PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni araç alırken yaşanan ölümcül kararsızlıklar



Kucukprens
02 03 2017, 02:10
Merhaba
Foruma yeni üye oldum. Ama açıkcası yeni hissetmiyorum kendimi. Zira uzun zamandır araç alma kararlarımda , sizlerin forumlarda yazdığınız bir sürü şeyi bolca okumuştum. Hiç buraya üye olacağım aklıma gelmemişti. Yararlı bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Çünkü sayenizde bir çok araç alternatifi arasından Passat'a karar kıldım.

Fakat nedir bu araç alırken yaşanan kararsızlık. Resmen benim gibi "aldım gitti diyemeyen" kişiler için tam bir eziyet. Yok Suv var daha geniş rahat, yerden yüksek , yok efendim bir marka yeni modelini çıkartmış teknolojik olarak ondan üstünü yokmuş, yok tam bir araca karar veriyorsun istediğin donanım 2 ay sonra gelecekmiş ve fiyat henuz belli değilmiş...Off delirdim. Nasıl bir eziyetmiş kardeşim bu karar vermek. Şimdi anlıyorum forumlarda en basit bir konuda (Koltuk rengi, yok jant modeli vs.) sayfalarca yazı yazılmasının nedenini şimdi.... Kararsızlık adamı işinden gücünden edip, sürekli kafasında tilki gibi dolanıyor. Tam bir seye karar vereceksin, başka biri bir sey demiş, haydaaaaaaa...Hemen yine sıfır noktasına dönüyorsun...(Tamam bu bana has bir özellik de olabilir belki.) En sonunda da 2015 modelini şirket aracı olarak kullandığım Passat'a karar verdim.

Karar verdim deee....Eee bu kez de istediğim özelliklerdeki araçlar yok, 2017 modellerin de fiyatları yüksek.
Zar zor 1 araç buldum uygun rakamlara (uygun da OTV sonrası uygun. düsünün yani ne kadar uygun oldugunu siz). Bulduğum Passat Comfortline 1.6 TDI DSG şanzuman ve Siyah renk. Standart donanım.

Derken bir de ne olsun!! Allam ya....Tam karar verdim Passat alıcam, bu aracı alıcam dedim, oh artık kararsızlık yok diyip rahat uyku çekiyorum.

Fakat ertesi gün bir bayi aradı beni,

- Aradığınız gibi bir Passat bulduk dedi telefonda.
-Hayır teşekkürler ben aracı buldum dedim. Hem sizinkinden 2500 TL daha ucuza dedim

Ama adam demesin mi :
-"Beyefendi ama bu araçta standart comfortline 'a ek olarak ısıtmalı, otomatik kapanan yan aynalar ve Açılır cam tavan var"

Haydi....Yine başa sardım. Çünkü ki araçlardan biri standart donanım comfortline siyah ve içi muhteşem bej döşeme ve istanbul jant. Sonradan çıkan araç 2500 TL fazla ama açılır cam tavan var ve aynalar otomatik kapanıyor.
Tamam dedim, 2500 fazla vereyim cam tavanlı, otomatik aynalı alayım.
Gittim aracı gördüm, bir baktım ki siyah passatın cam tavanı var ama içi bej değil! Siyah araca siyah doseme koyulunca hayal kırıklıgına ugradım. Bir de london jant vardı bu cam tavanlıda..Canım sıkıldı..Ne güzel alacaktım arabayı...

Kararsızlık yine işkence gibi içime çöktü.... Onca işim gücüm var , onları dert etmeyip hangi aracı alacagıma gitmeye başladı yine beynim.... "O muhtsem bej döşemeden vazgeçmeyip standart comfortline mı alayım yoksa üstüne 2500 verip cam tavanlı, otomatik aynalı ama cekici durmayan siyah döşemeliyi mi alayım?"

Yok azizim yok. Araba alan adamda (ya da sadece benim gibi tiplerde) kararsızlık bitmez.

Sonra bugün bir arkadaşım dedi ki, "Yahu ne düşünüyorsun bu kadar. Siyah miyah, al cam tavanlıyı gitsin. Araçla evlenecek misin sen? Sonuçta 3-4 yıl sonra kilometresi yükselince satacaksın" .

Bir tek cümle! Hemen beni rahatlattı. Hakkatten koynuma mı alıcam arabayı dedim. Yemişim London jant oluversin, içi de siyah oluversin. Belki ileride parasını verip koltuk döşeme yapan kaliteli bir yerler varsa içini açık renk yaptırırım ya da alışırım siyaha dedim...

Veeeeee...Aranıza katılmama sebep olan hareketimi yaptım. Gittim vekaleti verdim cam tavanlı siyah döşemeli olan için. Yarın da (perşembe) plaka işlemleri ödemeler falan olacak. Cuma akşama doğru iş çıkışı Passat'ımı almış olacağım.

Özetle aranıza katıldım. Çok sorum olacak ve sizlerden de çok şey öğreneceğim sanırım.

Aracıma doğru düzgün el sürmedim bile, henüz üstümde bile değil cuma gününe kadar, ama cuma gününü iple çekiyorum. Bari dedim siteye üye olayım artık.

SORULARIM:
SORU 1-Araca cam filmi yaptiriyorum 2 numara...Uygundur di mi? Yoksa gerek yok mu? Görüşünüzü almak isterim. Siyah araca 2 numara cam filmi iyice karartır mı ? Görüşünüz nedir? Filmden falan anlamam , arkadaşlar önerdi diye "he tamam" dedim. Napayım sizce?

SORU 2-Ön kaput koruma için ince bir film cekiyorlarmıs kaput cizilmesin diye? 500 tl gibi bir rakamı var. Sizce değer mi ? Gerekli mi? Bosvereyim mi? İlk defa duydum ne oldugunu...Ne yapayım sizce?

SORU 3- Bu kararsızlık mereti sizlerde de var mı? Yani normalde hayatta gündeme almayacağınız bir konuyu dert ettiğiniz oluyor mu araç konusunda? Yoksa bir tek ben mi hastayım:))))

Selamlar saygılar

merkantal
02 03 2017, 02:31
Hocam öncelikle güle güle kullanın, sonrası için dünya malı boş verin çok üstüne düşmeyin,aracın sağını solunu bandajlama ile uğraşmayın bence masraf etmeyin, taş gelmesin diye sakınıyoruz ama sığırın biri kuş serisi bir araçla gelip çarpıyor size... kararsızlık konusunda haklısınız çeşit de çok enformasyon da öyle olunca karar vermek çok zor oluyor. passat hakikaten iyi bir araç içine binince bunu anlıyorsunuz, burada eleştiren arkadaşlar oluyor lakin kul yapısı araçlar mutlaka hatası kusuru oluyor, passatınıza uzun yıllar kazasız belasız binmeniz dileği ile....

