PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kick down (roketleme ) düğmesi sorunu



emircan_
12 08 2016, 09:18
Merhabalar;

Aracımda kick down düğmesi sanki bozuldu. Bunu net anlayamadım. Çünkü araca dip-gaz yaptığımda eğer S mode da ve biraz yüksek viteste ise araç duruma göre 1 ve ya 2 vites birden düşürüyor yaklaşık 5000'e doğru vites değiştiriyor (Araç dizel). yani S mode ve dip-gaz yaptığımla kick down yaptığım arasında fark olmuyor. Dip gazdan kick down düğmesine bastığımda araç o hızında ve o vitesinde devam ediyor. Sizce durum nedir ? Kick down düğmesi arızalı olabilir mi ?

Teşekkürler..

mehmet60
12 08 2016, 15:08
GAZ PEDALI altındaki bu düğme hız sınırlayıcı devrede iken basılırda sınırlayıcıyı iptal ediyor ve sollamalarda işe yarıyor
yani sınırlayıcınızın devrede oldunu varsayalım (90 km)
araç 90 km ye geldiği zaman gaz keser.
eğer siz gaz pedalına tam sonuna kadar basarsanız sınırlayıcı devre dışı kalır ve araç 90 km sürati geçer
bu sırada sınırlayıcı yeşil logo yanıp sönmeye başlar. sonra sınırlayıcı tekrar devreye girer...
yani sizin aracınız bu işlemi yapıyorsa gaz pedalım altındaki düğme sağlamdır

srcn09
12 08 2016, 16:05
Kick down ile s modu arasında fark yoktur doğrudur :) Kick down tuşu daha çok düşük hızlarda ani hızlanmak için fayda sağlıyor özellikle 70-80 gibi hızlarda giderken kick down yaptığımızda D iken vites aniden vites düşürüp hızlanacaktır. 70 li hızda giderken 7.viteste S moduna aldığınızda ise yine vites düşürüp ani hızlanmayı hazır hale getirecektir ama kick down daha ani tepki verecektir.

emircan_
12 08 2016, 17:10
Cevaplar için teşekkürler.. Yani ben kick-down'u hep şöyle düşünüyordum. Basınca normalden daha hızlı devirlenir gibi düşündüğüm için bozuldu mu acaba diye düşündüm. Çünkü eskiden sanki böyle oluyordu. Tam hatırlayamadığım için sorma ihtiyacı duydum.