PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DSG mekatronik değişimi sonuçları (B8 Passat)



34_88
01 01 2016, 20:27
Perşembe sıfır satın aldığım 1.6 TDI DSG B8 Passat aracım cuma günü altından yağ akıtınca ertesi günü servise gönderttim, ancak DSG de sorun olduğu, 1000 sıfır araçta bir olan bir şey olduğunu söyleyip hemen halledeceklerini söylediler. İşlerimden pek ilgilenemedim, hakikaten hallettiler. Araç iadesi yapabilirdim zaten avukatım ancak peşinden koşacak halim de vaktim de yok. Öte yandan ellerinde başka araç olmadığı için bekleme şansım da yoktu, hem aracı annemin kullanımına tahsis etmiştim bırakamazdım. İleride satış açısından da çok sorun etmiyorum hep DOD'a verdiğim için.

Ama bazı sorularım olacak.

Geçen sene bir arkadaşım 3000km de 2.0 TFSI Quattro bir A5 bakıyordum araç mekatronik değiştirmiş olduğu için satın almaktan vazgeçmişti. Kulağa pek hoş gelmeyen bir arıza işin doğrusu. Denk geldiğim tek mekatronik arızası buydu ondan kimseye soramadım. Şu an yeni passatı kullanan şöför arabanın iyi olduğunu söylüyor sıkıntı yokmuş ama ben merak ettim bilgisi olan üyelere bir danışmak istedim.

Bu arızayı daha önce yaşayanlar sonrasında başlarından geçenleri, tecrübelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. Kullanırken sıkıntı olacak ya da sürekli servise girecek gibi bir durum varsa götürür arabayı bir şekilde iade ederim eğer yoksa kullanmaya devam ederim.

Vakit ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim.

hsngencer
01 01 2016, 21:11
vw aracın en sorunlu yeri.ve kayitlarinda degisim olarakda gozukcek.ben senin yerinde olsam degisim isterim.dh forumunda ayni sizin gibi degisip daha eve varmadan tekrar ariza yapan arac vardi.yapamadılar bir türlü.servisinde 1000 de 1 olan ihtimalinede hic inanmayin.dsg = sorun

audilover
01 01 2016, 22:48
Dsg degismis araci kovalamisdim ben asil degismeyen km li arac almak istemem.Dsg sorunlu vs degil 3 parcadan olusan bir sistem basit bir arizadan dolayi komple mekatronik degisebiliyor aslinda .Inanin hic dert edilecek bir sey degil degisince orijinalinden hicbir farki olmuyor.

Fatih69
01 01 2016, 23:52
B7 Dsg aracimda yağ kaçırma ve 1.2.vites gecislerinde titreme vardi araç 30000km dedi ancak oluyordu sırf mide bulandirdigi için Dsg nin mükemmel kullanımından konforundan vazgeçip sattım
Şimdi b8 cömfort manuel aldım 2 aydır kullanıyorum hiçbi sıkıntı yok ....