Kucukprens
02 03 2017, 02:44
merkantal üstadım. Tesekkurler güzel dilekler için. Kaput kaplama konusunda ikna edici oldunuz. Yaptırmıyorum. Para cepte kalsın. Cam filmi icin de gereksiz mi dersiniz acaba?

alnescafe
02 03 2017, 03:05
Merhabalar.....Aracınız hayırlı olsun sorunsuz dertsiz kazasız belasız kullanınız dileğiyle....BİR BAGAJ HAVUZU BİRDE PASPAS başka hiç bir işleme gerek yok boşuna zaman ve paranızı harcamayın sürün keyfini.....

HARPAGON
02 03 2017, 07:53
Aileye hosgeldiniz. Yok yok sadece siz degil, cok hasta var bu ailede. Hatta benim gibi rahatsizlar da var :)

Araci stok halde kullanacaksaniz cok fazla masraf yapmayin derim.
1- cam filmi. Kaliteli bisi olsun bi kere olsun. Llumar cam filmi tavsiye ederim.
2- eger bagajda esya ozellikle sivi tasinacaksa bagaj havuzu mutlaka almanizi oneririm.
3- aracin zemini temiz kalmasi icin 3d havuzlu paspas almaniz iyi olur.

Akliniz bej dosemede kalmis ama bi alan bide almayan pisman. Bej doseme cabuk kirleniyor ve temizligi kolay degil.

Eger aldiginiz arac sifir degilse zaten kaputta mutlaka izler vardir o yuzden kaput korumaya gerek yok.
Yok ben o izleri cizikleri gordukce rahatsiz olurum diyorsaniz kendinize dert edecekseniz (ki burdan oyle gorunuyor) kaput filmini de yaptirin gitsin.



GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Murattat
02 03 2017, 08:53
Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. Aynı yaşadığın kararsızlıkların benzerlerini bende yaşadım , fazlasıyla sizi anlıyorum. Ama şimdi kapıda duruyor var ya da yok çok da önemli değil :) Aracınıza KESİNLİKLE cam filmi yaptırmanızı öneriyorum.Kaliteli bir yerde yaptırdığınız cam filmi işinize yarayacaktır.Bende 2 numara kullanıyorum tek eksi yanı ,akşamları karanlık bir yerde manevra yapacağım zaman yan aynaları pek net göremiyorum , camı indirmek zorunda kalıyorum.

Koruma yaptırmanızı öneririm ,her ne kadar önemsiz dursa da aracınızı satacağınız zaman temiz ve diri görünmesi için fazlasıyla işinize yarayacaktır.

muh.iyuksel
02 03 2017, 09:00
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun sevdiklerinizle ağız tadıyla binin deyip ilk soruyu soruyorum -Hocam ses takıntın var mı? Tek soru:) Cam tavan olmasa sormayacaktım.
Şimdi sizin soruları kendimce yanıtlayacağım
1-2 numara film iç döşemelerde siyah olduğu için çok karanlık olacaktır. İlla film olacaksa 1 numara yada S kasalardaki gibi gri olmalı.
2-Bence siyah bir araç için ön kaput filmi çok çok gerekli bence yan çamurluklarıda yaptırın. Ama kesin yaptırın gerekirse film yaptırmayıp bunu yaptırın.
3-Bu konu o kadar basit değil altında çok şey yatıyor.:) Şöyle ki yapınız gereği mükemmeliyetçisiniz ve her şey benim istediğim gibi olsun istiyorsunuz büyük ihtimalle ve her şeyi kontrol altında tutmayı deniyorsunuz ancak olmuyor. Ki olmaz evrenin sistematiği kabullendirmek üstüne kurulu ve bir şekilde siz de kabul etmişsiniz.

Güle güle kullanın.

atisinsaat
02 03 2017, 09:00
Merhabalar.....Aracınız hayırlı olsun sorunsuz dertsiz kazasız belasız kullanınız dileğiyle....BİR BAGAJ HAVUZU BİRDE PASPAS başka hiç bir işleme gerek yok boşuna zaman ve paranızı harcamayın sürün keyfini.....

aynı fikirdeyim, hayırlı olsun :vw

zgbayraktar
02 03 2017, 09:37
İçinin bej olmasına takilmayin
İsterseniz çok kaliteli koltuk kılıfları yapılıyor fiyat 300 TL civarı
En fazla 1.5 senede bir 70 TL verir söktürüp taktırsınıiz yıkama için
Evet içi siyah güzel durmasada yıllarca yikamasaniz temiz duruyor
Jetta olsa bej derim nedeni koltuk kumaşı çok kolay temizleniyor ama Passat ta aynı leke çabuk çıkmayabilir hem değişik kumaş hem daha açık
Şahsen bej alımlı olsa da kullanışlı degil

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

smokes1551
02 03 2017, 09:45
öncelikle araban hayırlı uğurlu olsun. ağız tadıyla binmeyi nasip etsin rabbim. kardeşim kararsız kalmakta haklısın, malum herkeste oluyor. Bende passatmı jettamı tiguan mi çok kararsız kalmıştım. sonunda passatı aldım.
Cam filmi kesinlikle gerekir. her türlü rahat ettiriyor. ışığı azaltması bile güzel. 2 numara film iadealdir bencede.
İçi bej tabiki görsel olarak çok güzel. Ancaaaak bir süre sonra su değse leke gösteriyor. Bence siyah almakla daha iyi yapmışsın..
kaput korumasıda kesinlikle yaptır. ben eskihisar ankara vw'den aldım. servis, kaput, kapı eşikleri ve kapı kenarlarını 750 ye yapmıştı garantili şekilde. yolda 3-4 tane taş gelse boya atsa can sıkar..

derin siyah passat b7
02 03 2017, 10:13
İçi bej olsa daha da iyi olurdu. Ben 7 senedir kullanıyorum çok memnunum. Önde kaput filmine falan gerek yok. O kadar uzun yol yapmama rağmen aracın önünde hiçbir şey yok. Tabi taşlı yollarda kullanıma dikkat edersiniz. Cam filmine gelince bence passat gibi araçta olmazsa olmaz. Aracın görüntüsü zaten şık, cam filmiyle bu şıklık daha da artıyor. Fakat cam filmi yasak olduğu için ben görüntü olarak aynı cam filmi görüntüsü veren klipsli tak çıkar perdelerden Ankara da taktırdım. Delme işlemi falan yok. Cam filmi hakkında yeni bir kanun çıkacak diye okumuştum ama ne aşamada bilmiyorum. Siz de benim gibi yasak diye aynı görüntüyü veren bu perdelerden taktırabilirsiniz. Dediğim gibi cam filmi konusu yasal olarak şimdi ne aşamada bilmiyorum. Kazasız sürüşler....

