PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir'den merhaba



Kdalak
02 06 2014, 21:55
Merhaba,
Adım Kağan, 10 yıl/150.000km boyunca ilk sahibi olarak kullandığım ve en ufak bir sorun bile çıkarmayan Fabia'mı, ailemize katılan yeni üye sebebi ile, istemeden de olsa satmak zorunda kalıp, sedan arabalar içinde dizel DSG Octavia ile devam edecekken, yılbaşı ötv süprizi ve zamları ile birlikte bu tercihimi 2. el 1.4 TSI DSG passat lehine değiştirdim. İstanbul'dan bulduğum 2010 model aracın, yapılan Acarlar tarafından yapılan ekspertizinde, DSG nin iyi niyet garantisinden değişmesi gerektiğini öğrenip, satınalmasını gerçekleştirdikten sonra İzmir'e getirip, Vosmer de kavramasını değiştirdim. Üstüne bir ay sonra su pompası da su koyverdi. :) neyse ki VW onu da iyi niyetten değiştirdi. Açıkçası konfor olarak beni tatmin eden araçtan, bu arızaları beklemezdim. Umarım uzun olmasını düşündüğüm birlikteliğimiz sırasında bana başka problemler çıkarmaz.

Araçla ilgili olarak,daha önce kullandığım ve çok memnun olduğum 1.4 /101 bg atmosferik motordan daha performanslı olacağını tahmin etsem de, kullanınca gene de beni şaşırttı. Açıkçası 1500kg a yakın ağırlığı olan bir kasaya bu denli ataklık kazandıracağını hayal etmemiştim.

Herkese ağız tadıyla forumlar dilerim.

passatonr
02 06 2014, 22:03
Aramiza hosgeldiniz keyifli forumlariniz olsun...

07PASSAT
02 06 2014, 22:19
Kağan bey aramıza hoşgeldiniz illaki araçlarda sıkıntı çıkabiliyor ama doğuş size gülen yüzünü göstermiş buna sevinmelisiniz forumda çoğu arkadaşın aracındaki sıkıntılara garantiye girmiyor deniliyor bu da bir gerçek..


VW CC 1.4 TSİ 160 HP DSG

passat_06
02 06 2014, 23:41
Foruma hoşgeldiniz. Herkes 1.4 TSI motorun gücünü rakamlarla yazıldığı gibi küçük zannetse de ben de dahil çoğu kullanıcıyı şaşırtmıştır. Aracınız hayırlı olsun, keyifle binin. :)

EMRAHY
03 06 2014, 00:43
Kağan bey hoş geldiniz passatturkiye ailesine keyifli forumlar dilerim hayirli ugurlu olsun araciniz ALLAH kaza bela vermesin güle güle kullanin.

burakerdogan
03 06 2014, 09:34
Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.

Kdalak
03 06 2014, 10:06
Karşılamalar için teşekkür ederim.

Doğuş oto garantisi ile ilgili olarak, açıkçası benim aracın da garantisinin bittiğini ancak km sinin azlığı ve önceki bakımlarının zamanında VW yetkili servislerinde yapıldığı için iyiniyet garantisine sokularak sadece işçiliğin belli bir rakamını alacaklarını söylediler.

Başka firmalarında yaptığı "iyi niyet garantisi" her ne kadar müşteriyi koruyan bir durum gibi görünse de aslında firmaların ayıplı mallarının değişim maliyetlerini müşteriye yıkmalarının bir yolu. "Eğer kavramalar problemli ise neden VW 2012 yılında daha garanti dolmadan tüm araçlarını geri çağırmadı? " sorusununa verilecek bir cevap yok malesef. Müşteriye bu maliyeti yansıtırken müşterinin kendisini "değer verilen" hissederek olaydan memnun kalması, potansiyel diğer müşterilerinde "VW arıza yapsa da iyi niyetten nasıl olsa değiştiriyor" izlenimi edinmeleri ise tam bir pazarlama başarısı. Garanti süresi bitmiş bir araçta, hangi parçaların hangi koşullarda iyi niyet garantisine gireceği ise tam bir muamma. "Artık iyi niyet garantisi uygulamıyoruz" diyebilirler.

Kaba bir hesap ile, DSG nin iyi niyetten değişimi için yaklaşık 450TL ödeme yaptım ve araç 1 gün de tamir edildi. 1 operatör ilgilenmiş olsa yaklaşık 50-60 TL lik bir işçilik olmalıydı. Peki, VW, Skoda, Seat, Audi nin toplam rakamları düşünüldüğünde DSG nin VW gruba maliyeti ne kadar olabilir? Size şöyle bir örnek vereyim. Yıllarca otomotiv sektöründe, üretimde çalıştım. yetkili servis fiyatı yaklaşık 400TL olan bir parçanın, firmaya satış fiyatı yaklaşık 80tl dir. Üstelik bu fiyat yıllık tüketimi 20000ad olan bir parça için. Sonuç olarak 2500TL servis fiyatı olan bir kavramanın VW ne maliyeti 350-400 TL civarıdır. Sonuç olarak benim için "iyi niyet" in anlamı "karsız, maliyetine satış" tır.

Tüm bunlara karşı, eski aracıma göre yükselen konfor ve VW grubun bende yarattığı "kalite" algısı sebebi ile aracımdan şimdilik memnunum. (Yanlız bu "kalite" algısına en büyük katkıyı eski aracım olan Fabia nın yaptığını da belirtmeden geçemeyeceğim) Açıkçası aktif bir motosiklet kullanıcısı olduğum için, arabayı çok yoğun kullanacağımı da düşünmüyorum. sanırım yıllık 10-15 000km civarında bir kullanım olur. eh 150-200.000 km ler civarında değiştirsem, en azından 10 yıl daha birlikteyiz demektir.