PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüv Türk ne kadar standart



baracudax
11 06 2014, 10:42
Arkadaşlar bununla ilgili açılmış konuya teknik olarak cevap bölümüne yazamadım yeni konu açmak zorunda kaldım konu farklı yerelere gitmekte alan var alamayan var veya tesadüfen bu araçları almış olan yada bu işi sırf tatmin olmak için yapan var bu konuda kimseye haksızlık yapmamak lazım ancak mercekli manuel far ayarı olan farda otomatik far ayarı istiyorsak o zaman renault 12 lerden şahinlerden anadollardan da manuel far ayarı istemek zorundasınız eski araçlarda arkadalarda nasıl ki emniyet kemeri yokken sonradan takılması zorunlu hale getirildi ise bunu da isteyeceksin.Bazı arkadaşlar o zaman orjinal xenonlu araç alın yazmış peki bunu diyen arkadaşlar aracına kapı altı aydınlatması yapmışmı, ayak ayak altı aydınlatması yapmışmı 5-10 beygir için kit takmışmı aracına orjinalde olmadığı halde krom egzost ucu takmışmı ayrıca orjinali 16 inç olan jantını 17-18 inç yapmış mı .Orjinal xenonu olan arkadaşlar bile devamlı aracında bir yenilik yapmak istiyor mesela gündüz farı olmadığı için sonradan takmak istiyor bu bir zevk meselesidir bizim isteğimiz sadece standart bu yasaksa bunu polis uygulamalı yoksa tak halojini gir muayeneye çık yine tak xenonu problem değil trafikte merceksiz fara hatta sislere xenon takıp dördünü birden yakan araçlar varken xenonu tüv türk onaylamıyor diye hele hele bir ay önce şirketin başka bir aracı mercekli farla 8000 k xenonla muayeneden onay almışsa 4300 k xenonları sökecek değiliz ellerinde gerekli ekipman var takarsın cihaza karşıdan geleni tehlikeye atacak bir problem varmı yokmu onu araştırırsın .İkinci bir konu film konusu hala mantılı açıklama yapan yok kimisi aracın içi görünmüyor diye yasak diyor o halde orjinal karartırılmış camlar nasıl geçiyor , kimisi kazada dağılması gerekir film bunu engelliyor diyor o halde bütün trafik polisi araçlarında ve hemen hemen bütün resmi araçlarda film var bu araçlarda ki kazalarda oluşabilecek bu promlem neden gözardı ediliyor. Üçüncü konu araç kapısındaki en ufak şirket logosu ruhsata işletilmesi gerekiyorken mevzuatta yazan her türlü yazı,işaret , reklam ve logo ibaresine karşı sağında solunda arkasında her türlü türkçe ve arapça yazı bulunan araçlar rahatça onay alabiliyor.Hava yastığı arızalı olupta sanayide arıza ışığını göstergede sildirenler rahatça geçiyor.Ayrıca 4000 k taktığım osram led park ampulune hafif kusur yazan elemana nedenini sorduğumda beyaz dedi ( tam beyaz olmadığı halde formdakiler 4000 k nın ne renk olduğunu iyi bilir ) gündüz farlı araçlarında beyaz dedim onlar orjinal dedi bendekilerin orjinal olmadığını nerden biliyorsun dedim cevap veremedi . Hala tüv türkün standart iş yaptığını savunanlar varsa bir şey diyemeyeceğim.

lecabus
11 06 2014, 11:22
İlk konu bahsettiğiniz diğer konuda tartışıldı. Konuya girmiyorum. Ma tek diyeceğim xenon takıp yüksekliği ayarı takılırsa muayeneden geçiliyor. Yani sonradan xenon takmak yasak değil.

İkinci konu tamamen başka amaçla bulunan bir kuralın uygulamasıdır. Yasaklamayı sağlayan bir bakıma Hıncal Uluç oldu. Polis'in de işine geldi. Vaktinde, Hıncal Uluç "araçla taciz edenleri vs'i göremiyoruz", "Araçta kim olduğunu bilemiyoruz" konulu bir kaç yazı yazdı. Konu basında tartışılmaya başladı. Kontrollerde de polisin işine geldiği için kuralı uygulamaya koydular. Ama kuralın amaç ile ilgisi yok. Amaç acil bir durumda camın kırılabilip içieridekilerin kuratarılması gibi insanlık açısından mantıklı bir amaç. Fakat bu amaç umursandığı için değil içerisinin görülmemesi sebebi ile uygulandı. Bu yüzdende orjinal karartılmış cam ile ithal edilen araçlar serbest. Ama bu camı dahi sonradan takamıyorsunuz. Bu mantıksız. İnsanların bir kısmı hırsızlık amaçlı şeffaf güvenlik filmi koyuyordu ki VW RDS, RNS kullanıcıları iyi bilir bu durumu. Bu da yasaklanmış oldu. Hatta karartılmış cam ile ithal edilen araçlarda ön camlar hala yasak diye biliyorum. Kişisel fikrim serbest olmalı. Ben nasıl evime perde asıp asabiliyorsam, aracımda da karartılmış cam kullanabilmeliyim. Her hangi bir durumda aracın tespit amaçlı plakası var. Kötü amaçlı bir kullanıcı şapka takar, gözlük takar, makyaj yapar vs vs. Kendim tercih etmiyorum. Önceki aracımda vardı çıkarttım. Etrafı görmeme engel oluyor. Ama bu kişisel tercihtir. Ben ce isteyen takabilmeli.

Üçüncü bahsettiğiniz konu da Polisin keyfiyetinden kaynaklanıyor. İşine gelmeyen yazıyı çıkartıyor. İşine gelmeyeni çıkartmıyor. Ya da mahalle baskısı sebebi ile çıkartamıyor.

TuvTürk'ün ne kadar kusurları da olsa uyguladığı kurallar net ve bunları uygulamaya çalışıyorlar. Bazı yerlerde de kalifiye olmayan elemen sebebi ile sorun yaşanabiliyor. Eski sistemi hatırlayanlar bilirler. Araçlar neredeyse sıfır kontrolle geçerlerdi. Tuvtürk'ün görevi belli periyotlarda. Esas polisinde trafikte kusurlu gördüğü araca ceza yazması gerek. Ama film dışında ve radarla ceza dışında bir iş yapmıyorlar. İstanbul'da trafik polisinin iki asli görevi var.
1.Başbakana ve Cumhurbaşkanına yol açmak,
2-Araç çekmek.
Bence TuvTürkten önce Trafik polisi tartışılmalı. Tarafikte sis yoksa, sis farı açmakta yasaktır. Hatta sis farının işe yaraması için sarı ışık vermesi gerekir. Kaç kişiye ceza verildiğini gördünüz. Hele arka sis farı görüş mesafesi 1 metreye indiğinde açılır. Ama adam sonradan sis farı taktırmış. Ön arka beraber açılıyor. Arka sis farı daha çok göz alıyor ve daha yakından maruz kalıyorsunuz.