msb190552
02 03 2017, 10:21
Keske 3.20 alsaydiniz keske ama gecmis artik.
*Cam filmi llmuar atc 35 serisi idealdir.
*On kaput filmi 200 mikron poliüretan malzemeden olani yaptırın diğerleri pvc dikkat edin. 200 mikron poliüretan malzemeyi gidin deneyin delemezsiniz cekin koparamazsiniz. 200 mikron olani 600 700 liradan asagi yok ben 700e yaptirdim.
* Bagajhavuzu.com dan bagaj havuzu siparis edin. Sdizayn 4d yada llocker 3d den havuzlu kaucuk paspas siparis edin.
*sonax ta yeni araclar icin nano hybrid boya koruma yaptirin.
Sonra binin ve passatinizdan pisman olup kafanızı 3.20 ye c serisine cevirin �� ben bunları arabaya isinmak icin yaptirdim.

oneday
02 03 2017, 10:25
Merhaba
Foruma yeni üye oldum. Ama açıkcası yeni hissetmiyorum kendimi. Zira uzun zamandır araç alma kararlarımda , sizlerin forumlarda yazdığınız bir sürü şeyi bolca okumuştum. Hiç buraya üye olacağım aklıma gelmemişti. Yararlı bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Çünkü sayenizde bir çok araç alternatifi arasından Passat'a karar kıldım.

Fakat nedir bu araç alırken yaşanan kararsızlık. Resmen benim gibi "aldım gitti diyemeyen" kişiler için tam bir eziyet. Yok Suv var daha geniş rahat, yerden yüksek , yok efendim bir marka yeni modelini çıkartmış teknolojik olarak ondan üstünü yokmuş, yok tam bir araca karar veriyorsun istediğin donanım 2 ay sonra gelecekmiş ve fiyat henuz belli değilmiş...Off delirdim. Nasıl bir eziyetmiş kardeşim bu karar vermek. Şimdi anlıyorum forumlarda en basit bir konuda (Koltuk rengi, yok jant modeli vs.) sayfalarca yazı yazılmasının nedenini şimdi.... Kararsızlık adamı işinden gücünden edip, sürekli kafasında tilki gibi dolanıyor. Tam bir seye karar vereceksin, başka biri bir sey demiş, haydaaaaaaa...Hemen yine sıfır noktasına dönüyorsun...(Tamam bu bana has bir özellik de olabilir belki.) En sonunda da 2015 modelini şirket aracı olarak kullandığım Passat'a karar verdim.

Karar verdim deee....Eee bu kez de istediğim özelliklerdeki araçlar yok, 2017 modellerin de fiyatları yüksek.
Zar zor 1 araç buldum uygun rakamlara (uygun da OTV sonrası uygun. düsünün yani ne kadar uygun oldugunu siz). Bulduğum Passat Comfortline 1.6 TDI DSG şanzuman ve Siyah renk. Standart donanım.

Derken bir de ne olsun!! Allam ya....Tam karar verdim Passat alıcam, bu aracı alıcam dedim, oh artık kararsızlık yok diyip rahat uyku çekiyorum.

Fakat ertesi gün bir bayi aradı beni,

- Aradığınız gibi bir Passat bulduk dedi telefonda.
-Hayır teşekkürler ben aracı buldum dedim. Hem sizinkinden 2500 TL daha ucuza dedim

Ama adam demesin mi :
-"Beyefendi ama bu araçta standart comfortline 'a ek olarak ısıtmalı, otomatik kapanan yan aynalar ve Açılır cam tavan var"

Haydi....Yine başa sardım. Çünkü ki araçlardan biri standart donanım comfortline siyah ve içi muhteşem bej döşeme ve istanbul jant. Sonradan çıkan araç 2500 TL fazla ama açılır cam tavan var ve aynalar otomatik kapanıyor.
Tamam dedim, 2500 fazla vereyim cam tavanlı, otomatik aynalı alayım.
Gittim aracı gördüm, bir baktım ki siyah passatın cam tavanı var ama içi bej değil! Siyah araca siyah doseme koyulunca hayal kırıklıgına ugradım. Bir de london jant vardı bu cam tavanlıda..Canım sıkıldı..Ne güzel alacaktım arabayı...

Kararsızlık yine işkence gibi içime çöktü.... Onca işim gücüm var , onları dert etmeyip hangi aracı alacagıma gitmeye başladı yine beynim.... "O muhtsem bej döşemeden vazgeçmeyip standart comfortline mı alayım yoksa üstüne 2500 verip cam tavanlı, otomatik aynalı ama cekici durmayan siyah döşemeliyi mi alayım?"

Yok azizim yok. Araba alan adamda (ya da sadece benim gibi tiplerde) kararsızlık bitmez.

Sonra bugün bir arkadaşım dedi ki, "Yahu ne düşünüyorsun bu kadar. Siyah miyah, al cam tavanlıyı gitsin. Araçla evlenecek misin sen? Sonuçta 3-4 yıl sonra kilometresi yükselince satacaksın" .

Bir tek cümle! Hemen beni rahatlattı. Hakkatten koynuma mı alıcam arabayı dedim. Yemişim London jant oluversin, içi de siyah oluversin. Belki ileride parasını verip koltuk döşeme yapan kaliteli bir yerler varsa içini açık renk yaptırırım ya da alışırım siyaha dedim...

Veeeeee...Aranıza katılmama sebep olan hareketimi yaptım. Gittim vekaleti verdim cam tavanlı siyah döşemeli olan için. Yarın da (perşembe) plaka işlemleri ödemeler falan olacak. Cuma akşama doğru iş çıkışı Passat'ımı almış olacağım.

Özetle aranıza katıldım. Çok sorum olacak ve sizlerden de çok şey öğreneceğim sanırım.

Aracıma doğru düzgün el sürmedim bile, henüz üstümde bile değil cuma gününe kadar, ama cuma gününü iple çekiyorum. Bari dedim siteye üye olayım artık.

SORULARIM:
SORU 1-Araca cam filmi yaptiriyorum 2 numara...Uygundur di mi? Yoksa gerek yok mu? Görüşünüzü almak isterim. Siyah araca 2 numara cam filmi iyice karartır mı ? Görüşünüz nedir? Filmden falan anlamam , arkadaşlar önerdi diye "he tamam" dedim. Napayım sizce?

