismini söylemiyorum ama Dünya markasidir) celik kapaklar da toz ve üretim hatalari oldugu icin Sirket tedarikci ile olan kontratini iptal etti. Nedeni ise malzemeyi cöpe atsan 500.000 - 1.000.000 € arasi tutacak, en ucuzu simdi tamir ediyorlar ama oda 100.000 € gibi bir rakama geliyor 680 tane parcayi tekrar düzeltmek :). Yani VW bunu bile yapmiyor 2009 Yilinda ilk Passat CC de cikti bu Gösterge Paneli o yildan bu yana hic mi dikkat cekmedi Mühendislerin ??? Yada bu sorun bir tek bendemi oluyor anlamis degilim.

drozia
11 07 2012, 20:59
Yasin aslında elinde çok sağlam deliller var mahkemeye versen ciddi tazminat kazanırsın kardeş

VW_Passat
11 07 2012, 21:23
Yasin aslında elinde çok sağlam deliller var mahkemeye versen ciddi tazminat kazanırsın kardeş

Abicim kazanirim da arabamda ama baska Modelin Gösterge Paneli var bunu ne yapacaz :)). Saka felan ama ugrasip ne yapacaksin ? Yani hadi Avukatim diyecek GÖsterge Panelini Psikolojisi bozuldugu icin degistirdi der ama sonuc ne olacak neyi kazanacaksin ? VW ikide birde yeni Gösterge Paneli verip durur sana artik baska birsey yapamaz :).

Ben yinede VW Müsteri hizmetine dikkat etmeleri icin sunu yolladim az önce kundenbetreeung@volkswagen.de Müsteri hizmetine (tek adresim zaten :)) ).


Saygi deger Baylar ve Bayanlar,

malesef Volkswagen Passat Variant aracimda olmamasi gereken bir sikintim var.

Aracim 1. Yasinda iken "3C0 920 872 B" Parca nolu MFA+ Gösterge Panelim Servis tarafindan devir saati icine toz girdigi icin Garanti üzerinde degismistir. Ardindan "3C0 920 872 BX" Parca nolu MFA+ takilmistir Servisim tarafindan. Aradan 6 ay sonra Servisim tarafinca yeni takilan "3C0 920 872 BX" Parca nolu MFA+ Gösterge Panelime tekrar dan toz girmistir. Bunun üzerine Servisdeki ustalar bana bu Gösterge Panelin etrafi kapali oldugunu ve Garanti üzerinden aracin yasi 1,5 Yillik oldugu icin biraz sorun olacagini söylediler hatta Garanti ye de sordurdular tekrar dan degisim yapabilirmiyiz diye ama cevabi gelmedi. Bunun üzerine bende tekrar kendim para verip Gösterge Panelini degistirdim malesef 3. Gösterge Panelimde de ayni sorunu yasiyorum.

Sorunun nedeni malesef üretim asamsinda Gösterge Panelin önemli bir kismi kapanmadigi icin meydana geliyordur. Motor devir Saatin orada ve Kilometre sayacin orada yaklasik 2-3mm aciklik var ve tozlar hatta örümcek oradan icine giriyor. Buda malesef görüs acisinda Kir toz görmeye maruz kaliyorsunuz. Bu sorun malesef bir tek benim aracimda yoktur, Türkiye de bir tanidigimin Passat aracinin Gösterge Panelinin icine örümcek girmistir bunu gördükten sonra malesef Volkswagen kalitesinden cok endise duyuyorum. Bu tür sorun diger üreticilerde yoktur, Ailemde baska markalarda vardir.

1990 Yilindan beri VW müsterisiyiz, Babam 1991 - 2007 Yilina kadar 91 Model Passat Variant GL aracini sorunsuzca cok büyük bir memnuniyet ile sorunsuz sekilde kullanmistr. Daha sonra kendime 2007 Model Passat 3C Sportline Siparis ettim sirf problem yasadim ama Gösterge Panelime hic bir sorun girmemisti. Büyük sorunlar yüzünden 2009 yilinda markaya sevgi nedeni ile tekrar 19.05.2009 Tarihinde Passat Variant Highline siparis ettim. Malesef bununlada bir cok sorunlar yasadim aracimin öz gecmisini göreceginiz gibi.

