PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 160 bg cc -benzin aldıktan sonra yolda kaldım



mucahit81
22 02 2015, 22:56
Arakadaşlar merhaba;
Haftasonu Akyazı'ya gittim.Dönüşte çok meşhur bir markanın istasyonundan benzin aldım(arıza benzinden çıkarsa açıklayacağım) 10 km civarı gittim ki sarı renkte motor arıza ışığı yanmaya başladı ve aracı sağa çekip stop ettim ve hemen yol yardımı aradım.bana ustayı bağladılar usta öncelikle yanlış yakıt alma ihtimaline karşı akaryakıt istasyonuna gidin dedi.başka bir aracımızla istasyona gittik fişimizi aldık yakıtı teyit ettik.doğru yakıt almışız.sonra tekrar yol yardımı aradım.aracı bir daha çalıştırmayı denememi istediler marşa basıp çalıştırdığımda artık rolantide aşırı sarsıntılı çalışıyordu.sonra bir daha çalıştırmayı denediğimde artık marşa basıyor ancak çalışmıyordu. çekici gönderdiler ve aracı sakarya servisine çektik.usta sağolsun geldi.araca baktı birkaç yerini kontrol etti bilgisayara taktı 3 bobin birlikte arızalanmış.ne olmuş olabilir aracım 17.000 km de 15.000 bakımını da 2 ay önce yaptırdım.arıza yakıt kaynaklı olabilir mi .usta büyük ihtimal yakıt kaynaklı dedi.daha önce 3 bobinin bir anda arızalandığını görmedim dedi.

kahtalı_mıçı
22 02 2015, 23:14
Geçmiş olsun, arızanın sebebi aldığınız yakıt ise benzinlik masrafları karşılamak durumunda.. Elinizde fişiniz varmış, depodan alınacak numune ile benzini aldığınız pompadan alınacak numune karşılaştırılır ve aynı ise benzinlik masrafı öder.. Yalnız yetkili servisten bir belge alınız, arızanın sebebi alınan yakıt sebep olmuştur diye.. Tekrar geçmiş olsun..


Sent from my iPhone 6 Plus using Tapatalk

Superb
22 02 2015, 23:14
Vallahi öncelikle hangi firma olursa olsun , şehir içinden alın benzini ,mazotu , lpgyi....

Markaya gelince , ben Dizelde Lukoil ve Alpet , Benzinde Alpet ve Petrol ofisinden memnunum..

Hem dizel hem benzinli araç sahibi olarak tercih ettiğim firmalar bunlar...

Konuyla ilgili ayrı başlık açayım.... (hangi yakıt firması)

mucahit81
23 02 2015, 09:30
onu bunu bilmem 2013 model vw cc beni yolda bıraktı vw benim gözümden bayağı bi düştü...nedense vw hayranı olamadım...vw yol yardıma da ikame araç temin edemedikleri için de teessüflerimi iletiyorum.

gh912
23 02 2015, 11:01
Geçmiş olsun.Bu olayla ilgili devamında neler olacak bizi bilgilendirirseniz tecrübe edinmiş oluruz.

mucahit81
23 02 2015, 11:26
inşaallah bilgilendireceğim.bu olay çok zoruma gitti.eski aracımda hiç yolda kalmamıştım.

Superb
23 02 2015, 11:34
Yolda kalmamak istiyorsan alacağın araba Japon arabaları arkadaşım...

Yoksa en lüks araçlar dahi yolda kalıyor....

Ama Toyota başta olmak üzere Japonlar ayrı bir kulvar , adamlar sağlam araç yapıyor...

surucug
23 02 2015, 11:36
vw yol yardıma da ikame araç temin edemedikleri için de teessüflerimi iletiyorum.
Eğer filo araç alan bir müsteri olsaydınız aracınızın bozulduğu yere kadar araç teslim edilirdi. gözümün önünde bana araç yok dediler yan masadan 5 dk sonra müşteriye araç verildi ki benim aracım 3 gün kalacaktı diğer araç rutın bakım aracı en fazla 6 saat . şikayet ettim bayi uyarılacak denildi ve kapatıldı konu :sor1

cristal
23 02 2015, 11:43
onu bunu bilmem 2013 model vw cc beni yolda bıraktı vw benim gözümden bayağı bi düştü...nedense vw hayranı olamadım...vw yol yardıma da ikame araç temin edemedikleri için de teessüflerimi iletiyorum.