SORU 2-Ön kaput koruma için ince bir film cekiyorlarmıs kaput cizilmesin diye? 500 tl gibi bir rakamı var. Sizce değer mi ? Gerekli mi? Bosvereyim mi? İlk defa duydum ne oldugunu...Ne yapayım sizce?

SORU 3- Bu kararsızlık mereti sizlerde de var mı? Yani normalde hayatta gündeme almayacağınız bir konuyu dert ettiğiniz oluyor mu araç konusunda? Yoksa bir tek ben mi hastayım:))))

Selamlar saygılar

Merhaba ,
öncelikle aramıza hoş geldin!!
Yeni aldığın araban hayırlı olsun.Sıradan naçizane görüşlerimi belirtmek isterim.
1-)Ben arka yan camlara ve arka cama 2 numara ön yan camlara ise 1 numara yaptım. Şimdiki aklım olsa hepsine 1 numara yaptırırdım.
2-)Ben 2.el aldım. Ön kaput korumayı hiç düşünmedim.Belki faydası dokunuyordur. Ama geçen gün park halinde beyaz bir C180 gördüm. Kaput filmi sökülmüş sanırım. Aman Allah'ım çok kötü bir iz kalmış.Sonra bu iz çıkartılabiliyor mu bir fikrim yok. Forumda bunu yaptıran çok arkadaş var. Onlardan bilgi alabiliriz sanırım.
3-)Kararsızlık araç alma durumunda tabi ki bende de oldu.4 arabaya odaklanmıştım..Passat Variant , Citroen G. Picasso,Peugeot 5008,VW Touran
Yüz kişiye sordum.99' u Passat deyince bende onu aldım.
Güzel günlerde kullan inşallah.

xargs
02 03 2017, 10:47
Sayın küçükprens, siz arabayı evcilleştirmeye çalışıyorsunuz. Bazı şeyleri evcilleştirmek gerekiyor, ama araba bunlara dahil olmali mi ?

muh.iyuksel
02 03 2017, 10:59
Sayın küçükprens, siz arabayı evcilleştirmeye çalışıyorsunuz. Bazı şeyleri evcilleştirmek gerekiyor, ama araba bunlara dahil olmali mi ?

Evet çok güzel bir yorum önceleri bende de vardı başlarda ben arabaya sahip olsamda çok kısa süre de o bana sahip oluyordu.

-Merve-
02 03 2017, 11:22
Keyifle okudum hisleriniz bana çok tanıdık geldi. Bu kararsızlık güzel bir his aslında hayatınıza aksiyon katıyor ama siz biraz 'geri dönüşü yok aldığım hep benimle olacak' gibi bir düşünceye kapılmışsınız o nedenle de rahatsız olmuşsunuz gibi geldi. Araba çeşidi çok, bütün firmalar araç satmak istiyor her aracın avantajı da dezavantajı da var öyle olmasa herkes tek bir model alırdı. Kararınız güzel London jant çok kollu olduğundan daha hoş görünüyor bence araçta siyah olduğu için gümüş parıltı katacak. Ben kaportaya yapıştırılacak herşeye karşıyım cam filmi yeterli diye düşünüyorum. Aramıza hoşgeldiniz mutlu anılarınız olur İnşallah.. :)

rehber öğretmen
02 03 2017, 11:36
Hayırlı olsun. Siyah iç döşeme daha kullanışlı kesinlikle. Cam tavan ses yapıyor, birde 2,5 yıldır 1 kez, o da aldığım gün açtım desem yeridir, yani bence en gereksiz opsiyon bir araba için. Son olarak en önemlisi bence İstanbul jant, kesinlikle daha sportif ve şık duruyor. Benim araç London gelmişti sonradan ne yapıp edip değiştirdim.

muh.iyuksel
02 03 2017, 11:39
Hayırlı olsun. Siyah iç döşeme daha kullanışlı kesinlikle. Cam tavan ses yapıyor, birde 2,5 yıldır 1 kez, o da aldığım gün açtım desem yeridir, yani bence en gereksiz opsiyon bir araba için. Son olarak en önemlisi bence İstanbul jant, kesinlikle daha sportif ve şık duruyor. Benim araç London gelmişti sonradan ne yapıp edip değiştirdim.

Cam tavan için yapılan en iyi yorum.

italiany
02 03 2017, 12:14
Merhaba,
öncelikle aramıza hoşgeldiniz, paylaşımlarınızın devamını dilerim. Bu konu hakkında yorumlarıma gelince ;

Kumaş renginin bej olması bence bir dezavantaj, hakkaten güzel duruyor ayrı bir hava katıyor araca ancak çocuğunuz varsa sakın bej kumaş almayın mecbur kalırsanız mutlaka bir koruma kılıfı alın derim. (ben siyah aldım :) )
cam filmi olarak ziebart tan 2 numara film kullanıyorum çok memnunum. polis çevirirse ziebarttan aldıgınız garanti belgesini gösterin ;)
Kaput koruma bence gerekli. aracınız siyah renk ise daha da gerekli. malum uzun yolda gelen taşlar sorun olusturuyor. bolca uzun yol yapıyorsanız bence alınız. ben yine ziebarttan kaput koruma yaptırdım. eleman herhangi bir renk solması bozulması olmayacağının garantisini verdi. bu konuda ziebart a danışabilirsiniz.
Jant konusunda; eğer konfordan ödün vermek istemiyorsanız ve 17 inç jant kullanacaksanız bence istanbul jant idealdir. 18 yada 19 inç kullanacaksanız çok kollu bir jant modelini tavsiye ederim gerçekten çok şık duruyor.
Cam tavan bana güvenlik zaafiyeti gibi geliyor bu sebeple ben cam tavan almadım. ancak cam tavan da gerçekten aracı güzel gösteren bir ayrıntı.

AYKUT81
02 03 2017, 14:52
Cam tavan ses olayı maalesef yaşanabiliyor ancak periyodik bakımlarda hallettirebilirsiniz.Görsellik olarak araca çok yakışıyor.Bana da aynı sizin gibi hiç açmazsın kullanmazsın diyenler de çok oldu.Hatta bana eşim zorla aldırdı desem doğru olur.Ben de ses olayından çekinmiştim.Ama şimdi iyiki almışım diyorum güzel havalarda tavanı açarak yapılan gezintiler çok güzel oluyor bence...

mordal
02 03 2017, 16:21
kardeşim hayırlı uğurlu olsun. kazasız belasız sürmek nasip etsin Allah. kaça aldınız

free
02 03 2017, 17:31
Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. bagaj havuzu ve havuzlu paspas önemli bir gereksinim. diğerleri zevk meselesi. bu arada bu forumla tanışan genelde passat almaktan vazgeçer. bu da bir gerçek. kimse iyi şeyleri pek söylemiyor. forumda genelde sorunlar konuşuluyor. insanlar okuyunca korkuyor passat almaya :)

Kucukprens
02 03 2017, 22:05
Merhabalar.....Aracınız hayırlı olsun sorunsuz dertsiz kazasız belasız kullanınız dileğiyle....BİR BAGAJ HAVUZU BİRDE PASPAS başka hiç bir işleme gerek yok boşuna zaman ve paranızı harcamayın sürün keyfini.....

