PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B8 aracımın çalınması hakkında



fairplayer
19 01 2017, 04:52
Herkese merhabalar,

2016 haziran ayinin basinda sifir passat b8 arac aldim. Eylul ayinin 30 unda Beylikduzunde unlu bir restorantin valesine aracimi teslim ettim. Valede araci otoparka cekti. Araci geri istedigimde 15-20 dk bekletip aracin yerinde olmadigini soylediler. Otoparka inip baktigimizda otopark cikisinda herhangi bir gorevlinin olmadigi tum araclarin anahtarlarinin sileceklerin uzerine konuldugunu gorduk. Haliyle adamda elini kolunu sallayarak geliyor araci alip gidiyor. Tabi polisi ifadesi vs.. islemler yapildi. Fakat karokola verdikleri ifade de arac anahtatlarinin bulundugu kutu zorla kirilip anahtarin oyle alindigini belirtiyorlar. (Aksi taktirde sigortalari karsilamiyormus). Kendileriyle konustugumda beni magdur etmeyeceklerini kendi sigortalarinin bunu zarari karsilayacagini fakat bu aracin calinti suresi olan 30 gunu doldurmasi gerektigini belirttiler. Bende kendi kaskomu devreye sokmayacagimi belirttim ve isletmeden ifademde sikayetci oldugumu belirtmistim. Bana isletme kendisi arac kiralayip (hundai-i20) islemler sonuclanincaya kadar kullanmam icin tahsis ettiler. Sonuc olarak arac olayda 24 gun sonra agir kaza yapmis sekilde bulundu. 2 hafta boyunca aracin yasal islemleriyle ugrastim durdum. Isletmeyle olan irtibatimiz bu surecte surekli devam etti tabi.
Isletme mudur sonrasinda arac bulundugu icin kendi sigortalarinin zarari karsilamayacagini belirtti ve benim kaskomu devreye sokmami istedi. Bende kaskomla gorustum karsi tarafa rucu edilecektir dedi. Bende soyle bir sart kostum isletmeye eger benim kaskom bozulursa durumu kabul etmeyecegimi, kaskom aracin suanki sifir degerinin altinda rakam verirse ya isletmeden tahsil edecegimi yada hukiki yollara basvuracagimi belirttim. Yine hicbir sekilde magdur edilmeyecegimi soylediler. Ve 2 gun once eksper firmasi beni arayarak aracak 115 binlira fiyat teklif ettiler (aracin 2. El fiyati dahi degil bu fiyat) bende haliyle isletmeye durumu bildirdim. Itiraz etmemi gerekirse kendi avukatlarini devreye sokup kasko sirketini mahkemeye vereceklerini aracin tam degerini talep edeceklerini belirttiler.

Tabi itiraz islemimi yaptim. Fakat ben isletmeyle gidip gorustugumde mahkeme surecinin uzun surecegini benim bu sureyi beklemek istemedigimi benim zararimin karsilanmasini karsilandigi taktirde gerekirse yine kasko sirketini mahkemeye verebileceklerini belirttim.

Aldigim cevap bu bir surec bu surec sonuclanincaya kadar beklemeliyiz.
Diyorumki ben bu sureci sizin icin bekliyorum. Bana verilen cevap arac bende calinsaydi bu rakami kabul etmeyecegimi ve ayni sekilde mahkemeye verip o sureci bekleyecegimi belirttiler. Sunu bi turlu anlatamadim. Araci ben caldirmis olsam ceremesini ben cekerim senin salakliginin ceremedini niye ben cekiyorum?


Arkadaslar konu biraz uzun oldu detaylica anlattigim icin, bu konu hakkinda nasil bir yol izlemeliyim neler yapmaliyim bu konuda goruslerinizi almak isterim. Bugun kendi avukatimlada gorusucem. Sizlerin gorus ve onerileride benim icin onemli olacaktir.

Tesekkur ediyorum.

halitabbas
19 01 2017, 07:26
Geçmiş olsun çok sinir bozucu bir durum gerçekten. Tabiri caiz bir söz vardır babana bile güvenmeyeceksin. Siz iki taraflada görüşmüşsünüz ve mağduriyetiniz giderilmemiş daha fazla muhatap olmayıp avukatınız hukuki süreci başlatıp. Kimden olursa olsun zararınızı talep etmesi hatır gönül işi olmaz.

REC
19 01 2017, 07:51
Çok geçmiş olsun, son derece üzücü ve can sıkıcı bir olay.