Malesef bu Fiyat araliginda bu sinifta bu tür sorun olmamalidir. Bu sorun tüm 2010 Model ve güncel modeller icin gecerlidir. Benim gibi eski VW müsterisine bu Volkswagen icin büyük bir kayiptir. Bir dahaki aracim kesinlikle Servisleriniz yüzünden VW ve Bünyesindeki araclardan biri olmayacaktir. Bu Resimleri tüm Forum larda paylasip kullanicilari uyaracagim sorun oldugunu ve mutlaka en ufak bir toz girdiginde aninda Garanti üzerinden degistirmelerini yazacagim.

Size gönderdigim Resimlerde göreceginiz gibi Plastik camin altina 2-3mm bosluk vardir ve oradan tozlar icine giriyor. Bu konu hakkinda bilgi istiyorum, sonuc olarak ben kendim bir daha para vererek Gösterge Paneli almak zorunda kaldim ve bir cok magdur daha var bu konuda.

Ilginize simdiden Tesekkür

Yasin Kurt
Adres
Tel



Buyrun bunu Almanca olarak yazdim Türkce tercümesi bu :)

dirlik
12 07 2012, 02:49
yasin iyi döşemişsin bakalım cevap ne gelecek.

drozia
12 07 2012, 12:24
Abicim kazanirim da arabamda ama baska Modelin Gösterge Paneli var bunu ne yapacaz :)). Saka felan ama ugrasip ne yapacaksin ? Yani hadi Avukatim diyecek GÖsterge Panelini Psikolojisi bozuldugu icin degistirdi der ama sonuc ne olacak neyi kazanacaksin ? VW ikide birde yeni Gösterge Paneli verip durur sana artik baska birsey yapamaz :).

Ben yinede VW Müsteri hizmetine dikkat etmeleri icin sunu yolladim az önce kundenbetreeung@volkswagen.de Müsteri hizmetine (tek adresim zaten :)) ).




Buyrun bunu Almanca olarak yazdim Türkce tercümesi bu :)
KUSURLU AYIPLI mal sattığı gerekçesiyle psikolojini bozması ve 2 defa panel değiştirmek zorunda kalman nedeniyle tazminat kazanabilirsin

gokbrk
12 07 2012, 12:38
Yasin bu konuda yine "bizde bir hata yok, servisinize göstermeniz gerek" diye bir cevap alacaksın büyük bir ihtimalle. Aynı sorun bende de var ve sırf "nasıl olsa yeniden toz girecek" diye uğraşmıyorum. Çünkü bu kalitesizlik sinirimi bozuyor.

atitrend
12 07 2012, 12:53
ben daha göstergeme hiç dikkat etmedim . belki toz girmemiştir o yüzden dikkatimi çakmiyorda olabilir.

gokbrk
12 07 2012, 12:57
Sizin araç daha yeni belki tozlanma yoktur. Zaten her bakışta belli olmuyor, belli bir açı ile ışık veya güneş geldiğinde görebiliyorsunuz. Tozun yanında birde Hans'ın parmak izleri var. Büyük bir ihtimalle motor montajından sonra yapmış gösterge paneli montajını :)

Taner Göde
12 07 2012, 13:13
Şimdi Yasin,

Şu bir gerçek ki 2008 model B6 kasa PASSAT'ım ile 2012 model B7 kasa PASSAT'ım arasında farklılıklar var, ve bu farklılıklar sadece şekil, donanım vb. gibi yerlerde değil, başka yerlerde de var.

B6 kasanın AUTO HOLD'u ile B7 kasanın AUTO HOLD'u farklı çalışıyor, B6'da fren pedalına basmadan araç ileri veya geri kaymaya başladığı anda durduruyordu, B7'de fren pedalına hafifçe dokunmadığında aracın kaymasına izin veriyordu. Bunun B6'dan B7'ge geçen benim için avantajı kadar dezavantajı da vardı, birkaç defa çarpıyordum mesela, aracın duracağını düşünerek ama fren pedalına basmadan durmuyordu.