Bayılıyorum böyle, sizin gibi, karmasık dusunmeyip hayatı kolaylastıran insanlara.. Bazen bir cümle yetiyor insanın karar vermesine...Teşekkürler :)

Kucukprens
02 03 2017, 22:12
Evet aslında, bu perspektiften hiç bakmamıstım. İş ve ev (ve ev işleri ve yemek vs.) ve yine iş dışında hayatımda 4-5 aydır aksiyon yoktu. Dert de yoktu. En kötü dert kararsızlık olsun:) Güzel bakış açısı. Jant konusunda yazmıssınız, valla sorsanız bana bunca yıldır hangi aracın jantına bir kez baktın diye? Ya da onceki araçlarının jantı nasıldı diye, anımsamam bile. Yani daha once 2 yıl kadar sirket aracı olarak bir passat'ım vardı, jantı istanbul mu tokyo mu california mi :) anımsamam. Dediginiz gibi takılmamak lazım. Aksiyon oldu işte. Ama burada araçlarına odaklanan , bu konuda bu kararsızlık "aksiyonları" sırasında yardımcı olan insanlardan yardım almak keyifli. Bir arkadas bana yanıt olarak "evinin önüne koyuyorsun sonucta unutoyrsun bosver" demis. Olayı guzel ozetlemis.
Yine de London jant konusunda takıntı yapmama yardımcı oldugunuz icin tesekkurler, selamlar.

Keyifle okudum hisleriniz bana çok tanıdık geldi. Bu kararsızlık güzel bir his aslında hayatınıza aksiyon katıyor ama siz biraz 'geri dönüşü yok aldığım hep benimle olacak' gibi bir düşünceye kapılmışsınız o nedenle de rahatsız olmuşsunuz gibi geldi. Araba çeşidi çok, bütün firmalar araç satmak istiyor her aracın avantajı da dezavantajı da var öyle olmasa herkes tek bir model alırdı. Kararınız güzel London jant çok kollu olduğundan daha hoş görünüyor bence araçta siyah olduğu için gümüş parıltı katacak. Ben kaportaya yapıştırılacak herşeye karşıyım cam filmi yeterli diye düşünüyorum. Aramıza hoşgeldiniz mutlu anılarınız olur İnşallah.. :)

Kucukprens
02 03 2017, 22:13
Bence de guzel yorum. Araç ya da başka bir şey farketmez, sahip olacagımız seyi evcillestirmek bosa caba bazen. bir süre sonra o sey bize sahip oluyor:)
Evet çok güzel bir yorum önceleri bende de vardı başlarda ben arabaya sahip olsamda çok kısa süre de o bana sahip oluyordu.

Kucukprens
02 03 2017, 22:18
Film kaput vs. ye takılmadan, olaylara yaklasımınıza odaklandım ve sevdim. Hayatta her şeyi kendi istedigimzi gibi kontrol etme yanılgısına düsebiliyor beynimiz, dogrusunuz. Evrenin sistematiğine aykırı. Ne yapsak kontrol edemeyiz. Psikolojide "Acceptance Skills" dedikleri yani Kabul Becerileri diye psikolojik beceriler vardır. mevcut durumu kabul edersen stresin daha da azalır. Bunu anımsattı yazdıklarınız bana. Selamlar sevgiler

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun sevdiklerinizle ağız tadıyla binin deyip ilk soruyu soruyorum -Hocam ses takıntın var mı? Tek soru:) Cam tavan olmasa sormayacaktım.
Şimdi sizin soruları kendimce yanıtlayacağım
1-2 numara film iç döşemelerde siyah olduğu için çok karanlık olacaktır. İlla film olacaksa 1 numara yada S kasalardaki gibi gri olmalı.
2-Bence siyah bir araç için ön kaput filmi çok çok gerekli bence yan çamurluklarıda yaptırın. Ama kesin yaptırın gerekirse film yaptırmayıp bunu yaptırın.
3-Bu konu o kadar basit değil altında çok şey yatıyor.:) Şöyle ki yapınız gereği mükemmeliyetçisiniz ve her şey benim istediğim gibi olsun istiyorsunuz büyük ihtimalle ve her şeyi kontrol altında tutmayı deniyorsunuz ancak olmuyor. Ki olmaz evrenin sistematiği kabullendirmek üstüne kurulu ve bir şekilde siz de kabul etmişsiniz.

Güle güle kullanın.

-Merve-
02 03 2017, 22:21
Evet aslında, bu perspektiften hiç bakmamıstım. İş ve ev (ve ev işleri ve yemek vs.) ve yine iş dışında hayatımda 4-5 aydır aksiyon yoktu. Dert de yoktu. En kötü dert kararsızlık olsun:) Güzel bakış açısı. Jant konusunda yazmıssınız, valla sorsanız bana bunca yıldır hangi aracın jantına bir kez baktın diye? Ya da onceki araçlarının jantı nasıldı diye, anımsamam bile. Yani daha once 2 yıl kadar sirket aracı olarak bir passat'ım vardı, jantı istanbul mu tokyo mu california mi :) anımsamam. Dediginiz gibi takılmamak lazım. Aksiyon oldu işte. Ama burada araçlarına odaklanan , bu konuda bu kararsızlık "aksiyonları" sırasında yardımcı olan insanlardan yardım almak keyifli. Bir arkadas bana yanıt olarak "evinin önüne koyuyorsun sonucta unutoyrsun bosver" demis. Olayı guzel ozetlemis.
Yine de London jant konusunda takıntı yapmama yardımcı oldugunuz icin tesekkurler, selamlar.

Aslında detay olsun diye değil tercih ettiğiniz kombinasyonun güzel yönlerinden bahsetmek istemiştim. Yoksa benim alaşım jantım bile yok kapaklı takılıyorum :kahkaha Tekrar hayırlı olsun :)

Kucukprens
02 03 2017, 23:31
Pardon ben yanlış yazmısım " London jant konusunda takıntı YapmaMAMA yardımcı oldugunuz icin tesekkurler" demek istemistim. Yani güzel yonleri anımsattınız, rahatlattınız, takıntı yapmamam icin pozitif yonleri vurguladınız. Bu da bana iyi geldi demek istemistim. Zaten ben de takmıyorum boyle seyleri demek istemistim. Millet jant diyince, "aa jant diye bir sey vardı di mi acaba dogru jant mı aldım" gibi salakca bir psikoloji olusmustu ama umursamıyorum.