Servisten kaynaklı bir durum benimde farklı bir sebepten dolayı aracı servise bıraktım. 8 gün serviste kaldı 2 günlük çözülecek bir sorundan dolayı. 4.günü aradım saydırdım. Sonra doğuşu aradım şikayet ettim. 6. günü arayıp unutmuşuz kusura bakmayın 2013 model golf hazır nerdeyseniz gönderelim diye yırtındılar. Araç vermek zorundalar servis siz ses etmeyince ek masraf olmasın diye kıvırıyor.

mucahit81
23 02 2015, 12:23
15000 km bakımını maltepe erel den yaptırmıştım bakım için bile ikame araç verdiler servisten çok memnun kaldım.

mucahit81
23 02 2015, 15:15
servisi aradım yakıttan numune almışlar çok yoğun miktarda su varmış.bu kadar da olmaz dedirten cinsten gelip görmeniz lazım akaryakıt firmasını yönlendirin numune alsınlar dediler.benzine su karışımı bobini bozar mı..

kahtalı_mıçı
23 02 2015, 15:20
servisi aradım yakıttan numune almışlar çok yoğun miktarda su varmış.bu kadar da olmaz dedirten cinsten gelip görmeniz lazım akaryakıt firmasını yönlendirin numune alsınlar dediler.benzine su karışımı bobini bozar mı..

Bozar tabiki, benim bildiğim kadarıyla benzinde su olmaz.. Dizel yakıtlarda deponun dibinde biraz birikme olur diye hatırlıyorum.. Tam da emin değilim.. :/

Ama numunelerin karşılaştırması sonucu, benzin istasyonu servis masraflarınızı karşılamak durumunda.. Gerekli yerlere şikayette bulunun.. Tekrar geçmiş olsun kolay gelsin..


Sent from my iPhone 6 Plus using Tapatalk

yasin3866
23 02 2015, 15:39
servisi aradım yakıttan numune almışlar çok yoğun miktarda su varmış.bu kadar da olmaz dedirten cinsten gelip görmeniz lazım akaryakıt firmasını yönlendirin numune alsınlar dediler.benzine su karışımı bobini bozar mı..

1 ay kadar önceydi. benzinlik sahibi bir arkadasım ile konuştum. Türkiye petrolleri işletiyorlar. . bizim depolarımız düz değildir. dip kısımları huni biçimindedir ve en alt kısımda musluk olur dedi. tüpraştan gelen mazotta mutlaka su olur. gelen mazotu hemen müşteriye satamayız. dinlendiririz.mutlaka birden fazla depomuz vardır demişti.su dibe çöker ve musluktan suyu tahliye eder ancak o şekilde satabiliriz.
sanırım size benzini yada motorini dinlendrmeden satttılar. attıgımız su direk zarar çünkü demişti.
şu markanın ismini de verseniz keşke

mertandur
23 02 2015, 15:47
Büyük geçmiş olsun yolda kalmak çok kötü bir durum bir daha inşallah hiçbirimizin başına gelmez....Mücahit81 hocam bu benzinlik şirketinin adını ve yerini belirtseniz de bizde ona göre tavrımızı göstersek belki bize de denk gelir.:sor1

drkayzer
23 02 2015, 16:33
yolda kalmayla vwnin japon arabasının ne alakası var hey Allahım ya :mavi1 Kul yapısı bu bozulabilir

mert18
23 02 2015, 16:39
Geçmiş olsun sonucu paylaşirsaniz seviniriz bizlerede örnek olmuş olur

TRAVEGO06
23 02 2015, 16:44
shell mi bpmi opet mi po mu. söyleyin de orda dikkat edelim. ayrıca tüketici hakem heyetine başvurun.nasıl öttürüyolar istasyonu

