PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anormal Lastik Sesi



Mercator
07 06 2015, 19:48
Arkadaşlar, yaklaşık bir ay önce, kışlık lastikleri çıkartıp, yazlıkları taktırdım. Fakat yazlıklar takılıp yola çıktığım anda lastiklerden gelen anormal yüksek lastik sesini anında farkettim. Zamanım olmadığından, lastikçiye geri dönüp kontrolde ettiremedim. Kışlıklardan yazlıklara geçtiğimde sesin azalması gerekirken tam tersi daha da arttı. Geçen sonbaharda yazlıkları çıkarıp kışlıkları taktırdığımda normal olarak ses yükselmişti. Lastikler aynı lastik tek fark bu sefer yazlıklara nitrojen bastırdım ilk defa sebebi bu olabilir mi, bu değilse başka ne olabilir. Çözüm olarak lastikleri, çıkarıp tekrar taktırmayı düşünüyorum. Ayrıca lastikçi lastikleri ters takmış olabilirmi veya lastiğin ters takılma ihtimali varmı ve öyleyse nasıl anlaşılır. Daha önce kulandığım lastiklerin üzerinde "rotation" yani dönme yönü yazıyordu. Bu lastiklerde ise böyle bir işaret yok. Yazlıklar Dunlop, kışlıklar ise Continental marka. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

dolunay5858.ha
07 06 2015, 22:47
Üstat lastiklerde genelde inside-outside yazar.Ters takılma ihtimali olabilir.Lastiklerin km si ve üretim yılıda önemli tabi.Sertleşme olabilir lastiklerde.En iyisi bir lastikçiye göstermek.

Mercator
08 06 2015, 01:11
Araç 2014 model ve km 20.000'de. Lastikçiye göstermekte fayda var. Birde, çok iyi söyledin, yarın sabah şu inside-outside olayını bir kontrol edeyim hemen. Çok teşekkürler hocam.

dogan50
08 06 2015, 15:33
1)Lastiklerin profilleri azalinca da ses yapiyor(özellikle Dunlop).
2)Lastiklerin üretim tarihi eski ise oda ses yapar( örnek 2008-2009 üretim tarihli lastikler)
3)bazi asfalt yollar cok disli olur ses yapabilir

benim tavsiyem 4 tane yeni lastik yumusak hamurlu (örnek,Michelin,Continental SP5 ,Hankook)

Goodyear,Bridgestone,sesli lastiklerdir.

Mercator
08 06 2015, 18:18
Murat hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Aracın üzerindeki lastiklerin üretim tarihi 2014, yani çok yeniler. Kışlık lastikler bilirsiniz daha sesli olur, kışlık conti leri çıkarıp, yazlık dunlop ları takınca bir anda ses arttı. Sanırım bu dunlop lastiklerle ile ilgili bir şey.
Dolunay hocam lastiklere bugün baktım lastikçinin bir hatası yok, hepsi "outside" ve havalarıda hepsini 34 olarak tekrar kontrol ettim. Sanırım bu lastiklerin yapısı ile ilgili. Kışlık continental lerde hiç ses yoktu, bu dunlopları 1 sene daha kullanayım gidip yazlıklarıda conti olarak değiştireceğim. Demek lastiklerde bu kadar fark ediyor ses olayı.