Özetl sizi doğru anlamısım sizi ama yanlıs ifade etmisim dogru anladıgımı..Tekrar tesekkurler
Aslında detay olsun diye değil tercih ettiğiniz kombinasyonun güzel yönlerinden bahsetmek istemiştim. Yoksa benim alaşım jantım bile yok kapaklı takılıyorum :kahkaha Tekrar hayırlı olsun :)

-Merve-
02 03 2017, 23:36
Pardon ben yanlış yazmısım " London jant konusunda takıntı YapmaMAMA yardımcı oldugunuz icin tesekkurler" demek istemistim. Yani güzel yonleri anımsattınız, rahatlattınız, takıntı yapmamam icin pozitif yonleri vurguladınız. Bu da bana iyi geldi demek istemistim. Zaten ben de takmıyorum boyle seyleri demek istemistim. Millet jant diyince, "aa jant diye bir sey vardı di mi acaba dogru jant mı aldım" gibi salakca bir psikoloji olusmustu ama umursamıyorum.

Özetl sizi doğru anlamısım sizi ama yanlıs ifade etmisim dogru anladıgımı..Tekrar tesekkurler


Sevimli bir kafa karışıklığınız var farkında mısınız? :kahkaha

xargs
03 03 2017, 00:36
Sanki olay biraz algı biraz tatmin biraz sıradanlaşma biraz yaşlanma vs. Gibi kombinasyonların birleşimi... 10 sene önce babamım şahinini beğenmezdim. Birkaç sıfır araba tecrübesi ve yaşanmışlıklardan sonra algılarım evrilmeye başladı. Babamın arabası ile banim passat arasındaki makas kapandı sanki. Eskinden jant beygir vs. Gibi şeyler çok önemliyken, hem birşeylere doymaktan gelen hem de önceliklerin değişmesinden galiba, aradaki farklar göze pek gelmemeye başlıyor ve geriye kalan tek şey aracın asli foksiyonunu yerine getirmesi oluyor. Burada elbette şahin VS passat gibi bir kıyaslama yapmıyorum. Bu zaten mantıksız. Önemli olan şudur bence: forumdaki aşırı değerlendirmeleri ve takıntıları bünyenize alır ve öyle bakarsanız yıpranırsınız. İnsan taklitle başlıyor böyle şeylere. Ben de öyle başladım ve ilk arabamın ilk çiziği uykularımı kaçırdı. Sonra bu davranışın fazla yıpratıcı olduğunu düşünüp fazla üstünde durmamaya alıştırdım kendimi. Ne bileyim böyle bişeyler işte. İnsan orta yolu ararken uç noktaları da ziyaret ediyor haliyle...

ahmtemn
03 03 2017, 11:59
Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun. Ben de aracımı bir ay önce aldım ve aynı sizinki gibi bir durum yaşadım. Aydın'da cam tavansız standart comfortline paket araba, İzmir'deki bayiiden bin 500 lira daha ucuzdu fakat satış temsilcisi sana bi araba göstereceğim dedi ve şu anki arabam olan passatı gösterdi. Bu arabada cam tavan, katlanabilir ayna, led farlar ve beni en çok cezbeden hayalet gösterge var dedi. Fiyat da 3 bin 500 lira fark var dedi. Tek sıkıntı renginin kara meşe ve içinin bej olmasıydı. Daha önce asla koyu renkte araba almam diyordum fakat büyük konuşmamak lazımmış. Bej döşeme konusunda çok git gel yaşadım fakat ya sene 2017 olmuş elbet temizleyen bir yer çıkar dedim ve arabayı aldım. Evet bir kaç kusuru var fakat gayet memnunum araçtan. Bej döşeme ise uzun yolda inanılmaz ferahlama sağlıyor ve hiç yormuyor. ben arabayı aldığım gibi 2 numara cam filmi, kaput koruma ve seramik kaplama yaptırdım.
Cam tavanda güvenlik zafiyeti kesinlikle yok. Satış temsilcisi bana şöyle demişti: Bunu kimse bilmez hatta çoğu bayii de bilmez ama cam tavanlı arabalarda cam tavanı destelemek için ekstra çelikler kullanıyorlar iskelette bu da arabayı daha da sağlamlaştırıyor.

Tekrardan kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Küçük Prensi'in de dediği gibi rakamlara çok fazla önem vermeyin, önemli olan aracı kullandığızda aldığınız haz ve mutluluk.

Fatih Dmr
03 03 2017, 12:30
Hocam hayirli olsun gule gule kullanin.

Kararsızlık çok kotu bir durum. Şahsen ben yolda passati gordum showrooma gittim baktım guzel araba. Aynı gundede müdür ile görüstum sordum istedigim araci soyledim ellerindede olmadigini soyledi. Bu araci en yakin zamanda istedigimi soyledim istanbula gelen filo araclarindan birini bana ayirdilar 5 gun sonrada geldi ve bindim arabama :) (böyle yazmami yanlis anlamayin tek arabam ve gayet özenerek aldım ve biniyorum)

Bu kadar çok dusunmek size vakit kaybettirir. Arada şansınıza ve nasibinize bağlı kalmalısınız.

Araba alirken hic kimsenin dediğine yorumuna bakmam(tabi araştıracaksınız) amacima, zevkime uygun olani secerim. Sizede boyle yapmanizi tavsiye ederim.

Kucukprens
04 03 2017, 16:51
Arkadaşlar güzel dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yazdıklarınız aklıma geliyor arada hatta.