mucahit81
23 02 2015, 22:46
servisten aradılar yakıt kaynaklı arızanın giderilmesi için 1- depodaki pompanın ve 2-yakıt pompasının, 3-manifolt contasının, 4-enjektörlerin, 5-bujilerin değişmesi gerektiğini bobinlerde bir sorun olmadığını bildirdiler toplam maliyet 4.614 tl imiş ayıkla pirincin taşını.istasyonundan aldım.Avukat olduğum için Barolar Birliğinin Opet ile yaptığı anlaşma kapsamında otobil ile satın almıştım.Aslında yakıt almadan çok düşündüm internetten bile araştırdım bir şey bulamayınca markaya güvenerek depoyu fullettirdim.Konuyu kendi kurumuma da aktardım.Opetin bölge sorumlusu da bizzat aradı ama nafile.yakıttan henüz numune aldıramadık.numune de alınmadan tamir işlemine başlatmak istemiyorum.olmazsa mahkemeye tespit yaptırıp onarımın yapılmasını isteyeceğim ancak değişecek parçalar için talep edilen ücret çok fahiş geldi.kara kara düşünüyorum çok zormuş be .benzinli araç da yakıtın bu kadar sorun olacağını bilmezdim.Her ne kadar yakıttan kaynaklandığı konusunda iddialı da olsa şimdilik teknik inceleme olmadığı için netleşince kozlarımızı paylaşalım

yasin3866
23 02 2015, 22:52
çok geçmiş olsun.umarım zararınızı opet karşılar.

Superb
23 02 2015, 22:57
Geçmişte benim de aynı petrol firmasından (****) benzer sorunun başıma gelmesi tesadüf mü acaba? Belki bende o kadar masraf çıkmadı ama araba yürümez olunca yakıtı tamamen başkaca opet bayisinde boşalttırmış, tekrar doldurmuş ve katkı maddesi katmıştım.. sonrasında o opet bayisini şikayet ettim... yeni yakıtımın ve de katkı maddesi masraflarını hesabıma ödediler... anladığım kadarıyla kendi araştırmalarında o bayinin hilesini tespit ettiler ki pek bıdı bıdı yapmadılardı... firma ismini yazmıyacağım ama samsun-ankara yolu üzerinde önünde maket araba olan bir bayi idi... bayram dönüşü idi... tıklım tıklımdı... anladığım kadarıyla Samsun plaka olmuyanlara farklı pompadan verdiler... o yüzden diyorum ya şehir dışı firmalardan özellikle kaçarım... yine çok eskiden lpg li aracıma sözümona yarım depo doldurmuştum otoban da... ama saolsun 20km ötede bitmişti.. :) meğersem hava basmış şerefsizler... şehir dışı firmalardan kaçın... ben lukoil ve alpet tercih ediyorum ama petrol ofisi de son derece katı sanırsam bayilerinde... huyu değişmediyse tabi uzun zamandır almıyorum... ama çoğu bayinin petrol ofisinin baskınlarından dolayı firma değiştiğini duydum birkaç kez... kısacası şehir içinden alın... pompa başında durun muhakkak...









servisten aradılar yakıt kaynaklı arızanın giderilmesi için 1- depodaki pompanın ve 2-yakıt pompasının, 3-manifolt contasının, 4-enjektörlerin, 5-bujilerin değişmesi gerektiğini bobinlerde bir sorun olmadığını bildirdiler toplam maliyet 4.614 tl imiş ayıkla pirincin taşını.yakıtı **** istasyonundan aldım.Avukat olduğum için Barolar Birliğinin Opet ile yaptığı anlaşma kapsamında otobil ile satın almıştım.Aslında yakıt almadan çok düşündüm internetten bile araştırdım bir şey bulamayınca markaya güvenerek depoyu fullettirdim.Konuyu kendi kurumuma da aktardım.Opetin bölge sorumlusu da bizzat aradı ama nafile.yakıttan henüz numune aldıramadık.numune de alınmadan tamir işlemine başlatmak istemiyorum.olmazsa mahkemeye tespit yaptırıp onarımın yapılmasını isteyeceğim ancak değişecek parçalar için talep edilen ücret çok fahiş geldi.kara kara düşünüyorum çok zormuş be .benzinli araç da yakıtın bu kadar sorun olacağını bilmezdim.