B6 kasa PASSAT'ın farları mercekliydi ve polikarbon pleksiglas cam KİRLENSE bile aydınlatma gücünü kaybetmiyordu, fakat B7 kasa PASSAT'ta mercek kalktı, HIGHLINE'da sadece XENON'larda kullanıldı. B7 kasa PASSAT'ın far camları kirlendiğinde ve (JETTA'daki gibi) cam yıkama bulunmadığında mecburen petrole girip farları yıkatmak zorundasınız çünkü ışık gücü düşüyor.

B6 kasa PASSAT'ta ufak tefek şeyler yoktu, B7 kasa PASSAT'ta var. Kadife kumaş gitti, yerine pazen kumaş geldi. Yazın dirseklerin terlediğinde orta kol dayamaya koymanla beraber oranın bembeyaz olması işten bile değil.

Evet PQ46 platformdan B6, B7, 3CC, 3C8, Alltrack hepsi çıktı ve bu platform 8. yılında, VOLKSWAGEN da her zaman değiştiriyor ama kalite de bu değişiklikte zarara uğruyor. TEKNOSA'nın daha önce sorgusuz sualsiz ürün değiştirmede tam para iadesi yaparken birkaç yıl önce birden ALDIĞINIZ ÜRÜNÜ DEĞİŞTİRİYORUZ şeklinde bir kampanya başlatıp daha iyi bir düzenlemeyi ortadan kaldırarak yerine daha kötü bir düzenleme koymak sureti ile kabahatlarını gizlemelerini herkes fark edemedi ama işin içinde olan bilinçli tüketiciler bunu gördü, anladı. Şirketler, kurumsal işletmeler böyledir.

Volkswagen daima araçları daha iyi değil, daha ucuza yapmaya çalışıyor. Bunu sadece Volkswagen değil, hepsi yapmaya çalışıyor. Bizler de etkileniyoruz tabi. Parasını verirsen LED de var, Mercek de var, kadife de var. Eminim Volkswagen şu anda B6'ları 5 yıl boyunca şimdikilere nazaran full lüks donanımmış gibi üretip sattığına pişman olmuştur. Bilhassa 2010-2011 model 1.6 MPI 102 HP motorlu ve harika bir araç olan PASSAT TRENDLINE alanlar bence her gün sevinmek için araçlarına bakıp bakıp bol bol neden görebiliyordır.

Yapacak birşey yok Yasin. Ya şikayet edip hakkını arayacaksın, ya da bu şirketlerin ürünlerinin yenilendiğini ama kalitenin artmadığını, ucuz işçilik, ucuz malzeme, ucuz materyal nedeni ile azaldığını her defasında görecek ve kabul edeceksin.

Selamlar,

Taner Göde

drozia
12 07 2012, 13:19
Taner hocamın söylediği bu çok doğru tespitlerin b8 de giderilmesini beklemekten başka çaremiz yok gibi görünüyor. B7 yi ben de bu anlamda sevemedim o yüzden aracı değiştirmeyi aklıma bile getirmedim. B8 her ne kadar "yepyeni" bir Passat olacaksa da eğer vw bu ucuz para kazanma stratejisini bu platformda da devam ettirirse aynen Cordobayı 13 yıldır kulllandığım gibi, Passat b6 yı da kullanmaya devam edeceğimden eminim..

gokbrk
12 07 2012, 13:52
Taner Bey'e katılmamak elde değil. Tamamen daha ucuz üretim ve daha fazla kazanç sağlama politikası. Ve dünya ekonomisi bu şekilde gittiği ve daha önemlisi tüketiciler bu duruma tepki göstermediği sürece bu çark işlemeye devam edecektir. Belki B8'in baz versiyonlarında daha kalitesiz plastikler göreceğiz, belki daha az donanım göreceğiz. Genel olarak hepsinde olmasa da diğer markalarda da bu tür eğilimler var ama VW gibi büyük gruplarda bu daha da göz önüne çıkıyor.

