PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PASSAT CC 2.0 TDI ön takımlardan gelen ses



emircan_
05 09 2015, 17:31
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Forumda yeniyim. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Aracım 2.0 TDI Passat CC 2009 model. aracım düz yoldaki ufak tefek çukurlardan geçtiğinde, önden mi arkadan mı tam olarak kestiremediğim bir lok lok ses geliyor. sizce bunu neden yapar ?
2. olarak cruise control ü devreye sokamadım. yol bilgisayarında da ACC ERROR yazısı görünüyor.

Şimdiden teşekkür ederim. iyi forumlar.

Emir Tekin
06 09 2015, 00:02
1: O ses bence torpidodan geliyor bizde de aynısı oluyordu torpidonun oralardan geliyor usta torpidonun oralara baktı aracın iç kısmından torpidonun olduğu yerlere baktı ve bi şeyler yaptı herhalde vidaları gevşemişti onları sıktı ve ses düzeldi.
2:Senin dediğin hız sabitleyici şöyle çalışıyor: şimdi seyir halindeki iken kolun üstündeki düğmeye basarsın ve araç kaç km hızla gidiyorsa kendini o hıza kilitler sora yukarı itersen 10 km/h hızlanır aşağı itersen 10 km/h hızını keser (sadece gazdan keser aracı frenlemez ). Sonra gaza basınca iptal olur ama ekran göstergesinin orada bir işaret kalır onu da o hız sabitleyici kolunu sağ tarafta bulunana gözü doğru yani ileri doğru itersen o işaret gider.
3:En son yazdığın error hatası ile ilgili bir bilgim yok çünkü benim aracımda nav. bluetooth falan yok :D ;);););):vw:vw:vw

emperor
06 09 2015, 10:52
Lok lok ön takımda z rottan kulelerdeki takozlardan amortisörden olabilir.direksiyon kutusu bile olabilir.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emircan_
07 09 2015, 07:58
Teşekkür ederim arkadaşlar. Cruise control ile iligli şunu diyebilirim, normalde KM'nin yazdığı yerde ara sıra kırmızı c.c. göstergesi 0km gösterir şekilde çıkıyor. sinyal kolunun altındaki 2. kola ne yaptıysam değişen birşey olmadı. hep 0km de yani c.c. devreye girmiyor. ACC de sanırım öndeki araç takip ile ilgili bir sistemmiş. benim arabada yok mu ya da var da arızalı mı bilemedim. ses için ben de kaucuk takozların erimiş olduğunu düşünüyorum. amortisörle ilgili bir problem olsa arabanın gidişi değişirdi diye düşünüyorum. 2 hafta sonra servise gideceğim. bakalım ne diyecekler.