PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü ömrü



Copcu
26 06 2017, 16:37
2.0Tdi 2011 Start stop aküsünü ölçtürdüm değiştirmem gerektiğini, kısa mesafe kullanimin akünün bu duruma gelmesine sebep olduğunu, eğer uzun yol yaparsam akünün kendine geleceğini söylediler.
Bir ay sonra izin yoluna çıkacağım, şuan yenisini alsammi almasammi diye düşünüyorum.
Akü fiyatı bayağı yüksek AGM akü olması gerekirmiş

delibey
26 06 2017, 17:27
Kisa surede aku kendini dolduramaz. O yuzden bircok kisi daha aku omrunu tamamlamadan degistirmektedir. Emin olmak icin tam dolu akunun kac amper akim urettigine bakmak gerekir. Araciniz normal calisiyor ise buraya kadar sizi getirecektir. Eger buradada akimi dusukse bakar degistirirsiniz.

Zortext
26 06 2017, 18:02
Akü zayıfladığında bunu genellikle hissedersiniz. Marşı daha yavaş basar, aküden güç çeken donanımlar birlikte çalışırken güç yetersizliği hissini alırsınız. Örneğin yüksek sesli müzik açıkken baslar her vurduğunda iç aydınlatma dalgalanır gibi gibi... Bu tip belirtiler yoksa ben bir süre daha kullanırım. Kışa kadar zaten havalardan dolayı avantajınız da var. Akü bitse de dünyanın sonu değil. Hemen takviye yaparsınız. Ben bagajda her zaman bir takviye kablosu bulunduruyorum. Servisler genelde akü ömrü bitmeden çok önce değiştirmeyi tavsiye ediyorlar. Daha önce akü ölmüş, bu akü ile yolda kalırsın tavsiyesi aldıktan sonra o aküyü 1 sene daha sorunsuz şekilde kullandığımı biliyorum.

Kısa mesafe sorunu için de aküyü çıkartıp bir oto elektrikçide harici şarj ettirebilirsiniz.

Copcu
26 06 2017, 18:21
Akü den şüphelenmemin sebebi start stop oldu. Devreye girmesinde vs. Sorun yok yalnız bazen firenden ayağımı çekince kır diye marş basıyor fakat çalışmıyor. Tekrar frene basıp çekiyorum ve çalışıyor (dsg )

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

altayatik
26 06 2017, 19:39
Tavsiyem aracı biraz start stopsuz çalıştırmanız araç aküyü fren enerjisi geri kazanımı ve lastik dinamosu sayesinde şarj ediyor böyle bir kullanımla düzeltebilirsiniz ha ama işimi riske atmıyım diyorsanız akünüzü harici şarj ettirmekte fayda var