Bizde de bri B6 ve bir B7 mevcut. Bildiğiniz gibi B6'yı ben kullanıyorum ve yakın zamanda B6'nın satılarak bir CC alınması planımız var. Ama B7'deki durumları gördükten sonra B6'dan vazgeçmek gittikçe zorlaşıyor. Hepsini geçtim B6'daki tokluğu, oturaklılığı B7'de bulamıyorum.

VW_Passat
12 07 2012, 17:27
Taner abime bastan sona katiliyorum,

bence en iyi boykot VW den arac almamaktir ! Mail im de de belirttigim gibi VAG Grubu araba almayacaksin. Acikca yaziyorum, Mercedes yinede en kraliymis gercekten. Hem Servis olsun hem kalite olsun adamlar konusuyor yaw onu bunu bilmem !

Tamam itiraf Mercedesinde Plastik parcalari soyuluyor W204 ün misal ama yinede kalite kapiyi kapatinca belli eder kendini diyor mühendisler yani haklilarda Mercedes in kapisini kapat birde VW nin kini kapatin anlayacaksiniz nedemek istedigimi.

VW_Passat
12 07 2012, 17:28
Gösterge Paneli konusuna gelirsek, hayret ediyorum herkez tepkisiz kaliyor :). Yani ben hic olmazsa sikayet ediyorum bir tasi hareket ettirmeye calisiyorum. VW den birsey talep istemiyorum ama yaptiklari hata icin özür dilemeleri yeterli olacaktir. Degistirinde demiyorum (degistiremezler benim MFA+ Premium 650 €uro fiyati :)) )

gokbrk
12 07 2012, 18:17
Yasin orası Almanya burası Türkiye. Burada göstergedeki toz için servise gidersen levye ile kovalarlar adamı...

VW_Passat
12 07 2012, 18:23
Yasin orası Almanya burası Türkiye. Burada göstergedeki toz için servise gidersen levye ile kovalarlar adamı...

Gökay abim, burasida farkli degildr inan bana. Buradaki Servisi iyi görmeyin, hatta Türkiye de ki Servisler bana daha iyi gibi bile geldi hatta :)). Burada her gittigimde adamlar gözlerini döndürüyor basimizin derdi geldi diye eminim bundan :)))

gokbrk
12 07 2012, 18:27
Ama en azından oradaki kanunlar daha farklı. Bak sen lastik patlayınca bile avukat diyorsun :)

Leon68
12 07 2012, 18:34
Mart'ta servise gittiğimde gösterge panelindeki tozu şikayet olarak yazdırdım. Tabiki pek ses çıkmadı, ancak her gidişimde bu konuyu gündeme getiriyorum. Servis vakti geldiğinde (Eylül gibi) cözüm konusunda zorlayacağım. Birsey cikmayabilir, en azından ses çıkartmayıp hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir.

VW_Passat
12 07 2012, 18:36
Ama en azından oradaki kanunlar daha farklı. Bak sen lastik patlayınca bile avukat diyorsun :)

Abi Lastik patlayinca Avukat i vereni ilk defa duydum :))).

Kanunlar farkli olabilir ama Servis mantigi Müsteri hizmeti mantigi aynidir. VW Dünya capinda böyle malesef :)

VW_Passat
12 07 2012, 18:37
Mart'ta servise gittiğimde gösterge panelindeki tozu şikayet olarak yazdırdım. Tabiki pek ses çıkmadı, ancak her gidişimde bu konuyu gündeme getiriyorum. Servis vakti geldiğinde (Eylül gibi) cözüm konusunda zorlayacağım. Birsey cikmayabilir, en azından ses çıkartmayıp hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir.

Hakan Abi,

kesinlikle hakkini ara hatta benim Resimleri ve burada yazdiklarimi hatta Komple Linki ver. Istersen Dogusa benim numarayida ver ben onlar aciklayayim olayi :)

drozia
12 07 2012, 21:10
Taner abime bastan sona katiliyorum,

bence en iyi boykot VW den arac almamaktir ! Mail im de de belirttigim gibi VAG Grubu araba almayacaksin. Acikca yaziyorum, Mercedes yinede en kraliymis gercekten. Hem Servis olsun hem kalite olsun adamlar konusuyor yaw onu bunu bilmem !