mucahit81
04 03 2015, 09:15
aracımı c.tesi teslim aldım şükür 4700 tl bayıldım.opet ten aldığı numunenin sonucunu bekliyorum. bana da cam şişede numune ayırmışlar benzinin içindeki suya şahit oldum.şişeyi çalkalayınca girdap gibi dönüyor ve içinde su olduğunu anlıyorsunuz su dibine çöküyor.siz siz olun mecbur kalmadıkça bilmediğiniz yerden yakıt almayın almak zorunda kalırsanız hemen hareket etmeyin dinlemesini bekleyin su veya ağır metaller dibe çöküyor bir de yakıtı dibine kadar bitirmeyin ki dipteki su ve ağır metaller yakıt sistemine gitmesin

supermen5
04 03 2015, 10:15
2010 da Manavgat yakınlarındaki Opet ten tüm araçlarımıza yakıt alırdık. Bir seferinde 1.4 100 beygir İbiza ya öyle kötü öksürttü ki anlatamam. Araç rölanti de bir inip bir çıkıyor. Gaz yemiyor. Üstelik sahibi amca da gerçekten iyi bir insan. Çok yakından tanıyoruz. Yani yamuk birisi olma ihtimali çok düşük. Ama ona gelen yakıt bozuksa o ne yapsın ? O dönemde Bmwteam deki arkadaşlar da Opet ten çok şikayet ediyorlardı. Bir daha Opet e hiç geri dönmedik. Artık Opet in sadece temiz tuvaletlerini ve marketini seviyorum ...

Sonra PO ya geçtik. (De ne oldu ??? ) Su karışma olayı Jeneratörde başımıza geldi. Üstelik Aksa Antalya servisi arıza boyutundan dolayı şehir dışından başka bir Aksa servis sorumlusunu çağırmak zorunda kaldı. Manavgat ın girişindeki bir PO dan alıyorduk mazotu. Mazotda %35 civarı su tesbit edildi !!!! Bayinin savunması : Tankerin üst kapağı yağmurda açık kalmış !!!!
PO dan sonra Total a geçtik. 2 sene Total da herşey yolundaydı. Ama uzun yolda Total istasyonu bulmak sıkıntılıydı.
Son 2 aydır da Shell deyiz ...

Superb
04 03 2015, 10:55
Hep aynı firma olması acaba tesadüf mü?

mucahit81
14 03 2015, 06:38
Arkadaşlar Opet aldığı numuneyi kendi laboratuvarında inceletmiş standartlara uygun sonuç çıkarmışlar. Servis de sulu yakıttan kaynaklı arıza deyip ücretini benden tahsil etti. Ben kaldım ortada . Opet elemanın bana ayırdığı numuneyi inceleteyim dedim 1700 tl civarında tahlil ücreti tutuyor.bu konularda tecrübesi olan arkadaş var mı. Yakıt temizse yakıt aldıktan 5,5 km sonra yolda kalmam tesadüf mü akıl var mantık var


Sent from my iPhone using Tapatalk

ahmete
09 10 2015, 11:11
konu bayağı eskide kalmış ama ben sonuçları merak ettim ?

BMW
09 10 2015, 11:25
Yorumları okuyunca dehşete düştüm ya valla ne kadar çok kanı bozuk şerefsiz varmış meğerse... Bu kadarda olmaz pes.Allah kimseye vermesin.Konu sahibine ve diğer mağdur arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum...

mucahit81
13 01 2017, 15:24
arkadaşlar konu başlığında belirttiğim gibi 2 sene önce benzin aldıktan 5 km sonra yolda kaldığım konu ile ilgili dava açtım.Davam 2 yıl sonra bilirkişi aşamasına geldi.Benzin numunesi Tübitak'ta incelendi ve orda da standartlara uygun çıktı.Benzin aldıktan 5 km sonra arıza ışığı yanması aracın rolantisinin bozulması servisin yakıtın aşırı sulu olduğu tespiti yapması ve numunenin dibinde 1 yemek kaşığından fazla yoğun ve belirgin sıvı olmasına rağmen standartlara uygun çıkması enteresan.Bütün oklar benzini gösterirken nasıl oluyor da standartlara uygun çıkıyor.Ya bu ölçüm standartlarında bir şey var anlayamadım gitti.Bu sefer vw ve servisi dava edeceğiz heralde.o yapmadı bu yapmadı da kim yaptı.

funky34
13 01 2017, 15:44
9 sene BP den benzin aldım, yakınımızdaki BP'nin kapanması üzerine 2016'da sene Shell'e geçtim. Shell fuel save 95 oktan benzin çok daha iyi, daha fazla km yaptırıyor BP'ye kıyasla.