PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Satılık ilan kuralları



passatturkiye
28 02 2011, 01:50
Sayın üyelerimiz
Biz satış amaçlı bir site değiliz.Bu nedenle satış ilanlarınızın yayınlanma garantisi yoktur.
Bu amaçla kurulmuş siteleri kullanabilirsiniz.


1. Satıcı adını soyadını belirtmek zorundadır.
2. Email adresi vermek zorundadır.
3. Telefon veya adres bilgileri mecbur değildir.Verildiği takdirde sorumluluk kullanıcıya aittir.
4. Sattığı ürün hakkında tüm sorulan soruları yanıtlamalı ve özelliklerini eksiksiz olarak yazmalıdır.
5. Ürün satıldığında yada satılmasından vazgeçildiğinde, konunun başlığını değiştirmek yerine, konunun silinmesi yada kilitlenmesi için konuya mesaj atınız.
6. Konu içerisinde, ürüne ait fotoğraf, açıklama, iletişim için telefon numarası ve ürünün fiyatı bulunmak zorundadır. Mesaj içeriği sadece web adresinden veya fiyattan oluşamaz.
7.PassatTurkiye hiçbir satış işleminde aracı olamaz.
8.Üyelerin bu alanda ödeme bilgisi,kredi kartı,hesap numarası gibi bilgileri paylaşmaları yasaktır.
9.Bu alanda veya sitenin herhangi bölümünde (Özel Mesaj) paylaşılacak her hangi kişisel bir bilginin sorumluluğu üyenin kendisine aittir.
10.Kullanıcılar tarafından satılan ürünlerin, passatturkiye.com yönetimiyle hiç bir alakası yoktur.Arızalı ürün, ödeme sıkıntıları kullanıcıların kendi aralarındadır ve Forum/Forum Yöneticileri sorumlu tutulamaz.
11.Satılık ilanları için, siteye yeni üye olmuş, herhangi bir katkısı olmayan, amacı sadece ticari kazanç sağlamak ve ürününü satmak olan kişilerin mesajları silinmektedir.
12.Her konu bir üye içindir.Farklı üyeler aynı konuda ürün aynı olsa bile satış yapamazlar.Başka bir üyenin konusu içinde satış yapmaya kalkışmak yasaktır.
13.Satışı engelleyici gerçekliği olmayan yalan,uydurma içerik yazmak paylaşmak yasaktır.
14.Satış sonrası,ürünü alan üye,ürün bilgilerinde hata,aldatma veya yasadışı herhangi birşeyi, ispatlamak şartıyla, paylaşırsa satışı yapan üyenin (ve IP numarası) forum izinleri geçici süre engellenecek ve bir daha satış yapması yasaklanacaktır.
04.03.2012 tarihinde güncellenmiştir.
15.İlanlar içinde "Hayırlı olsun" "Hayırlı satışlar" "İyi satışlar" gibi dilek veya temenni içeren mesaj yazmak yasaktır.Yazan üye 1 gün süre ile ceza alacaktır.Tekrarında süresiz ceza uygulanacaktır.
16.İki ay içinde güncellenmemiş (ilan sahibi bu süre içinde hiçbir yazı yazmaz ise) ilanlar iptal edilecek ve kapatılacaktır.
01.04.2015 Tarihinde güncellenmiştir.
17.Satılık ilan açarken ilan içeriğinin üyenin işi veya kar amaçlı olmaması gerekmektedir.
18.Bu sitede ki satılık ilanı üyelere yardımcı olmak içindir.Para kazandırmak için değildir.Bu nedenle satılık ilan bölümünde ki konular neden ve sebep göstermeksizin silinebilir.
19.Bu bölüme konu açan tüm üyeler bu kuralları peşinen kabul etmiş sayılır.


Passat Turkiye Yönetim