Tamam itiraf Mercedesinde Plastik parcalari soyuluyor W204 ün misal ama yinede kalite kapiyi kapatinca belli eder kendini diyor mühendisler yani haklilarda Mercedes in kapisini kapat birde VW nin kini kapatin anlayacaksiniz nedemek istedigimi.
sana şunu söyleyebilirim. Eğer ben bu foruma yeni üye olan ve bir arayış içerisinde olup Passat alıcısı olmayı düşünen biri olsam kesinlikle bu yazılanlardan sonra yönelmezdim bu vaziyetteki toz moz giren araca veya heryerinden tıkırtı gelen bir araca..

VW_Passat
12 07 2012, 21:21
sana şunu söyleyebilirim. Eğer ben bu foruma yeni üye olan ve bir arayış içerisinde olup Passat alıcısı olmayı düşünen biri olsam kesinlikle bu yazılanlardan sonra yönelmezdim bu vaziyetteki toz moz giren araca veya heryerinden tıkırtı gelen bir araca..

Beni kimse kötü algilamasin sakin. Yani sonucta bende VW markasi araci kullaniyorum hatta biz sizin gibi sonradan degil 1990 Yilindan beri VW sahibiyiz :).

Ama malesef Teknolojide VW nin son durumu bu. AUDI de bile bu Toz yoktur :).

Hadi olabilir kul hatasi ama 2010 dan beri ola bir sorunu yeni Makyajli kasaya bari bulastirma onuda gectim Müsteri sikayet ettiginde yüz üstü birakmayin !

drozia
12 07 2012, 21:25
Beni kimse kötü algilamasin sakin. Yani sonucta bende VW markasi araci kullaniyorum hatta biz sizin gibi sonradan degil 1990 Yilindan beri VW sahibiyiz :).

Ama malesef Teknolojide VW nin son durumu bu. AUDI de bile bu Toz yoktur :).

Hadi olabilir kul hatasi ama 2010 dan beri ola bir sorunu yeni Makyajli kasaya bari bulastirma onuda gectim Müsteri sikayet ettiginde yüz üstü birakmayin !
Passat benim için 2009 yılında miadını doldurmuş oldu bu yazılanlardan sonra.. b8 de eğer bu kepazelikler olursa takip edeceğim en az 1 yıl ve devam ettiğini görürsem almayacağım..

Taner Göde
12 07 2012, 21:39
Yasin,

Üzülme. Mercedes'te de var. A 180 BE

W169 Staub im Kombiinstrument - W169 Allgemein - Elchfans.de - Das Mercedes A-Klasse, B-Klasse & Vaneo-Forum (http://www.elchfans.de/forum_a-klasse/index.php?page=Thread&threadID=39234)

hab ja seit letzter Woche einen A 180 BE aus 6/09. Ein Problem scheint Mercedes auch nicht in den Griff zu bekommen. Ich meine die Staubeinschlüsse, hinter der Scheibe des KI. Bei mir liegt nun ein großer Fussel genau auf dem unteren Anzeigefeld, im Bereich der angezeigten
Uhrzeit. An der unteren Kante der Scheibe "kleben" auch jede Menge kleine Staubpartikel von innen. Das war bei meinem vorigen A 170 auch nicht anders. Statische Aufladung spielt da sicher eine Rolle. Ist das bei euch auch so, dass das im Laufe der Zeit immer mehr wird mit dem Staub?

http://img88.imageshack.us/img88/9498/kombiinstrument2.jpg

VW_Passat
12 07 2012, 21:43
Passat benim için 2009 yılında miadını doldurmuş oldu bu yazılanlardan sonra.. b8 de eğer bu kepazelikler olursa takip edeceğim en az 1 yıl ve devam ettiğini görürsem almayacağım..

