PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankaradaki arkadaşlr yardm edermisinz akü bitti :(



İlker Yıldız
07 03 2015, 21:53
Arkadaşlar herkese merhabalar, 3 gün önce akşamüstü antarese gitmek için aracıma bindim, marşa bastığımda marş almadı, sonra bi kaç kez daha denemeden sonra nihayet marş aldı ve çalıştırdım. Fakat bugün yine aynı manzarayla karşılaştım ama bugün aracım hiç çalışmadı, kontağı bastığımda TIKKK ediyo kalıyo. Takviye yaparak çalıştırabildim aracı, biraz gezdim dolandım hiç yapmadıysam 20 kilometre yol yaptım yaklaşık 1 saate yakın gezdim, sonra tekrar apartmanın otoparkına koydum aracı, biraz önce gidip tekrar çalıştırmayı denediğimde yine çalışmadı, Erciyes İş Merkezlerinde AYDOĞDU otomotiv Yahya Ustamı aradım, sorunu anlattım, akünün tamamen bittiğini değişmem gerektiğini bana söyledi, şimdi ankarada uygun fiyatlarda akü alabileceğim işinin ehli ve ilgili bir esnaf tanıdığınız arkadaş ve dostlarınız varsa yönlendirebilir misiniz. En azından bi referansla gitmek daha iyidir her zaman, biraz uzun oldu, teşekkürler.

** Bu arada akünün üstündeki göstergede tamamen siyah gösteriyo, sanırım dolu akülerde bu göstergede yeşil bir şey görünüyo, benimkinde siyah.

Superb
07 03 2015, 22:12
Yav arkadaş kızma ama alt tarafı akü değişecen... markası sorsan neysede... fiyat desen taş çatlasa 20tl fark oynar.. sökmesi takması zor birşey değildir.. kendinizde yapabilirsiniz..

Akü markası olarak her daim Mutlu Akü...

kahtalı_mıçı
07 03 2015, 22:28
Varta'nın dışı koyu mavi olanlarından alabilirsin ve 82 amper olanını tavsiye ederim.. Yukarıdaki arkadaşında söylediği gibi altı üstü bir akü, bu kadar fazla düşünmeye ve araştırmaya gerek yok..


Sent from my iPhone 6 Plus using Tapatalk

İlker Yıldız
07 03 2015, 22:33
Yaw arkadaşlar tamam bizde zaten altı üstü bi marka ve tanıdık bildik bir esnaf dostunuz arkadaşınız varsa diye sorduk :) :) niye kızıyonuz hemen :):):)
teşekkür ederim cevaplarınız için

Passat55
08 03 2015, 00:11
Arkadaşlar akü deyip geçmeyin, yeni nesil araçlar tamamıyla aküye bağlı olarak çalışır, tüm elektronik aksamlar ve hatta frenler bile akü ile kontrol edilir. Düzensiz voltaj veren veya yetersiz kalan bir akü araca her zaman zarar verir. Akü de, kendi içerisinde bakım gerektiren ve gerektirmeyen seklinde değişik özelliklere sahiptir. Size önerim bakım gerektirmeyen kaliteli bir marka (örn. ben varta aldım ve memnunum) uygun amperde (orjinalden yaklaşık 5-10 amper daha fazla) akü alman en iyisi olacak. Aküyü 2-3 yıl kullanacağın için başlangıçta iyisini almanı tavsiye edrim...

İlker Yıldız
08 03 2015, 00:31
Teşekkür ediyorum, dediğiniz gibi, aracın kontağını açtığımda, airbag hatası, direksiyon hatası, park lambalarının yanmadığı bilgisi gibi bir çok uyarı belirdi, 8 yıldır volkswagenciyim bu 4. volkswagenim :) hiç bir aracımda bu kadar fazla ışık aynı anda yanmamıştı :) 72 Amper Mutlu ya da Varta tercih edicem.

Burakim
08 03 2015, 02:38
Varta 1. önceliğiniz olsun. Tanıdık esnaf dost akü konusunda önemli. İnternetten alacağınız aküde sorun yaşarsanız .... abiye gittiğinizde takar yerine muadil bir akü elini sıkar yollar. Aracınızın şarj dinamosunuda ölçtürün yeterli derecede doldurabiliyormu akünüzü ? Bir çoğumuz şehir içi kullanıyor araçlarını. Benim evimle iş yerimin arası 2 km bile değil. araç evden işe işten eve yeteri derecede dolduruyormu aküsünü orasıda mechul.