PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat vs Mondeo



Kutlay
17 08 2015, 19:17
Öncelikle herkese merhaba. Uzunca bir süredir sitenizi ve değerli paylaşımlarınızı takip etmekle beraber. Yeni bir araç alma karar aşamasında siz değerli forumdaşların ve özellikle Sayın Taner Göde beyin fikirlerini danışmak üzere bir konu açmak ihtiyacı hissettim. Umarım yanlış yerde açmamışımdır. Şu anda kullanmakta olduğum aracım 2011 model 1.6 tdi dsg comfortline polo. Günlük ortalama 120 km ev ve iş arası gidiş geliş yaptığım için tercih ettiğim ve severek kullandığım bir otomobil. Yalnız artık ihtiyaçlarım doğrultusunda D sınıfı bir araca yönelmiş bulunmaktayım. Bütçem 90 ile 95 bin TL arasında. Bu fiyatlarda sıfır veya 2. el, otomatik veya düz vites mondeo ve passat arasında büyük çelişki içerisindeyim gönlüm mondeo diyor ama passatında mantıklı olduğu burada yapılan tüm paylaşımlardan aşikar. Şu an için ortalama 8 ay daha günlük 120 km yol yapmak durumunda kalacağım ancak daha sonra bu günde maksimum 30 km civarına düşecek yani benzinli yada dizelden hangisini seçmem gerektiğindede muallakta kaldım. Siz değerli forumdaşlarımdan istediğim her ne kadar passat forumunda olsamda bana tarafsız bir şekilde iki aracın artıları ve eksilerini içeren detaylı bir incelemesini Sayın Taner Göde beyden bekliyorum. Kendisi inanıyorum ki iki araç hakkında da benden fazlasıyla bilgiye sahiptir.

Günlük yapılan yol: 8-9 ay kadar 120km sonra ortalama 30 km
Dizel veya Benzinli : Farketmez
Otomatik ve Düz : Farketmez
SW, HB, Sedan : Farketmez
Sıfır veya 2.El : Farketmez
Maks Bütçe : 95.000 TL

Eğer eklememi istediğiniz başka bilgiler varsa lütfen sorunuz çünkü karar vermek gerçekten çok zormuş bunu şimdi daha iyi anladım.
Hepinize saygı ve muhabettlerimle.

NOT: Eğer konuyu farklı bir yerde açmam gerekiyor ise şimdiden özür dilerim.

Akbc
17 08 2015, 19:51
Tam da yarama tuz bastın....yıllarca bu soru kafamı kemirdi. Daha önce mondeo kullanmış biri olarak deneyimlerimi ve fikirlerimi kısaca paylaşmak isterim... mondeo kesinlikle passattan daha düşük bir araba değil... d segmentinin bence en iyi araçlarından biri. Donanımıyla, kalitesiyle, kaslı görünümüyle, sorunsuzluğu ile mondeo her zaman en iyiler liginin içinde oldu. Bir ay önce ben de dizel mondeo ve tsi passat arasında karar vermek zorunda kaldım ve tercihimi passattan yan kullandın...neden mi... ford mondeo 1.5 yıl önce avrupada satışa sunuldu. Ama ford Türkiye daha bı senenin başında arabayı getirebildi. Satış, reklam ve imaj konusunda ford Türkiye maalesef çok pasif ve isteksiz. Ayrıca ülkemizde kalite algısı biraz farklı. İkinci el değerleri aracın kalitesini belirliyor. Bu anlamda passat mondeodan fersah fersah önde. Mondeonun hiçbir zaman ikinci el değerleri yüz güldürmüyor. Fordun kullandığı tdci dizel teknolojisi artık eskidi. Yeni ecobosst motor ise istenilen verimliliği veremedi. 1.5 ecobost motor şehir için 9-10 litre benzin yakıyor. Yani bu motorun 1.4 tsi ile rekabet etmesi mümkün değil. Yani ford iyi araç yapıyor ama rakibiyle baş edebilecek durumda değil. Tasarım ve teknolojide iyi olsa da, motor ve yakıt insanları passata mecbur kılıyor. Param çok, ikinci eli önemli değil diyorsan Mondeo, ama benim gibi ortanın biraz üstü gelir seviyesinde isen ve aracının değerinin düşmesi seni üzecekse Passat...