2518625187
Aracı bugün teslim aldım sonuçta . London jant da oyle gozume batmadı. Fotoları ekleyeyim bari. Sorularım olursa yine buralarda olacağım tabi ki. Herkese güzel günler dilerim..

free
04 03 2017, 17:05
Hayırlı olsun güle güle kullanın :)

zgbayraktar
04 03 2017, 17:56
London jant İstanbul janttan daha alimli

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

irfanakin8256
04 03 2017, 17:57
hayirli olsun bende bu cantları çok seviyorum.çok şık duruyor.

muh.iyuksel
04 03 2017, 19:20
:):) Cam tavan sesi varmı hocam:):)

-Merve-
04 03 2017, 19:24
Ooo bebek gelmiş demek şimdiden kafanızda ki deli soruları merak ediyorum:):) Kazasız sorunsuz bir birliktelik olmasını dilerim..:melek

zgbayraktar
04 03 2017, 21:06
Biraz pimpiriklendireyim
Umarım bol vaktin vardır SİYAH SEDAN ARAÇ TEMİZLİĞİ İÇİN

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mehmet gençer
04 03 2017, 21:34
Aracınız hayırlı olsun neşe içinde kullan cam tavan bende sevmiyorum bende ötv den bir gün önce aldım beyaz içi siyah 1 numara cam filmi yaptırdım haylayn çokta kafayı takmayacan zevkini çıkarmaya bak
Biraz pimpiriklendireyim
Umarım bol vaktin vardır SİYAH SEDAN ARAÇ TEMİZLİĞİ İÇİN

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kucukprens
04 03 2017, 23:39
Merhaba

1- MERVE, Evet bebek geldi. Ve kafamda deli sorular falan kalmadı. Zaten kalmadıgı icin almıstım. Teslim alır almaz 30 km falan yaptım zevk icin.
S modunda aşk yasadık çevreyolunda. Passatım ve ben anladık ki bugün, birbirimizle iyi anlasacagız...Deli sorular falan kalmadı:) İYi Kİ ALMISIM'lar var:)

2- ZGBAYRAKTAR hahahaha...Valla cok iyiydi denemen aman ben cok siyah araç kullandım ve sıkıntıları biliyorum:) ve pek salon erkegi olmadıgım icin sık sık yıkatacagımı sanmıyorum valla. Pis'im ben sanırım biraz araç konusunda:) O nedenle dert degil...:))

3--MUH.i YUKSEL: :))) Sen de pimpiriklendirmeye çalışmıssın hocam:)) cok guldüm kendime...iyice pimpirikli diye sohret yaptim aranızda gelir gelmez:) ...Cam tavandan ses gelmiyor. Gelse de umrumda degil, aşık olduk birbirimize...:)

4- İRFANAKIN- Cok tesekkurler, ben de sevdim. Olumlu destekleyici yaklasımınız icin tesekkurler:)

Ozetle, yeni araç alacak arkadaslara, bu başlıga uygun bir ders cıkarttım. İçinizden ne geçiyorsa onu alın, bedelini düsünmeyin. Aracı alıp binince hiçbirini kafanıza takmıyorsunuz. Cünkü, isteyerek aldıgınız araçla aranızda bir bag olustugu icin, yok ses yaparmıs, yok jantı boyleymis, yok ici bej degilmis falan filan onemli olmuyor. Kafaya takmıyorsunuz alınca...

Kucukprens
05 03 2017, 13:34
Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun. Ben de aracımı bir ay önce aldım ve aynı sizinki gibi bir durum yaşadım. Aydın'da cam tavansız standart comfortline paket araba, İzmir'deki bayiiden bin 500 lira daha ucuzdu fakat satış temsilcisi sana bi araba göstereceğim dedi ve şu anki arabam olan passatı gösterdi. Bu arabada cam tavan, katlanabilir ayna, led farlar ve beni en çok cezbeden hayalet gösterge var dedi. Fiyat da 3 bin 500 lira fark var dedi. Tek sıkıntı renginin kara meşe ve içinin bej olmasıydı. Daha önce asla koyu renkte araba almam diyordum fakat büyük konuşmamak lazımmış. Bej döşeme konusunda çok git gel yaşadım fakat ya sene 2017 olmuş elbet temizleyen bir yer çıkar dedim ve arabayı aldım. Evet bir kaç kusuru var fakat gayet memnunum araçtan. Bej döşeme ise uzun yolda inanılmaz ferahlama sağlıyor ve hiç yormuyor. ben arabayı aldığım gibi 2 numara cam filmi, kaput koruma ve seramik kaplama yaptırdım.
Cam tavanda güvenlik zafiyeti kesinlikle yok. Satış temsilcisi bana şöyle demişti: Bunu kimse bilmez hatta çoğu bayii de bilmez ama cam tavanlı arabalarda cam tavanı destelemek için ekstra çelikler kullanıyorlar iskelette bu da arabayı daha da sağlamlaştırıyor.

Tekrardan kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Küçük Prensi'in de dediği gibi rakamlara çok fazla önem vermeyin, önemli olan aracı kullandığızda aldığınız haz ve mutluluk.


Cok
teşekkürler, gerçekten içinizden geleni almak en güzeli. Alınca zaten pisman olmuyorsunuz...Siz de güle güle kullanın :)

fatihatilla
11 03 2017, 21:41
Güzel heyecacnlar yaşamışsınız ve akabinde hayırlı uğurlu olsun aracınız. Ben de kısmetse 3 ay sonra passat düşünüyorum %99 :)
jetta-octavia derken passata kenetlenmiş durumdayım.
Şahsi fikrim olarak içi bej olmaması kanaatimce güzel olmuş. İçi bejler çok çabuk lekeleniyor ve lekeleri görünce insanın canını bile sıkıyor.
Siyah güzel olmuş. Film olarakta 2 numara ideal oluyor.
Aracı alınca ufak tefek düşünmekte olduğum aksesuarlarım var o kadar onun harici sadece vaktimin gelmesini bekliyorum ;)

engn
12 03 2017, 19:28
Merhaba
Foruma yeni üye oldum. Ama açıkcası yeni hissetmiyorum kendimi. Zira uzun zamandır araç alma kararlarımda , sizlerin forumlarda yazdığınız bir sürü şeyi bolca okumuştum. Hiç buraya üye olacağım aklıma gelmemişti. Yararlı bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Çünkü sayenizde bir çok araç alternatifi arasından Passat'a karar kıldım.

Fakat nedir bu araç alırken yaşanan kararsızlık. Resmen benim gibi "aldım gitti diyemeyen" kişiler için tam bir eziyet. Yok Suv var daha geniş rahat, yerden yüksek , yok efendim bir marka yeni modelini çıkartmış teknolojik olarak ondan üstünü yokmuş, yok tam bir araca karar veriyorsun istediğin donanım 2 ay sonra gelecekmiş ve fiyat henuz belli değilmiş...Off delirdim. Nasıl bir eziyetmiş kardeşim bu karar vermek. Şimdi anlıyorum forumlarda en basit bir konuda (Koltuk rengi, yok jant modeli vs.) sayfalarca yazı yazılmasının nedenini şimdi.... Kararsızlık adamı işinden gücünden edip, sürekli kafasında tilki gibi dolanıyor. Tam bir seye karar vereceksin, başka biri bir sey demiş, haydaaaaaaa...Hemen yine sıfır noktasına dönüyorsun...(Tamam bu bana has bir özellik de olabilir belki.) En sonunda da 2015 modelini şirket aracı olarak kullandığım Passat'a karar verdim.

