PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Subaru Levorg Test İzlenimi



RunForrest
11 02 2016, 11:26
Herkese merhabalar. Geçenlerde Subaru Levorg 1.6 GTs aracı test ettim. Passat Variant almayı düşünenlere iyi bir alternatif olacağını düşündüğüm için izlenimlerimi paylaşmak istedim.

Önce beğendiklerimi sonra beğenmediklerimi anlatayım.

Araç tek motor & şanzıman seçeneği sunuyor. 170 beygirlik turbo benzinli boxer motor ve CVT şanzıman. Yıllardır DSG şanzıman kullanan biri olarak teste ön yargı ile başladım. Ama araçta kullanılan CVT daha önce kullandıklarıma hiç benzemiyor. Gayet hızlı, sessiz, sarsıntısız ve manuele alınca da inanılmaz keyifli. Araba bir 3.20i gibi gitmiyor, ama neredeyse onun kadar zevk veriyor. Sürekli 4X4 sistemi ve motorun hoş sesi bu keyifte aslan payına sahipler. Aracın dengesi inanılmaz iyi ve gövde salınımı hiç yok. Kocaman boyutlarını kesinlikle hissettirmiyor. Direksiyona bayıldım. Aracı sanki direksiyon vasıtasıyla değil de beyin gücüyle kontrol ediyormuşum hissi veriyor. Yani çok doğal ve doğrudan. Kısacası motor da şanzıman da sınıfının lideri değil ama sonuç olarak hedeflenen sürüş zevki ise bunu sonuna kadar başarmışlar.
Süspansiyonlar sert ama sessiz, sportif sürüşe uygun. Gayet başarılı buldum ama aracı kullandığım yol güzel bir yoldu. Kötü yol şartlarında nasıldır bir yorum yapamayacağım. Araç 8500 km'deydi ve her teste çıkanın hayvan gibi zorladığına eminim. Çünkü araç kışkırtıyor insanı. Bu şartlar altında hiç trim sesi gelmemesi Passat severler için önemli bir ayrıntı diye düşünüyorum.
Özellikle ön tasarım muhteşem, araç çok dikkat çekiyor. Led farlar çok kışkırtıcı. Jantlar çok yakışmış. Krom detaylar ayarında ve hoş görünüyor.
Ses sistemi Alpine, bu işlerden pek anlamam ama ses kalitesini de çok beğendim.
İç hacim ve bagaj hacmi Passatı aratmaz, bagajın içi ile ağzı arasında yükseklik farkı olmaması büyük avantaj. Arka ortadaki şaft körüğü yüksek, arkada 3. kişi çok rahat edemez.
Malzeme kalitesini nasıl anlatsam bilemiyorum. Aracın bazı yerleri, mesela kapı içleri ve orta konsolun altı, haddinden çok fazla iyi. Bazı yerleri de, mesela ortadaki 2 ekranın çevresi, gerektiğinden kötü. Kapı içleri Mercedes S'i aratmıyor, çok güzel bir deri ile kaplı. İşçilik çok başarılı değil. Parçalarda esneme var. Ama yoğun deriden midir nedir trim sesi hiç yok. Yani kullanılan malzeme tatmin edici diyebilirim ama dış tasarımın yanında iç tasarım biraz yetersiz kalmış. Bunda en büyük etken ortadaki dokunmatik ekran. Konumlandırılması kötü, yetenekleri yetersiz, çözünürlüğü ve tasarımı rezalet. Sanki 10 yıl öncenin teknolojisi izlenimi veriyor. Apps diye bir menü var, araştırmadım daha ama sanırım mirrorLink. Eğer öyleyse biraz buradan kurtarır. Her yerde olduğu gibi satış danışmanının bu konuda hiçbir fikri yoktu.
Donanım konusunda oldukça iyi ama malzeme kalitesinde olduğu gibi bunda da tutarsızlıklar var. Yani bana göre olmasa da olur bazı özellikleri koymuşlar ama olmazsa olmazlar yok. Bir de tek tip geldiği için ekleme çıkarma da yapamıyorsun. Donanım listesini tek tek yazmıyım, merak edenler internetten bakar. Ama bir örnekle açıklamam gerekirse; uzun far asistanı ve kör nokta uyarı sistemi gibi özellikler mevcut ama park sensörü, navigasyon yok.
Aracın uzun vadeli tüketim değeri 12 LT/100 KM idi ama test aracını nasıl kullandıkları malum. Normal kullanımda 8,5 - 10 LT arası uzun vadeli tüketim değeri ile şehir içinde kullanırsınız diye düşünüyorum.
Sonuç olarak aracı 112.000 TL'ye bıraktılar. Bence sunduklarının yanında çok iyi bir fiyat. Aileyi büyütüp variant bakmaya başlayan ama içindeki hırçın çocuğu da henüz öldürmemiş olanlara bir bakın derim.

murat mahmut
11 02 2016, 13:07
10 numara yorumlama için teşekkür ederim...üşenmeden yazmış olmanız bile alkışlanır....

RunForrest
11 02 2016, 14:46
10 numara yorumlama için teşekkür ederim...üşenmeden yazmış olmanız bile alkışlanır....

Ben de teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

berkanenes
11 02 2016, 18:05
Çok teşekkürler bende carviser otopark ın testlerini seyrettim onlarda sizinkine yakın yorumlar yapmışlar :)

arun
11 02 2016, 23:03
Variant kullanan biri olarak ilk giriş yaptığı günden bu yana izliyorum Levorg'u. Çok dikkat çekici, çok kışkırtıcı.
Ne zamandır aklımda. Levorg test etmek istiyordum. Öncesinde sizin değerlendirmeniz çok iyi oldu. Sağolun.
Özgür


Sent from my iPhone

RunForrest
12 02 2016, 21:31
Variant kullanan biri olarak ilk giriş yaptığı günden bu yana izliyorum Levorg'u. Çok dikkat çekici, çok kışkırtıcı.
Ne zamandır aklımda. Levorg test etmek istiyordum. Öncesinde sizin değerlendirmeniz çok iyi oldu. Sağolun.
Özgür


Sent from my iPhone

Bence bir an önce test sürüşü yapın, benim bir çok ön yargımı yıktı Levorg...