PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CES Las Vegas 2016'da '' E Golf touch ''gösterildi



guney11790
23 01 2016, 13:06
<font size="3"><strong><span style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: 'Open Sans'; background-color: rgb(248, 247, 244);">
https://www.youtube.com/watch?v=HLlOuLlKCu8

Geçen yıl CES’te gösterilen Golf R Touch’ın, çoğunlukla üretime hazır olmayan teknolojilerle donatılmış herhangi bir üretim konseptinin takipçisi olan e-Golf Touch’ın üretim hattına daha yakın bir otomobil olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl sergilenen e-Golf Touch’ta 9.2 inç’lik büyük bir dokunmatik ekran yer alıyor. Hareket kontrolleri sayesinde ses ve benzeri basit kontrolleri yerine getirmek mümkün olurken ön ve arka koltuklarda kablosuz telefon şarj noktaları bulunuyor. Hatta Volkswagen USB Type-C portu bile eklemeyi ihmal etmemiş.

Ancak diğer özelliklerin yanında yukarıda saydıklarımız bir hayli sıkıcı özelliklere dönüşüyor. Sürücü ve ön yolcu etrafına yerleştirilmiş mikrofonlar ve arkadaki sürücü bölümüne yerleştirilmiş hoparlörler sayesinde araç içinde sohbet etmek daha kolay hâle geliyor. Ayrıca otomobilin birçok işlevini Wi-Fi ile bağlı bir tabletten yönetmek mümkün oluyor, böylelikle arkada oturan yolcular istedikleri radyo kanalını önde oturandan rica etmeden açabilecektir. Ayrıca Personalization 2.0 olarak adlandırılan bir özellik sayesinde, otomobili ödünç olarak kullanan bir sürücü ayarlarını buluttan çekebiliyor.

e-Golf Touch’ın yeni nesil, sesle etkinleştirme özellikli ses tanıma sistemi de bulunuyor. Böylelikle bir komut vermek için herhangi bir düğmeye basmanız da gerekmiyor, sadece “Hello Volkswagen” demek yeterli oluyor, tıpkı iPhone’a “Hey Siri” ya da Android (http://www.teknoblog.com/android) telefonuna “OK Google” şeklinde seslenmek gibi.
Yukarıda saydığımız işlevlerin büyük bir kısmı bu yıl içinde Volkswagen’in üretimine başlayacağı elektrikli otomobillerde yer alacak.