PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TMC Sistemine Genel bakis, tüm RNS cihazlari icin



VW_Passat
24 03 2012, 00:24
TMC nedir?
- TMC "Traffic Management Control" Trafik bilgilendirme sistemidir ve sadece Radyo Navigasyon Sistemleri ile calisiyordur. TMC RDS Sisteminin (RDS = Radio Data System) bir parcasidir. TMC sayesinde Araba sürücülerine "ücretsiz" Trafik bilgileri aktariliyor. TMC bilgileri, ADAC, Polis, Devlet kurumlarindan toplanip degerlendirip Radyo istasyonlarina devam veriliyor ve onlarda bu bilgileri Dijital kodlu bir sekilde arka Panelde Radyo Isimleri yazdigi gibi diger RDS Bilgileri ile aktariliyor.


http://i.imgur.com/vT61F.png



Böyle calisiyor

TMC destekli alici cihaz bu bilgileri aliyor, desifre ediyor ve bunu Yazi olarak ekranda gösteriyor yada akustik uyari ile sesli söylüyor "Rota da .... var" diye. Navigasyon cihazlari bu tür bilgileri baska bir Rotaya gecmek icin kullaniyorlardir. Navigasyon calisiyorsa sizi alternatif rotaya aktarir kapali ise de Uyari gelir sesli ve "Rota da .... var" diye uyarir (bunun icin ayarlarda Dynamic Route olarak ayari acik olmasi lazim).

TMC Bilgilerin kodlari Kod numarasi ve Listeden olusuyor. Kodlar Uluslar arasi gecerli Kod Allert-C-Standarts dan olusuyor.

sedat27
24 03 2012, 11:23
bizde olmadığı için bu bilgide kimseye gerekmiyor:kızgın:

malesef yasin bu kadar basit bir sistem yok inatlada yapmıyorlar

VW_Passat
24 03 2012, 11:28
bizde olmadığı için bu bilgide kimseye gerekmiyor:kızgın:

malesef yasin bu kadar basit bir sistem yok inatlada yapmıyorlar

Aslinda hersey Radyo Yayinina bagli, yani misal TRT devlet Radyosu her yerde yayin yapiyor RDS Sinyali de yolluyor bu Sinyal ile birlikte bu Kodlu bilgileri gönderecek o kadar :). Ama yayginlasmamanin sebebi Türkiye de kac aracta Orjinal Radyo Navigasyon Sistemi bulunuyor ? Bu sorunun cevabi burada iste :)