PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 DSG 2.0 TDİ CR yardım..



mehmet.
02 01 2016, 09:27
Günaydın arkadaşlar uzun zamandır almayı düşündüğüm yukarıda açık özelliklerini yazdığım araç ile ilgili sizlerden bilgi almak istiyorum. Daha önce Yarı otomatik bir araç kullanmadım ve dizel de tabi şimdi kullandığım D segmenti 2.0 motor bir araç ve çok memnunum aracımdan ama hanımdan dolayı yarı otomatik bir araç almak istiyorum. ama genel bir ön yargı var DSG şanzımanlarla ilgili bunun sebebi ne ? çok mu arıza açıyor ? bir de Volkswagen kalitesine güvenliğim için bu aracı almayı düşünüyorum tavsiye dermisinin 2008 ve yukarısı bi DSG'yi ? Teşekkür ederim.

sarı berber
02 01 2016, 11:31
İstatistik bilimine göre, bir şeye iyi yada kötü diyebilmek için referans göstermek gerek. Şunun gibi: Türkiye'ye şu kadar DSG araç geldi, bunun şu kadarında arıza çıktı, yani arıza yüzdesi şu % x. Yine aynı dönemde emsal rakip x marka şu kadar otomatik araç getirdi, şu kadarı arızalandı ve arıza yüzdesi de şu. Buradan da göreceğimiz üzere DSG dandiktir yada değildir demek gerek. Ancak bunun aksine halkımızda uzanamadığı ciğere mundar deme geleneği olduğu için bir DSG kötüdür balonu var. Ben milyon tane otomatik vites kullandım. Bir tanesi DSG'nin yanına yanaşamaz. DSG bir yana diğerleri bir yana. Ha arıza yapar mı? Yapabilir, ama girerim o riske. O riske girmeyim ..ktan otomatiklere binmem.

mehmet.
02 01 2016, 14:11
Teşekkür ediyorum bilgilendirmen için. Aslında diğer insanlarda ve bende ki düşünce şu DSG tabiki manuel sisteme sahip bir araç'a nazaran daha rahat ve daha cazip ama kendi şahsıma konuşmam gerekirse orta düzey ekonomiye sahip biriyim ve aracın ederi kadar arıza açabilecek bir DSG beni sıkıntıya sokmak için yeter de artar bile sonuç olarak Volkswagen her ne olursa olsun kalitesini kanıtlamış bir marka ona olan güvenim tam de insanlara olan güven biraz az

ertan369
02 01 2016, 15:43
Arkadasa sonuna kadar katılıyorum bizim millet ulaşamadigi ciğere mundar der.o kadar otomatik araç kullandım ama dsg gibisi yok.

Siyah
02 01 2016, 19:12
2 yıl 45-50 bin Cr motor 170 lik DSG olanını kullandım, hiç masraf çıkarmadı gayet mantıklı ve keyifli bir araç, ikinci elde bence aranacak şartlar;

CR motor olacak
Gerçekten motor şanzıman v.s. bakımları aksatılmamış ve temiz olacak
km si çok uzamamış ve orjinal olduğundan emin olunacak

mehmet.
02 01 2016, 23:26
Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için.