PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Facebook bitiyor mu?



RSS Haber
09 06 2012, 06:00
Yapılan araştırma neticesinde sosyal ağ Facebook’un yakın zamanda günümüz popülerliğini kaybederek yok olacağı iddia ediliyor. Peki internetin gözde sitesine ne kadar ömür biçildi?http://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/06/a21339109408.jpgfacebook

Son birkaç yıldır*internet*denilince akla gelen ilk sitelerden birisi şüphesizsosyal ağ*Facebook.*Kişilerin arkadaşlarıyla -başta*görsel*medya olmak üzere- birtakım içerikler*paylaşmasını*sağlayan site bu sayede*samimi bir ortamınoluşmasını*sağlıyor. Kısa*zamanda*dünya çapında müthiş bir üne kavuşan*servis, planladığı gelir*modelleri*sayesinde*finansal*açıdan önemlikazançlar*elde etmeyi de başardı.
Fakat şu sıralar, sanal dünyanın*ziyaretçi*trafiğini büyük oranda göğüsleyen*Facebook*için ömür biçilmeye başlandı bile.*Ironfire Capital‘in kurucusu*Eric Jackson‘ın sosyal ağ hakkında öngörülerde bulunduğu açıklama hayli ilginç.
Zira siteye*5-8 yıl*arası bir ömür biçen Jackson, Facebook’un*2020 yılı civarında*şu anki başarı ve ilgiden hayli uzak olup yavaş yavaş eski gücünü kaybedeceğini söyledi. Açıklamasına Yahoo’dan örnek vererek devam eden yetkili, Yahoo’nun 2000′li yıllarda adeta bir internet devi olduğunu fakat günümüzde eski kazancının sadece %10′unu elde edebildiğini ekledi.
Gerilemenin Sebebi Mobil Sektör Olacak
Eric Jackson Facebook’un sonunun neden geleceğini de açıkladı. Artık internet yaşamının*mobil sektöre*kaydığını ve hizmet için akıllı telefonların kullanıldığını dile getiren raporda, Facebook’un bu konuda hayli*geri kaldığının*altı çiziliyor.
Mobil alanında elinde çok fazla bir gücü olmayan Facebook’un bu yüzden tüm çabalarına rağmen -eğer böyle giderse- birkaç yıl sonra yok olacağı söyleniyor. Buna ek olarak borsaya açılan ve 100 milyar dolarlık şirket değerinin 55 milyar dolara gerilediği sosyal ağın durumu hiç iç açıcı değil.
Mark Zuckerberg Durumun Farkında
Öte yandan sitenin kurucu ve CEO’sunun tüm bu yaşananlardan haberdar olduğu, gerekli önlemi almaya çalıştığı konuşuluyor. Halka arz ile şimdilik beklediği yükselişi elde edemeyen Zuckerberg, bir süre önce mobil sektöre hayliyatırım yapmıştı.
http://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/06/a11339109366.jpg
Başta 1 milyar dolara*Instagram’ı satın alarak*teknoloji dünyasına bomba gibi düşen CEO, daha sonra*arkadaşlık uygulaması Glancee*ve hediye yazılımı*Karma’yı bünyesine katarak*kozlarını güçlendirmeye çalıştı.
İnternet yaşamının giderek mobil ve tablet alanına kaydığı düşünülürse şirketlerin bu konudaki adımları oldukça önem taşıyor. Yapılacak yanlış bir hamle istenmeyen sonuçlar doğurarak şirketlere beklenmeyen zararlar verebilir. Bu yüzden Facebook’un ilerleyen dönemlerde dilediği yerde olması için oldukça titiz davranması gerekiyor.




Devami... (http://www.birbilsen.com/2012/06/facebook-bitiyor-mu.html)

birBilsen.com (http://www.birbilsen.com)