PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : passat b6 motor çalışmama sorunsalı



süleyman4207
13 02 2017, 21:29
Arabamı bugün kullandıktan sonra park ettim 6 ssaat sonra tekrar çalıştırıp yoluma koyulacaktım ki marş basıp motor çalışmadı yol bilgisayarında da kırmızı renkli motor yağı göstergesi belirdi. ustamı aradım arabayı çekelim bu şekilde çalıştırmayı denemek büyük hasarlar verebilir dedi falan. zaten motor yağı şanzıman yağı vs gibi bakımlarını bir ay önce yaptırdım. şimdi bu sorun neden belirmiş olabilir arkadaşlar ? moralim epey bozuldu, yağ pompası ya da yakıt pompası gibi sebebler olabilir mi görüşünüz nedir, aynısını yaşayanlar oldu mu ?

58yenihanlı
13 02 2017, 21:49
Aracın diyagnostik cihazına bağlanması lazım,yağ seviyesini çubukla kontrol edin.Eksik yoksa ilk olarak yağ basınç sensörü kontrol edilirse,eleye eleye rahat gidilir.En son ihtimal yağ pompası.
Bizim araçlar yanlış hatırlamıyorsam yağ basıncı düşünce çalışmıyor.Hatalı sensörden,yağ basıncı oluşamamasına kadar olan yelpazede.Dediğim gibi önce basitten gidin.

süleyman4207
13 02 2017, 22:03
evet haklısınız sağolun hocam. arabayı çektirttim çekici ile yarın farklı bi ilçedeki usta bakacak. dün de arabayı park ettikten sonra kapılar kapalı kilitli olmasına rağmen alarmı çaldı, arabanın yanına gittim sesi duyunca evden çıkarak. arabayı çalıştırdım yol bilgisayarında kaygan zemin ışığı ve birkaç ışık daha sürekli yandı arabayla sürüşe geçince d pozisyonunda olduğunu ve vitesin kaçıncı viteste olduğunu ekran göstermedi 1.viteste gösterdi daha doğrusu. 70 km hızla giderken bile. park sensörü ışığıda geri vitese alınca r konuuna sürekli ötmeye başladı sesi kesilmedi arkasında herhangi bir cisim engelde yoktu. ik üç kere çalıştırıp haareket ettirdim park ettim sorun düzeldi. dün de böyle ilginç bir durum yaşadım yol bilgisayarında ve sensörde... bugün de yukarıdaki olay geldi başıma...

lordmarduk
13 02 2017, 23:33
Geçmiş olsun. Sorunsalı yerine sorunu yazmanızı rica ederim.

süleyman4207
18 02 2017, 04:58
silinderdeki 2 ve 4 numaralı enjektörler değişerek sorunSALı hallettik şükür.