PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç tercihi



Hasan
12 10 2015, 23:59
Herkese iyi günler,
Yaklaşık 5.5 senedir Captiva kullanıcısıyız. Aracımıza talip çıktığı ve artık yavaş yavaş yaşlandığı için değiştirmeyi düşünüyoruz. Forumunuzda çok zaman geçirmiyorum, öncelikle özür dilerim ama tercihlerimizin başında Passat geldiği için bir danışayım dedim. Yeni alacağımız araç 1.6 dizel otomatik olacak. Passat, Superb, Insignia, S60 arasında sürekli gidip geliyoruz. S60'a biraz uzağız. Kalan 3'ü arasında tercih yapmamız lazım.

Skoda bayisinde ellerinde hazırda olan Prestige(dolu) donanımda siyah içi bej sunrooflu bir araç vardı, hemen teslime hazırdı. 125 bin tl fiyat verdiler.

Passat Highline istiyorduk malesef sipariş bile alınmıyormuş. Teslim edecekleri Comfortline'larda geri görüş kamerası bile olmadığını duyunca hevesimiz biraz kırıldı. 1 adet nar kırmızısı renginde opsiyonsuz hazır araç vardı 124 bin tl fiyat verdiler, rengini çok beğendim ama donanımı sizce yeterli mi, comfortline görüşleriniz önemli bu açıdan. En azından Led far opsiyonu olan bir araç olsun istedik, onun da 1 ay sonra geleceğini ve fiyat garantisi olmadığını söylediler. Sizce fiyat çok değişir mi ve asıl merak ettiğim bir comfortline alınıyorsa mutlaka eklenmesi gereken, almadığınıza pişman olursunuz diyeceğiniz bir donanım var mıdır?

Insignia fiyat/donanım açısından en beğendiğimiz. 105 bin tl'ye Cosmo donanımda teslime hazır araçları var, birkaç tane de neredeyse tüm opsiyonları eklenmiş 119 bin tl'ye hazırda araçları vardı. Fakat iç mekan genişliği diğerlerine göre bariz bir şekilde az. Bu da Captiva'dan geçiş yaparken yaşayacağımız büyük bir sıkıntı olacak.


Siz ne önerirsiniz Passat'ın diğerlerine göre artısı eksisi sizin gözünüzde neler? Fiyat konusunda net bir sınırımız yok, sadece comfortline donanımı diğer 2 seçeneğe göre biraz boş olunca tereddütte kaldık, yoksa her alıcı gibi biz de satacağımız günü düşünüyoruz, özellikle Chevrolet'ten ettiğimiz zarardan sonra açıkçası ilk kriterlerimiz arasında. Teşekkür ederim

PassatSahibi
13 10 2015, 00:48
Opel 1,6 180hp insigniadan Passat b8 highline geçiş yaptık bariz şekilde arka taraf çok geniş arka rahat ve konforlu passatta. Opeli Uzun sure kullandık hiç pişman ettirmedi ve yarı yolda bırakmadı ayrıca diz ve baş mesafeside oldukça başarılı insignianın. Confortline araca bence; high ön-arka farlar,katlanır ayna,ambiyans aydınlatma eklenilmeli. Şimdiden hayırlı olsun:)

ilkerim
13 10 2015, 06:58
bence 1ay sonra geecek olan aracı alın led far çok önemli,sonra pişman olursunuz.

tunch07
13 10 2015, 07:12
Geri görüş kamerası çok önemli değil parkpilot herşeyi hallediyor ama led far ambiyans aydınlatma otm katlanîr ayna mutlaka olsun yoksa her gördüğünüzde ićiniz cızzz eder. Tabi bunların yanında dsg kişisel tercihim olarak iyi gider.

zgbayraktar
13 10 2015, 07:49
Superb ve Passat gerçekten çok akıl çeliyor kararsız bırakıyor
Superb aklınıza yapıyorsa alın derim eğer Passat karariniz olursa kesinlikle 1 ay bekleyin
Bende comfortline standartvarac var tek aradigum HIGH led eklet

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_B8
13 10 2015, 08:30
Hasan sen insigniayı tanıyorsun.Super b veya insignia arasında tercih yapın.Ancak insigniayı donanımla doldurup kullanmak daha mantıklı bana göre.Diğer forumda insignia passat karşılaştırması yapmıştım kısaca bir oku istersen.

doganbiyikoglu
13 10 2015, 08:52
Dostum süperb donanım olarak çok iyidir pişman olmayacağını düşünüyorum

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MRONDERY
13 10 2015, 11:49
Passat ile Suber B arasında bende cok gidip-geldim. Sonuçta hem satısı kolay olan hem de goruntu olarak içime daha cok sinen Passat'ı tercih ettim. Fakat aynı fiyata Super B nin cok iyi özellikleri de var. Şimdiden hayırlı olsun...

Hasan
13 10 2015, 16:41
Hasan sen insigniayı tanıyorsun.Super b veya insignia arasında tercih yapın.Ancak insigniayı donanımla doldurup kullanmak daha mantıklı bana göre.Diğer forumda insignia passat karşılaştırması yapmıştım kısaca bir oku istersen.

Okudum abi tabi ki benim de ilk tercihim o yönde olurdu ama babam için düşününce Passat daha ağır basıyor en azından genişlik açısından. Superb'i de değerlendiriyoruz bakalım

Hasan
13 10 2015, 16:42
Bayiyle konuştum harvard mavi içi bej sunrooflu ve led farlı birkaç haftaya gelecekmiş ona baya yakınız

_B8
13 10 2015, 17:14
Okudum abi tabi ki benim de ilk tercihim o yönde olurdu ama babam için düşününce Passat daha ağır basıyor en azından genişlik açısından. Superb'i de değerlendiriyoruz bakalım
O zaman hayırlısı olsun.Harvard mavi ve bej benim aracımın kombinasyonu ve oldukça güzel duruyor.

Hasan
13 10 2015, 17:14
Kaporayı veriyoruz hayırlı olur inşallah :)