Sunu yazayim kesinlikle ilk cikan parti B8 ler sorunlu olacaktir ! Ilk araci alanlar ayni B6 zamaninda oldugu gibi BETA TEST Sürücüleri olacaklardir ! Onun icin B8 ciktigindan 2 sene sonra almak en mantiklisidir zaten :)

VW_Passat
12 07 2012, 21:44
Yasin,

Üzülme. Mercedes'te de var. A 180 BE

W169 Staub im Kombiinstrument - W169 Allgemein - Elchfans.de - Das Mercedes A-Klasse, B-Klasse & Vaneo-Forum (http://www.elchfans.de/forum_a-klasse/index.php?page=Thread&threadID=39234)

hab ja seit letzter Woche einen A 180 BE aus 6/09. Ein Problem scheint Mercedes auch nicht in den Griff zu bekommen. Ich meine die Staubeinschlüsse, hinter der Scheibe des KI. Bei mir liegt nun ein großer Fussel genau auf dem unteren Anzeigefeld, im Bereich der angezeigten
Uhrzeit. An der unteren Kante der Scheibe "kleben" auch jede Menge kleine Staubpartikel von innen. Das war bei meinem vorigen A 170 auch nicht anders. Statische Aufladung spielt da sicher eine Rolle. Ist das bei euch auch so, dass das im Laufe der Zeit immer mehr wird mit dem Staub?

http://img88.imageshack.us/img88/9498/kombiinstrument2.jpg

Abi Japonlarda varmi bu olay peki :sor1:sor1. Yani Merco dedik bagrimiza bastik bizi yanliz birakti :agla1

Taner Göde
12 07 2012, 21:49
Benim 2008 model 1.4 TSI motorlu PASSAT diyebilirim ki saf, lekesiz, çiziksiz ve parlak Afyon Mermerinden çıkma bir plaket gibiydi. Kazadan sonra bile daha da güzelleşen, yolda Japon SHINKANSEN "Bullit" Yüksek Hızlı Treni gibi gidiyordu, ne arıza yapmıştı, ne gösterge paneline toz girmişti, benim yaptığım tüm hataları da düzeltmişti.

VW_Passat
12 07 2012, 21:50
Benim 2008 model 1.4 TSI motorlu PASSAT diyebilirim ki saf, lekesiz, çiziksiz ve parlak Afyon Mermerinden çıkma bir plaket gibiydi. Kazadan sonra bile daha da güzelleşen, yolda Japon SHINKANSEN "Bullit" Yüksek Hızlı Treni gibi gidiyordu, ne arıza yapmıştı, ne gösterge paneline toz girmişti, benim yaptığım tüm hataları da düzeltmişti.

Söz konusu Mavi/Kirmizi eski MFA+ lar degil abicim. Onlardaki kaplama cok farkliydi yani heryeri kapali idi :)

Taner Göde
12 07 2012, 22:03
2012 model B7 VARIANT'ı olası gizli kusurları ortaya çıkacak kadar kullanmadım. Şimdiye kadar Beyaz Gece'de başıma gelenleri yazmam gerekirse:

1. Direksiyon aldığımdan beri 1 derece sola doğru eğiriydi, satmadan 2 gün önce yetkili serviste garantiden yaptırdım.
2. Araç eğri direksiyon nedeni ile sağa çekiyordu, direksiyon ayarından sonra düzeldi, yolda dümdüz gitmeye başladı.
3. Bir ara gösterge panelindeki tüm uyarı ışıkları yandı, ABS ve EPB (Elek. Park Freni) arızası uyarı lambası yandı, söndü.
4. Aldığımda İngilizce ayarladığım MFA satmadan yaklaşık 2 ay önce kendiliğinden Türkçe'ye dönmüştü, ayarladım.
5. B Sütun kaplamalarının içinden Styropor gibi ses geliyordu, yetkili serviste ne yaptıklarını bilmiyorum ama giderildi.
6. Vitesleri 2'den 3'e ve 3'ten 4'e ama özellikle 4'ten 5'e atarken 20'de 1 defa dişli sıyırma sesi geliyordu, öyle kaldı.

