PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön taraftan gelen ses problemi



ozan
28 03 2016, 15:17
Merhabalar,
Uzunca sayılır bir süreden beri aracımda bir sıkıntı yaşıyorum. Şöyleki; araba düşük hızda giderken yani 1. ve 2. viteslerde sürüş halindeyken hafif sola dönüşlerde ön taraftan bir ses geliyor ses sanki vurma sesi gibi, yani biryerlerde bir boşluk varmışçasına sürtünme sesi gibi.. Aksine sağa dönüşlerde tık yok..Debriyaja basılı olduğu durumlarda sola dönerken,bu ses yok ama ne zaman ayağımı debriyajdan çekiyorum ve kavramadan çıkıyorum bu ses yine çok net şekilde duyuluyor. Direksiyonda araç boştayken sola çevirince veya debriyaja basınca hiç bir ses yok. Sadece hareket halinde ve sola dönüşlerde ayağımı gaza basıp çekince çok net duyuluyor bu ses.. Bir ustaya baktırdım izmirde, aracı lifte kaldırdık araç liftte 1. viteste çalışırken direksiyonu sola çevirince sesi duyduğunu söyledi ama nedenini bulamadı.Hatta sol teker ıstavroz dişlisi veya ona benzer bişeylerden olabilir gibi bahsetti. Çok önemli değil kullanımda sorun çıkarmaz dedi ama ses rahatsızlık verici seviyede net duyuluyor ve insanı gerçekten sinir ediyor. Bu tip bir sıkıntı yaşayan ve çözümüne ulaşan yada fikri olan arkadaşların yardımını ve önerilerini bekliyorum. Herkese selamlar..

Arguss
28 03 2016, 15:26
Aks, Aks kafası, Aks rulmanı, Aks körüğü olabilir kısacası aksa baktırın çünkü kavrama esnasında geliyor diyorsanız benim aklıma başka bir parça gelmiyor.

Merth46
28 03 2016, 19:53
Benim araçta da tuhaf ses gelmeye başladı yeni konu açmak istemedim burdan soruyorum.
Sadece yokuş yukarı gittiğimde geliyor bu ses,araba yoldan dolayı salladığında lık lık lık sesi geliyor,nerden geliyo bi tüürlü çözemedim.Ön taraftan geliyo ama motordan mı yoksa amörtisörden mi çözemedim... Sizce neyden kaynaklanıyo olabilir?

Arguss
28 03 2016, 20:48
Sizinkide z rotu olabilir ama yokuşta yapmaz sadece ya da amortisör takozları olabilir ama yokuş aşağıda yapar o zaman

Merth46
29 03 2016, 21:10
Sizinkide z rotu olabilir ama yokuşta yapmaz sadece ya da amortisör takozları olabilir ama yokuş aşağıda yapar o zaman

Tuhaf bi durum arabanın burnu yokuşa yukarı gelince ses geliyor,düz yolda ve aşağı gidince ses felan yok anlamadım... Bi ara ustama göstereyim bakalım işin içinden çıkabilecek mi :D