drkayzer
17 08 2015, 19:53
Taner Göde bey değiliz ama yazalım yine de,bence mondeo daha mantıklı. 1.6 dizel style alırdım ve hiç düşünmezdim

Kutlay
17 08 2015, 20:13
Söylediklerinize katılmakla beraber şunu da eklemek isterim satın alacağım aracı minimum 8 yıl kullanmak istiyorum. Bu yüzden almak istediğim araçta marka imajı ve ikinci el değerinden ziyade kalite algısı benim için daha önemli. Uzun yıllar binildikten sonra passat ve mondeodaki değer kaybının aşağı yukarı aynı olacağını düşünüyorum ancak bu sadece bir varsayım bununla ilgili bir araştırmam olmadı. Şu an için günlük 120 yapmam beni dizel almam yönünde bir karar vermem gerektiğini söylüyor ancak bu geçici bir süreç daha sonra bu günde 30 belki daha az bir değere düşecektir. Benzinli araç istememdeki temel sebepte motorunun sessizliği inanın şu an kullanmakta olduğum araçtan ne kadar memnumsam da motorunun sesi beni aynı ölçüde rahatsız etmeye başladı. Belki de bu arabayı artık satmayı tamamen kafama koyduğum için kendimce bir bahane :) Bir diğer merak ettiğim bir hususta 1.5 ecoboost motora lpg işleminin yapılıp yapılamayacağı ve ne kadar verim alınacağı.
Muhabbetlerimle.

Akbc
17 08 2015, 20:22
Ecoboost motora lpy yi unut...mümkün değil. Ayrıca uzun yolda tsi motor son derece verimli. Tsi da 24 kuruş, dizel mondeo da 20 kuruş yakarsın. Arada 4 kuruş fark var. Yani hergün 120 km de 5 tl mondeo kârlı. Ama şu da var 8 yıl sonra o km deki o mondeoya kimse bakmaz. İşin zor, Allah yardımcınız olsun. Ben eski bir mondeocu olarak passat diyorum.

ali729
17 08 2015, 22:39
Mondeo sordum Ben lpgyi 7000tl dediler brc veya prins hangisi tam hatirlamiyom

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ali729
17 08 2015, 22:40
Passat derim Ben mondeonun benzinlisine binilmez ztn

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alper134
18 08 2015, 10:19
Yeni Mondeo ve Passattan birini almak için 1 ay önce inceledim iki aracıda test sürüşü yaptım. Mondeo çok güzel olmuş ama malzeme kalitesi ve genel iç mekan havası olarak passatın yanında daha düşük kalıyor. Dış dizayn anlamında bi miktar daha güzel bence mondeo. Fakat 2. el değer kaybı,mondeonun fazla yakıt tüketimi vb. konularda göz önünde bulundurunca passat daha mantıklı oluyor. Mondeonun benzinlisi tüketmiyor içiyo resmen Ecoboost motorla ş. içi 11-12 lt nin altına düşmeniz imkansız. Dizeli az yakar fakat passata göre ağır.. Yani passattan bi miktar daha fazla yakacağı aşikar.. 0-100 verilerinde de zaten dizel passat 10.8 sn. iken dizel mondeo 12.3 saniye.

Ben tercihimi passattan yana kullandım yine olsa öyle yaparım mondeo biraz fantazi işi benim gözümde.

fakıdayı
18 08 2015, 10:40
Mondeo'yu önden focus ve hatta fiesta'dan ayırt edemiyorum. Önceki kasa passat'ı da jetta'dan ayırt edemdiğimden gıcık oluyordum. Dolayısıyla benim görüşüm passat mondeo'dan çok daha oturaklı ve prestijli olduğu yönünde.


Sent from my iPhone using Tapatalk