Şu saatten sonra işlemleri hukuki yollardan ilerletmeniz en mantıklısı. Araç için istediğiniz rakama eriştikten sonra; kaskonuz delindiği için bir sonraki poliçede oluşabilecek zararınızı da talep etmelisiniz. Hatta aracınızın içinde değerli sayılabilecek eşyalarınız için bile talepte bulunun. Olayın etkisiyle bunları gözünüz görmeyebilir ama bu gibi küçük detayları atlamamaya özen gösterin. Maksat: buna sebep olanlar, sorumsuzluklarının cezasını sonuna kadar çeksinler.

Kendinizi üzmeyin, iyi-kötü bu olay atlatılır, bir de yıprandığınız yanınıza kar kalmasın. Tekrar geçmiş olsun.

1907
19 01 2017, 09:25
Çok geçmiş olsun ...

ibrahimcn
19 01 2017, 09:25
Geçmiş olsun,öncelikle
Aracınız ağır kazalı şekilde bulunduğunu belirtmişsiniz kasko şirketiniz pert olarak size fiyat vermiş burada poliçenizin teminatlar kısmına bakın 1.yıl sıfır araç klozu( 2016 haziran) da aldığınız sıfır araç ,sigorta şirketiniz size anahtar teslim araç verecektir araç bedelini istemeyin buna lastik yıpranma payını bile düşeceklerdir
2,husus avukatınıza danışıp aracıniźın çalınmış olduğu şirketten araç bulunana kadar yapmış olduğunuz maddi manevi değerli eşya ,ulaşım dahil dava açın

ben-bugra
19 01 2017, 10:41
Vale yada otoparkcilara anahtar vermemek gerekiyor. Cok gecmis olsun.

Münir Sekmen
19 01 2017, 11:10
Artık hiç kimseyle uğraşmadan bir an önce avukatınızla görüşün bence. Olayda sizin hiç bir sorumluluğunuz yok sorumluluk aracınızı çaldıran mekanda. Olayın peşini bırakmayın aracı çaldıran firmanın bedeli ödemesi gerekir.

fairplayer
19 01 2017, 12:05
Herkese teşekkür ederim. belirttiğim gibi avukatımla görüşüp ben daha fazla uğraşmayacağım. kiraladıkları i20 hala bende bugün onuda geri vereceğim çünkü mahkemede ona kadar kullanacaklardır.

bu arada poliçemde

*satışı devam eden araçlar için, hasar tarihi itibarı ile geçerli olan yetkili satış bayii peşin satış fiyatı ödenir.*

bu madde geçiyor.

kaskonun araç vermediğini aracın değerini ödediğini söylediler sıfır araç veriliyorsa tabi ki onuda alabilirim.


eksper firmasının cevabı

Merhaba,

Evet şirket 115.000 TL veriyor kabul ediyorsanız hesabınıza yönlendirtirim parayı kabul etmezseniz onarıma sokalım arabayı.

İyi çalışmalar.

http://prntscr.com/dxjv2z

alnescafe
19 01 2017, 16:23
merhabalar.... geçmis olsun. Sigorta şirketinden 0 araç talep edin 3 5 bin tl peşine düsmeyin Sureç uzadıkca zararınız çogalır....

SERKAN IŞIK
19 01 2017, 16:31
Merhaba.Aracinizin kaskosunu yaparken bir önceki aracinizin kadkosunun zeyili olarak yaptirdiysaniz kasko firmasi sifir araç fiyati yerine mevcut aracin piyasa fiyati uzerinden teklif geçer ki boyle olsa bile 115 olmamasi gerekiyor.Bedele itiraz edin.perte cikacak bir araca da kesinlikle tamirati kabul etmeyin.

fairplayer
19 01 2017, 16:54
merhabalar.... geçmis olsun. Sigorta şirketinden 0 araç talep edin 3 5 bin tl peşine düsmeyin Sureç uzadıkca zararınız çogalır....

Merhabalar 3 5 bin tlnin peşinde tabiki değilim fakat ortada ciddi bi fark var ve zaten kasko şirketi araç olarak temin etmiyor direk parasını veriyor yoksa sıfır olarak araç verseler zaten onu kabul ederim.