Karar verdim deee....Eee bu kez de istediğim özelliklerdeki araçlar yok, 2017 modellerin de fiyatları yüksek.
Zar zor 1 araç buldum uygun rakamlara (uygun da OTV sonrası uygun. düsünün yani ne kadar uygun oldugunu siz). Bulduğum Passat Comfortline 1.6 TDI DSG şanzuman ve Siyah renk. Standart donanım.

Derken bir de ne olsun!! Allam ya....Tam karar verdim Passat alıcam, bu aracı alıcam dedim, oh artık kararsızlık yok diyip rahat uyku çekiyorum.

Fakat ertesi gün bir bayi aradı beni,

- Aradığınız gibi bir Passat bulduk dedi telefonda.
-Hayır teşekkürler ben aracı buldum dedim. Hem sizinkinden 2500 TL daha ucuza dedim

Ama adam demesin mi :
-"Beyefendi ama bu araçta standart comfortline 'a ek olarak ısıtmalı, otomatik kapanan yan aynalar ve Açılır cam tavan var"

Haydi....Yine başa sardım. Çünkü ki araçlardan biri standart donanım comfortline siyah ve içi muhteşem bej döşeme ve istanbul jant. Sonradan çıkan araç 2500 TL fazla ama açılır cam tavan var ve aynalar otomatik kapanıyor.
Tamam dedim, 2500 fazla vereyim cam tavanlı, otomatik aynalı alayım.
Gittim aracı gördüm, bir baktım ki siyah passatın cam tavanı var ama içi bej değil! Siyah araca siyah doseme koyulunca hayal kırıklıgına ugradım. Bir de london jant vardı bu cam tavanlıda..Canım sıkıldı..Ne güzel alacaktım arabayı...

Kararsızlık yine işkence gibi içime çöktü.... Onca işim gücüm var , onları dert etmeyip hangi aracı alacagıma gitmeye başladı yine beynim.... "O muhtsem bej döşemeden vazgeçmeyip standart comfortline mı alayım yoksa üstüne 2500 verip cam tavanlı, otomatik aynalı ama cekici durmayan siyah döşemeliyi mi alayım?"

Yok azizim yok. Araba alan adamda (ya da sadece benim gibi tiplerde) kararsızlık bitmez.

Sonra bugün bir arkadaşım dedi ki, "Yahu ne düşünüyorsun bu kadar. Siyah miyah, al cam tavanlıyı gitsin. Araçla evlenecek misin sen? Sonuçta 3-4 yıl sonra kilometresi yükselince satacaksın" .

Bir tek cümle! Hemen beni rahatlattı. Hakkatten koynuma mı alıcam arabayı dedim. Yemişim London jant oluversin, içi de siyah oluversin. Belki ileride parasını verip koltuk döşeme yapan kaliteli bir yerler varsa içini açık renk yaptırırım ya da alışırım siyaha dedim...

Veeeeee...Aranıza katılmama sebep olan hareketimi yaptım. Gittim vekaleti verdim cam tavanlı siyah döşemeli olan için. Yarın da (perşembe) plaka işlemleri ödemeler falan olacak. Cuma akşama doğru iş çıkışı Passat'ımı almış olacağım.

Özetle aranıza katıldım. Çok sorum olacak ve sizlerden de çok şey öğreneceğim sanırım.

Aracıma doğru düzgün el sürmedim bile, henüz üstümde bile değil cuma gününe kadar, ama cuma gününü iple çekiyorum. Bari dedim siteye üye olayım artık.

SORULARIM:
SORU 1-Araca cam filmi yaptiriyorum 2 numara...Uygundur di mi? Yoksa gerek yok mu? Görüşünüzü almak isterim. Siyah araca 2 numara cam filmi iyice karartır mı ? Görüşünüz nedir? Filmden falan anlamam , arkadaşlar önerdi diye "he tamam" dedim. Napayım sizce?

SORU 2-Ön kaput koruma için ince bir film cekiyorlarmıs kaput cizilmesin diye? 500 tl gibi bir rakamı var. Sizce değer mi ? Gerekli mi? Bosvereyim mi? İlk defa duydum ne oldugunu...Ne yapayım sizce?

SORU 3- Bu kararsızlık mereti sizlerde de var mı? Yani normalde hayatta gündeme almayacağınız bir konuyu dert ettiğiniz oluyor mu araç konusunda? Yoksa bir tek ben mi hastayım:))))

Selamlar saygılar
Öncelikle arabanız hayırlı olsun;kazasız,keyifli günler dilerim.Ben araba alma sürecinde yaşanan fikri değişikliklerini veya silbaştan durumunu "kararsızlık " olarak görmüyorum.Aksine bu dönemdeki fikri değişiklikleri ,farklı donanımlar arasında gidip gelmelerim,motor tercihi ,renk gibi birçok konuyla ilgili olarak yaşadıklarımı ben " fikirlerin olgunlaşma dönemi "olarak adlandırıyorum.Yani bu dönem sonunda doğru kararı veririm. Kenndi bilgimin yanında bilgisine güvendiğim insanların düşüncelerini alarak sabırla ve en önemlisi "keyifle " kafa yorarak yaşadığım bir dönemdir.Sadece araba değil ;ev,tv,telefon ve daha bir çok şeyi alırken yaşanan bir durumdur.Bu fikri değişimlerini yaşamasak,yanı ilk başta verdiğimiz karar göre bir şeyi satın aldığımızda büyük ihtimalle yanlış karar vermiş olacağız.Sözün özü ;yaşadığımız kararsızlıklar bizi doğru karara yöneltecektir.

merkantal
12 03 2017, 20:08
london jant gerçekten daha alımlı gözüküyor gözüme, aracınız güzel nazar deymeden kullanırsınız umarım, cam filmi evet iyi güzel lakin, kaza anında camlar biliyorsunuz acil çıkış yerleri, araçta yangın olabilir, araç suya batabilir, yada acil içindekileri çıkartmak gerekebilir, burada cam filmi nedeni ile camı kırmak mümkün olmuyor, çok ciddi bir güvenlik zafiyeti oluşuyor, güzel görünüyor mu ? evet görünüyor, ben güvenlik nedeni ile aldığım hiç bir araca cam filmi uygulatmadım.

Kucukprens
13 03 2017, 19:42
Engin Bey cok tesekkur ederim güzel dilekleriniz için. Ben işte o kararsızlıgı biraz uzatmıstım. Sonucta iyi ki almısım dedigim bir arac aldım....

Merkantal cok tesekkurler yorum icin. Bir süre sonra cam filmini cikarttirabilirim sanırım ben de. O kadar da bana göre bir şey degilmiş onu anladım yaptırınca:)