PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat B7 Lastik Sıkıntım



mTDI
03 12 2016, 11:56
Merhaba Passat Türkiye sakinleri,

Size aklıma takılan bir şey sormak istiyorum. Dün gece saatlerinde oldukça dar bi sokaktan geri geri çıkarken %90 lastik kaldırımsı bir şeye çıktı tekrar boşluğa düştü gibi bir ses duydum. Ama oldukça şiddetli bir sesti. Hızım yaklaşık 1-2 km/h civarındaydı durma hızıydı nerdeyse ama acayip şiddetli bir sesti. Neyse yola koyuldum gidiyorum araçta direksiyonda lastikte hiçbir sıkıntı hissetmedim. Yaklaşık 90 km/h çıktım araçta gram titreme sarsma çekme yok. İçime sinmedi çektim sağa indim baktım lastiğe hiçbir şey yok. Şimdi gündüz gözüyle bi bakayım dedim kaportada lastikte sıkıntı var mı 4 lastikte sapasağlam kaportada da bir sürtme falan yok. Zaten sürtme kesin yok da ben lastikten şüpheleniyordum biraz. O durma hızında lastikte hasar yok sürtme yok vurma yok çarpma yok o küüüt diye ses nerden geldi ben anlamadım.

Sizce bir sıkıntı var mıdır?

eren1977
03 12 2016, 13:07
Süspansiyondan gelmiş olabilir. Anlattıklarınızdan yola çıkarak bir sorun olmadığını düşünüyorum ancak emin olmak için lastikçide aracı lifte aldırıp kontrol ettirebilirsiniz.

Selres
03 12 2016, 13:43
Şise felan gibi birşeyin üstüne çıkmış olabilirisniz veya taş. süspasiyon birden boşluğa düştüyse ses yapar. ama en iyisi bir lastikçiye gidin kontrol etsin.

engn
03 12 2016, 16:40
Amortisör vurmuştur.Amortisör iç içe geçmeli iki parçadan oluşan ve içinde yağ basıncı olan bir parçadır.Sert bir şekilde çukura düşünce bazen vurma sesi yapar.