Merhaba.Aracinizin kaskosunu yaparken bir önceki aracinizin kadkosunun zeyili olarak yaptirdiysaniz kasko firmasi sifir araç fiyati yerine mevcut aracin piyasa fiyati uzerinden teklif geçer ki boyle olsa bile 115 olmamasi gerekiyor.Bedele itiraz edin.perte cikacak bir araca da kesinlikle tamirati kabul etmeyin.


hayır daha önceki araçlarımda da kasko ile ilgibi bir işlemim olmadı bu araçtada kaskomu sıfırdan yaptırdım.

SERKAN IŞIK
19 01 2017, 16:59
Kasko poliçenizi başka bir sigortaciya inceletin.Aksi bir kloz yoksa size sifir araç vermeleri gerekiyor o halde.

alnescafe
19 01 2017, 17:46
Merhabalar..... Bizde 0 araç aldık alıyoruz sigorta policesinde yazar keredi ile aldıysanız kredi bitene kadar kaç yıl çektiyseniz 1 yıl 2 yıl 3 yıl kredi kullanmadıysanız da siz aksini belirtmedi iseniz koskoyu az ödemek için aracın pert olması halinde birebir yenisi verilir yada ödemesi yapılır .
( Aldığım 0 araçların hepsınde bu maddeyi kesinlikle istedimi belirtirim poliçemdede yazar.)( en az bir yıl değer koruma adı altında)
Şirket hurdaya perte ayırdığı aracıda paraya çevirecek maliyeti dahada düşecek belirttiniz rakamdan. Perte çıkan Araç sizde kalmıyacak .Sigorta şirketiniz size ali cengiz oyunu oynuyor ne kurtarırsak kar meselesi....

HdrSuer
19 01 2017, 18:28
Geçmiş olsun Hocam.

Engin_T
19 01 2017, 19:41
Çok geçmiş olsun..

solarapex
19 01 2017, 20:16
Geçmiş olsun. İnşallah sonuç istediğiniz gibi olur.

Passait
19 01 2017, 21:32
Çok geçmiş olsun.Can sıkıcı bir durum ama sigorta şirketini sıkıştırırsanız alabileceğinizi bilin isterim.Yakın zamanda bir tanıdığım için pert olan aracına liste fiyatı 109K olan araca 94K teklif ettiler.Onda yeni değer klozu vardı ve internet sitesinde yayınlanan fiyat listesini şirkete gönderdiğimizde tabii ki 109K hesaba geçti.Tekrar geçmiş olsun.

PassatSahibi
19 01 2017, 21:43
öncelikle geçmiş olsun. restorantın adını verir misiniz?

mltfyldz
20 01 2017, 02:41
Hocam geçmiş olsun bana sorarsanız sizin aracınızın aynısından kasko talebinde bulunun ve fiyat listesinden ne çıktığını şöyle birde bana sorarsanız araç için lokantaya maddi manevi dava açın araç kiralayın kiraya kadar adamlardan talep edin eğer kasko ödemiyorsa kendileri ödesinler haysiyetsizlik ettikleri özürleri kabahatinden de çok


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

zgbayraktar
20 01 2017, 04:07
Çok geçmiş olsun
KTÜ Farabi Hastanesi otoparkında araçların anahtarları üzerinde duruyor burası öyle 30 40 araçlık otopark değil en az 300 araçlık otopark görevli ile konuşuyorum ya biri alıp giderse elin arabasını ne olacak ödeyeceğiz diyor:)

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

platinumHD
20 01 2017, 11:43
Çok geçmiş olsun arkadaşım,nerden baksan çok can sıkıcı bir durum.Bu olayda bizlere iyi bir ders olsun.Kimseye anahtar bırakmak yok.:lol

fairplayer
20 01 2017, 12:34
Tesekkurler arkadaslar

Sigorta sirketinde dosya yetkilime bi turlu ulasamiyorumki 4 gundur aramama ragmen not aldiklarini acil koduyla ilettiklerini vs.. soyleyip salliyolar gercekten nasil bir anlayis nasil bi mantik anlamis degilim ortada bi cenaze var ve o cenaze kalkacak nereye kadar kacabilirsin ki?