Fakat panoramik cam tavan, perde, örtü süperdi. Sonra motorun kendisi de öyle. Klima ise B6'dan farklıydı, 0,5 dereceleri ayarlanmıyordu, ayrıca ısıtma ve soğutma kademe aralıkları B6'ya göre farklıydı. B6 kullanmadan B7 alanlar farkı hissetmeyecek çünkü mukayese edemeyecekler ama B6-B7-CC ile 3 ayrı P a s s a t süren ben bunu (ne yazık ki veya iyi ki) karşılaştırabileceğim.

gokbrk
13 07 2012, 04:28
Abi Lastik patlayinca Avukat i vereni ilk defa duydum :))).

Kanunlar farkli olabilir ama Servis mantigi Müsteri hizmeti mantigi aynidir. VW Dünya capinda böyle malesef :)
O işin mübalası Yasincim :) Demek istediğim Almanya'daki kanunlar daha farklı ve sanırım daha tüketiciden yana.

drozia
13 07 2012, 07:26
2012 model B7 VARIANT'ı olası gizli kusurları ortaya çıkacak kadar kullanmadım. Şimdiye kadar Beyaz Gece'de başıma gelenleri yazmam gerekirse:

1. Direksiyon aldığımdan beri 1 derece sola doğru eğiriydi, satmadan 2 gün önce yetkili serviste garantiden yaptırdım.
2. Araç eğri direksiyon nedeni ile sağa çekiyordu, direksiyon ayarından sonra düzeldi, yolda dümdüz gitmeye başladı.
3. Bir ara gösterge panelindeki tüm uyarı ışıkları yandı, ABS ve EPB (Elek. Park Freni) arızası uyarı lambası yandı, söndü.
4. Aldığımda İngilizce ayarladığım MFA satmadan yaklaşık 2 ay önce kendiliğinden Türkçe'ye dönmüştü, ayarladım.
5. B Sütun kaplamalarının içinden Styropor gibi ses geliyordu, yetkili serviste ne yaptıklarını bilmiyorum ama giderildi.
6. Vitesleri 2'den 3'e ve 3'ten 4'e ama özellikle 4'ten 5'e atarken 20'de 1 defa dişli sıyırma sesi geliyordu, öyle kaldı.

Fakat panoramik cam tavan, perde, örtü süperdi. Sonra motorun kendisi de öyle. Klima ise B6'dan farklıydı, 0,5 dereceleri ayarlanmıyordu, ayrıca ısıtma ve soğutma kademe aralıkları B6'ya göre farklıydı. B6 kullanmadan B7 alanlar farkı hissetmeyecek çünkü mukayese edemeyecekler ama B6-B7-CC ile 3 ayrı P a s s a t süren ben bunu (ne yazık ki veya iyi ki) karşılaştırabileceğim.
kesinlikle CC ile bu karşılaştırmaları yapma gereği duymayacaksın gibime geliyor o başka bir araç bence:)

Can
13 07 2012, 12:06
Benim haftalarca şikayetlerde bulunup değiştirilmesini talep ettiğim gösterge panelimi söküp hesapta temizlediler. Ama yine içi toz dolu,her şeyi geçtim,devir saati kısmında,uyarı ışıklarından birinin üzerine gelmiş tozun biri. Iık yanınca nal gibi ortaya çıkıyor :)) Şimdi tekrar uğraşsam,getirin temizleyelim diyecekler biliyorum. :)

drozia
13 07 2012, 12:21
Benim haftalarca şikayetlerde bulunup değiştirilmesini talep ettiğim gösterge panelimi söküp hesapta temizlediler. Ama yine içi toz dolu,her şeyi geçtim,devir saati kısmında,uyarı ışıklarından birinin üzerine gelmiş tozun biri. Iık yanınca nal gibi ortaya çıkıyor :)) Şimdi tekrar uğraşsam,getirin temizleyelim diyecekler biliyorum. :)
Can geçmiş olsun kardeşim sinirlenme:))