SERKAN IŞIK
20 01 2017, 13:12
Tüm bunlari resmi yazisma seklinde mail ortaminda yapin.aksi durum için elinizde kanitlariniz olsun.

fairplayer
20 01 2017, 14:45
Tesekkur ederim oneriniz icin o sekilde devam edeyim

mync
20 01 2017, 14:46
Oncelikle gecmis olsun. Bize sigorta sirketinizi, bayisini ve ilgili restauranti belirtmeniz bizim de ayni hataya dusmememizi saglar. Ya da en azindan kulak dolgunlugu olur. Bu arada valet'ye anahtar birakmak malesef ulkemizde buyuk sorun. Ben sizinki gibi 2016 Haziran B8'imi Samsun Sheraton'da valet'ye biraktim. Aracin bagaji itinayla yerlestirilmiz yiyecek icecek doluydu. Araci biraktiktan yarim saat sonra istedim ve bagajdan kiyafet almak icin actigimda sok oldum. Bagajdaki hersey altust olmustu.. Valet'ler araca iyi davranmiyor buralarda


Sent from my iPhone using Tapatalk

NeXuS
20 01 2017, 16:33
geçmiş olsun arkadaşım.

irfanakin8256
20 01 2017, 19:53
çok geçmiş olsun.olay tamamen hukuk çerçevesinde hallidelecek zarurette.sağlam bir avukat bulursanız muhakkak arzuladığınız mevlayı alacaksınız.

Can
20 01 2017, 20:03
Çok geçmiş olsun. Beni kesinlikle yanlış anlamayın lafım size değil fakat binlerce liralık arabayı hayatımda ilk kez gördüğüm birine nasıl gözüm kapalı teslim ederim ? Asla ve asla valeye araba vermiyorum,arabayı çok dikkatsiz kullanmaları bir tarafa kimdir nedir necidir bilmiyoruz,arabaya bomba mı koydu,ne bileyim uyuşturucu mu soteledi bilemeyiz en basitinden. O nedenle kati suretle arabayı valeye teslim etmiyorum,gerekirse mekana girmekten vazgeçiyorum,ama yine vermiyorum. Hadi araba çalındı bir şekilde kaskodan falan halledilecek ancak bu süreçte yaşadığınız mağduriyet,uykusuz geceler için değmez. Tekrar çok geçmiş olsun..

fairplayer
23 01 2017, 12:57
Arkadaslar acukatim isletmenin veya kasko sirketinin adinin acik sekilde int. Verilmesi dava acildiginda karsimoza cikabilecegini belirtti isteyen herkese simdilik p.m olarak gondericem.

Son olarak dosya yetkilim ile gorustum sonunda ve bana bu aracin cekme belgesi bulundugu icin fiyatin bu kadar dusuk oldugunu yok sifir degerinin karsilanacagini belirttiler.

fairplayer
23 01 2017, 12:58
Arkadaslar acukatim isletmenin veya kasko sirketinin adinin acik sekilde int. Verilmesi dava acildiginda karsimoza cikabilecegini belirtti isteyen herkese simdilik p.m olarak gondericem.

Son olarak dosya yetkilim ile gorustum sonunda ve bana bu aracin cekme belgesi bulundugu icin fiyatin bu kadar dusuk oldugunu yok sifir degerinin karsilanacagini belirttiler. Bu sizce mantiklimi boyle bi sacmaliktan oturu fiyat kirilirmi?

SERKAN IŞIK
23 01 2017, 20:14
Çekme belgesi neyi değistirir ki?Kasko sözleşmesinin tüm maddelerini avukatinizla okuduğunuz zaman bu ibarenin mevcut olduğu bir madde var mi yok mu bu önemli ki böyle bir madde de varsa , işletmenin hatasindan dolayi siz bu haktan mahrum kaliyorsaniz davanin tarafi işletme olacaktir ve bu konuda avukatiniz mevcut kasko sözleşmesi çerçevesinde size yol göstermeli.Bu konuda deneyimli baska bir sigorta şirketinden de mutlaka görüş alın.Geçmiş olsun.

yilser
23 01 2017, 20:29
Arkadaslar acukatim isletmenin veya kasko sirketinin adinin acik sekilde int. Verilmesi dava acildiginda karsimoza cikabilecegini belirtti isteyen herkese simdilik p.m olarak gondericem.

Son olarak dosya yetkilim ile gorustum sonunda ve bana bu aracin cekme belgesi bulundugu icin fiyatin bu kadar dusuk oldugunu yok sifir degerinin karsilanacagini belirttiler.
İşletme ve kasko adını özelden atarmisiniz

UZEYFE
24 01 2017, 10:22
Çok geçmiş olsun.

MOZZ
26 01 2017, 10:50
Çok geçmiş olsun. O tarafta oturan ahbaplar var. Mekanın adını da paylaşın da oraya gidenler de dikkatli olsun.